19 Eylül 2024 Perşembe


14:32   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı ULAŞ YıLMAZ’DAN GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:13   DİSK`IN "GEÇINEMIYORUZ" EYLEMI ÇAĞRıSıNA VATANDAŞTAN DESTEK   14:04   BURHANETTIN BULUT: “CHP`NIN ADAYı, TÜRKIYE`NIN ÖNÜMÜZDEKI SEÇIMLERDEKI CUMHURBAŞKANı OLACAK”   12:13   EMO: "BUGÜN ÇAĞRı CIHAZLARı ÜZERINDEN YAPıLAN BIR SALDıRıNıN, YARıN CEP TELEFONLARı ILE YAPıLMAYACAĞıNA DAIR BIR GARANTI YOKTUR"   12:12   NERMIN YıLDıRıM KARA: "OKULLARDAKI HIJYEN EKSIKLIĞI HEM SAĞLıK RISKINE YOL AÇıYOR HEM DE EĞITIMI AKSATıYOR"   12:10   GÖKHAN GÜNAYDıN, BAKAN TEKIN`E TAŞıMALı EĞITIMIN KALDıRıLMASıNı SORDU: “BU DEĞIŞIKLIK KıZ ÇOCUKLARıNıN OKULU TERK ETME VE ERKEN YAŞTA EVLILIĞE ZORLANMA EĞILIMINI DAHA DA GÜÇLENDIRMEYECEK MI?”   12:03   HATAY`DA BETON SANTRALLERINE TEPKILER SÜRÜYOR... NILGÜN KARASU: ŞEHIR PARSEL PARSEL MADENCILIĞE BıRAKıLDı VE TAŞ OCAKLARı BÖLGEMIZIN IKINCI DEPREM FELAKETI OLDU   11:54   GAMZE AKKUŞ İLGEZDI: “SIMIT 15 LIRA. VATANDAŞ NASıL GEÇINECEK?”   11:37   GÖKAN ZEYBEK`TEN ARNAVUTKÖY`DEKI IMAR PLANı DEĞIŞIKLIKLERINE TEPKI: "PLANLAR IPTAL EDILMELI, ÇEVRE, ŞEHIRCILIK VE İKLIM DEĞIŞIKLIĞI BAKANı ELINI İSTANBUL`UN YEŞILINDEN VE DOĞASıNDAN ÇEKMELIDIR"   11:19   YAŞLıLıK MAAŞıYLA EV KIRASıNı ÖDEYEMEYEN VATANDAŞ: "BENI SOKAĞA ATARSALAR BEN NE YAPACAĞıM HASTA HALIMLE"   11:13   CHP`LI HASAN ÖZTÜRKMEN: KıZıLAY`ıN VERDIĞI ALTıN MADALYADA ALTıN ORANı SıFıR ÇıKTı   10:56   SELÇUK`TA TOKİ KONUTLARıNDA RANT IDDIASı… CHP`LI ONBAŞıOĞLU: SELÇUK, TOKİ ELIYLE RANT MERKEZI HALINE GETIRILMEYE ÇALıŞıLıYOR   10:45   TARSUS BELEDIYESI, YOL YAPıM VE ASFALTLAMA ÇALıŞMALARıNA HıZ VERDI   10:43   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT: "AMACıMıZ KALITELI VE KALıCı HIZMETI VATANDAŞLARıMıZLA BULUŞTURMAK"   10:43   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı BAĞCıOĞLU: EN KıSA SÜREDE TÜRKIYE ÇAPıNDA SIBER SAVUNMA TATBIKATı YAPıLMALı   10:42   CHP`LI ŞEVKIN: ``DEPREMZEDELERE KAÇ KONUTUN TESLIM EDILDIĞI BILINMIYOR ANCAK TOKİ LÜKS VE YÜKSEK FIYATLı KONUT YAPıMıNA DEVAM EDIYOR``   10:33   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, `TOROSLAR SPOR PARK VE ÇOCUK GELIŞIM MERKEZI`NDE INCELEMELERDE BULUNDU   10:28   2024-YKS KAPSAMıNDA YAPıLAN SPOR BILIMLERI İÇIN ÖZEL YETENEK SıNAVı`NıN SONUÇLARı AÇıKLANDı    10:25   POLONEZ IŞÇILERININ DIRENIŞINDE IKI AY GERIDE KALDı... İŞÇILER: “DIRENIYORUZ AMA POLIS MÜDAHALESI ÇOK AĞıR OLUYOR. ARKADAŞLARıMıN KOLLARı HEP MOSMOR”   10:17   YARGıTAY`ıN "IŞLEME KONULMAMA" KARARı SONRASı RAHMI DOĞAN SAKARYA VALILIĞI`NE ATANDı  
 
     
   

Gülcan Kış: “Ekonomik Kriz Önce Eğitimi Vurdu”


CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, eğitim alanındaki krizlerin ekonomik çalkantılar ve tasarruf tedbirleri nedeniyle giderek derinleştiğini belirterek, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin`e "Yetersiz beslenen öğrencilerin aileleri, servis parasını nasıl ödeyecek hiç düşünen yok. Yusuf Tekin`e bir kez daha sormak istiyorum tasarruf tedbirleri adı altında taşımalı eğitimi sonlandırmaktaki asıl amacınız nedir" diye sordu.

 

Tarih : 18 Eylül 2024 Çarşamba 14:32   Okunma : 471

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, yaptığı açıklamada eğitim alanında yaşanan sorunlara dikkat çekti. Kış, eğitim alanındaki krizlerin ekonomik çalkantılar ve tasarruf tedbirleri nedeniyle giderek derinleştiğini belirterek, özellikle kırsal kesimlerdeki öğrencilerin eğitim hakkının ciddi şekilde kısıtlandığını söyledi. Kış, bu durumun güvenlik, zaman yönetimi ve öğrencilere sağlanan yiyecek hizmeti gibi temel sorunları beraberinde getirdiğini ifade etti.

"Öğrenciler taşımalı eğitim sistemine zorunlu olarak yöneliyor"

Kış, son yıllarda hükümetin tasarruf tedbirleri adı altında eğitimde kısıtlamalara gitmesini eleştirerek, köy okullarının kapatılması ve taşımalı eğitim sistemine yönelik alınan kararların öğrencilere ciddi zararlar verdiğini belirtti. Kış, Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre, 2002-2003 döneminde köylerde 32 bin 401 okul varken, bu sayının 2022-2023 döneminde 8 bin 367`ye gerilediğini kaydetti. Kapanan köy okullarıyla birlikte öğrencilerin taşımalı eğitim sistemine zorunlu olarak yönlendirildiğini ve bu sistemde şu anda 1 milyon 224 bin öğrencinin bulunduğunu söyledi.

"Eğitim politikalarının her bakan değişiminde yeniden düzenlenmesi, köklü ve sürdürülebilir reformların yapılamadığının göstergesidir"

Kış, AKP iktidarı döneminde eğitim politikalarındaki belirsizlik ve istikrarsızlığa da değindi. Son 22 yılda dokuz Milli Eğitim Bakanının değiştirilmesi ve eğitim sisteminin 18 kez revize edilmesinin, uzun vadeli planlamaların eksikliğini ve sürekli değişen politikaların olumsuz sonuçlarını ortaya koyduğunu belirtti. Kış, "Bir ülkede eğitim politikalarının her bakan değişiminde yeniden düzenlenmesi, o ülkenin eğitim sisteminde köklü ve sürdürülebilir reformların yapılamadığının göstergesidir" dedi.

"Amaç köy okullarının kapısına kilit vurmak"

Kış, taşımalı eğitim güzergahlarının toplu taşıma hizmeti sağlanan yerlerde kaldırılmasını eleştirerek, bu kararın öğrenciler üzerinde olumsuz etkiler yarattığını belirtti. Kış, "Amaç köy okullarının kapısına kilit vurmak, binlerce öğrenciyi okulundan etmekmiş. Yetersiz beslenen öğrencilerin aileleri, servis parasını nasıl ödeyecek, hiç düşünen yok, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin`e bir kez daha sormak istiyorum tasarruf tedbirleri adı altında taşımalı eğitimi sonlandırmaktaki asıl amacınız nedir" diye konuştu.

"Köy okulları yeniden inşa edilmeli"

Gülcan Kış, Türkiye genelinde yaklaşık 1 milyon eğitim fakültesi mezununun atanmayı beklediğini, buna karşılık köy okullarında öğretmen ve bina eksikliği yaşandığını belirtti. Köy okullarının atıl durumda kalmasının önlenmesi için acilen yeniden inşa edilmeleri ve atanmayı bekleyen genç öğretmenlerin bu okullara yerleştirilmesi gerektiğini söyleyen Kış, "Eğitim sistemimizin geleceği için öncelikli adım, köy okullarını yeniden inşa etmek ve genç öğretmenlere fırsat sunmaktır" dedi.
Köy okullarının kapanmasının sadece eğitimde değil, tarım, hayvancılık ve balıkçılık gibi kırsal ekonomik faaliyetlerde de gerilemeye neden olduğunu belirten Kış, köylerin ayakta kalmasının okulların yeniden inşasıyla mümkün olacağını vurguladı. Kış, "Tarım ve kırsal kalkınmanın güçlenmesi, köy okullarının yeniden inşasıyla doğrudan ilişkilidir" diyerek, kırsal bölgelerde eğitim altyapısının güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

"Eğitimde tasarruf yapmak yerine, saraydan, şatafattan, lüks araç filolarından tasarruf edin"

Kış, hükümete seslenerek bu yanlış karardan dönülmesi çağrısında bulunarak, "Eğitimde tasarruf yapmak yerine, saraydan, şatafattan, lüks araç filolarından, yazlık, kışlık, uçan saraylarınızdan tasarruf edin. Bu ülkenin çocuklarının geleceği tasarruf tedbirlerine kurban edilemez" diye konuştu.

 






Paylaş :
Etiketler :  CHP, Gülcan Kış, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA