15 Mayıs 2025 Perşembe


22:55   GALATASARAY, TRABZSONSPOR`U 3-0 YENEREK TÜRKIYE KUPASı`Nı 19. KEZ KAZANDı   22:32   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "BOĞAZIÇI`NI PROVOKE EDEN SIZSINIZ"   22:24   ODTÜ`LÜ ÖĞRENCILERDEN NUREDDIN YıLDıZ`A TEPKI, BOĞAZIÇI`LI ÖĞRENCILERE DESTEK YÜRÜYÜŞÜ    21:58   BOĞAZIÇI ÜNIVERSITESI`NDEKI ‘NURETTIN YıLDıZ` PROTESTOLARıNDA 6 ÖĞRENCI TUTUKLANDı   21:56   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... DILEK KAYA İMAMOĞLU, "BU GÜNLERIN BITMESI YAKıNDıR"   21:54   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... ÜSKÜDAR BELEDIYE BAŞKANı DEDETAŞ, "EKREM İMAMOĞLU`NUN BIR AN ÖNCE ÇıKMASıNı, ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞMASıNı ISTIYORUZ"   21:53   İMAMOĞLU`NDAN ERDOĞAN`A: TUTUKSUZ YARGıLANıRSAM, SOKAKTA, MEYDANDA OLURUM, MILLETIME GERÇEKLERI ANLATıRıM DIYE MI ÇEKINIYORSUN?   21:51   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... KADıKÖY BELEDIYE BAŞKANı KÖSEDAĞLı: SEÇILMIŞ BELEDIYE BAŞKANLARıMıZı, BÜROKRAT ARKADAŞLARıMıZıN BIR AN ÖNCE ARAMıZDA OLMASıNı ISTIYORUZ   21:49   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... MUSTAFA SARıGÜL: BIZ HER ŞEYIN DEMOKRASI IÇERISINDE TECELLI ETMESINI ISTIYORUZ   21:48   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... EDIRNE BELEDIYE BAŞKANı AKıN: "HUKUKSUZLUKLARA KARŞı ÇıKAN TÜM VATANDAŞLARıMıZ BURADA"   21:25   CHP`NIN SILIVRI MITINGINDE CAN ATALAY`ıN MESAJı OKUNDU: BIR YANDAN DEMOKRASIYI, HUKUKU YOK EDIP YURTTAŞA BASKı YAPARKEN BIR YANDAN DA `BARıŞ` DERSEN KIMSE INANMAZ   21:04   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... ÖZGÜR ÇELIK, "ADALET VE ÖZGÜRLÜK TEMASı ILE SILIVRI`DEYIZ"   20:54   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... SUAT ÖZÇAĞDAŞ, "ANTIDEMOKRATIK MÜDAHALELERLE GENÇLERI, EMEKÇILERI, YURTTAŞLARı SUSTURAMAZSıNıZ"   20:41   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... GÖKAN ZEYBEK: TERÖR ÖRGÜTÜNÜN YÖNETICILERIYLE ÇÖZÜM SÜRECI ORTAYA GETIRILIRKEN SAYıN EKREM İMAMOĞLU`NUN TUTSAK TUTULMASıNı KESINLIKLE KABUL ETMIYORUZ   20:28   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... ALI MAHIR BAŞARıR, "CUMHURBAŞKANı ADAYıMıZı ASLA YALNıZ BıRAKMAYACAĞıZ, ONA YAPıLANLARı UNUTTURMAYACAĞıZ"   19:44   MÜSAVAT DERVIŞOĞLU`NDAN TUNCER BAKıRHAN`ıN `KORUCU` ÖNERISINE TEPKI   19:37   TBMM GENEL KURULU KAPANDı... SELÇUK ÖZDAĞ: BU MUHALEFETIN BIR TANE DOĞRU CÜMLESINI KABUL ETMEZ MISINIZ, BU MU DEMOKRASI?   19:08   ALMAN BELEDIYELER BIRLIĞI 43. OLAĞAN GENEL KURULU`NDA İMAMOĞLU AYAKTA ALKıŞLANDı   19:07   TBMM GENEL KURULU KAPANDı.... İYİ PARTILI ÇÖMEZ: BUGÜNKÜ MANZARA IKTIDAR CEPHESININ ARTıK TÜKENDIĞININ, YOK OLDUĞUNUN GÖSTERGESI   18:51   TBMM GENEL KURULU... AYLIN YAMAN: "TEMEL HEDEFIMIZ ENGELLI ISTIHDAMı OLMALıDıR, KOTALAR YETERSIZDIR"  
 
     
 
 
image

Okunma : 9308  Tarih : 23.12.2020  E-Mail : bilgi@mersinerji.com

 
Mustafa Esmer CENGİZ

MERSİN’DE HALK İTTİFAKI

Aynı kentte yaşıyor,aynı kentin ekmeğini yiyor,suyunu içiyorsun ama kent için bir şeyler yapmaya gelince yan çiziyorsun; yapmak isteyenlerin de yoluna taş koyuyorsun; bunun adına da politika diyorsun.

Redçilerden söz ediyorum elbet.

Belediye meclislerinde sayıca üstünlüğü elinde bulunduranlar, özellikle iktidar partili ve onun koltuk değnekliğini yapanlardan.
Hangi akla, hangi mantığa, hangi insanlığa sığar bu!

Bu, Ankara'da.    böyle,İstanbul'da,Adana'da,Antalya'da,İzmir'de böyle.

Mersin'de de böyle.

CHP'li Belediye kenti daha yaşanabilir,gezilebir yapabilmek için birbirinden güzel projeler için borçlanmak istiyor, olmaz, diyorsun.Ulaşımı rahatlatmak için metro diyor, yok, diyorsun...
Sözüm ona olması, yapılması kent için elzem olan, güzel olan her şeyi engellemeyi vazife biliyorsun. Elini taşın altına koymadığın gibi yapmaya çalışanları engellemek için elinden geleni yapıyorsun.
Niçin?
Niçini ortada:
Elini vicdanına koymuyorsun,aklınla karar veremiyorsun, bağımsız, özgür düşünemiyorsun,iplerin başkalarının elinde de ondan.

Çok sığ bir düşünce, sığ bir politika.

'Yaptırtmadık' diyemeyeceksin ' yapamadılar' diyeceksin ve gelecek seçimlerde o kentin seçmeninden oy devşireceksin; halk nasıl olsa bunu da yutar diyeceksin.
Nafile.
Böyle düşünmenin, böyle hareket etmenin ne denli yanlış olduğunu, geri teptiğini bu kentte yaşayan herkes görüyor doğal olarak.
Her gün, her saat halkın arasında olan bir gazeteci olarak ben de görüyorum.
Yapılan bir anketin sonuçları konuşuluyor Mersinde günlerdir.
Yüzde kırk beşle tek başına Büyük şehir belediyesini alan Vahap Seçer'in oyları yüzde atmış bire yükselmiş.Yüzde on altı küsurluk bir tırmanış yani.
Durup düşünmek lazım.
Kentin temizliği gibi,ulaşımı gibi, suyu , çöpü gibi olmazsa olmazları bir kenara bırakalım da başarıyı getiren diğer etmenlere bir bakalım:
Her şeyden önce kenti ,kentliyi seviyor olmak, insanlar arasında ayrım kayrım yapmamak diyorum ben. Çalışacağı kadroyu iyi belirlemek, liyakatı önde tutmak.İnanç,kararlılık.

Pandami süresince yapılanlar ortada.

Bir yandan kendisi bir yandan ekibi. 
Sanatta,kültürde,sporda, üretimde,yeşillendirmede daima çağdaş bir gelişme,ilerleme.

Gitmediği, kapısını çalmadığı yoksul evi kalmadı neredeyse. Ben oldukça, biz oldukça hiç kimse yatağına aç girmeyecek düşüncesi; her zaman sizinleyiz, yanınızdayız izlenimi.
Yol yoksa bir yol bulunur, o da yoksa yapılır diyen bir anlayış.
Kendini insana, insanlığa adama.
Seçer halk ittifakını oluşturmuş kısaca. Zekasıyla,kadir şinaslığıyla, çalışkanlığıyla,insanlığıyla.
Haktan,hukuktan yana olursan olacağı bu: Yükşeliş.

Kısacası Başkan Seçer Mersin'de Halk İttifakını sağladı...

Mersin izlemeye devam ediyor.




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz :

Güvenlik Kodu : Güvenlik Kodu
Kod :

 







  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA