27 Haziran 2024 Perşembe


17:46   SEYDIŞEHIR`DE ARTAN "KUSMA VE ATEŞ" ŞIKAYETLERI...    16:08   ANKARA MILLETVEKILI KORAY AYDıN, İYİ PARTI`DEN İSTIFA ETTI   15:14   ÖZGÜR ÖZEL, İŞÇI KONFEDERASYONLARıNıN BAŞKANLARıNı "EMEK MITINGI"NE DAVET ETTI   14:40   KAYSERI`DE DARP VE SILAHLı SALDıRıDA AĞıR YARALANAN CHP`LI ŞERAFETTIN BAHADıR BUGÜN AMELIYATA ALıNACAK   14:35   CHP GENEL SEÇIM İÇIN YURT DıŞı SEÇMENE ÖZEL ÇALıŞMA BAŞLATıYOR   13:10   CHP`LI ADıGÜZEL, VELILER VE SENDIKADAN TÜGVA`YA YAZ OKULU TEPKISI   12:33   GAMZE TAŞCıER’DEN GEBZE`DEKI ``EMEK MITINGI`’NE ÇAĞRı   12:25   CHP LIDERI ÖZEL, ERKEN SEÇIM İÇIN TARIH VERDI   11:44   CHP`LI AĞBABA’DAN BAKAN IŞıKHAN’A ZAM TEPKISI   11:10   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER:    10:48   CHP’LI TÜRKER ATEŞ KREDI KARTı HARCAMALARıNA İLIŞKIN YAZıLı AÇıKLAMA YAPTı   10:19   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`DEN ‘ÇEVRE- İKLIM- ENERJI ÇALıŞTAYı`   09:33   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT ANKARA’DA ZIYARETLERINE DEVAM EDIYOR   09:11   ÖZGÜR ÖZEL: “BEN ERKEN SEÇIMDEN KAÇMAM, BUNUN IÇIN KOŞARıM”   01:04   2024 AVRUPA ŞAMPIYONASı`NDA TÜRKIYE VE PORTEKIZ SON 16 TURUNDA   22:21   CENGIZ ÇANDAR`DAN IKTIDARA YANGıN TEPKISI: ``CUMHURBAŞKANı `ANıZ` DEMIŞ BITIRMIŞ OLAYı, ADLI MAKAMLAR NEYIN TAHKIKATıNı YAPACAKLAR``   17:30   SUAT ÖZÇAĞDAŞ`TAN YUSUF TEKIN`E: “GEÇICI KORUMA STATÜSÜNDEKI KAÇ ÖĞRENCIYE OKULA GELMEDIKLERI HALDE NOT VERILMIŞ VE KARNE DÜZENLENMIŞTIR”   17:30   CHP HATAY MILLETVEKILI GÜZELMANSUR: "DEPREM, DEPREMZEDE ILLERIN SORUNLARı AKP`NIN UMURUNDA DEĞIL"   17:24   ZELIHA AKSAZ ŞAHBAZ: “DOĞU VE GÜNEYDOĞU`DAKI ILLERDE BIN KIŞIYE DÜŞEN HEKIM SAYıSı BIR”   17:15   GÜRSEL EROL: ÇIFTÇILERIMIZ UMUTSUZ BıRAKıLMAMALı  
 
     
   

Cevdet Akay: “2022 yılında sel felaketinin yaşandığı Karabük Yenice`de kira yardımının kesilmesi mağduriyeti derinleştirdi"


CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, 2022 yılının haziran ayında meydana gelen sel felaketi nedeniyle Karabük`ün Yenice ilçesine bağlı Tır ve Güney köylerinde yurttaşların kira yardımının kesilmesinin mağduriyet yarattığını belirterek “Bunların oturacak yerleri, burada mülkiyeti kendine ait yerleri varken, şu anda kirada oturmak zorundalar. Bu kira yardımını da kesiyorsunuz. Bu durum kabul edilemez. Kira yardımının devam etmesi gerekiyor” dedi.

 

Tarih : 20 Haziran 2024 Perşembe 13:01   Okunma : 414

(ANKARA) - CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, 2022 yılının haziran ayında meydana gelen sel felaketi nedeniyle Karabük’ün Yenice ilçesine bağlı Tır ve Güney köylerinde yurttaşların kira yardımının kesilmesinin mağduriyet yarattığını belirterek “Bunların oturacak yerleri, burada mülkiyeti kendine ait yerleri varken, şu anda kirada oturmak zorundalar. Bu kira yardımını da kesiyorsunuz. Bu durum kabul edilemez. Kira yardımının devam etmesi gerekiyor” dedi.

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, köy muhtarlarıyla Karabük’ün Yenici ilçesine bağlı Tır ve Güney köylerinde çok sayıda binanın yıkıldığı Haziran 2022’de sel felaketinin yaşandığı bölgeyi ziyaret etti. Akay, yaklaşık 120 kişinin yıkımdan dolayı ilçe merkezine taşındığını, yeterli olmayan kira yardımının kesilmesinin mağduriyetleri daha da derinleştirdiğini söyledi.

Selde yıkılan evlerin yapımına 2 yıl sonra başlandı

Akay, “Haziran 2022’deki sel felaketinde, aşağıdaki bölgede bazı konutlar zarar gördü ve burada üç konut da yıkıldı. Şimdi köy muhtarımız, kooperatif başkanlarımız ve değerli hemşehrilerimizle burada. Bu bölgede üç tane bina yıkıldıktan sonra burada inceleme yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından geri kalan 13 blok, 38 hanenin de yıkımına karar verildi ve tamamı da yıkıldı. Yıkıldıktan sonra da hemen üst bölgede Tır Köyü Afet Projesi kapsamında konutların yapılacağı ifade edildi. Yıkılan konutların inşaatına 2024 yılının ocak ayı itibarıyla yer tahsisi yapıldı. 90 milyon liralık bu projenin 400 günde bitirilmesi planlanıyor” dedi.

"Kira yardımlarının kesilmesi asla kabul edilemez"

Yaşanan mağduriyetlere dikkat çeken Akay, şunları söyledi:

"Konutlar afet kapsamında yıkıldığında kira yardımı yapılması lazım, burada da 18 aylık süre var. Zaten 2024 yılının haziran ayında başlayan bir inşaat var. Zamanında bitecek olsa bile 2025 yılının nisan ayında bitecek. Hane başı 1,500 lira kira yardımı alıyordu, kira yardımları da üç ay önce kesildi. Burada yaşayan aşağı yukarı 120 kişi kalkıp Yenice`de ev kiralamak zorunda kaldılar. Bunların oturacak yerleri, burada mülkiyeti kendine ait yerleri varken, şu anda kirada oturmak zorundalar. Bu kira yardımını da kesiyorsunuz. Bu durum kabul edilemez. Kira yardımının devam etmesi gerekiyor.

"Çevre Bakanı Özhaseki`yi uyarıyoruz"

Buradan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı, Sayın Bakan Özhaseki`yi uyarıyoruz: Burada yıkılan konutları yerine yenisi yapılmadan, bu enflasyonist ortamda emeklimiz, çiftçimiz, esnafımız zor geçinirken, asgari ücretlimiz zor geçinirken, bir de siz kira yardımını kesiyorsunuz. Bir an önce bu hatalı uygulamadan vazgeçin ve bu kira yardımlarını yapmaya devam edin. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı nezdinde yapılan bu afet projesi konutlarını da bir an önce bitirin ve buradaki mağduriyete son verin."

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA