18 Ekim 2024 Cuma


12:04   SIVAS`TA DEPREM... BAKAN ALI YERLIKAYA: "İLK BELIRLEMELERE GÖRE HERHANGI BIR OLUMSUZ DURUM BULUNMAMAKTADıR"   11:51   SIVAS`TA 4,7 VE 4,1 BÜYÜKLÜĞÜNDE IKI DEPREM   10:56   GÜRSEL EROL: ELAZıĞ BIR AN ÖNCE DEPREMLERE HAZıR BIR KENT HALINE DÖNÜŞTÜRÜLMELI   23:04   GÜLCAN KıŞ`TAN TÜKETICI HAKLARıNA ILIŞKIN KANUN TEKLIFINE TEPKI   15:31   ALI MAHIR BAŞARıR`DAN MEHMET ŞIMŞEK`E "KREDI KARTı KATıLıM PAYı" TEPKISI   15:28   KURTULUŞ PARKı, FERNAS IŞÇILERINE KAPATıLDı...   15:16   SEVDA ERDAN KıLıÇ: "2024 YıLıNıN ILK 9 AYıNDA 35 ÇOCUK AILE KATLIAMLARı SONUCU KATLEDILDI. ŞIDDET SARMALı ÇOCUKLARı DA YUTMAYA BAŞLADı"   13:56   ÖZGÜR ÖZEL, DOĞU TURUNDAN ÖNCE SELAHATTIN DEMIRTAŞ`ı ZIYARET EDECEK   12:51   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL: KREDI KARTıYLA GEÇINMEYE MUHTAÇ INSANLARıN CEBINE EL ATMAYıN   12:20   KAYıHAN PALA`DAN FERNAS IŞÇILERINE DESTEK   12:16   MUHSIN YAZıCıOĞLU DAVASı 14 ŞUBAT`A ERTELENDI...   12:07   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL: TÜRKIYE`DE TARıM YANıYOR, ÇIFTÇI ENTÜBE DURUMDA   11:07   MALATYA`NıN KALE ILÇESINDE 5.9 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   11:06   İBB MECLISI CHP GRUP BAŞKANVEKILI SAKALAR: "HANGI YASAL DÜZENLEMEYI YAPMıŞ YA DA YAPACAK OLURSA OLSUN KADıNLARıMıZ AK PARTI IKTIDARıNDA KORUMASıZDıR"   10:28   ROJIN, AĞıTLARLA TOPRAĞA VERILDI   10:18   KADıN CINAYETLERINE ILIŞKIN AÇıKLAMALARı TEPKILERE NEDEN OLAN AK PARTILI LATIF AYDEMIR PARTISINDEN ISTIFA ETTI   10:11   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN IŞ BIRLIĞINDE "MERSIN HACKATHON`U" DÜZENLENDI   10:09   196 AYDıN VE AKADEMISYENDEN FERNAS IŞÇILERINE DESTEK: "SIYASETIN SAMIMIYETININ SıNANACAĞı YER, TAM DA BUGÜN FERNAS IŞÇILERININ YASAL VE ANAYASAL TALEPLERIDIR"   09:45   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER`DEN DMD HASTASı DENIZ ALI SOYDAN`A DESTEK   09:37   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "BIZ ÜLKEMIZI KADıNLARLA KALKıNDıRACAĞıZ"  
 
     
   

Netanyahu`nun ABD Kongresi`ndeki konuşması tepkiyle karşılandı


Gazze’de savaş 9. ayında devam ederken, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun ABD ziyareti Washington Capitol Hill’de protesto gösterilerine neden oldu. Netanyahu’ya ‘savaş suçlusu’ diyen protestocular İsrail Başbakanı’nın tutuklanması çağrısında bulunurken, polis göstericilere müdahale etti. Netanyahu’ya karşı düzenlenen protesto gösterilerine katılanlar arasında çok sayıda Filistinli Amerikalı ve Amerikalı Yahudi olduğu görülüyor.

 

Tarih : 25 Temmuz 2024 Perşembe 12:42   Okunma : 593

(ANKARA) - İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu,  ABD ziyareti sırasında Washington`da binlerce kişi tarafından protesto edildi. Washington sokaklarında “Özgür Filistin” sloganları atan protestoculara polis müdahale ederken, bir grup protestocu İsrail heyetinin masasına böcek döktü.

Netanyahu, ziyareti kapsamında çarşamba günü ortak bir oturumda  ABD Kongresi`ne hitap etti. Kongre`de ‘`Bizim düşmanımız, sizin de düşmanınızdır`` diyen Netanyahu`nun konuşması, Kongre üyelerinin alkışlarıyla sıkça kesildi, alkışların büyük kısmı Cumhuriyetçi Parti saflarından geldi.

Demokrat üyelerin bir kısmı oturumu boykot etti

Demokrat Parti`den yaklaşık 70 Kongre üyesi Netanyahu`nun oturuma katılımını boykot ederken, Kongre`nin Filistinli Amerikan üyesi Rashida Tlaib, Netanyahu`nun konuşması sırasında bir yüzünde “soykırım suçlusu” diğer yüzünde “savaş suçlusu” yazan bir döviz kaldırarak oturumu protesto etti. Demokrat Part`nin yeni adayı Kamala Harris de Netanyahu`nun konuştuğu oturuma katılmadı.

Netanyahu`nun kaldığı otelde böcekli protesto

Protestocuların sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımlarda Netanyahu`nun kaldığı Watergate otelinde İsrail heyetinin kullandığı masaya bir torba dolusu böcek ve kum döküldüğü görüldü.

Türkiye`den tepkiler

Netanyahu`nun ABD Kongresi`nde alkışlarla sık sık kesilen konuşmasına Türkiye`den de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`den tepki geldi.

Kurtulmuş, Gül ve Yılmaz sosyal medya hesapları üzerinde yaptığı açıklamalarda Uluslarası Ceza Mahkemesi (UCM) Savcısı Karim Khan`ın Netanyahu hakkında savaş suçlarından tutuklama emri talep ettiğini hatırlattı. Gül, “Bu gece ABD Kongre`sinde bir utanç sirki izledik” diyerek, Netanyahu`yu ‘soykırım suçlusu` ve ‘çocuk katili` olarak niteledi. Yılmaz, ABD Kongresinde oluşan görüntünün “utandırıcı teveccüh, insani değerler, uluslararası hukuk ve demokrasinin geleceği bakımından endişe verici`` olduğunu söyledi. Kurtulmuş ise, “Bir katliamcıyı ayakta alkışlayan topluluk, bu katliamın ortakları olarak insanlığın hafızasına kazınmıştır. Yazıklar olsun size" dedi.

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA