27 Haziran 2024 Perşembe


01:04   2024 AVRUPA ŞAMPIYONASı`NDA TÜRKIYE VE PORTEKIZ SON 16 TURUNDA   22:21   CENGIZ ÇANDAR`DAN IKTIDARA YANGıN TEPKISI: ``CUMHURBAŞKANı `ANıZ` DEMIŞ BITIRMIŞ OLAYı, ADLI MAKAMLAR NEYIN TAHKIKATıNı YAPACAKLAR``   17:30   SUAT ÖZÇAĞDAŞ`TAN YUSUF TEKIN`E: “GEÇICI KORUMA STATÜSÜNDEKI KAÇ ÖĞRENCIYE OKULA GELMEDIKLERI HALDE NOT VERILMIŞ VE KARNE DÜZENLENMIŞTIR”   17:30   CHP HATAY MILLETVEKILI GÜZELMANSUR: "DEPREM, DEPREMZEDE ILLERIN SORUNLARı AKP`NIN UMURUNDA DEĞIL"   17:24   ZELIHA AKSAZ ŞAHBAZ: “DOĞU VE GÜNEYDOĞU`DAKI ILLERDE BIN KIŞIYE DÜŞEN HEKIM SAYıSı BIR”   17:15   GÜRSEL EROL: ÇIFTÇILERIMIZ UMUTSUZ BıRAKıLMAMALı   16:57   SEVDA ERDAN KıLıÇ`TAN `KONAK BİLSEM` AÇıKLAMASı: "BIR OKULUN SADECE ÜÇÜNCÜ KATıNA HAPSETMEK AKP`NIN BILIM VE SANAT DÜŞMANLıĞıNıN YANSıMASıDıR"   16:49   TARSUS SU PARKı YOĞUN İLGIYLE YAZ SEZONUNU AÇTı   15:58   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT, CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`I ZIYARET ETTI    15:29   BAKAN IŞıKHAN`ıN "ASGARI ÜCRETE ZAM YOK" AÇıKLAMASıNA VATANDAŞTAN TEPKI   15:22   TBMM`DE MILLETVEKILLERI ŞANLıURFA`DA YAŞANAN ELEKTRIK KESINTILERINI PROTESTO ETTI   15:10   UNODC DÜNYA UYUŞTURUCU RAPORU: “TÜRKIYE`DE UYUŞTURUCU KULLANıMıYLA HIV DE YAYGıNLAŞıYOR”   14:51   MERSIN’IN EŞSIZ DAĞ MANZARALARıNDA ATLETIZM KEYFI   14:51   TÜRKIYE GAZETECILER CEMIYETI: “ONURSAL ÜYEMIZ CAN KıRAÇ`ıN ÖLÜMÜ BASıN TOPLULUĞUMUZDA VE YÖNETIM KURULUMUZDA BÜYÜK ÜZÜNTÜ YARATTı”   14:17   CHP, MADEN KANUNU`NUN 8 MADDESININ İPTALI VE YÜRÜRLÜĞÜNÜN DURDURULMASı İSTEMIYLE AYM`YE BAŞVURDU   14:16   SÜLEYMAN BÜLBÜL, AYDıN LISESI BINASıYLA İLGILI SORU ÖNERGESINE BAKAN TEKIN`IN VERDIĞI YANıTı ELEŞTIRDI   13:57   ÖZGÜR ÖZEL: “KıBRıS`ıN HAKLı DAVASıNı TAKIP ETMEYE, EN BARıŞÇıL ÇÖZÜM IÇIN MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞIZ”   13:51   VELI AĞBABA: "TÜRKIYE EĞER TEKRAR KALKıNACAKSA BU KARA PARAYı, KARA PARA AKLAYANLARı VE BU KARA PARAYLA ILIŞKILI OLANLARı MUTLAKA SORGULAMAMıZ LAZıM"   13:45   CHP’LI GÜLCAN KıŞ ULAŞTıRMA BAKANı’NA SESLENDI   13:41   MERSIN İNTERNET GAZETECILERI CEMIYETI, TARSUS BELEDIYE BAŞKANı ALI BOLTAÇ’ı ZIYARET ETTI  
 
     
   

Umut Akdoğan`dan Ekonomik ve Sosyal Konsey için kanun teklifi: "Bu platformu yeniden hayata geçirelim, ekonomi hayatı ve aktörleri de normalleşsin"


CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, Ekonomik ve Sosyal Konsey`e işlerlik kazandırılması için kanun teklifi verdi. Akdoğan, “Ekonomiyi istişarelerle her kesimin katılımıyla tartıştığımız bu platformu yeniden hayata geçirelim, işçi memur çalışan işveren işadamı sanayici yeniden biraraya gelsin sorunları çözümleri konuşsun. ekonomi hayatı ve aktörleri de normalleşsin” dedi.

 

Tarih : 20 Haziran 2024 Perşembe 10:24   Okunma : 4252

(ANKARA) - CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, Ekonomik ve Sosyal Konsey’e işlerlik kazandırılması için kanun teklifi verdi. Akdoğan, “Ekonomiyi istişarelerle her kesimin katılımıyla tartıştığımız bu platformu yeniden hayata geçirelim, işçi memur çalışan işveren işadamı sanayici yeniden biraraya gelsin sorunları çözümleri konuşsun. ekonomi hayatı ve aktörleri de normalleşsin” dedi.

CHP Ankar Milletvekili Umut Akdoğan, Ekonomik ve Sosyal Konsey’de geniş katılımlı bir yapı oluşturulması için hazırladığı kanun teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu. Akdoğan, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti:

“Ülkemiz ciddi bir ekonomik krizin içinde, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra bu krizin derinleşeceğini yeni göreve gelen Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan seçim öncesinde yaptığı basın toplantısında açıkça dile getirdi. Yetmedi, Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın her fırsatta ‘nas’la ilişkilendirdiği düşük faiz sistemini esas alan sözde ‘Türkiye ekonomi modeli’nin ülkeyi sürüklediği ekonomik krizi itiraf etti. Giderek derinleşen ekonomik kriz Türkiye’nin gerçek beka sorunudur. Bu sorunu çözebilmenin de yolu Ekonomik ve Sosyal Konsey’in yeniden işlerlik kazanmasıdır.”dedi.

"Cumhurbaşkanı’nın ESK’yı KHK ile düzenleyerek Anayasayı ihlal ettiği tescillendi"

Akdoğan, 2010 referandumu ile Anayasal bir kurum haline getirilmesine rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından toplantıya çağrılmaması ve Konsey’in KHK ile düzenlenmeye çalışılmasının Anayasa’yı ihlal olduğunun altını çizerek, “Anayasa Mahkemesi verdiği son kararında 703 sayılı KHK’yi iptal ederek bu aykırılığı tescilledi. Tek adama karşı ortak akıl platformu Ekonomik ve Sosyal Konsey ekonomide rayları yerine oturtabilir” dedi. Akdoğan, TBMM Başkanlığı’na sunduğu kanun teklifi ile Ekonomik ve Sosyal Konsey’in sosyal ve ekonomik hayatın temsilcileri ile geniş katılımlı bir yapı ile oluşturulmasını önerdi.

Akdoğan, Ekonomik ve Sosyal Konsey’in en son toplandığı 2009 yılından bu yana gelinen noktayı da değerlendirdi. “2009 yılında yüzde 6,53 olan TÜFE artış oranı 2024 Mayıs ayında yıllık yüzde 75,45’e yükselmiştir. 2009 yılında 1,80 TL olan dolar kuru 2024 yılına gelindiğinde 32,30 TL’yi, 2009 yılında 2,31 TL olan Euro kuru ise 2024 yılına gelindiğinde 34,86 TL’yi görmüştür. Hiç kuşkusuz bu ekonomik çöküş tablosunda, akıl ve bilimden uzak yönetim anlayışının yanı sıra ekonomik ve sosyal hayatın aktörlerinin görüşlerinin alınmaması, başta ekonomik alanda olmak üzere gelişmelerin ve yapılacak çalışmaların, alınacak tedbirlerin değerlendirilmesinin istişari ve katılımcı bir yaklaşımla ele alınmamasının rolü de büyüktür” diyen Akdoğan, başta ekonomik alanda olmak üzere gelişmelerin ve yapılacak çalışmaların, alınacak tedbirlerin değerlendirilmesinin istişari ve katılımcı bir yaklaşımla ele alınmamasının rolünün büyük olacağının altını çizdi.

Akdoğan, geniş katılımın sorunların çözümüne dair ortak akıl platformu niteliğinde olacağına dikkat çekti ve şunları söyledi:

"Ekonomi hayatı ve aktörleri de normalleşsin"

"İşçi, işveren, esnaf, sanatkar, çiftçi, tacir ve sanayicilerin yanı sıra bir çok meslek grubunun da temsil edileceği Ekonomik ve Sosyal Konsey’de bu ekonomik beka sorununun çözümünde tüm kesimler elini taşın altına koymalıdır. Ekonomiyi istişarelerle her kesimin katılımıyla tartıştığımız bu platformu yeniden hayata geçirelim, işçi memur çalışan işveren işadamı sanayici yeniden biraraya gelsin sorunları çözümleri konuşsun. ekonomi hayatı ve aktörleri de normalleşsin."

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA