(9).jpg)
Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekili ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile Meral Seçer, Mersin Dersimliler Derneği tarafından düzenlenen ‘Hızır Lokması’ etkinliğinde yurttaşlarla bir araya geldi.
Yenişehir’deki dernek binasında gerçekleşen programa; Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, sivil toplum temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
(7).jpg)
“Birlik, kimlikler üzerinden değil; anayasal yurttaşlık bilinciyle sağlanır”
Konuşmasında Pir Sultan Abdal’ın “Gelin canlar bir olalım” sözünü hatırlatan Seçer, Türkiye’nin farklılıklarıyla güçlü bir ülke olduğuna dikkat çekti.
Jeopolitik gelişmelerin Türkiye’yi doğrudan etkilediğini belirten Seçer, birliğin; etnik kimlik ya da inanç üzerinden değil, demokrasi ve çağdaş hukuk normları çerçevesinde inşa edilmesi gerektiğini vurguladı.
“Hangi etnik yapıdan ve inanç grubundan olursa olsun, Türkiye Cumhuriyeti’nin şerefli bir yurttaşı olma aidiyetiyle hareket ettiğimiz sürece bir arada kalabiliriz.”
(4).jpg)
“Mersin’de kardeşlik iklimi var”
2019 seçim sürecine de değinen Seçer, farklı siyasi görüşlerden yurttaşların desteğini açıkça ifade ettiklerini belirterek, bunun demokratik bir tercih olduğunu söyledi.
Mersin’de barışın ve toplumsal uyumun güçlü bir zemine oturduğunu kaydeden Seçer, kentin yalnızca altyapı yatırımlarıyla değil, sosyal bütünleşme vizyonuyla da büyüdüğünü dile getirdi.
“Mersin’de sadece hizmet yapmadık; insanların düşüncesine dokunduk, ön yargıları yıktık.”
“Demokrasi, insan hakları ve hukuk devleti”
Konuşmasının devamında demokrasi ve millet iradesine vurgu yapan Seçer, yerel yönetim anlayışlarının temelinde insan hakları ve hukuk devleti ilkelerinin yer aldığını ifade etti.
“Hiç kimseden çekinmeyeceğiz ve korkmayacağız. Tekrar tekrar demokrasi, insan hakları ve hukuk devleti diyeceğiz.”
Seçer, Türkiye’de kalıcı barışın ancak hukuk zemininde mümkün olabileceğini belirterek, Mersin’in bu anlamda örnek bir model sunduğunu söyledi.
“Barış Mersin’den yayılacak”
Toplumsal birlik ve kardeşlik mesajıyla konuşmasını tamamlayan Seçer, Mersin’de oluşan dayanışma kültürünün Türkiye geneline ilham vereceğini vurguladı.
“Türkiye’de barış olacaksa bunun temelleri Mersin’de atılmıştır ve yine buradan yayılacaktır.”
Program, Hızır Lokması’nın paylaşılmasıyla sona erdi.