13 Şubat 2026 Cuma


16:43   AYM, BOĞAZIÇI ÜNIVERSITESI REKTÖRÜ’NÜN, PROTESTOCU ÖĞRENCILER IÇIN ALDıRDıĞı TEDBIR NEDENIYLE IHLAL KARARı VERDI   16:42   MERIÇ KAHRAMAN’DAN DÜN CEZAEVINDEN HASTANEYE KALDıRıLAN EŞI TAYFUN KAHRAMAN IÇIN ÇAĞRı: "SADECE ADALET ISTIYORUZ"   16:41   CHP’LI YANıKÖMEROĞLU: "BOĞAZ KÖPRÜLERI, TICARI BIRER VARLıK DEĞIL, ÜLKENIN CAN DAMARLARıDıR"   16:40   CEM AYDıN’DAN “AKıN GÜRLEK” DAVASı SONRASı AÇıKLAMA: “ÜLKEMIZIN GENÇLIĞINI DOĞRUDAN HEDEF ALAN, GÖZDAĞı VERMEYE ÇALıŞıLAN BIR DAVADıR”   10:57   AKMİB’DEN 423 MILYON DOLARLıK OCAK ATAĞı: DEĞER ODAKLı İHRACAT STRATEJISI VE MIAMI ÇıKARMASı   10:40   24 KILOMETRELIK YOL 90 LIRA! CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “MERSIN–TARSUS OTOYOLU’NDA ALıNAN ÜCRET SOYGUNDUR”   09:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SILIFKE’YE GELECEK YATıRıMı: ÜCRETSIZ ÇOCUK KAMPÜSÜ YOĞUN İLGI GÖRÜYOR   08:52   YUMURTALıK’TA OKUL KANTINLERINE SıKı DENETIM: BAŞKAN ALTıOK’TAN NET MESAJ — “ÇOCUKLARıMıZıN SAĞLıĞı KıRMıZı ÇIZGIMIZ”   19:16   HAMZABEYLI KÖYÜMÜZ ATÖLYE AÇıLDı: KADıN EMEĞI MARKALAŞıYOR, ÜRETIM KATMA DEĞERE DÖNÜŞÜYOR   17:31   AILE BAKANLıĞı ÖNÜNDE SERT ÇıKıŞ: CHP’LI ASU KAYA’DAN MAHINUR ÖZDEMIR GÖKTAŞ’A ‘O KOLTUKTA NE İŞIN VAR?’ TEPKISI   17:27   KAZDAĞLARı’NDA YENI MADEN KRIZI: AKÇAL’DA KALKER OCAĞıNA YARGı FRENI TALEBI!   11:03   MERSIN’DE ANADOLU RÜZGÂRı: ‘DILDE TELDE ANADOLU’ KONSERINDE TÜRKÜLERLE COŞKU ZIRVEYE ÇıKTı   09:24   EMEKLIDEN BAYRAM İSYANı: “5 BIN TL İKRAMIYE DEĞIL, HARÇLıK BILE DEĞIL!”   07:44   BOĞAZ KÖPRÜLERI VE 7 OTOYOL İÇIN 25 YıLLıK ÖZELLEŞTIRME İDDIASı: CHP’DEN “48 MILYAR DOLARLıK PLAN” ÇıKıŞı   01:29   AKıN GÜRLEK ADALET BAKANı, MUSTAFA ÇIFTÇI İÇIŞLERI BAKANı OLDU   19:35   OPERA SAHNESINDE CAZ RÜZGÂRı: MERSIN DOB’DAN 12 ŞUBAT’TA BÜYÜLEYICI “CAZ AKŞAMı”   19:21   VAHAP SEÇER’DEN DÜNYA BAKLIYAT GÜNÜ’NDE NET MESAJ: “MERSIN’IN KALKıNMASı TÜRKIYE’NIN KALKıNMASıDıR”   18:22   DÜNYA BAKLIYAT GÜNÜ MERSIN’DE GÜÇLÜ MESAJLARLA KUTLANDı: BAKLIYAT GELECEĞIN GıDASı   16:14   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "İKTIDARA BOZUK TOHUM MESUT’LA GIDILMEZ, ZEYDAN’LA, MANSUR YAVAŞ‘LA, EKREM BAŞKAN’LA GIDILIR"   16:13   HATIMOĞULLARı’NDAN FIDAN’ıN "SURIYE AYAĞı BITTIKTEN SONRA IRAK AYAĞı DA VAR" SÖZLERINE YANıT: "YAPTıĞı BU AÇıKLAMAYı SÜRECIN RUHUNA UYGUN OLARAK GÖRMÜYORUZ"  
 
     
   

Mersin Büyükşehir, `Dijital köy Buluşmaları`nda kadınları ve çocukları teknoloji ile buluşturuyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren teknoloji ve bilim atölyelerinde yapılan tüm etkinlikler ‘Dijital Köy Buluşmaları` projesi ile kırsal mahallelere taşınıyor. Kadın ve Çocuk, Bilim ve Teknoloji Atölyesi`nde yapılan robotik kodlama, stem ve girişimcilik, üç boyutlu tasarım konuları, kırsaldaki çocukların ayağına kadar götürülüyor. Proje kapsamında çocuklar robot kullanıp, 3D tasarım ve oyun geliştirmeyi öğrenirken, VR gözlüklerle de farklı dünyalarda eğlenceye çıkıyor.

 

Tarih : 1 Ağustos 2024 Perşembe 11:22   Okunma : 922

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren teknoloji ve bilim atölyelerinde yapılan tüm etkinlikler ‘Dijital Köy Buluşmaları` projesi ile kırsal mahallelere taşınıyor. Proje kapsamında, teknolojik yenilikler, çocukların yapabileceği bilimsel deneyler ve ürünler, bilim atölyeleri, oyunlar ve robotlarla çocuklara anlatılıyor. Merkeze uzak olduğu için teknolojik ve bilimsel konulara uzak kalan çocukların, proje ile öğrenmesi, eğlenmesi ve hayal dünyalarının genişlemesi hedefleniyor. Sanat ve teknolojinin yan yana olduğu buluşmalarda çocuklar anahtarlık, yel değirmeni gibi farklı sanatsal ürünler yapmayı da öğrenirken, verilen kağıtlara Dijital Köy Buluşmaları ile ilgili duygu ve düşüncelerini de yazıyorlar.

Kadınlar da ‘dijital` kavramı ile tanışıyor

Teknoloji ve Bilim Atölyeleri öğretmenleri dışında oluşturulan 4 kişilik saha ekibi, Bilim Otobüsü ile yola koyularak çocuklarla ve kadınlarla buluşuyor. Erdemli Tömük Kadın ve Çocuk, Bilim ve Teknoloji Atölyesi`nde başlatılan buluşmalar, Çamlıyayla ilçesi ile devam etti. Mut, Anamur ve Aydıncık`a da giden ekip, dijitali köylere taşımaya kararlı. Dijital Köy Buluşmaları projesi sadece çocuklara değil, kadınlara da hitap ediyor. Kadınların, teknolojiyi kullanarak ürettikleri ürünleri satabilmeleri ve pazarlayabilmeleri için de yol gösteriliyor.

“Amacımız köylerimizi daha aktif ve üretken kılabilmek”

Proje hakkında bilgi veren Kadın ve Çocuk Bilim ve Teknoloji Atölyeleri Sorumlusu Emre Aşkın, “Oluşturduğumuz Dijital Köy Buluşmaları Projesi ile atölyelerimizdeki bütün imkanları bütün ilçelerimize mobil olarak taşımayı hedefledik. Amacımız ‘Yarının Köyleri` diyerek köylerimizi daha aktif ve üretken kılabilmek. Üretimle daha mutlu bir gelecek hedefliyoruz” dedi.

“Her çocuğa ulaşmayı hedefliyoruz”

Dans, eğlence ve bilimsel aktivitelerin bir arada yapıldığını sözlerine ekleyen Aşkın, ilerleyen günlerde farklı ilçelerde çocuklarla bir araya geleceklerini kaydederek, “Bizim hedefimiz bilim atölyeleri olarak 13 ilçemizdeki ulaşabildiğimiz her çocuğa ulaşmak ve bu donanımları onların hizmetine sunmak” diye konuştu.

“Yeni etkinliğimizdeki temel nokta kadınları ön plana çıkarmak”

Dijital Köy Buluşmaları Projesi`nde en önemli noktanın kadınları da dahil etmek olduğunu sözlerine ekleyen Aşkın, “Yeni etkinliğimizdeki temel nokta kadınları ön plana çıkarmak. Birçok kadın bölgesinde birçok üretimsel çalışma yapıyor. Bunu teknoloji ile entegre ederek onlara girişimcilik ve pazarlama konusunda da eğitimler sağlayacağız ve onların üretmiş oldukları ürünleri pazarlamaları konusunda da Büyükşehir Belediyesi olarak destekleyeceğiz. Dijital Köy Buluşmaları etkinliği ile dijitali köylere taşıyoruz” ifadelerini kullandı.

"Çocukların bilimin yolunda gitmesini istiyoruz”

Bilim Atölyesi öğretmenlerinden Gülcan Ilıksoy, bilimi eğlenceli bir şekilde çocuklara aktardıklarını belirterek, “Çocuklar deneyimleyerek eğlenceli vakit geçirmiş oldular. Çocukların bazı şeyleri yeni keşfettiklerini ve keşfettikçe daha çok merak ettiklerini onlardan duyduk. Bu da bizi çok mutlu etti. Çok güzel bir adım attığımızı gördük. Bilimi deneyimlemeyen çocuklara ulaşıp bilimin yolunda ilerlemelerini istiyoruz” dedi.

Etkinliğe katılan çocuklar, duygularını şu sözlerle dile getirdi:

-Talha Çolak: “Bunun her ay yapılması lazım. Bunlar bizi çok eğlendiriyor ve mutlu oluyoruz. Burada evler yaptım, dans ettik, robotlarla oynadık, bir de anahtarlık yaptık. Her zaman gelmenizi istiyorum, çok eğlendim."

-Mehmet Zübeydan: “Anahtarlık yaptık. Eğlendim. Yeniden olsa gelirim."

-Bilge Melis Karaman: “Anahtarlık yaptım, yüz boyaması yaptım, robotlarla oynadım. Gözlük taktım, balonla oynadım. Bir de dans ettim. Çok eğlendim."

 -Bekir Yazlık, “Güzel eğlendim. Robotlara baktım. Güzel şeyler yaptım, çizdim. Sizin sayenizde eğlendim."

-Esma Günpür: “Güzel buldum. Yüzümü boyadım, balon aldık. Robot oynadım. Çok güzeldi."

-Şenel Coşkun: “Ben etkinliği çok güzel buldum. İyi ki yaptınız."






Paylaş :
Etiketler :  Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA