18 Eylül 2024 Çarşamba


16:28   BILECIK`TE ÇEVREYI KIRLETEN KIŞILERE TOPLAM 238 BIN 521 TL TUTARıNDA CEZAI IŞLEM UYGULANDı   15:09   ÖZGÜR ÖZEL: "ŞEHIT OLAN ASTSUBAY ÇAVUŞUMUZ MEHMET FATIH ÇANGıR`A ALLAH`TAN RAHMET, AILESINE VE MILLETIMIZE BAŞSAĞLıĞı DILIYORUM"   15:01   YARGıTAY`DAN "6 ŞUBAT DEPREMI" KARARı...   14:50   VELI AĞBABA: “BÖYLE DEVAM EDERSE GELECEK YıL MALATYA`DA DA TÜRKIYE`DE DE KIMSE EKIP BIÇMEYECEK"   14:32   GÜLCAN KıŞ: “EKONOMIK KRIZ ÖNCE EĞITIMI VURDU”    14:02   MURAT BAKAN`DAN ``GÖÇ`` SORULARı...   13:28   TUNCER BAKıRHAN MERSINLI BASıN MENSUPLARıNıN SORULARıNı YANıTLADı   12:30   ÖZGÜR ÖZEL, HUGH WILLIAMSON ILE GÖRÜŞTÜ   12:19   CHP`NIN GÜNDEMINDE GÖLGE KABINENIN YENI DÖNEMI VAR   12:01   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı YıLMAZ’DAN HÜDA-PAR’A TEPKI   11:51   BURHANETTIN BULUT: “ENFLASYON BU ÜLKEDE SADECE SARAYıN KAPıLARıNDAN GEÇEMIYOR”   11:12   CHP GRUP BAŞKANVEKILI BAŞARıR`DAN BORNOVA BELEDIYE BAŞKANı EŞKI`YE TEBRIK   09:35   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`IN DÜZENLEDIĞI PATIFEST, BU YıL “YAŞAMı SAHIPLEN, DESTEK BÜYÜKŞEHIR`DEN” MOTTOSUYLA YAPıLACAK   01:06   ÖZÇAĞDAŞ: ``CHP IKTIDARıNDA BIR KÖYDE BIR ÖĞRENCI VARSA BILE O KÖYDE OKULLAR AÇıK OLACAK"   22:56   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: "BU ÜLKEYI BIR KEZ DAHA BIZ KURTARACAĞıZ"   22:08   GALATASARAY EVINDE, GAZIANTEPSPOR`U 3-1 YENDI   20:43   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: "KENT LOKANTALARı`NDA ASKıDA YEMEK UYGULAMASı BAŞLAYACAK"   20:22   UEFA DISIPLIN KURULU MUSLERA`YA 3 MAÇ CEZA VERDI   17:58   ÖZGÜR ÖZEL, ERDEK`TEN SESLENDI,“‘BU MÜRAILERE KARŞı TÜRKIYE CUMHURIYETI`NI BIZ KORUYACAĞıZ”   17:45   YıLDıRıM KAYA`DAN BAKıRKÖY İLÇE MILLI EĞITIM MÜDÜRLÜĞÜ`NÜN OKULLARA GÖNDERDIĞI `CAMIDE SEMINER` YAZıSıNA TEPKI  
 
     
   

Ulaş Karasu, DHMİ`deki usulsüzlük iddialarını Meclis gündemine taşıdı


CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, DHMİ Genel Müdürü Hüseyin Keskin ile daha önce kurumda daire başkanlığı da yapan danışmanı Cemil Acar`la ilgili rüşvet iddiaları bulunduğunu belirterek, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu`na, “Bu bürokratların mal beyanları haricinde, haklarında kamuoyuna yansıyan iddialar nedeniyle tüm gelirleri ve kaynaklarının araştırılması sağlanacak mıdır" diye sordu.

 

Tarih : 13 Eylül 2024 Cuma 11:03   Okunma : 490

CHP Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, DHMİ`deki usulsüzlükleri ve atamalardaki sorunlar ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu`nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı`na soru önergesi verdi. Kendisine bu konuda çok sayıda şikayet ve iddia ulaştığını belirten Karasu, daha önce de gündeme getirdiği usulsüz atamaların merkezinde DHMİ Genel Müdürü Hüseyin Keskin ve SHGM ve DHMİ`de Genel Müdür Yardımcılığı ve Daire Başkanlığı görevi de yapmış olan, hakkındaki rüşvet iddialarının ardından bu görevinden alındıktan sonra Keskin`in danışmanı olarak görevini sürdüren Mehmet Cemil Acar`ın bulunduğunu belirtti. Karasu, “Hazinenin bir kuruş parasını dahi kendi menfaatine kullanandan bürokrat olmaz. Hesabını sorarız” dedi.

DHMİ, SHGM ve bakanlıkta son beş yılda kaç personelin görev yerinin değiştirildiğinin açıklanmasını isteyen Karasu, “Aynı dönemde DHMİ bünyesinde, haksız şekilde atandığı mahkeme kararıyla kesinleşmiş kaç personel bulunmaktadır? Bu kişilerden kaçı mahkeme kararına uygun bir şekilde eski görev yerlerine gönderilmiştir” diye sordu.

Karasu, Bakanı Uraloğlu`na şu soruları yöneltti:

"Hukuksuz ve hülle yoluyla atanan kişilerle ilgili olarak kaybedilen davaların dosya ve avukatlık giderleri başta olmak üzere bu kişilere hak etmedikleri, görevlerinde fazladan ödenen maaş, yolluk, harcırah ödemeleri yoluyla ödeme yapılmış mıdır? Yapılmış ise miktarı nedir, devlet ne kadar zarara uğratılmıştır?

Yönetmelikteki boşluk çerçevesinde, son beş yıl içinde `hülle` ile şef, teknik şef ve şube müdürü vb. görevlerine getirilen kaç personel bulunmaktadır? Bu konuda açılan davaların sonuçları nelerdir?

Acar`ın DHMİ`de emrine verilmiş olan makam arabası ve makam odası var mıdır? Bu kişinin hiçbir görevi olmadığı halde havalimanlarını denetlediği iddiaları doğru mudur? Acar hakkındaki iddialar nedeniyle herhangi bir idari soruşturma ya da disiplin işlemi uygulanmış mıdır? Uygulanmış ise içerikleri nelerdir; sonuçları nelerdir? Acar hakkında yapılan güvenlik soruşturması, arşiv araştırması en son ne zaman yapılmış ve sonucu ne olmuştur?

Haklarında haksız zenginleşme iddiaları olan DHMİ Genel Müdürü Hüseyin Keskin ve Cemil Acar`ın ve birinci derece yakınlarının mal varlıklarına ilişkin herhangi bir araştırma yapılmış mıdır, yapılacak mıdır? Bu bürokratların mal beyanları haricinde, haklarında kamuoyuna yansıyan iddialar nedeniyle tüm gelirleri ve kaynaklarının araştırılması sağlanacak mıdır?"

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA