21 Eylül 2024 Cumartesi


16:37   FERNAS MADEN IŞÇILERININ DIRENIŞI DEVAM EDIYOR...   16:17   TOROSLAR BELEDIYESI OKUL KANTINLERINI DENETLEDI   15:55   DİSK, `GELIRDE, VERGIDE, ÜLKEDE ADALET` TALEBIYLE BÖLGESEL MITINGIN IKINCISINI İZMIR`DE YAPTı...   15:24   EĞITIM-SEN MERSIN ŞUBESI: "OKULLARıMıZıN EN TEMEL IHTIYACı OLAN TEMIZLIK VE HIJYEN KONUSU DAHI TASARRUF TEDBIRLERIYLE KıSıTLANıYOR"   15:01   UŞAK`TA 2008`DE `DEPREME DAYANıKSıZ` DENILEN OKUL, YENI DÖNEMIN BAŞLAMASıNA IKI GÜN KALA BOŞALTıLDı...   14:30   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, MUĞLA`DA TAZIYE ZIYARETINDE BULUNDU   13:16   CHP, TAŞıMALı EĞITIM YÖNETMELIĞINE KARŞı DAVA AÇTı...   13:12   MURAT BAKAN`DAN VALILER KARARNAMESINE TEPKI   11:44   CHP`LI ŞEREF ARPACı`DAN OKULLARDA `BAĞıŞ` ADı ALTıNDA KAYıT ÜCRETI ALıNMASıYLA ILGILI ARAŞTıRMA ÖNERGESI   11:24   DEPREMDE 63 KIŞININ ÖLDÜĞÜ TUTAR YAPıSı SITESI DAVASıNDA YENI GELIŞME: İNŞAAT MÜHENDISI CÜNEYT AKKAYA`YA TUTUKLAMA KARARı   11:18   AKP`LI ŞAVŞAT BELEDIYESI`NIN 31 IŞÇININ SÖZLEŞMESINI YENILEMEMESINE YÖNELIK TEPKILER SÜRÜYOR... UĞUR BAYRAKTUTAN: "EKMEĞINI EVE GÖTÜREN IŞÇIYLE UĞRAŞıLıR Mı?"   11:11   GÜLCAN KıŞ:`` İŞGÜCÜ UYUM PROGRAMı, OKULLARDA CIDDI BIR HIJYEN KRIZINE YOL AÇACAK``   11:10   YENIŞEHIR BELEDIYESI`NDEN BISIKLETLI YAŞAMA DESTEK    11:05   NARIN GÜRAN CINAYETI... NARIN`IN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ KÖYDEKI ÇOCUKLARıN PSIKOLOJIK DURUMUNA ILIŞKIN ÖN RAPOR HAZıRLANDı   10:56   VOLKAN DEMIR: "İSRAIL`E TICARETI ENGELLEMEK YERINE FIRMALARıN FARKLı YÖNTEMLER KULLANMASıNı GÖRMEZDEN GELDILER"   10:54   GÖKHAN GÜNAYDıN, AKP KILIS GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı MUSA KARA`NıN KILIS VALILIĞI`NE ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ OLARAK ATANMASıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   10:54   BURSA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı BOZBEY: “ATA`MıZıN KADıNLAR IÇIN ORTAYA KOYDUĞU VIZYONU DAHA ILERIYE TAŞıMAK, HEPIMIZIN ORTAK SORUMLULUĞUDUR”   10:27   AK PARTILI MÜTEAHHIT MEHMET ÖZKAN`ıN TAHLIYE EDILDIĞI DAVADA YENI BILIRKIŞI RAPORU: ``YıKıM DEPREMIN BÜYÜKLÜĞÜYLE AÇıKLANAMAZ``   10:12   VAN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ZEYDAN: "DSİ`NIN BU IHMALI, BU DUYARSıZLıĞı KABUL EDILEMEZ"   10:02   DEPREMDE 56 KIŞIYE MEZAR OLAN NILÜFER APARTMANı DAVASıNDA HATAY VALILIĞI`NIN KAMU GÖREVLILERINE SORUŞTURMA IZNI VERILMEMESINE ILIŞKIN KARARıNA ITIRAZ EDILDI  
 
     
   

CHP heyeti "Eğitim Buluşmaları" kapsamında Bolu`da... Suat Özçağdaş: "Dokuz bakan, 18 eğitim programı değiştirildi, aynı çizgide oldukları konu Cumhuriyet karşıtlığı”


CHP`nin eğitim alanındaki sorunlara dikkati çekmek için farklı illerde düzenlediği "Eğitim Buluşmaları" kapsamında Bolu`da gerçekleştirilen ziyarette, Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, vatandaşlarla bir araya geldi. Özçağdaş, "Dokuz bakan değişti. 18 kez eğitim programları değiştirildi. Günün sonunda bir konuda hep aynı çizgide oldular. Cumhuriyet karşıtlığı ve karşı devrim sürecinin örgütlenmesi" dedi.

 

Tarih : 27 Ağustos 2024 Salı 21:59   Okunma : 232

(BOLU) - CHP`nin eğitim alanındaki sorunlara dikkati çekmek için farklı illerde düzenlediği "Eğitim Buluşmaları" kapsamında Bolu`da gerçekleştirilen ziyarette, Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, vatandaşlarla bir araya geldi. Özçağdaş, "Dokuz bakan değişti. 18 kez eğitim programları değiştirildi. Günün sonunda bir konuda hep aynı çizgide oldular. Cumhuriyet karşıtlığı ve karşı devrim sürecinin örgütlenmesi" dedi.iyeti, diğeri de Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün çizdiği fikri, vicdanı, irfanı hür nesiller isteyen CHP`nin çizgisi" dedi.

CHP`nin "Eğitim Maratonu" programı kapsamında farklı illerde düzenlediği "Eğitim Buluşmaları" sürüyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş`ın başkanlığındaki heyet, Bolu`yu ziyaret etti. Bolu`daki temasları kapsamında Bolu Valisi Erkan Kılıç ve Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan`ı ziyaret eden heyet, akşam saatlerinde ise CHP Bolu İl Başkanlığı`nda halk buluşmasına katıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

``Eğitim Türkiye`nin en temel konusu. Her sabah 30 milyon eğitimin içinde. Eğitim sisteminin içinde hazırlanan öğrencilerimiz var. Avrupa`nın birçok ülkesinin toplam nüfusundan daha fazla. Bu çok büyük bir güç. AK Parti bile isteye gerilettiği, kötüye götürdüğü bir alan eğitim. Dokuz bakan değişti. 18 kez eğitim programları değiştirildi. Her gelen bir öncekinin yaptığını bozdu. Günün sonunda bir konuda hep aynı çizgide oldular. Cumhuriyet karşıtlığı ve karşı devrim sürecinin örgütlenmesi. Bu konuda kararlılıklarından hiç vazgeçmediler. Dolayısıyla eğitimi her zaman siyasal amaçları için oy verecek kitlenin yetiştirilmesi olarak gördüler.

``AK Parti ne yapıyorsa, bilerek yapıyor``

Türkiye`de eğitimin parayla satın alınan bir alana dönüştüğünü sözlerine ekleyen Özçağdaş, ``Şu anda kurdukları toplumsal düzen, çok az kişinin refaha kavuştuğu ama milyonlarca kişinin açlık sınırında yaşadığı bir ülke. Buna milyonların rıza göstermesi gerekiyor, itiraz etmemesi gerekiyor. Eğitim arttıkça, düşünce becerisi arttıkça, insanlar buna itiraz ediyorlar. Türkiye`ye iki model hükmetmek istiyor. Bunlardan bir tanesi, itaatkar, kanaatkar, dindar ve kindar nesiller olsun diyen AK Parti zihniyeti, diğeri de Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün çizdiği fikri, vicdanı, irfanı hür nesiller isteyen CHP`nin çizgisi. Meslek liselerinin durumu da bununla ilişkilidir. MESEM projesi de bununla ilişkilidir. Üniversitelerin meslek planlamasıyla ilgili mesele de budur. Köy okullarının kapatılmasının nedeni de budur. Öğretmenleri işsiz bırakmanın nedeni de budur. İktidar yaptığı işleri bilerek yapmaktadır.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ve Öğretmenlik Meslek Kanunu`na ilişkin açtığımız davalar Danıştay`da devam ediyor. CHP olarak eğitim alanında miting yaptık. 24 saat süren akademisyenlerin, eğitim sendikalarının, öğrencilerin konuştuğu bir maraton yaptık. 14. buluşmamızda sizlerle birlikte yer almaktan mutluyum. Türkiye`nin bütün illerine gideceğiz. Eğitim bu dönemde CHP`nin temel konularından biri olacak.”

``Şu anda iktidara yürüyen bir partiyiz``

CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş de CHP`nin eğitim alanında yaptığı çalışmaları hatırlatarak ``Genel başkan yardımcımızın ilimize ziyareti çok önemli. Sivil toplum kuruluşlarıyla görüşüldü. Sizlerle değerlendirmesi yapılacak. En önemli yatırım, insana yatırım. Eğitime yatırım hiçbir zaman kaybetmez. İnsan odaklı yatırımların en önemlisi de eğitime yatırımdır. Ülkemizde sürekli değişen bir eğitim politikası var. Şu anda iktidara yürüyen bir partiyiz.`` ifadelerini kullandı.

``Eğitim yeniden gözde hale gelecek``

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özçağdaş, vatandaşların sorunlarını dinledikten sonra, AK Parti`nin eğitim politikalarına, eğitimin kalitesine ve köy okullarının durumuna ilişkin şunları kaydetti:

``Mevcut sistemi tamamen değiştirip, eğitim fakültelerini bambaşka tasarlayacağız. Eğitim fakültelerinin kapasitesinden faydalanmalıyız. Yükseköğretimi yeniden planlamalı ve köy okullarını yeniden açtığımızda çok daha fazla öğretmene ihtiyacımız olacak. Eğitim yeniden gözde bir alan haline gelecek. Okullarda hayalet öğrenci sorunu var. İktidar da bunu biliyor. 4+4+4 sistemi değişecek. AK Parti`nin en büyük numarası birden fazla AK Parti yaratmış olması. Okul öncesini mutlaka zorunlu hale getirmeliyiz. Çocuklar mutlaka okul öncesinden geçmeli. Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim zorunlu olacak. Bu sistemden Türkiye`yi kurtaracağız.``

``Türkiye`nin herhangi köyünde bir öğrenci varsa, orada köy okulu açacağız``

``Köy okullarını yeniden açaçağız. Türkiye`nin herhangi köyünde bir öğrenci varsa, orada köy okulu açacağız. Köyde üretim yapabilecek olan gençler köyleri boşaltıyorlar. Bu aynı zamanda ekonomi ve gıda güvenliği açısından sorun. Köylerde öğretmenler olmalı. Köylerde veterinerler, ziraatçılar ve sağlıkçılar da olmalı. Devlet kalkınma mekanizmalarıyla bazı yaş gruplarına yerleşmeyi teşvik ederse, gıda krizlerini aşabiliriz. Türkiye kentlerde büyük bir gıda krizine doğru ilerliyor. Köydeki devlet görevlileri hayata tek bir perspektiften bakıyor. Hayata her yönüyle bakan görevlilere ihtiyacımız var.``

CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş ve beraberindeki CHP heyeti Eğitim Buluşmaları kapsamında yarın Bilecek`te eğitimcilerle bir araya gelecek.

 

 

 

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA