8 Temmuz 2024 Pazartesi


15:11   BAŞKAN YıLDıZ, ÇAĞDAŞKENT MAHALLESI’NDEKI SPOR SAHALARı, PARK VE MESIRE ALANLARıNDA İNCELEME YAPTı   14:48   MEZITLI`NIN 5 YıLLıK YOL HARITASı VATANDAŞLARıN KATKıLARı İLE BELIRLENECEK   14:10   DEPREMDE 97 KIŞININ ÖLDÜĞÜ ÖZKAN CITY BLOKLARı`NıN AK PARTILI MÜTEAHHIDI MEHMET ÖZKAN HAKKıNDA TAHLIYE KARARı...   13:55   CHP`LI KARABAT`TAN THY`NIN YÜZDE 100 İŞTIRAKLE "THY YATıRıM YÖNETIM AŞ" KURMASıNA TEPKI   13:32   SEZGIN TANRıKULU’DAN CUMHURBAŞKANı YARDıMCıSı YıLMAZ`A "KAFETARYA" SORUSU   12:49   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı PALAMUT’TAN MUHARREM AYı MESAJı   12:29   DOLANDıRıCıLARıN YENI YÖNTEMI "EVDE ÜRÜN PAKETLEME"...   11:59   DEPREMDE 44 KIŞIYE MEZAR OLAN SAITBEY SITESI DAVASıNıN DÖRDÜNCÜ DURUŞMASı YARıN GÖRÜLECEK...   11:48   CHP`LI YANKı BAĞCıOĞLU, ŞEHIT AILELERI VE GAZILER ÇALıŞTAYı RAPORUNU AÇıKLADı   11:29   TARSUS BELEDIYESI’NIN ÜCRETSIZ YAZ KURSLARı BAŞLADı    11:26   FRANSıZ BASıNıNıN SEÇIM DEĞERLENDIRMESI   11:02   PAZARLARDA MEVSIM SEBZE VE MEYVE FIYATLARıNıN YÜKSEKLIĞINDEN YAKıNAN YURTTAŞLAR: ARTıK PATATES SOĞANı TANEYLE ALıYORUZ   10:58   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, EMEKLILER HAFTASı`NDA YAŞ ALMıŞ YURTTAŞLARA ÖZEL ETKINLIKLER DÜZENLEDI   10:55   ÖZGÜR ÖZEL: ÇORLU TREN KATLIAMı`NıN 6`NCı YıLıNDA YAŞAMıNı YITIREN 25 YURTTAŞıMıZı RAHMETLE ANıYORUM   10:53   CHP NIZIP İLÇE BAŞKANı BOZFıRAT, YAŞAMıNı YITIRDI   10:43   GIRDI MALIYETLERINDEN YAKıNAN PATLıCAN ÜRETICISI: "KÂR EDECEĞIM YERDE ZARAR ETTIM``   10:31   YRP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı NURETTIN GÜL: ``ETI KROM MADEN IŞÇILERININ VERMIŞ OLDUKLARı ONURLU MÜCADELEDE YANLARıNDAYıZ"   09:49   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI “BÖLGESEL TRIATLON LIGI`NIN 7. BÖLGE 2. ETAP” YARıŞMASıNA EV SAHIPLIĞI YAPTı   09:19   SILIFKE BELEDIYESI`NE BAĞLı ATA PARK, TATILCILERI AĞıRLAMAYA DEVAM EDIYOR   02:08   ÖZGÜR ÖZEL, FRANSA`DAKI SOL İTTIFAK`ıN SEÇIM ZAFERINI KUTLADı: “İTTIFAK`ıN FILISTIN DEVLETI`NI TANıMA IRADESINI MEMNUNIYETLE KARŞıLıYORUM”  
 
     
   

Özgür Özel, Erzincan Başbağlar`da...


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Erzincan`da Başbağlar Katliamı`nın 31. yılında şehitleri anma törenine katıldı.

 

Tarih : 5 Temmuz 2024 Cuma 15:03   Okunma : 530

(ERZİNCAN) - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Erzincan`da Başbağlar Katliamı`nın 31. yılında düzenlenen anma töreninde; TBMM`de katliamla ilgili ivedilikle bir araştırma komisyonu kurulması gerektiğini belirterek, “Hesap bu ülkede mezhep kavgası çıkarmak. Terör örgütü ki hepimizin birliğine ve beraberliğine kastetmiş o terör örgütü ya da o terör örgütünü kullanan başka güçler mezhep kavgası, savaşı çıkarır mıyız diye niyetlendiler...Türkiye Cumhuriyeti`nde Alevilerle Sünniler kardeştir. Türklerle Kürtler kardeştir. Buna kastedenler de kalleştir” dedi.

“5 Temmuz günü birileri aldıkları talimatla aslında bir pusu kurdular. Beklediler ki köyün erkekleri camide toplansın, akşam namazını takiben camiye giden namazdan çıkanları aldılar getirdiler ve 28`ini köyün meydanında katlettiler. Köyü ateşe verdiler, yaktılar beş canımızı da orada aldılar. Ve 33 şehidimizi bizim yüreğimizi yakarak tarih önünde hepimize emanet ettiler. Öyle Başbağlar rastgele seçilmiş bir yer değildi. Eylemin biçimi, sayısı asla rastgele değildi. İki gün önce Sivas`ta Madımak Oteli`nde canlar yanmıştı. 33 kişi hayatını kaybetmişti. Önce 31 sonra 33`e çıkacaktı rakam. Onlar semaha durmaya gelmişlerdi. İnançlarına göre bir ibadeti yerine getiriyorlardı. Birileri onları katletti. Güya ona misilleme bu sefer bir cami çıkışında ve yakın sayıda vatandaş sonra da yakılarak beş kişi yine 33 kişi hayatını kaybetti. Hesap bu ülkede mezhep kavgası çıkarmak. Terör örgütü ki hepimizin birliğine ve beraberliğine kastetmiş o terör örgütü ya da o terör örgütünü kullanan başka güçler mezhep kavgası, savaşı çıkarır mıyız diye niyetlendiler. Bu büyük acıya rağmen iki tarafında acılarını yüreklerine gömen birbirlerini seven, vatanını seven insanları bütün dünyaya bir büyük insanlık dramından nasıl bir insanca mesaj, nasıl bir kardeşlik, birlik, beraberlik çıkarılır onu gösterdiler. O gün o acılarında bu mezhep kavgasına yönelmeyenlerin verdiği mesajı bugün bir kez de buradan ben ifade etmek isterim ki; Türkiye Cumhuriyeti`nde Alevilerle Sünniler kardeştir. Türklerle Kürtler kardeştir. Buna kastedenler de kalleştir.

Biz bu davanın sanıkların gıyabında da olsa bir insanlık suçu, insanlığa karşı işlenmiş suç olarak nitelendirilmesini, her türlü zaman aşımından, her türlü ceza indiriminden, her türlü aftan muaf olmasının sağlanmasını geleceğe yönelik olarak da önemsiyoruz. 

"Varsa ihmaller üzerine cesaretle gidilmesini önemsiyoruz"

Sayın milletvekilimiz geçtiğimiz hafta bir araştırma komisyonu, Sayın Sarıgül teklif etti. Bence biz bu teklifi yenileyelim. Partiler arası diyalogla nasıl birçok komisyonu Soma`da ya da hekime karşı şiddet için bu sefer İliç`te kurduysak bu Başbağlar`ın acısının araştırılması hiç olmazsa tarih önünde gazi Meclis`in dokümanlarına bu konuda bir çabanın da nakşedilmesi için biz bunu grup başkanvekillerimizden rica edelim ve kendileri diğer parti gruplarıyla görüşsünler bu komisyonu da ivedilikle kuralım. İliç Komisyonu`nun gayretlerini, mücadelelerini önemsiyoruz. Yapılacak madencilik faaliyetlerinin insan sağlığını, çevreyi önemsemesini bu konuda ÇED raporları konusunda, diğer konularda varsa ihmaller üzerine cesaretle gidilmesini önemsiyoruz."

Başbağlar`da ne olmuştu?

Erzincan kent merkezine 220 kilometre uzaklıktaki Başbağlar köyüne 5 Temmuz 1993 akşamı gelen PKK`lı teröristler, 33 kişiyi katletmişti.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA