29 Haziran 2024 Cumartesi


16:26   ELAZıĞ`DA KONTEYNER KENTTEN TAHLIYE KARARı... VALI YARDıMCıSı BAYRAKTAR AÇıKLAMA YAPTı   16:01   İYİ PARTI’DE BIR İSTIFA DAHA   15:57   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT, KENT KONSEYI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTıSı`NA KATıLDı   15:47   MEZITLI BELEDIYESI, SOLI POMPEIPOLIS PARKı`Nı YENILEME ÇALıŞMALARıNA BAŞLADı   15:46   CHP’LI MURAT EMIR’DEN ELEKTRIK ZAMMıNA TEPKI   14:01   GÜLCAN KıŞ: "MERSIN’DE BALıK ÇIFTLIĞI ISTEMIYORUZ"   12:02   ÖZGÜR ÖZEL: “KENDILERI NORMALLEŞMIYORSA ANORMAL KALSıN. VATANDAŞ DA NORMALLE ANORMAL ARASıNDA GÜNÜ GELINCE TERCIHINI YAPAR”   11:45   YENIŞEHIR BELEDIYESI’DEN BÜYÜK GERI DÖNÜŞÜM HAREKETI   11:16   BIDEN VE TRUMP, 4 YıL SONRA CANLı YAYıNDA BIR ARAYA GELDI   09:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`IN YKS VE LGS KURSLARı İÇIN ÖN KAYıT BAŞVURULARı BAŞLADı   09:25   MESKİ, KAYıP-KAÇAKLA MÜCADELEYI ARALıKSıZ SÜRDÜRÜYOR   09:16   CHP`LI BAŞEVIRGEN`IN HUZUREVLERINE BAŞVURU ORANıYLA İLGILI SORUSUNA İKI FARKLı YANıT...   07:45   "CHP`DE GÜNDEM KURULTAY DEĞIL, ERKEN SEÇIM HAZıRLıĞı"   17:46   SEYDIŞEHIR`DE ARTAN "KUSMA VE ATEŞ" ŞIKAYETLERI...    16:08   ANKARA MILLETVEKILI KORAY AYDıN, İYİ PARTI`DEN İSTIFA ETTI   15:14   ÖZGÜR ÖZEL, İŞÇI KONFEDERASYONLARıNıN BAŞKANLARıNı "EMEK MITINGI"NE DAVET ETTI   14:40   KAYSERI`DE DARP VE SILAHLı SALDıRıDA AĞıR YARALANAN CHP`LI ŞERAFETTIN BAHADıR BUGÜN AMELIYATA ALıNACAK   14:35   CHP GENEL SEÇIM İÇIN YURT DıŞı SEÇMENE ÖZEL ÇALıŞMA BAŞLATıYOR   13:10   CHP`LI ADıGÜZEL, VELILER VE SENDIKADAN TÜGVA`YA YAZ OKULU TEPKISI   12:33   GAMZE TAŞCıER’DEN GEBZE`DEKI ``EMEK MITINGI`’NE ÇAĞRı  
 
     
   

Gürsel Erol: Çiftçilerimiz umutsuz bırakılmamalı


CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ`da çiftçilerin hasada başladığını belirterek, çiftçinin ve üreticinin umutsuz bırakılmaması gerektiğini söyledi.

 

Tarih : 26 Haziran 2024 Çarşamba 17:15   Okunma : 226

(ANKARA) - CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ`da çiftçilerin hasada başladığını belirterek, çiftçinin ve üreticinin umutsuz bırakılmaması gerektiğini söyledi.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, TMO tarafından açıklanan taban fiyatının TÜİK`in açıkladığı enflasyonun bile gerisinde kaldığına dikkat çekti. Erol, yaptığı açıklamada, çiftçinin girdi maliyetinin geçen yıla göre çok daha fazla arttığını dile getirdi.
Erol açıklamasında şunları söyledi:

"Hububat alım fiyatları 2024 yılı için Tarım ve Orman Bakanlığı`na bağlı Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından ekmeklik buğday için ton başına 9.250 TL, makarnalık buğday için 10 bin TL arpa ton başına 7 bin 250 TL olarak belirlemiştir. Bu rakamlar TÜİK`in açıkladığı enflasyon verilerine göre bile komik rakamlardır. Enflasyonun çift haneli rakamlarda dolaştığı günümüzde geçen yıl 8,25 liradan alınan buğdayın bu yıl ton başına 1.000 liralık bir artışla alınacağının açıklanması üreticimizin bütün umutlarını kırmıştır.

Buradaki temel sorularımız geçen yıl mazotun litresi ne kadardı, bu yıl ne kadar? Geçen yıl gübre fiyatları ne kadardı, bu yıl ne kadar? Geçen yıl bir işçinin maliyeti, araç bakım maliyeti ne kadardı, bu yıl ne kadar? Çiftçimizi ilgilendiren birçok kalemde yüzde yüzden fazla artış olurken TMO`nun alım fiyatlarının ülkemizin gerçekleriyle uzaktan yakından alakası yoktur.
Bir hububat cenneti olan Elazığ`da üretici sayısı her geçen gün düşerken ve dünyanın gıda konusunda yaşadığı ihtiyaç apaçık ortadayken üreticimin bu kadar umutsuz bırakılmasını hangi vicdanla hangi söylemle açıklayacağız. Elazığ`da dokunduğumuz her çiftçi, her üretici mutsuz ve umutsuz bir haldedir. TMO ülkemizin ve dünyanın umudu olan üreticilerimizi umutsuz bırakmamalı, acilen onların alın teri kurumadan gerçek bir artışla yüzlerini güldürmelidir.

Bizler üreticilerimizin sesini her platformda dile getirmeye, haklarını aramaya devam edeceğiz. Bir uyarı da TMO`ya yapmak istiyorum. Geçtiğimiz yıl depolardan kaynaklı birçok sıkıntı yaşandı. Üreticimizin hasadının çileye dönüşmemesi adına bu yıl tüm hazırlıkların yapılmasını, yeterli depoların ayarlanmasını ve randevuların zaten 1 yılın yorgunluğunu çeken çiftçimiz için çileye dönüşmemesini bekliyoruz.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA