7 Temmuz 2024 Pazar


20:49   AVAM KAMARASı`NA SEÇILEN ILK TÜRK: NESIL ÇALıŞKAN...   20:41   MOTOKURYE SAMET ÖZGÜL CINAYETI DAVASıNDA GEREKÇELI KARAR AÇıKLANDı   18:43   KAMUDA TASARRUF TEDBIRLERIYLE ILGILI KANUN TEKLIFI TBMM`YE SUNULDU: "BELEDIYELERIN VERGI PAYıNDA YAPıLAN KESINTI ORANLARı ARTTıRıLıYOR"   15:58   AYŞE ATEŞ: "BU OLAYı ‘FETÖ YAPTı’ DIYEREK KAPATMAK ISTIYORLAR"   15:32   KEMAL KıLıÇDAROĞLU, ANKARA`DA ŞAŞMAZ ESNAFıNı ZIYARET ETTI   15:23   TOROSLAR BELEDIYESI SOSYAL TESISLERINI YENILIYOR   15:11   CHP`LI BAKıRLıOĞLU: "MEMURA VERILEN BU ZAM ADETA BU INSANLARLA ALAY ETMEKTIR"   15:03   ÖZGÜR ÖZEL, ERZINCAN BAŞBAĞLAR`DA...   14:55   SINAN ATEŞ CINAYETI DAVASıNDA ARA KARAR AÇıKLANDı   14:08   GÜLCAN KıŞ: “1 MILYON ÖĞRETMENIN SESINI DUYUN”   14:03   UEFA DISIPLIN KURULU, MERIH DEMIRAL`ı 2 KARŞıLAŞMADAN MEN ETTI   13:55   “TARSUS’TA GÜÇ KADıNDA” ÇALıŞTAYı GERÇEKLEŞTIRILDI   13:47   CHP`LI VEKILLER, BOĞAZIÇI ÜNIVERSITESI`NE SOKULMAK İSTENMEDI...   13:16   MERVE KıR, CHP KADıN KOLLARı GENEL BAŞKANLıĞı İÇIN ADAY OLDUĞUNU AÇıKLADı   13:11   ALI MAHIR BAŞARıR`DAN OSMAN GÖKÇEK`E: "SEN KIRLISIN, SEN HARAMLA BÜYÜMÜŞSÜN"   13:09   ALI KOÇ ``ŞÜPHELI`` SıFATıYLA İFADE VERDI   12:53   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`DEN ŞEHIT ACAR`ıN AILESINE TAZIYE TELEFONU   12:10   PAHALıLıKTAN YAKıNAN PAZARCı ESNAFı, CHP`LI BÜLBÜL`E DERT YANDı   11:30   MURAT EMIR: "ÇOCUKLARıN ÖNÜNÜ KESIYORSUNUZ"   10:54   SINAN ATEŞ CINAYETI DAVASı... DAVANıN 5`INCI GÜN DURUŞMASıNDA TANıKLARıN DINLENMESI TAMAMLANDı  
 
     
   

CHP`li Yankı Bağcıoğlu: "İstanbul da bir askeri alan daha imara açıldı"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, askeri alanların imara açılmasına ilişkin yazalı açıklama yaptı.

 

Tarih : 4 Temmuz 2024 Perşembe 14:01   Okunma : 472

(ANKARA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, kent içinde kalan askeri alanların imara açılmasına tepik gösterdi. Bağcıoğlu, "Son on yılda yüzlerce askeri alan, kullanım amacı ve mülkiyet durumu değiştirilerek yapılaşmaya açılmıştır" dedi.

"Ülkemizin savunma ve güvenlik altyapısına yıllarca hizmet etmiş askeri kışla alanlarının bugünkü durumu gerçekten üzüntü verici bir hal aldı" ifadelerini kullanan CHP`li Bağcıoğlu  "Bakanlar değişiyor, biri gidiyor diğeri geliyor ancak askeri alanları yok etme sevdası bir türlü bitmiyor" dedi. Bağcıoğlu`nun açıklamasında, şu ifadeler yer aldı:

"Türk Silahlı Kuvvetleri`ne ait bu alanlar, uzun yıllar boyunca özenle korunmuş, doğal ve tarihi dokuları ile birlikte geleceğe aktarılmıştır. Ancak son yıllarda büyük bir hızla bu alanlar TSK`dan alınarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı`na devredildi. Devir alınır alınmaz da, bugüne kadar katı kurallara tabi kurumlar tarafından korunan bu alanlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından piyasa paydaşlarının iştahlı kollarına atılmış oldu. AKP`li Çevre ve Şehircilik Bakanları kendi aralarında devamlı devir teslim törenleri yapmakta, değişimi vaat ederken tek yapmadıkları şey ise şehirlerimizi, askeri alanları, yeşil alanları rantiyeye peşkeş çekmekten vazgeçmemektir. Orhaniye Kışlası`ndaki 2. Abdülhamid dönemi çeşmesi, Ermeni mezarlığı kalıntıları ve tescilli askeri depo binası gibi kültürel varlıklar, bugün hafriyat çalışmaları yüzünden yok olma tehlikesiyle karşı karşıyadır. Bu durum, TSK`nın yıllarca büyük bir özenle koruduğu değerlerimizin nasıl kısa vadeli çıkarlar uğruna tahrip edildiğini gözler önüne sermektedir."

"TSK`ya ait bu alanlar kentlerin akciğerleri, yeşil örtüsü olmuştur"

TSK`ya ait alanların yeşil alan olarak korunacğına ilişkini sözlere rağmen, rant uğruna yeşil alanların betonlaşmaya açıldığını vurgulayan Bağcıoğlu, şu noktalara değindi:

"Üzüntü verici olan, yetkililer daha bir süre önce bu alanların yeşil alan olarak muhafaza edileceğini açıkça beyan etmişti. Ne yazık ki sözleri tutulmamış, rantçı zihniyet bir kez daha galip gelmiştir. Hatta son on yılda yüzlerce askeri alan, kullanım amacı ve mülkiyet durumu değiştirilerek yapılaşmaya açılmıştır. Bu kapsamda orman veya yeşil alanlar da inşa faaliyetleri için feda edilmiştir. TSK`ya ait bu alanlar, güvenliğe ve savunmaya hizmet etmekle kalmamış, aynı zamanda kentlerin akciğerleri, yeşil örtüsü olmuştur. Bugün ise kısa vadeli kazanç hırsı yüzünden birer birer elimizden alınmaktadır. Bu sayede geride sadece beton yığınları, güvenlik açıkları ve yaşam kalitesinin daha da bozulması riski kalmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti`nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal`in `Yurdumuzu daha mamur, insanlarımızı daha refah içinde görmek asıl gayemizdir` vecizesini hiçe sayan bu anlayışa derhal son verilmelidir. Aksi halde, sadece bugün değil, gelecek kuşakların da yaşam alanları tahrip edilmiş olacaktır."






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA