19 Eylül 2024 Perşembe


14:32   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı ULAŞ YıLMAZ’DAN GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:13   DİSK`IN "GEÇINEMIYORUZ" EYLEMI ÇAĞRıSıNA VATANDAŞTAN DESTEK   14:04   BURHANETTIN BULUT: “CHP`NIN ADAYı, TÜRKIYE`NIN ÖNÜMÜZDEKI SEÇIMLERDEKI CUMHURBAŞKANı OLACAK”   12:13   EMO: "BUGÜN ÇAĞRı CIHAZLARı ÜZERINDEN YAPıLAN BIR SALDıRıNıN, YARıN CEP TELEFONLARı ILE YAPıLMAYACAĞıNA DAIR BIR GARANTI YOKTUR"   12:12   NERMIN YıLDıRıM KARA: "OKULLARDAKI HIJYEN EKSIKLIĞI HEM SAĞLıK RISKINE YOL AÇıYOR HEM DE EĞITIMI AKSATıYOR"   12:10   GÖKHAN GÜNAYDıN, BAKAN TEKIN`E TAŞıMALı EĞITIMIN KALDıRıLMASıNı SORDU: “BU DEĞIŞIKLIK KıZ ÇOCUKLARıNıN OKULU TERK ETME VE ERKEN YAŞTA EVLILIĞE ZORLANMA EĞILIMINI DAHA DA GÜÇLENDIRMEYECEK MI?”   12:03   HATAY`DA BETON SANTRALLERINE TEPKILER SÜRÜYOR... NILGÜN KARASU: ŞEHIR PARSEL PARSEL MADENCILIĞE BıRAKıLDı VE TAŞ OCAKLARı BÖLGEMIZIN IKINCI DEPREM FELAKETI OLDU   11:54   GAMZE AKKUŞ İLGEZDI: “SIMIT 15 LIRA. VATANDAŞ NASıL GEÇINECEK?”   11:37   GÖKAN ZEYBEK`TEN ARNAVUTKÖY`DEKI IMAR PLANı DEĞIŞIKLIKLERINE TEPKI: "PLANLAR IPTAL EDILMELI, ÇEVRE, ŞEHIRCILIK VE İKLIM DEĞIŞIKLIĞI BAKANı ELINI İSTANBUL`UN YEŞILINDEN VE DOĞASıNDAN ÇEKMELIDIR"   11:19   YAŞLıLıK MAAŞıYLA EV KIRASıNı ÖDEYEMEYEN VATANDAŞ: "BENI SOKAĞA ATARSALAR BEN NE YAPACAĞıM HASTA HALIMLE"   11:13   CHP`LI HASAN ÖZTÜRKMEN: KıZıLAY`ıN VERDIĞI ALTıN MADALYADA ALTıN ORANı SıFıR ÇıKTı   10:56   SELÇUK`TA TOKİ KONUTLARıNDA RANT IDDIASı… CHP`LI ONBAŞıOĞLU: SELÇUK, TOKİ ELIYLE RANT MERKEZI HALINE GETIRILMEYE ÇALıŞıLıYOR   10:45   TARSUS BELEDIYESI, YOL YAPıM VE ASFALTLAMA ÇALıŞMALARıNA HıZ VERDI   10:43   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT: "AMACıMıZ KALITELI VE KALıCı HIZMETI VATANDAŞLARıMıZLA BULUŞTURMAK"   10:43   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı BAĞCıOĞLU: EN KıSA SÜREDE TÜRKIYE ÇAPıNDA SIBER SAVUNMA TATBIKATı YAPıLMALı   10:42   CHP`LI ŞEVKIN: ``DEPREMZEDELERE KAÇ KONUTUN TESLIM EDILDIĞI BILINMIYOR ANCAK TOKİ LÜKS VE YÜKSEK FIYATLı KONUT YAPıMıNA DEVAM EDIYOR``   10:33   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, `TOROSLAR SPOR PARK VE ÇOCUK GELIŞIM MERKEZI`NDE INCELEMELERDE BULUNDU   10:28   2024-YKS KAPSAMıNDA YAPıLAN SPOR BILIMLERI İÇIN ÖZEL YETENEK SıNAVı`NıN SONUÇLARı AÇıKLANDı    10:25   POLONEZ IŞÇILERININ DIRENIŞINDE IKI AY GERIDE KALDı... İŞÇILER: “DIRENIYORUZ AMA POLIS MÜDAHALESI ÇOK AĞıR OLUYOR. ARKADAŞLARıMıN KOLLARı HEP MOSMOR”   10:17   YARGıTAY`ıN "IŞLEME KONULMAMA" KARARı SONRASı RAHMI DOĞAN SAKARYA VALILIĞI`NE ATANDı  
 
     
   

CHP Mezitli İlçe Başkanı Yılmaz’dan HÜDA-PAR’a tepki


Cumhuriyet Halk Partisi Mezitli İlçe Başkanı Av. Ulaş Yılmaz, “Cumhuriyet düşmanlarının temel hedefi laikliktir” sözleri ile Anayasa’nın 4. maddesinin kaldırılmasına yönelik açıklamalarına tepki gösterdiği açıklamasında; “Cumhuriyetin nitelikleri ve 3’üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez” vurgusu yaptı.

 

Tarih : 18 Eylül 2024 Çarşamba 12:01   Okunma : 480

Cumhuriyet Halk Partisi Mezitli İlçe Başkanı Av. Ulaş Yılmaz, HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun Anayasa'nın 4. maddesinin kaldırılmasına yönelik açıklamalarına tepki gösterdi.
"Biz, Anayasanın 4'üncü maddesi olmasın diyoruz. “4'üncü madde gelecek nesillerin iradesine ipotek koymaktır" açıklaması ile 4. Maddenin kaldırılmasını tartışmaya açmanın esas amacının ilk 3 maddenin değiştirilmesi olduğuna işaret eden Başkan Av. Yılmaz, “Mevcut anayasanın uygulanmasında yaşanan aksaklıklara işaret ederek, “Yeni bir anayasa yapmanın temel nedeni ne?” diye sordu.

Anayasa’nın ilk dört maddesi

Başkan Av. Yılmaz, açıklamasında anayasanın ilk dört maddesini paylaştı: “MADDE 1- Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir. MADDE 2- Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir. MADDE 3- Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Millî marşı, İstiklal Marşı’dır. Başkenti Ankara’dır. MADDE 4- Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile 2’nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3’üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.

Cumhuriyet düşmanlarının temel hedefi laikliktir

HÜDAPAR’ın halkın iradesine, yurttaşın özgürlüğüne ve modernleşmeye dayalı çağdaş topluma karşı olduğunu ifade eden Av. Ulaş Yılmaz, “İlk dört madde kırmızıçizgimizdir. Cumhuriyet düşmanlarının temel hedefi laikliktir.  Laiklik, cumhuriyetin, bilimselliğin, demokrasinin, iç barışın, insan haklarının ve ulusal bütünlüğün temel taşıdır. İnsan haklarının, kadın-erkek eşitliğinin, çağdaşlığın ve modernleşmenin güvencesidir. Bütün bu özellikleriyle anayasamızın değiştirilemez ve vazgeçilemez hükmüdür. Laik demokratik cumhuriyetini korumaya devam edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde oluşturulan ve dünyada başka örneği olmayan çağdaş Türkiye modelinin güvencesidir dedi.






Paylaş :
Etiketler :  Ulaş Yılmaz, CHP, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA