22 Haziran 2024 Cumartesi


15:46   BARAN BOZOĞLU: YAŞANAN ORMAN YANGıNLARı DENETIMSIZLIĞIN VE BILIMDEN UZAK YÖNETIM ANLAYıŞıNıN SONUCUDUR”   15:38   GÜNEYDOĞU`DA ÇıNAR VE MAZıDAĞı ILÇELERI ARASıNDAKI YANGıN... SAĞLıK BAKANı KOCA: "YANGıNDA HAYATıNı KAYBEDENLERIN SAYıSı 11`E YÜKSELDI"   15:26   DICLE ELEKTRIK`TEN ÇıNAR ILE MAZıDAĞı ILÇELERI ARASıNDA ÇıKAN YANGıNLA ILGILI AÇıKLAMA: “YANGıNıN ELEKTRIK ILETIM HATLARıNDAN KAYNAKLANMADıĞıNı BELIRLEDIK”   15:08   SEZGIN TANRıKULU, YANGıNDA YARALANANLARı ZIYARET ETTI: "SORUMLULAR ORTAYA ÇıKARıLMALı, ZARAR GÖREN KÖYLÜLERE GEREKEN DESTEK VERILMELI"   13:37   GÜRER: "ANıZ YAKıLMASı ORMANı YAKıYOR YETMIYOR DOĞA DENGESINI DE BOZUYOR"   11:57   ERHAN ADEM: "GÜBREYE KDV GETIRMEK, ÇIFTÇININ SONUNU GETIRMEKTIR”   11:52   GAMZE TAŞCıER`DEN ASGARI ÜCRETE ARA ZAM TALEBI: "MILYONLARCA EMEKÇI IÇIN BUGÜNKÜ ASGARI ÜCRET, YUTKUNMALARıNı IMKÂNSıZLAŞTıRAN BIR DÜĞÜM HALINE GELMIŞTIR"   11:38   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ANıZ YANGıNıNDA HAYATıNı KAYBEDENLER IÇIN BAŞSAĞLıĞı MESAJı   11:26   ERMENISTAN, FILISTIN DEVLETI`NI RESMEN TANıDı   11:03   DIYARBAKıR BAROSU, YANGıNA MÜDAHALEDE GEÇ KALıNDıĞı IDDIALARıNA ILIŞKIN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU   10:56   DIYARBAKıR VE MARDIN ARASıNDA ÇıKAN YANGıNDA SOĞUTMA ÇALıŞMALARı TAMAMLANDı   10:11   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, SULAMA BORUSU DESTEĞI ILE MUT`TA ÜRETICININ YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ   09:19   MıSıR ÇARŞıSı`NA ALıŞVERIŞE GELEN YURTTAŞ: “HERKES EMINÖNÜ`NE GELIYOR, 9-10 BIN TL`YI VERIP GIDIYOR. EMEKLI NE YAPSıN? SU BILE ALAMıYORUZ”   09:18   VAHAP SEÇER, BAYRAM DOLAYıSıYLA ERDEMLI HALKıYLA BIR ARAYA GELDI   04:06   DIYARBAKıR VE MARDIN`DEKI YANGıNLA ILGILI YERLIKAYA VE KOCA`DAN AÇıKLAMA: 5 KIŞI ÖLDÜ, 10`U AĞıR 44 KIŞI YANGıNDAN ETKILENDI   01:28   DIYARBAKıR`DA ÇıKAN YANGıN GENIŞ ALANA YAYıLDı, BÖLGEYE ÇOK SAYıDA EKIP SEVK EDILDI   22:55   CHP`LI ALP, KARS`ıN SıNıR KÖYÜNDEN SESLENDI: “21. ASıRDA BU KÖYLERIMIZ KAR SUYU IÇMEK ZORUNDA KALıYOR”   13:01   CEVDET AKAY: “2022 YıLıNDA SEL FELAKETININ YAŞANDıĞı KARABÜK YENICE`DE KIRA YARDıMıNıN KESILMESI MAĞDURIYETI DERINLEŞTIRDI"   10:24   UMUT AKDOĞAN`DAN EKONOMIK VE SOSYAL KONSEY IÇIN KANUN TEKLIFI: "BU PLATFORMU YENIDEN HAYATA GEÇIRELIM, EKONOMI HAYATı VE AKTÖRLERI DE NORMALLEŞSIN"   09:51   CHP YURT DıŞı BIRLIKLERI, İSTANBUL`DA DÜZENLENECEK ÇALıŞTAYDA TOPLANıYOR  
 
     
   

EDİRNELİ BESİCİ: KESTİK, 30 TANE HAYVANDAN KALDI 5-6 TANE HAYVAN. BU VAZİYETTE HAYVAN KALMAYACAK, ÇİFTÇİLİK DE KALMAYACAK


CHP Edirne Milletvekili Okay Gaytancıoğlu`nun Edirne`nin Havsa ilçesine bağlı Abalar köyünde ziyaret ettiği bir besici, artan maliyetler nedeniyle hayvanlarını kestirmek zorunda kaldığını belirterek, “Kestik, kala kala bunlar kaldı. 30 tane hayvandan kaldı 5-6 tane hayvan. Bu vaziyette hayvan kalmayacak, çiftçilik de kalmayacak” dedi.

 

Tarih : 3 Kasım 2022 Perşembe 13:23   Okunma : 255

YİĞİT KAZBEK

CHP Edirne Milletvekili Okay Gaytancıoğlu`nun Edirne`nin Havsa ilçesine bağlı Abalar köyünde ziyaret ettiği bir besici, artan maliyetler nedeniyle hayvanlarını kestirmek zorunda kaldığını belirterek, “Kestik, kala kala bunlar kaldı. 30 tane hayvandan kaldı 5-6 tane hayvan. Bu vaziyette hayvan kalmayacak, çiftçilik de kalmayacak” dedi.

Okan Gaytancıoğlu, 1 Kasım`da Edirne`nin ilçelerinde ve köylerinde besici, çiftçi ve pazarcıların sorunlarını dinledi. Edirne`nin Meriç ilçesindeki halk pazarında kendi ürettiği ürünleri satan bir çiftçi ile Okan Gaytancıoğlu arasındaki diyalog şöyle gelişti:

“EKTİĞİM ZAMAN MAZOT 30 TL`YDİ, ŞİMDİ NASIL SATAYIM 10 TL`YE”

Çiftçi: Buramıza geldi artık.

Okan Gaytacıoğlu: Bu ülkede para var ama size gelmiyor. Başka yere gidiyor paralar. Kaç kişiyle konuştum burada gariban, herkes ‘Hayat pahalı` diyor. Biliyorum bunu kaça getirdiğini, mazot yakıyorsun.

Çiftçi: Bunu ektiğimiz zaman 30 liraydı mazot. Ben bunu şimdi nasıl vereyim 10 TL`ye? ‘Ver` diyor, nasıl vereyim? ‘Fakirim` diyor, ne yapayım, ben de fakirim.

Okan Gaytancıoğlu: Sen buna gübre kullandın, mazot kullandın, ilaç kullandın. Senin maliyetin zaten 15 TL`ye yakın aşağı yukarı. Senin de bundan para kazanman lazım.

Çiftçi: Bak, pazartesi pazarında ikindi vakti, kimseyi bulamazsın.

Okan Gaytancıoğlu: Evet, ben de oradaydım, pazarda kimseler yok.

“GEÇEN SENE 500 KİLOGRAM ÜRÜN GETİRİYORDUK, BU SENE 90 KİLOGRAM”

Okan Gaytancıoğlu ile bir pazar esnafı arasındaki sohbet ise şöyle gelişti:

Okan Gaytancıoğlu: Geçen sene 3 kilogramı (eliyle gösterdiği yeşillik için) 10 TL`ydi. Şimdi 3 kilogram 100 TL.

Esnaf: Pazara getirdiğimiz 85-90 kilogram. Biz, buraya getirdiğimizde tezgâhın sonuna kadar doldururduk. Şu anda getirdiğimiz 3 çuval.

Okan Gaytancıoğlu: Geçen sene kaç çuval getiriyordun?

Esnaf: Yarım araba, neredeyse 500 kilogram.

Okan Gaytancıoğlu: Yani aşağı yukarı 10 çuval.

“SU VAZİYETTE HAYVANCILIK DA KALMAYACAK ÇİFTÇİLİK DE"

Okay Gaytancıoğlu, Havsa ilçesine bağlı Abalar köyünden de besicilerin sorunlarını dinledi. Gaytancıoğlu ile besici arasında şu diyalog yaşandı:

Besici: Sütümüz para yapmıyor. Yeme de zam koydular.

Okan Gaytancıoğlu: Çok hayvan kesildi ama sen daha kesmedin.

Besici: Kestik, kala kala bunlar kaldı. 30 tane hayvandan kaldı 5-6 tane hayvan. Daha bunları da kestireceğiz bu vaziyette.

Okan Gaytancıoğlu: Bizim hesaplarımıza göre süt fiyatlarının 10 TL olması lazım ya da yemin daha düşük olması lazım. Öyle bir destek de yok size. Bütün gün dolaşıyorsun, ot da kalmamış. Ne olacak bu işin sonu?

Besici: Bu vaziyette hayvan kalmayacak, çiftçilik de kalmayacak.

Okan Gaytancıoğlu: 300 TL idi yemin çuvalı, 400 TL oldu. Markette zam geliyor sürekli ama senin süte zam gelmiyor.

“GEÇEN YILA GÖRE GÜBRE VE ELEKTRİK YÜZDE 500, MAZOT İSE YÜZDE 400 ZAMLANDI”

TÜİK verilerine göre ekimde yüzde 7,83 artışla yılık yüzde 157,69`a yükselen üretici fiyatları enflasyonunu ANKA Haber Ajansı`na değerlendiren Okan Gaytancıoğlu, şunları söyledi:

“Enflasyon verileri açıklandı. Resmi veriler ile halkın enflasyonu arasında yüzde 100 fark var. Peki neden enflasyon çok yüksek? Çünkü üretici fiyatları gerçekten çok yüksek. Girdi maliyetleri enflasyonu azdırıyor. Gübre; geçtiğimiz yıla göre yüzde 500 artış. Elektrik; geçen sene kilovatsaati 89 kuruş iken 5,01 TL, yani yüzde 500`ün üzerinde bir artış var. Mazot geçen sene 7 TL`ydi, şimdi 30 TL`ye dayandı, yüzde 400`ün üzerinde bir artış var. Elektrik, doğal gaz, mazot, sulama suyu; bunları koyduğunuzda zaten gıda enflasyonu çok yükseliyor. Gıda enflasyonu normal enflasyonun çok üstünde. Her şeyi ithal etmeye çalışan bir iktidar var. Üreticiyi desteklemeyen, hatta cebinden parasını almak isteyen bir iktidar var. İktidarın uyguladığı politikalarla gümrük vergileri sıfırlanıyor, Türkiye ithal ürünler cenneti haline getiriliyor. Dövizin de artmasıyla enflasyon düşmüyor.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA