9 Ocak 2026 Cuma


16:40   “RAMAZAN ÖKSÜZ: BASıN VE STK’LARLA İSTIŞARE ÖNCELIĞIMIZ”   16:35   “GAZETECILER GERÇEĞIN VE DEMOKRASININ SAVUNUCUSU”   16:31   BAŞKAN NECMI AĞAOĞLU’NDAN 10 OCAK GAZETECILER GÜNÜ MESAJı   16:28   DEVRIMCI EMEKLILER SENDIKASı’NDAN CHP’NIN "MECLIS’I TERKETMEME" EYLEMINE DESTEK   16:11   MARDIN’DE 16 YAŞıNDAKI MELEK AYHAN’DAN GÜNLERDIR HABER ALıNAMıYOR. NAZMIYE AYHAN: "HER YERDE SENI ARıYORUM KıZıM"   16:10   ÖZGÜR ÖZEL: YOLLARA GEÇIŞ GARANTISI VAR, EMEKLIYE GEÇIM GARANTISI YOK   16:09   ABD BAŞKANı TRUMP: "VENEZUELA’NıN BÜYÜK PETROL REZERVLERINDEN UZUN SÜRE YARARLANMAYı HEDEFLIYORUZ"   16:07   AK PARTI, EN DÜŞÜK EMEKLI AYLıĞıNıN 20 BIN LIRAYA ÇıKARıLMASıNA ILIŞKIN TEKLIFI TBMM’YE SUNDU   16:06   DONALD TRUMP: “VENEZUELA DESTEĞI KESILIRSE KÜBA REJIMI HAYATTA KALAMAZ”   21:20   TOROSLAR’DA BIN FIDANLA YEŞIL GELECEK: AĞAÇLANDıRMA SEFERBERLIĞI BAŞLADı   21:05   CHP 2026’YA VITES YÜKSELTTI: ÖZGÜR ÖZEL’DEN “EN UZUN SEÇIM KAMPANYASı” MESAJı   20:50   SINAN ATEŞ DAVASıNDA KRITIK DURUŞMA: “BU BIR TESADÜF DEĞIL, PLANLı BIR CINAYET”   20:33   MERSIN BAROSU’NDAN ÇARPıCı ÇAĞRı: “BU BIR MESLEK MESELESI DEĞIL, HUKUKUN YAŞAMA MESELESIDIR”   20:24   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN 7/24 TEMIZLIK SEFERBERLIĞI   16:38   ABD’NIN MINNEAPOLIS KENTINDE GÜMRÜK MUHAFAZA GÖREVLISI TARAFıNDAN ÖLDÜRÜLEN KADıNıN ÜÇ ÇOCUK ANNESI OLDUĞU ÖĞRENILDI   16:35   DEM PARTI’DEN TBMM’DE ’HALEP’ TEPKISI: "BUGÜN TÜRKIYE’YE DÜŞEN ORADAKI ÇETELERIN SıRTıNı SıVAZLAMAK DEĞILDIR"   15:21   ÜMIT ÖZDAĞ: “PKK TERÖR ÖRGÜTÜNÜ SURIYE ÜZERINDEN MEŞRULAŞTıRMA GIRIŞIMI, TÜRKIYE’YE KURULMUŞ BIR SIYASI TUZAKTıR”   15:15   CHP’DEN İYİ PARTI’YE ZIYARET... TURHAN ÇÖMEZ: "30 MILYON VATANDAŞ AÇLıK SıNıRıNıN ALTıNDA YAŞıYORSA, IKTIDAR SAHIPLERININ HESAP VERMESI GEREKIR"   15:13   19 MART EYLEMLERINDE GÖZALTıNA ALıNAN ODTÜ ÖĞRENCILERI BERAAT ETTI   15:01   NUMAN KURTULMUŞ: SANKI MECLIS’TE TECAVÜZ VE ISTISMAR HER GÜN OLUYORMUŞ GIBI BIR ALGıYı ORTAYA KOYMAK TBMM’YE HAKARETTIR  
 
     
   

Dünya liderlerinden Papa 14`üncü Leo`ya tebrik mesajları


Vatikan`dan yükselen beyaz dumanla 14`üncü Leo`nun Papa seçilmesi dünya genelinde büyük yankı uyandırdı. Katolik Kilisesi`nin yeni ruhani lideri 14`üncü Leo`ya, farklı ülkelerden çok sayıda lider tebrik mesajı gönderdi.

 

Tarih : 9 Mayıs 2025 Cuma 01:55   Okunma : 322

Haber: Esma Çakır

(VATİKAN) - Vatikan`dan yükselen beyaz dumanla 14`üncü Leo`nun Papa seçilmesi dünya genelinde büyük yankı uyandırdı. Katolik Kilisesi`nin yeni ruhani lideri 14`üncü Leo`ya, farklı ülkelerden çok sayıda lider tebrik mesajı gönderdi.

Kardinaller meclisinin ikinci gününde yeni Papa`nın seçilmesi, tüm dünyada dikkatle izleniyor. Katolik Kilisesi`nin yeni lideri 14`üncü Leo`ya, dünya liderlerinden tebrik mesajları geldi. Mesajlarda barış, dinler arası diyalog ve küresel iş birliği vurgusu öne çıktı.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Papa 14`üncü Leo`ya gönderdiği mektupta ülkesinin “(Hz İsa) Mesih`in Vekili ile olan sarsılmaz bağını” vurguladı. Meloni, “İtalya ve Avrupa medeniyetinin özünde inanç ve akıl arasında olağanüstü bir sentez vardır. Bu sentez, kişiyi merkeze koyan, hayatı kutsal gören, özgürlük ve eşitliği temel alan bir dünya görüşü oluşturmuştur” ifadelerini kullandı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, X hesabından yaptığı paylaşımda Papa`nın seçilmesini “Katolik Kilisesi ve dünya genelindeki Katolikler için tarihi bir an” olarak nitelendirdi. Macron, “Papa 14`üncü Leo`ya, ve tüm Katoliklere kardeşlik mesajımı iletiyorum” dedi.

Meksika Devlet Başkanı Claudia Sheinbaum da Papa`yı “Vatikan Şehri`nin devlet başkanı ve Katolik Kilisesi`nin ruhani lideri” olarak seçilmesinden dolayı kutladı. Sheinbaum, “Dünya barışı ve refahı için insani anlaşmamızı yineliyorum” dedi.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ise mesajında, “İsrail ile Vatikan arasındaki ilişkileri geliştirmeyi ve Kutsal Topraklar ile dünya genelinde Yahudi-Hristiyan dostluğunu güçlendirmeyi sabırsızlıkla bekliyorum” dedi. Herzog, Papa 14`üncü Leo`nun “tüm dinler ve halklar arasında köprüler kuracağı” umudunu paylaştı.

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Papa`yı kutlarken “Modern dünyanın sorunlarına yönelik bakış açılarımızın büyük ölçüde örtüştüğünü memnuniyetle gözlemliyorum” dedi ve Papa`yı Belarus`a davet etti.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri António Guterres, Papa 14`üncü Leo`nun seçilmesini tebrik ederek, “Vatikan ve BM arasındaki uzun soluklu iş birliğini geliştirmeyi sabırsızlıkla bekliyorum” dedi. Guterres, küresel krizlerin yaşandığı bir dönemde Papa`nın “barış, sosyal adalet, insan onuru ve merhamet” için güçlü bir ses olacağını söyledi.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA