27 Haziran 2024 Perşembe


17:46   SEYDIŞEHIR`DE ARTAN "KUSMA VE ATEŞ" ŞIKAYETLERI...    16:08   ANKARA MILLETVEKILI KORAY AYDıN, İYİ PARTI`DEN İSTIFA ETTI   15:14   ÖZGÜR ÖZEL, İŞÇI KONFEDERASYONLARıNıN BAŞKANLARıNı "EMEK MITINGI"NE DAVET ETTI   14:40   KAYSERI`DE DARP VE SILAHLı SALDıRıDA AĞıR YARALANAN CHP`LI ŞERAFETTIN BAHADıR BUGÜN AMELIYATA ALıNACAK   14:35   CHP GENEL SEÇIM İÇIN YURT DıŞı SEÇMENE ÖZEL ÇALıŞMA BAŞLATıYOR   13:10   CHP`LI ADıGÜZEL, VELILER VE SENDIKADAN TÜGVA`YA YAZ OKULU TEPKISI   12:33   GAMZE TAŞCıER’DEN GEBZE`DEKI ``EMEK MITINGI`’NE ÇAĞRı   12:25   CHP LIDERI ÖZEL, ERKEN SEÇIM İÇIN TARIH VERDI   11:44   CHP`LI AĞBABA’DAN BAKAN IŞıKHAN’A ZAM TEPKISI   11:10   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER:    10:48   CHP’LI TÜRKER ATEŞ KREDI KARTı HARCAMALARıNA İLIŞKIN YAZıLı AÇıKLAMA YAPTı   10:19   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`DEN ‘ÇEVRE- İKLIM- ENERJI ÇALıŞTAYı`   09:33   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT ANKARA’DA ZIYARETLERINE DEVAM EDIYOR   09:11   ÖZGÜR ÖZEL: “BEN ERKEN SEÇIMDEN KAÇMAM, BUNUN IÇIN KOŞARıM”   01:04   2024 AVRUPA ŞAMPIYONASı`NDA TÜRKIYE VE PORTEKIZ SON 16 TURUNDA   22:21   CENGIZ ÇANDAR`DAN IKTIDARA YANGıN TEPKISI: ``CUMHURBAŞKANı `ANıZ` DEMIŞ BITIRMIŞ OLAYı, ADLI MAKAMLAR NEYIN TAHKIKATıNı YAPACAKLAR``   17:30   SUAT ÖZÇAĞDAŞ`TAN YUSUF TEKIN`E: “GEÇICI KORUMA STATÜSÜNDEKI KAÇ ÖĞRENCIYE OKULA GELMEDIKLERI HALDE NOT VERILMIŞ VE KARNE DÜZENLENMIŞTIR”   17:30   CHP HATAY MILLETVEKILI GÜZELMANSUR: "DEPREM, DEPREMZEDE ILLERIN SORUNLARı AKP`NIN UMURUNDA DEĞIL"   17:24   ZELIHA AKSAZ ŞAHBAZ: “DOĞU VE GÜNEYDOĞU`DAKI ILLERDE BIN KIŞIYE DÜŞEN HEKIM SAYıSı BIR”   17:15   GÜRSEL EROL: ÇIFTÇILERIMIZ UMUTSUZ BıRAKıLMAMALı  
 
     
   

Mısır Çarşısı`na alışverişe gelen yurttaş: “Herkes Eminönü`ne geliyor, 9-10 bin TL`yi verip gidiyor. Emekli ne yapsın? Su bile alamıyoruz”


İstanbul`da Mısır Çarşısı`na alışverişe gelen Şenay Yılmaz isimli yurttaş, “Herkes Eminönü`ne geliyor, 9-10 bin TL`yi verip gidiyor. Emekli ne yapsın? Su bile alamıyoruz. 10 TL olmuş bir su” diye tepki gösterdi. Çarşı esnafı da yurt dışından gelenlerin bile fiyatları pahalı bulduğunu, yurt içinden gelenlerin de alışveriş yapmadığını dile getirdi.

 

Tarih : 21 Haziran 2024 Cuma 09:19   Okunma : 1520

(İSTANBUL) - İstanbul’da Mısır Çarşısı’na alışverişe gelen Şenay Yılmaz isimli yurttaş, “Herkes Eminönü’ne geliyor, 9-10 bin TL’yi verip gidiyor. Emekli ne yapsın? Su bile alamıyoruz. 10 TL olmuş bir su” diye tepki gösterdi. Çarşı esnafı da yurt dışından gelenlerin bile fiyatları pahalı bulduğunu, yurt içinden gelenlerin de alışveriş yapmadığını dile getirdi.

Kurban Bayramı’nın sona ermesiyle İstanbul’un en işlek yerlerinden biri olan Eminönü’ndeki Mısır Çarşısı esnafı da kepenk açtı. Esnaf ve yurttaşlar, ANKA Haber Ajansı’na konuştu. Lokum, baharat, kuruyemiş satan Ali isimli esnaf, “Türkiye’yi dünyaya tanıtan lezzetlerden satıyoruz” dedi. Esnaf, şöyle konuştu:

“Bütün Latin ülkelerinden, Brezilya’dan, Amerika’dan, Meksika’dan, Araplardan özellikle gelenler var. Beğeniyorlar ama fiyatlar maksimum yüksek olduğu için onlar da şikayet ediyor yani fiyatlardan artık. Yurt içinden gelen müşteriler de artık kafalarında hep pahalı olduğu için alışveriş yapmıyorlar. Yani kendi vatandaşımız daha çok kendi semtlerinden almaya çalışıyorlar. Çünkü şöyle bir şey. Kalite, Mısır Çarşısı’nda en üst seviyede. Buradaki Antep fıstığıyla dışarıdaki Antep fıstığı arasında fark var. Buradaki lokumla dışarıda satılan lokumların arasında fark var. Bunların yüzde yüzü Antep fıstığı, badem. Diğer taraflardan krem şanti falan basılıp fiyatlar ucuz oluyor. Ne oluyor, müşterinin gözünde burası pahalı gelmiş oluyor. Zaten gelen müşteri de genel anlamda bütün lokumların tadına baktığı için, kaliteyi bildiği için onlar da alıyor zaten. Bayramda biraz düşüktü. Herkes, yani Müslüman olan ülkelerde bayram tatili diye kendi ülkelerinde geçirdiler. Bir de 4 gün kapalı olduğu için, Türkiye’nin her tarafı kapalı olduğu için gelen turistler de gelmedi. Mısır Çarşısı da 4 gün kapalıydı zaten. Sakin bir bayram öncesiydi.”

“Hiçbir şeyin yanına varılmıyor”

Şenay Yılmaz isimli yurttaş, 9 bin lira dul maaşı aldığını dile getirdi. Mısır Çarşısı’ndan hiçbir şey alamadığını belirten Yılmaz, şunları söyledi:

“Hiçbir şeyin yanına varılmıyor. Çok kötü durumdayız. Allah yardımcımız olsun. 9 bin TL alıyoruz. Su bile alamıyoruz. 10 TL olmuş bir su. Ne yapabiliriz ki? Çok kötü durum. Aşırı pahalı. Bağcılar buradan daha uygun. Bura daha çok pahalı. İç çamaşırı alacaktık, vallahi alamadık. İnan ki alamadık. Boş dönüyoruz. 500 lira anca ayırdık, alamadık yani. Bir küçük iç çamaşırı 120-130 TL. Ne alabilirsin ki? Ne kurbanı... Kurban kesebilir miyiz? Bir de kimse kimseye bir lokma kurban vermiyor. O bitti artık. Bir de bayramda evde oturduk. Para nerede ki nereye gidelim? Torunuma çok az harçlık verebildim. 10 bin kime yetsin ya? 10 bin lira da almıyorum. Dulum ben. 9 bin TL alıyorum. Bayramda 2 bin 250 TL verdiler. Onla ne yapabiliriz ki? 3-4 tane torunum var. Biri okuyor, polisliği kazandı ama çocuğa 200’lüğü vallahi utanarak verdim ben. O parayla ne yapabilirler? Herkes Eminönü’ne geliyor, 9-10 bin TL’yi verip gidiyor. Emekli ne yapsın, ne yapabiliriz? Biz kıyma, et hayatımızda alamıyoruz. Kötü bir tavuk alıyorduk, onu da alamıyoruz.”

“Hizmet sektörlerinde pahalılık var”

Yurt dışında çalışan Mustafa Erim de şunları dile getirdi:

“Dünya çapında pahalı, her tarafta pahalılık var. Bizde biraz daha değişik, farklı yani. Bugün bayramdan sonra gezeyim, kalabalık dedim ama yerliden çok yabancı var. Fiyatlara baktım. Şöyle bir dolaştım. Hava güzel ama biraz ekonomi de düzgün olsa iyi olur. Dünyada var bu sıkıntı. Pandemiden sonra, ekonomik şeylerden sonra bütün toplum hayatına alttan yukarı yansıdı. Hayatta, yemede, içmede, bütün her şeyde yüzde 300 zam var. Bizde ekonomik bazı son gelişmelerden dolayı sıkıntılar var. İnşallah aşarız diyelim, iyi düşünelim. Vallahi gıdada büyük farklılık var. Bir de hizmet sektörlerinde pahalılık var. Şimdi devamlı geziyorum, işim icabı da geziyorum ama inşallah iyi olur diyelim.”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA