8 Temmuz 2024 Pazartesi


16:09   CHP`LI DENIZ DEMIR, TÜİK BINASıNıN ÖNÜNDEN SESLENDI   15:51   SINAN ATEŞ`IN ANNESI VE ABLASıNDAN ÖZGÜR ÖZEL`E ZIYARET...   15:31   ÇORLU TREN KAZASıNıN 6. YıLıNDA HAYATıNı KAYBEDENLER ANıLDı   15:26   CHP, HAFTALıK "ODAK ANKET"LER İLE SEÇMENIN NABZıNı TUTUYOR   15:15   HAK-İŞ BAŞKANı ARSLAN, ÖZGÜR ÖZEL`I ZIYARET ETTI   15:11   BAŞKAN YıLDıZ, ÇAĞDAŞKENT MAHALLESI’NDEKI SPOR SAHALARı, PARK VE MESIRE ALANLARıNDA İNCELEME YAPTı   14:48   MEZITLI`NIN 5 YıLLıK YOL HARITASı VATANDAŞLARıN KATKıLARı İLE BELIRLENECEK   14:10   DEPREMDE 97 KIŞININ ÖLDÜĞÜ ÖZKAN CITY BLOKLARı`NıN AK PARTILI MÜTEAHHIDI MEHMET ÖZKAN HAKKıNDA TAHLIYE KARARı...   13:55   CHP`LI KARABAT`TAN THY`NIN YÜZDE 100 İŞTIRAKLE "THY YATıRıM YÖNETIM AŞ" KURMASıNA TEPKI   13:32   SEZGIN TANRıKULU’DAN CUMHURBAŞKANı YARDıMCıSı YıLMAZ`A "KAFETARYA" SORUSU   12:49   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı PALAMUT’TAN MUHARREM AYı MESAJı   12:29   DOLANDıRıCıLARıN YENI YÖNTEMI "EVDE ÜRÜN PAKETLEME"...   11:59   DEPREMDE 44 KIŞIYE MEZAR OLAN SAITBEY SITESI DAVASıNıN DÖRDÜNCÜ DURUŞMASı YARıN GÖRÜLECEK...   11:48   CHP`LI YANKı BAĞCıOĞLU, ŞEHIT AILELERI VE GAZILER ÇALıŞTAYı RAPORUNU AÇıKLADı   11:29   TARSUS BELEDIYESI’NIN ÜCRETSIZ YAZ KURSLARı BAŞLADı    11:26   FRANSıZ BASıNıNıN SEÇIM DEĞERLENDIRMESI   11:02   PAZARLARDA MEVSIM SEBZE VE MEYVE FIYATLARıNıN YÜKSEKLIĞINDEN YAKıNAN YURTTAŞLAR: ARTıK PATATES SOĞANı TANEYLE ALıYORUZ   10:58   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, EMEKLILER HAFTASı`NDA YAŞ ALMıŞ YURTTAŞLARA ÖZEL ETKINLIKLER DÜZENLEDI   10:55   ÖZGÜR ÖZEL: ÇORLU TREN KATLIAMı`NıN 6`NCı YıLıNDA YAŞAMıNı YITIREN 25 YURTTAŞıMıZı RAHMETLE ANıYORUM   10:53   CHP NIZIP İLÇE BAŞKANı BOZFıRAT, YAŞAMıNı YITIRDI  
 
     
   

CHP`li Bakırlıoğlu: "Memura verilen bu zam adeta bu insanlarla alay etmektir"


Milletvekili Bakıoğlu, TÜİK’in enflasyon açıklamasından sonra memur ve emekliye yapılan zam oranlarını eleştirdi. Verilen zamlarla memurun geçinmesinin imkansız olduğunu vurgulayan Bakıroğlu "Manisa’da ortalama kira 14 bin 500 lira, yüzde 65 kira artışı sonrası 9 bin 400 lira artış olacak. Birinci derecenin dördüncü kademesinde bulunan bir öğretmenin maaşı son zamla 39 bin 745 liradan 47 bin 419 bin liraya çıkacak. Manisa’da bir öğretmene 7 bin 674 lira zam gelirken, öğretmenin kirasına 9400 lira zam gelecek. Memura verilen zam kiraya gelen zammı bile karşılamıyor" dedi.

 

Tarih : 5 Temmuz 2024 Cuma 15:11   Okunma : 570

(ANKARA)- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, TÜİK`in 6 aylık enflasyonu açıklamasının ardından kiralara yapılacak yüzde 65,07`lik zamma dikkati çekerek, “İktidarın ayarlarıyla oynadığı TÜİK`in rakamlarıyla memura verilen zam, memuru hem barınma kriziyle hem de açlıkla sınayacak” dedi.

"Ev kiralama sitelerine girdiğinizde memurların ‘ev arkadaşı` arayan ilanlarını göreceksiniz"

Büyükşehirler için kira farkının çok daha fazla olacağını vurgulayan Bakıroğlu, şöyle konuştu:

"İstanbul`da ortalama kira 22 bin 500, Ankara`da 20 bin lira. Bu rakamların üzerine yüzde 65 zam geldiğinde bir memur maaşıyla ev kiralamak hayal olacak. 22 bin 500 lira olan evin kirası, 37 bin liraya; 20 bin lira olan evin kirası ise 33 bin liraya yükselecek. Yeni atanan bir öğretmenin, memurun maaşı bu evlerde oturmaya nasıl yetecek? Ev kiralama sitelerine girdiğinizde memurların ‘ev arkadaşı` arayan birçok ilanını göreceksiniz. Yaratılan bu ekonomik buhran yüzünden, kendi maaşı olan bir memur, ev arkadaşı olmadan büyükşehirlerde kirasını ödeyemez hale geldi. Bu gençler nasıl evlenecek; çocuğu olanlar çocuğunu nasıl okutacak? Bu insanlar ya aç kalarak ev kiralayacaklar ya sokakta kalıp karınlarını doyuracaklar. İktidarın ayarlarıyla oynadığı TÜİK`in rakamlarıyla memura verilen zam, memuru hem barınma kriziyle hem de açlıkla sınayacak." 

"Memura verilen bu zam adeta bu insanlarla alay etmektir"

Bakıroğlu, memura ve memur emeklisine verilen bu zammın enflasyon altında kaldığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

``Yurttaş zamlardan dolayı evinin önündeki arabasına benzin koyamaz hale gelmişken, her gün yeni bir zamma uyanırken; memura verilen bu zam adeta bu insanlarla alay etmektir. Eskiden atanamayan öğretmen sorunu vardı, şimdi barınamayan öğretmen sorunu olacak. Eskiden atanamayan doktor sorunu vardı, şimdi açlıkla sınanan doktor sorunu olacak. Ev sahibi ile davalık olmayan kiracı neredeyse kalmadı. Özellikle büyükşehirlerde ciddi bir kira göçü başlamış durumda.  Büyük Şehirlere atanan memur sevinemiyor; kara kara nasıl geçineceğini düşünüyor. Bakan Şimşek`in yarattığı bu tablo yurttaşımızı çaresiz bıraktı."

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA