20 Şubat 2025 Perşembe


19:46   ANKARA TABIP ODASı`NDAN "SAHTE ALKOL" ÇıKıŞı: " ALKOLLÜ IÇKILERDEKI VERGI VE ÖTV`LERIN YÜKSEK OLUŞU KARABORSA ALKOLLÜ IÇKI FAALIYETLERINI BÜYÜTEN BIR ETKENDIR"   19:34   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, TUTUKLU ÜMIT ÖZDAĞ`A ZIYARET..."ÜMIT ÖZDAĞ`ıN ŞAHSıNDA BÜTÜN ZAFER PARTILILERI SELAMLıYORUM, GENEL BAŞKANıNıZ ORADA BU MÜCADELE VERDIKÇE BIZ SONUNA KADAR YANıNıZDAYıZ"   16:46   EKREM İMAMOĞLU, YARıN PARTISININ CUMHURBAŞKANı ADAYıNıN BELIRLENECEĞI ÖN SEÇIM IÇIN BAŞVURUSUNU YAPACAK   16:27   CHP`LI GÜLCAN KıŞ`TAN, HÜDA-PAR MILLETVEKILI DINÇ`E TEPKI   16:04   YANKı BAĞCıOĞLU: "TECRÜBELI BIR KORGENERALIMIZ TSK`DAN AYRıLMAK DURUMUNDA KALMıŞTıR. BU TÜRK MILLETINI DERINDEN YARALAYAN VE ÜZEN BIR DURUMDUR"   15:27   DİSK`LI KADıNLARDAN 7 MART`TA GREV ÇAĞRıSı: HER NEREDEYSEK IŞIMIZI BıRAKıYORUZ GREVE ÇıKıYORUZ   15:13   GAZETECILIK ÖRGÜTLERINDEN ORTAK AÇıKLAMA: "GÖZALTıNDAKI GAZETECILERIN DERHAL SERBEST BıRAKıLMASıNı TALEP EDIYORUZ"    14:35   CHP`NIN CUMHURBAŞKANı ADAYı ÖN SEÇIMINDE ADAY OLMAK ISTEDIĞINI AÇıKLAYAN ESKI MILLETVEKILI ÇIÇEK, IMZA ISTEMEK IÇIN TBMM`YE GELDI   13:57   ÖZGÜR ÖZEL: “MEHMET ŞIMŞEK SUNUMU TEK SLAYTA INDIRSIN. TÜSİAD BAŞKANı`NıN POLIS KOLUNDAKI FOTOĞRAFıNı YATıRıM ORTAMı MÜSAIT DIYE GÖSTEREBILIR”   13:18   MEZITLI BELEDIYESI ZABıTA MÜDÜRLÜĞÜ`NDEN RAMAZAN AYı ÖNCESI YOĞUN DENETIM   12:46   CHP`DEN IHRAÇ EDILEN LÜTFÜ SAVAŞ`ıN IHRAÇ KARARıNıN IPTALI IÇIN MAHKEMEYE BAŞVURDUĞU ORTAYA ÇıKTı   12:34   ÖMER FETHI GÜRER, TMO`YA SESLENDI: "850 BIN TON PATATES BIR AY IÇINDE ALıNMAZSA ÇÖP OLACAK"   09:43   MERSIN NERGIS ŞENLIĞI KAPSAMıNDA DÜZENLENEN FOTOĞRAF YARıŞMASıNDA DERECEYE GIRENLER ÖDÜLLERINI ALDı   09:24   MERSINDEN KADıN KOOPERATIFI’NIN YÜRÜTTÜĞÜ ENHANCER PROJESI ILE GÜNEŞ ENERJILI KURUTMA TESISI KAPASITESI GÜÇLENDIRILDI   17:58   MUHALEFETTEN TBMM`DE TÜİSAD SORUŞTURMASıNA TEPKI...   17:37   TUZLA PIYADE OKULU`NDAKI “ATATÜRK” FOTOĞRAFı TARTıŞMASı… İDARE MAHKEMESI TEĞMEN S.Ç HAKKıNDAKI YDK IHRAÇ KARARıNı IPTAL ETTI   17:01   CHP`LI BÜLENT KUŞOĞLU: KEMAL BEY`IN CUMHURBAŞKANı VEYA GENEL BAŞKAN ADAYLıĞı DÜŞÜNCESI YOK, KURULTAYA ŞAIBE DAVASı BIR KUMPASTıR   16:41   CHP`LI IL GENEL MECLISI ÜYELERI: “38`INCI OLAĞAN KURULTAYıMıZDA KURULTAY DELEGELERIMIZIN ÖZGÜR IRADELERI HERHANGI BIR ŞÜPHEYE YER BıRAKMAYACAK ŞEKILDE TECELLI ETMIŞTIR”   15:56   ERKAN BAŞ: "YOLSUZLUKLA, YALANLA, YASAKLA BU SÖMÜRÜ DÜZENI DEVAM ETSIN DIYE HALKı KORKUTMAYA ÇALıŞıYORLAR"   15:38   AVUKAT ÖMER BERAT DEMIREL`E SALDıRı… MALATYA BARO BAŞKANı ONUR DEMEZ: “AVUKATA SALDıRı, YARGıYA SALDıRıDıR”  
 
     
   

BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen`in tutuklanmasına karşı tepkiler gelmeye devam ediyor


BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen`in ifadesi alınmadan tutuklanmasına tepkiler gelmeye devam ediyor. Gaziantep Adliyesi önünde bir araya gelen sendika temsilcileri, avukatlar ve sivil toplum kuruluşları, tutuklamanın hukuka aykırı olduğunu vurgularken, işçiler mücadeleye devam edeceklerini bildirdiler.

 

Tarih : 17 Şubat 2025 Pazartesi 21:23   Okunma : 173

(GAZİANTEP) - BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen`in ifadesi alınmadan tutuklanmasına tepkiler gelmeye devam ediyor. Gaziantep Adliyesi önünde bir araya gelen sendika temsilcileri, avukatlar ve sivil toplum kuruluşları, tutuklamanın hukuka aykırı olduğunu vurgularken, işçiler mücadeleye devam edeceklerini bildirdiler.

Gaziantep`te düşük ücret dayatmasına karşı başlatılan eylemlerin valilik tarafından yasaklanmasının ardından 14 Şubat`ta gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen, yeniden gözaltına alındı ardından da çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen`in tutuklanmasına karşı tepkiler yükselmeye devam ediyor. BİRTEK-SEN avukatı Esmer Özer, tutuklama kararını tanımadıklarını vurguladığı açıklamasında mücadeleye devam edeceklerini belirterek şunları söyledi:  

"Dosyanın normalde talimatını veren savcı değiştirildi ve dosya başka bir savcıya yönlendirildi. ifadesini bile almadan suç ceza hakimliğine tutuklama talebiyle teşvik etti müvekkilimi. Bu kararın hukuka haykırı olduğunu bir kere daha vurguluyoruz. İşçilerin eylemini, valiliğin yasak kararıyla sınırlamaya çalışan, sendika başkanının gözaltına alarak işçilerin demokratik tepkisini sınırlamaya ve onların hak arama özgürlüğünü engellemeye çalışan bu kararı da tanımıyoruz. Bu karara karşı da mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Gaziantep Barosu Başkanı Av. Bülent Duran ise sürecin hukuka aykırı olduğunu vurgulayarak, "Eğer yargı makamları bu kararı veriyorsa, anayasal yetkilerini ihlal ediyorlar. Bu tutuklama kararı, sendikal mücadeleyi bastırma girişimidir. Bu suçu Mehmet Türkmen işlemiyor, bu talimatı veren ve kararı veren yargılama makamları işliyor. Bugün ülkenin yüzde doksanı kaygı, korku, tedirginlik, açlık ve yoksullukla karşı karşıya. Bu kararın amacı, sendikal mücadeleyi bastırmak ve yurttaşlara gözdağı vermektir. Ancak bu baskılar sonuç vermeyecek, hak ve özgürlükler için mücadele sürecek."






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA