25 Kasım 2025 Salı


10:30   TARSUS’TA DÜŞÜNCE ŞÖLENI: 5. FELSEFE FESTIVALI GERÇEKLEŞTI   01:01   SEÇER: “MERSIN’IN BÜTÇESI GÜÇLÜ, HIZMETLERIMIZ KARARLı – 2026’DA YATıRıMLAR DAHA DA ARTACAK”   16:30   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN 25 KASıM MESAJı   16:25   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER, “GELECEĞIMIZ ÖĞRETMENLERIN EMEĞIYLE ŞEKILLENIYOR”   16:23   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN EMEKTAR ÖĞRETMENLERINDEN, BAŞKAN SEÇER’E ZIYARET   15:01   ULUSLARARASı AKDENIZ SINEMALARı BULUŞMASı BAŞLıYOR   14:55   CHP’LI KıŞ: "BU ÜLKEYI EŞITLIKLE, ADALETLE, CESARETLE KADıNLAR AYAĞA KALDıRACAK"   14:54   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: “ÖĞRETMENLERIN HAK ETTIKLERI DEĞERI GÖRECEKLERI GÜNLER ÇOK YAKıN”   14:49   ÖĞRETMENLERIN MESAISINI "YÜZ TANıMA SISTEMI" ILE KONTROL EDEN ÖZEL OKULDA 700 BIN LIRA CEZA   14:25   5. YENIŞEHIR KOMEDI OYUNLARı FESTIVALI BINLERCE SANATSEVERI AĞıRLADı   14:20   TOROSLAR BELEDIYESI, YOL VE KALDıRıM ÇALıŞMALARıNDA HıZ KESMIYOR   14:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN KADıN ODAKLı HIZMETLERI ŞIDDETE KARŞı KENT STRATEJISINE DÖNÜŞÜYOR   14:06   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ’TAN 24 KASıM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJı   16:55   “EMEKLILERDEN TARIHI BIRLEŞME ÇAĞRıSı: 17 MILYON KIŞI İÇIN TEK ÇATı”   14:45   MERSIN’DEN DÜNYAYA SANAT KÖPRÜSÜ: İLYAS YıLGÖR ULUSLARARASı FOTOĞRAF YARıŞMASı REKOR KATıLıMLA TAMAMLANDı   14:38   “CHP İZMIR’DEN ADALET ÇAĞRıSı: İMAMOĞLU DAVASı TRT’DE CANLı YAYıNLANSıN”   13:49   “BAKıRHAN’DAN CHP’YE TARIHI MESAJ: CESARET VE RISK ZAMANı”   12:39   “MESEM ÇARKı ÇOCUKLARı ÖLÜME SÜRÜKLÜYOR: MUHAMMET’IN ÇıĞLıĞı ADALET İSTIYOR”   11:50   “ERKAN BAŞ: EMEKLILER YÜK DEĞIL, HAKLARıNıN SAHIBI GÜÇTÜR”   11:40   “ET VE SÜT KRIZI DERINLEŞIYOR: İTHALAT VURGUNU YERLI ÜRETICIYI BITIRIYOR”  
 
     
   

Yozgat`ta ``Kanser Çalıştayı`` düzenlendi


Yozgat`ın Sorgun ilçesinde faaliyet gösteren Gençlik Derneği tarafından, Yozgat Şehir Hastanesi`nin ev sahipliğinde düzenlenen ‘Kanser Çalıştayı` etkinliğine yurt dışından da konusunda uzmanlar katıldı. Türkiye`de ve dünyada ölüm nedenleri arasında ikinci sırada yer alan kanser hastalığına dikkati çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen çalıştayda, kanser hastaları da verdikleri mücadeleyi katılımcılarla paylaşıp, `hastalıktan korkmayın, mücadele edin` mesajı verdi.

 

Tarih : 21 Eylül 2024 Cumartesi 11:40   Okunma : 1926

Haber: Seyfi Çelikkaya

(YOZGAT) - Yozgat`ın Sorgun ilçesinde faaliyet gösteren Gençlik Derneği tarafından, Yozgat Şehir Hastanesinin ev sahipliğinde düzenlenen ``Kanser Çalıştayı`` etkinliğine yurt dışından da konusunda uzmanlar katıldı. Türkiye`de ve dünyada ölüm nedenleri arasında ikinci sırada yer alan kanser hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen çalıştayda, kanser hastaları da verdikleri mücadeleyi katılımcılarla paylaşıp, ``hastalıktan korkmayın, mücadele edin`` mesajı verdi.

Sorgun Gençlik Derneği (SORGED) koordinatörlüğünde, Yozgat Şehir Hastanesinin ev sahipliğinde düzenlenen Kanser Çalıştayına Türkiye, İtalya, Kuzey Makedonya ve Ürdün`den politika yapıcılar, doktorlar, akademisyenler, kanser hastaları, STK`lar, gençler ve gençlik çalışanları katıldı. Katılımcılar, çalıştay öncesinde Türkiye`nin ilk milli parkı çamlıkta da farkındalık yürüyüşü gerçekleştirdi. SORGED tarafından Erasmus+ Gençlik Değişimleri programı kapsamında hazırlanan `Sağlıklı Yaşam için Spor` başlıklı proje kapsamında farklı etkinliklerin düzenlendiği, kanser çalıştayının da bu etkinliklerden biri olduğu kaydedildi. Çalıştaya Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesindeki fakültelerde eğitim gören öğrenciler de katıldı.

Kanser hastası kadınlara ``gruplarla çalışın`` önerisi

Çalıştaya Makedonya`dan katılan psikolog Katerina Petrovska, "Makedonyalıyım, psikoloğum ve kanser üzerine çalışıyorum Kanser hastası kadınlar kendi kendilerine bu konu üzerine çalışmayı ve bu hastalıktan sonra vizyonlarında neler yapabileceğini düşünmelerini tavsiye ederim. Ana amaç hayat, amaçlarını bulmasını yol çizmelerini sağlamak. Onları gruplarla birlikte çalışmalarını öneririm. Çünkü gruplar onlara destek sağlar, yalnız kalmamalarını sağlar" diyerek, tavsiyelerde bulundu.

"Kanserle mücadelede bir farkındalık yarattığımızı düşünüyoruz"

SORGED Yönetim Kurulu Başkanı Halil Uğuz, 2014 yılında Yozgat`ın Sorgun ilçesinde kurulmuş bir sivil toplum örgütü olduklarını hatırlatarak, gençlik bilgilendirmeleri, gençlik çalışmaları üzerine etkinlikler yaptıklarını aktardı.

"Eğitim, kültür, sanat, çevre, sağlıklı yaşam, spor gibi birçok alanda özellikle 21`inci yüzyıl yetkinlikleri üzerine çalışıyor derneğimiz" diyen Uğuz şu ifadeleri kullandı:

"Bugün burada kanser çalıştayı yapıyoruz. Aslında bu çalıştay bir projemizin bir faaliyeti. Sağlıklı yaşam için spor projemiz var, bu proje Avrupa Dayanışma Programı kapsamında yürütülen bir proje. Proje kapsamında 80`e yakın yurt dışından İtalyan, Makedonya, Ürdün ve Türkiye`den katılımcılar olmak üzere sağlıklı yaşam, spor, obezite, kanser, çevre üzerine çok çeşitli faaliyetler yürütüyoruz. Bu gönüllülerimiz Sorgun`daki, Yozgat`taki gençlerimiz için, vatandaşlarımız için farkındalık etkinlikleri düzenliyor, çalışmalar yapıyorlar yerelde. Çalışmaları yürütürken tabii ki de kendi becerileri ve yetkinliklerini de kendilerini de geliştiriyorlar. Türkiye`deki kültürü, Türk kültürünü öğreniyorlar. Biz de aynı zamanda onların kültürlerini öğreniyoruz. Yabancı dil önemli dünya vatandaşı olabilmemiz için. İngilizce, Fransızca, Arapça, İtalyanca gibi birçok alanda da dil eğitimleri yapıyoruz. Bu projemiz bir yıldır devam ediyor ve biz bir yıldır kanser üzerine çok çeşitli faaliyetler yürütüyoruz. Özellikle kadınlarımızı, gençlerimizi bu konuda bilgilendiriyoruz, bilinçlendiriyoruz, farkındalık, eğitimleri düzenliyoruz. Bugünkü çalıştayımız biraz daha uluslararası oldu. Çünkü yurt dışından da Makedonya`dan, İtalya`dan, Ürdün`den ve Fransa`dan burada misafirlerimiz var, konuşmacı misafirlerimiz var alanında uzman. Dolayısıyla da aslında bu çalıştay uluslararası bir çalıştay. Yerelde de biz kendimiz bölgemizde, Yozgat bölgesinde de kanserle ilgili çalışmalar yürütüyoruz. Kanser çalıştayımız dün başladı, bugün sona erdi. Bugün gerçekten çok alanında uzman doktor, profesörlerimiz, kanser hastalarımız hikayelerini paylaştılar. Verimli bir çalıştay oldu. Uluslararası bir çalıştay olduğu için yurt dışından da misafirlerimiz, konuşmacılarımız vardı. Bugün Yozgat bölgesinde kanserle ilgili bir farkındalık yarattığımızı, kanserle mücadelede bir farkındalık yarattığımızı düşünüyoruz. Umarım faydalı olmuştur katılımcılarımız için de. Bu çalıştayımızın devamı gelecek, her yıl böyle onkoloji günleri olarak kanser çalıştayları olarak. Çünkü bu konuyu önemsiyoruz ve bu konuda çalışmalarımız devam edecek."

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA