11 Şubat 2026 Çarşamba


11:03   MERSIN’DE ANADOLU RÜZGÂRı: ‘DILDE TELDE ANADOLU’ KONSERINDE TÜRKÜLERLE COŞKU ZIRVEYE ÇıKTı   09:24   EMEKLIDEN BAYRAM İSYANı: “5 BIN TL İKRAMIYE DEĞIL, HARÇLıK BILE DEĞIL!”   07:44   BOĞAZ KÖPRÜLERI VE 7 OTOYOL İÇIN 25 YıLLıK ÖZELLEŞTIRME İDDIASı: CHP’DEN “48 MILYAR DOLARLıK PLAN” ÇıKıŞı   01:29   AKıN GÜRLEK ADALET BAKANı, MUSTAFA ÇIFTÇI İÇIŞLERI BAKANı OLDU   19:35   OPERA SAHNESINDE CAZ RÜZGÂRı: MERSIN DOB’DAN 12 ŞUBAT’TA BÜYÜLEYICI “CAZ AKŞAMı”   19:21   VAHAP SEÇER’DEN DÜNYA BAKLIYAT GÜNÜ’NDE NET MESAJ: “MERSIN’IN KALKıNMASı TÜRKIYE’NIN KALKıNMASıDıR”   18:22   DÜNYA BAKLIYAT GÜNÜ MERSIN’DE GÜÇLÜ MESAJLARLA KUTLANDı: BAKLIYAT GELECEĞIN GıDASı   16:14   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "İKTIDARA BOZUK TOHUM MESUT’LA GIDILMEZ, ZEYDAN’LA, MANSUR YAVAŞ‘LA, EKREM BAŞKAN’LA GIDILIR"   16:13   HATIMOĞULLARı’NDAN FIDAN’ıN "SURIYE AYAĞı BITTIKTEN SONRA IRAK AYAĞı DA VAR" SÖZLERINE YANıT: "YAPTıĞı BU AÇıKLAMAYı SÜRECIN RUHUNA UYGUN OLARAK GÖRMÜYORUZ"   13:09   EĞITIM SEN GENEL BAŞKANı IRMAK: TÜRKIYE YÜZYıLı MAARIF MODELI, ÖĞRENCILERI VE ÜLKENIN GELECEĞINI KARANLıĞA SÜRÜKLEMEKTEDIR   10:30   PINOKYO’NUN BÜYÜLÜ YOLCULUĞU MERSIN’DE SAHNEYE TAŞıNıYOR: “KUKLACı” YENIDEN PERDEDE!   09:27   MERSIN ROMAN ÖDÜLLERI’NDE EDEBIYAT RÜZGÂRı: 140 ESER ARASıNDAN “HALEP YOLU” BIRINCI OLDU   09:17   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN YEŞIL DÖNÜŞÜM HAMLESI   22:36   BAŞKAN SEÇER’DEN MECLIS’TE NET MESAJ: “6 ŞUBAT’ıN YARALARıNı EL BIRLIĞIYLE SARACAĞıZ   17:54   “BU TABLOYLA ÖVÜNÜLMEZ, UTANıLıR!” EMEKLILERDEN İKTIDARA DEPREM, KONUT VE GEÇIM İSYANı   16:44   MHP’NIN 57’NCI KURULUŞ YıL DÖNÜMÜ... DEVLET BAHÇELI: YEGANE SIYASI IRADE MHP VE CUMHUR İTTIFAKı’DıR   16:42   TBMM’DE ÖĞRENCILERE ISTISMAR DAVASı... ASU KAYA: "BIR ÇOCUK ‘RAHATSıZ EDILIYORUM’ DEDIĞINDE KARŞıSıNA SADECE ADALET ÇıKMALıDıR"   16:34   YENIŞEHIR’IN ‘MIKROIKLIM’ DEVRIMI AYVALıK’TA GÖRÜCÜYE ÇıKTı!   16:28   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN KENT DOKUSUNU KORUYAN MÜDAHALE    14:52   MAĞDUR AILELER TBMM’DE… SEVDA ERDAN KıLıÇ: "BU INSANLAR ACıLARıNı TEŞHIR ETMEK IÇIN DEĞIL, ADALETIN YOKLUĞUNU IFŞA ETMEK IÇIN BU MÜCADELEYI VERIYORLAR"  
 
     
   

CHP`li Tanrıkulu, cezaevinde Kavala, Atalay, Kahraman, Kozağaçlı ve Kaya`yı ziyaret etti


CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Marmara Cezaevinde hükümlü Osman Kavala, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Selçuk Kozağaçlı ve eski Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya`yı ziyaret etti.

 

Tarih : 1 Ağustos 2024 Perşembe 13:58   Okunma : 1069

(ANKARA) - CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Marmara Cezaevinde hükümlü bulunan Osman Kavala, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Selçuk Kozağaçlı ve eski Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya`yı ziyaret etti. Tanrıkulu, "Can Atalay`la ilgili olarak dün itibarıyla Anayasa Mahkemesi gerekçeli kararını açıkladı ve bu gerekçeli kararla birlikte milletvekilliğinin düşürülmesinin, cezaevinde tutulmasının açıkça anayasaya aykırı olduğu ifade edildi. Bu kararın derhal uygulanması lazım" dedi.

Ziyaretin ardından açıklama yapan Tanrıkulu, şunları kaydetti:

"Osman Kavala`yı, Can Atalay`ı, Tayfun Kahraman`ı, Selçuk Kozağaçlı`yı ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış olan Bekir Kaya`yı ziyaret ettim. Tümünü hukuksuz bir biçimde maalesef cezaevinde tutuyorlar. Yapılan yargılamaların hiçbirisi adil değildi ve hukuka uygun yapılmadı. Osman Kavala`yla ilgili olarak Anayasa Mahkemesi`ne yapılan başvuru var. Tayfun Kahraman ve Can Atalay`la birlikte. Yine Osman Kavala`yla ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi`nin verdiği karar var, içeride tutulmaması bakımından. Aynı zamanda Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi bu davayı takip ediyor. Can Atalay`la ilgili olarak dün itibarıyla Anayasa Mahkemesi gerekçeli kararını açıkladı ve bu gerekçeli kararla birlikte milletvekilliğinin düşürülmesinin, cezaevinde tutulmasının açıkça anayasaya aykırı olduğu ifade edildi. Bu kararın derhal uygulanması lazım. Meclis`in yeniden toplanıp Can Atalay`ın milletvekilliğine dönüşüyle ilgili bir tezkereyi okuması lazım. Bütün bunların yapılması lazım. Cezaevlerinde gerçekten hukuka aykırı bir biçimde tutulan binlerce insan var. Cezaevleri önünde milletvekili olarak demokrasi, adalet arayışı içerisinde olmayacağımız günler içinde çalışmaya devam edeceğiz. Cezaevindeki arkadaşlarımın da selam ve sevgilerini iletiyorum."






Paylaş :
Etiketler :  CHP, Sezgin Tanrıkulu

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA