10 Kasım 2025 Pazartesi


10:43   “ATATÜRK’ÜN IŞıĞıNDA SONSUZ YÜRÜYÜŞ: DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN 87. YıL MESAJı”   10:40   TOROSLAR’DA HURMA ŞÖLENI: ÜRETICIYE SAHIP ÇıKMANıN EN GÜZEL HALI   09:39   ZEYIT ŞENER’DEN 10 KASıM MESAJı: “CUMHURIYET, MILLETIMIZIN ORTAK ESERIDIR”   09:37   NECMI AĞAOĞLU: “MUTFAKTA YANGıN VAR, ADALET TERAZISI BOZUK!”   09:34    GENÇLER TIYATRO ARACıLıĞıYLA MADDE BAĞıMLıLıĞıNA KARŞı BILINÇLENDI   04:05   TARSUS’TA LEZZET PATLAMASı: MASTERCHEF ŞEFLERI TARIHI MEYDANDA ŞOV YAPTı   21:15   EĞITIMDE DEVRIM VIZYONU: TARSUS’TAN TÜRKIYE’YE UMUT MESAJı   07:47   TARSUS FESTIVALI’NDE BINLER BULUŞTU: “BU COŞKU TÜRKIYE’YE ÖRNEK OLACAK!”   01:15   ALI MAHIR BAŞARıR TARSUS FESTIVALI’NDE NET KONUŞTU: “BU IKLIMI YARATANLARA HALK SANDıKTA DOKUNACAK!”   23:52   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ORDU’YA ADALET DAVETI: “MEYDANLARDA HALKLA BERABERIZ!”   20:54   TARIHIN İÇINDEN KOŞ: SOLI10K ILE MEZITLI GEÇMIŞTEN GELECEĞE NEFES ALıYOR   19:21   GAZI ÖZDEMIR: “ATATÜRK, HUKUKUN VE ÖZGÜRLÜKLERIN YAŞAM KAYNAĞıDıR”   23:32   TARSUS’TA RUH SAĞLıĞıNA DOKUNAN BELEDIYECILIK: YAŞLıLAR İÇIN UMUT VEREN SÖYLEŞI   23:12   TOROSLAR’DA YENI DÖNEMIN SIMGESI: MIMAR SINAN PARKı VE ÜLMIYE TOPUZ TAZIYE EVI HIZMETE AÇıLDı   22:47   CUMHURIYETIN KARANLıĞA TESLIM OLMASıNA İZIN VERMEYECEĞIZ   22:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ULUSLARARASı HIZMET KALITESI ONAYı   15:44   FıRSAT EŞITLIĞI VE VEFA BULUŞTU: PELIN KıYGA (YAŞOT) PARKı HIZMETE AÇıLDı   15:37   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN LÖSEMILI ÇOCUKLARA MORAL DESTEĞI…    15:32   YENIŞEHIRLI KADıNLAR “DAYANıŞMA PIKNIĞI”NDE BULUŞTU   09:22   SABAHA KARŞı ‘FIILI GÖZALTı’: GAZETECILERE SESSIZ OPERASYON  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer Gaziler Günü programına katıldı


Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen programlara katılan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Bugün bağımsız bir devlet olarak yaşamımızı sürdürüyorsak, bunu gazilerimize ve şehitlerimize borçluyuz” dedi.

 

Tarih : 19 Eylül 2024 Perşembe 16:12   Okunma : 2424

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Valilik tarafından ‘19 Eylül Gaziler Günü Anma Programı` dolayısıyla düzenlenen programlara katıldı. Başkan Seçer, kent protokolü ile birlikte, Cumhuriyet Meydanı`ndaki çelenk sunma töreninin ardından dernek ziyaretleri yaptı ve son olarak da öğle yemeğinde şehit aileleri ve gazilerle buluştu. Cumhuriyet Meydanı`nda düzenlenen törene  Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Vali Ali Hamza Pehlivan, Tuğamiral Yücel Darcan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekilleri Gülcan Kış ile Talat Dinçer, kent protokolü, gaziler, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Valilik, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şubesi Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı`na çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın ardından, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şube Başkanı Kemal Gülbeyaz tarafından günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapıldı. Tören, bir öğrencinin şiir okuması ile sona erdi.

“Bağımsız bir devlet olarak yaşamımızı sürdürüyorsak, gazilerimize ve şehitlerimize bunu borçluyuz”

Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitleri saygıyla anan ve hayatta olan gazilere sağlık dileyen Başkan Seçer, “Gazilerimiz bizim değerlerimiz, onlar kendi yaşamlarını yok saydı ve ‘Vatanın bölünmez bütünlüğü!` dedi. Ulusal Kurtuluş Mücadelesinden bugüne kadar birçok savaş meydanında Türkiye Cumhuriyeti`nin menfaatleri uğruna mücadele verdiler ve bugün bağımsız bir devlet olarak yaşamımızı sürdürüyorsak, bunu gazilerimize ve şehitlerimize borçluyuz” dedi.

Gazilerin onurlu bir yaşam sürmeleri için devletin tüm kurumları ile çalışması gerektiğini belirten Seçer, “2019 yılında göreve geldiğimde ilk yaptığım işlerden bir tanesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde Şehit Aileleri ve Gazi Hizmetleri Şube Müdürlüğü`nü oluşturmak oldu. Hem gazilerimize, onların ailelerine ve şehit ailelerimize Belediye olarak ne kadar önem verdiğimizi gösterme açısından hem de özel olarak ailelerimizle ilgilenilmesi için bir ekip oluşturduk” diye konuştu.

“Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacak”

Göreve geldiği günden bugüne çok değerli hizmetleri gazilere, ailelerine ve şehit ailelerine götürdüklerini belirten Seçer, “Birimimizde şehit ailelerimizle, gazilerimizle, gazi ailelerimizle sürekli irtibat ve iletişim halindeyiz. Onların dertlerine, sorunlarına, günlük hayat içerisinde karşılaştıkları zorluklara çözüm için bizler de Belediye olarak katkı sunuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacak” dedi.

Mustafa Kemal Atatürk`ün ‘Savaş mecbur kalmadıkça bir cinayettir` ve ‘Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir` sözünü hatırlatan Seçer, “Okullar bu düsturla Eğitim-Öğretim Yılı`na başladı. Uluslararası alanda ülkelerle bilim alanında rekabet etmek, çağdaşlaşmak için; kültürde, sanatta, her alanda önder bir ülke olmak için devletin bütün kurumlarına görev düşüyor. Bizim dünyada kendimizi daha kabul ettirebilmemiz için kültür-sanat, bilim alanlarında medeni toplumlarca kabul görmüş değerlerce görevlerimizi yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu anlayış içerisinde belediye başkanlığı görevimi sürdürüyorum” ifadelerini kullandı.

“Mersin daha ileri gidecek”

Kentte çok şeyin değiştiğinin altını çizen Seçer, “Mersin`de olanları, meydana gelen gelişmeleri, vatandaşın geri dönüşlerini, Mersin`de ortaya çıkan huzur havasını gördüğünüz zaman ne demek istediğimi çok daha iyi anlarsınız. Mersin daha ileri gidecek, daha güzel, çağdaş ve herkesi kucaklayan bir kent olacak. Daha temiz, medeni, yaşanabilir ve çevre dostu işlerin yapıldığı bir kent haline gelecek” dedi.

Gaziler Günü`nde dernekler ziyaret edildi

Protokol üyeleri daha sonra Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Mersin Şubesi`ni ziyaret ederek, Şube Başkanı Halit Şahin ve üyelerle bir araya geldi. Daha sonra ise Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şube Başkanlığı ve Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Mersin İl Başkanlığı`nı ziyaret eden protokol üyeleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şube Başkanı Kemal Gülbeyaz ve üyeler, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Mersin İl Başkanı Yalçın Kara ve üyelerle bir araya gelip, gazilerle buluştular.

Kent protokolü öğle yemeğinde gaziler, aileleri ve şehit aileleri ile buluştu

Program, Valilik tarafından Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen yemekle devam etti. Yemeğe Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, Vali Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan, Tuğamiral Yücel Darcan, milletvekilleri, kent protokolü, gaziler ve aileleri ile şehit aileleri katıldı.

Kur`an-ı Kerim okunması ile başlayan yemekte, Vali Ali Hamza Pehlivan bir konuşma yaptı. Yemeğin ardından İl Müftüsü Vekili Recep Çarpar tarafından okunan dua ile yemek programı sona erdi.






Paylaş :
Etiketler :  Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA