16 Şubat 2026 Pazartesi


21:10   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI BAŞKAN VEKILI VAHAP SEÇER: “BARıŞıN TEMELI MERSIN’DE ATıLDı, TÜRKIYE’YE BURADAN YAYıLACAK”   21:01   AKDENIZ HAZıR GIYIM VE KONFEKSIYON İHRACATÇıLARı BIRLIĞI 550 MILYON DOLARLA REKORA KOŞTU: 40 YıLDıZ FIRMAYA GÖRKEMLI ÖDÜL   19:20   NAZLıAKA’DAN 5651 ÇıKıŞı: “ÇOCUKLARı KORUMA ADı ALTıNDA SANSÜR DAYATMASı”   17:05   ÖZGÜR ÖZEL MILAS’TA SERT ÇıKTı: “BU DAVA SIYASIDIR! ERKEN SEÇIM SANDıĞıNı SÖKE SÖKE ALACAĞıZ”   10:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN KENT VIZYONU: TARIH AYAĞA KALKıYOR, MERKEZ NEFES ALıYOR   01:01   TALAT DINÇER’E ÇIFTE STRATEJIK GÖREV: PARTI YÖNETIMI VE ADAY OFISINDE KRITIK ROL   18:10   2021 TÜM EMEKLILER SENDIKASı MERSIN’DEN İKTIDARA SERT MESAJ: “EMEKLILIK SOSYAL HAKTıR, SADAKA DEĞIL!”   17:18   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’ıN AÇıLıŞA KATıLDıĞı BOĞAZIÇI ÜNIVERSITESI’NDE OLAĞANÜSTÜ GÜVENLIK ÖNLEMLERI...   17:15   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: "ÜNIVERSITELERI IDEOLOJILERININ ARKA BAHÇESI OLARAK GÖRENLER, IMTIYAZLARıNı KAYBETMEK ISTEMIYOR"   17:14   CHP’DEN VERGI YASASıNA AYM BAŞVURUSU... GÖKHAN GÜNAYDıN: “ADı HARÇ AMA HARAÇ”   17:12   HALK TV’NIN “BILIRKIŞI DAVASı”… ZORLA GETIRME KARARı BULUNAN BILIRKIŞININ IFADESI DURUŞMADAN ÖNCE ALıNDı, AVUKATLAR REDDI HAKIM TALEBINDE BULUNDU   15:58   ÖZGÜR ÖZEL, ŞEHIT VE GAZI DERNEKLERI TEMSILCILERI ILE BIR ARAYA GELDI   15:57   KREMLIN: UKRAYNA-RUSYA SAVAŞıNA ILIŞKIN YENI MÜZAKERE TURU 17-18 ŞUBAT’TA CENEVRE’DE YAPıLACAK   15:55   DİSK: “İŞÇI SıNıFı, ÖRGÜTSÜZ KALDıĞıNDA SADECE IŞIMIZ, AŞıMıZ, EKMEĞIMIZ DEĞIL DEMOKRASIMIZ DE TEHDITLERE KARŞı SAVUNMASıZ KALMAKTADıR"   15:49   İLIÇ MADEN FACIASıNıN 2’NCI YıLı...ÖZGÜR ÖZEL: BU ÜLKEDE HIÇBIR EMEKÇININ ÖLÜMÜ ’KADER’ DEĞIL   01:50   KANSERLE MÜCADELE EDEN ON BINLERCE AILEYE 12 AY BOYUNCA PROTEIN DESTEĞI   16:43   AYM, BOĞAZIÇI ÜNIVERSITESI REKTÖRÜ’NÜN, PROTESTOCU ÖĞRENCILER IÇIN ALDıRDıĞı TEDBIR NEDENIYLE IHLAL KARARı VERDI   16:42   MERIÇ KAHRAMAN’DAN DÜN CEZAEVINDEN HASTANEYE KALDıRıLAN EŞI TAYFUN KAHRAMAN IÇIN ÇAĞRı: "SADECE ADALET ISTIYORUZ"   16:41   CHP’LI YANıKÖMEROĞLU: "BOĞAZ KÖPRÜLERI, TICARI BIRER VARLıK DEĞIL, ÜLKENIN CAN DAMARLARıDıR"   16:40   CEM AYDıN’DAN “AKıN GÜRLEK” DAVASı SONRASı AÇıKLAMA: “ÜLKEMIZIN GENÇLIĞINI DOĞRUDAN HEDEF ALAN, GÖZDAĞı VERMEYE ÇALıŞıLAN BIR DAVADıR”  
 
     
 
 
image

Okunma : 126  Tarih : 15.02.2026  E-Mail : salimdogan38@gmail.com

 
SALİM DOĞAN

YEDİ DEVLET TEK BAYRAK

               YEDİ DEVLET TEK BAYRAK

               M.S 670 yılında Arapların yaptığı soykırımın ardından hem toplumsal, hem sosyolojik, hem kültürel, hem devlet yönetiminde çok büyük kayıplara ve çöküntülere neden oldu. O tarihten sonra Türkler bir araya gelemediler. O dönemden sonra kurulan devletler Türk birliğini sağlayamadılar. Ne var ki Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk adıyla ikinci Türk devletini kurana kadar. 740 yılında yıkılan Türk birliği ardından kurulan devletlerde Türkler etkin olamadılar. Türkleri diz çöktüren en büyük olay Müslümanlık adı altında Arap kültürü ve yaşam biçimini hırçın bir biçimde sürdürülmeleridir. Türkleri bir arada tutacak olan Mete Han gibi, Bumin Kağan gibi, Fatih Sultan Mehmet gibi Mustafa Kemal Atatürk gibi Türk olmakla sağlanabilir. Türk milletini uyandırmak için ayağındaki Arap kültürü prangasından kurtarmak gerekmektedir. Bu aydınlanmanın akıl ve bilimin önündeki en büyük engeldir. Türk yaşam biçimiyle tarihin hiçbir evresinde de uyum sağlanamamıştır. Ancak toplum üzerinde bin iki yüz yıldır sürdürülen baskı sonucunda Türk milleti sindirilmiş durumdadır.” Din Türkleri bir araya getiren bir etmen olmadığı gibi ayrıştıran ve bir birine yabancılaştıran bir unsur olmuştur. Türkler Müslümanlığın yanında İsevi, Musevi, Budist gibi inançlarıyla, mezheplerle birbirlerinden ayrı kalmışlardır. Bilge Kağan Budizm’i din olarak benimsediği kurultayda bu fikre karşı çıkılmıştır. Gerekçe olarak Türkler dinamik bir millettir Budizm ise miskin insanlar içindir diye görüş bildirmişlerdir.

               Türkler Müslüman olduktan sonrada birçok devlet kurmuşlardır, savaşlarda zafer kazanmışlardır. Kimi Arap milliyetçileri Türkleri İslam’ın kılıcı diye atfetmişlerdir. Türkleri bir arada tutan asıl bellek genetik kodlarındaki töresinden ve kültünden kaynaklanmaktadır. İşte bütün dünya bu gerçeği bildiği için Türkleri bir Ortadoğu halkı gibi lanse etmek ve Türk toplumunu da böyle bir algıyla kültürlemek istemekte, asimile etmeye çalışmaktadır. Bu günlerde milliyetçilik akımlarının yeniden canlandığı, özellikle Orta Asya Türklerinin kendisini bulduğu, Türk gençliğinin bilinçlendiği, birliğimiz bozan unsurları tanıdığı günümüzde öze dönme istenci gözle görülür düzeyde artmaktadır. Bu gün yaşayan yedi devletteki Türk gençliği bu birliği kotaracak gibi durmaktadır ve bu yedi devletteki gençliğin yönü TÜRKİYEDİR. Bu gün bu birlikteliğe rehber olacak siyasetçilere daha çok ihtiyaç vardır. Ay yıldızlı al bayrak bu gençleri bir arada tutacak en güçlü semboldür. Yaşayan yedi devletin her birinin ayrı ayrı bayrakları vardır. Ancak ay yıldızlı al bayrak için bizim bayrağımız vurgusu çok önemlidir. Orta Asya Türklerini bir araya getirecek kült bu olmalıdır.

               Bütün oynanan oyunlar Türklerin yeniden özüne dönmesini ve birleşmesini engellemeye yönelik sinsi planlarda gizlidir. Orta Asya’nın bir Türk yurdu olduğunu eninde sonunda bu birlikteliği sağlayacağı emperyalizm tarafından bilinmektedir. Bunu dillendirmeye bile cesaret edememektedirler. Bu birlikteliğin öncüsünün Türkiye olacağı bilindiği için Türkiye’yi Orta Asya’dan soyutlamak ve bir Orta Doğu milleti yapma gayreti güdülmektedir. Sünni İslam propagandası bunun için yapılmaktadır, Türkleri Araplaştırmaya çalışmak bu yüzdendir. Okullarımızda okutulan tüme varım metodunun kodları burada gizlidir. Bireyselleştirilmiş eğitim metoduyla bölünme ve parçalanmanın zihni yapılandırılmasıdır. Tümden gelim metodu bütünü gören, birliği savunan, ortak değerleri önemseyen yurt, ulus, millet, bayrak kavramlarının kaynağıdır.

               Bu gün Orta Asya Türk devletlerinde gençler internet kullanmakta ve bu gençler bir bireyiyle iletişim kurma aşamasındadır. Artık bu gençler tarihini okumakta ve araştırmaktadır. Ne yazık ki emperyalizm de kimi halklara yeni bir tarih yazma ve tarihi gerçekleri saptırmaya çalışmaktadır. O nedenle Türkiye Cumhuriyetinin aydın gençlerine ihtiyaç vardır yedi devletin gençlerini ay yıldızlı al bayrak altında toplamak için üstümüze düşen tarihi sorumluluğu yerine getirelim.         

 Salim DOĞAN 15 Şubat 2026




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz :

Güvenlik Kodu : Güvenlik Kodu
Kod :

 







  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA