6 Temmuz 2024 Cumartesi


15:58   AYŞE ATEŞ: "BU OLAYı ‘FETÖ YAPTı’ DIYEREK KAPATMAK ISTIYORLAR"   15:32   KEMAL KıLıÇDAROĞLU, ANKARA`DA ŞAŞMAZ ESNAFıNı ZIYARET ETTI   15:23   TOROSLAR BELEDIYESI SOSYAL TESISLERINI YENILIYOR   15:11   CHP`LI BAKıRLıOĞLU: "MEMURA VERILEN BU ZAM ADETA BU INSANLARLA ALAY ETMEKTIR"   15:03   ÖZGÜR ÖZEL, ERZINCAN BAŞBAĞLAR`DA...   14:55   SINAN ATEŞ CINAYETI DAVASıNDA ARA KARAR AÇıKLANDı   14:08   GÜLCAN KıŞ: “1 MILYON ÖĞRETMENIN SESINI DUYUN”   14:03   UEFA DISIPLIN KURULU, MERIH DEMIRAL`ı 2 KARŞıLAŞMADAN MEN ETTI   13:55   “TARSUS’TA GÜÇ KADıNDA” ÇALıŞTAYı GERÇEKLEŞTIRILDI   13:47   CHP`LI VEKILLER, BOĞAZIÇI ÜNIVERSITESI`NE SOKULMAK İSTENMEDI...   13:16   MERVE KıR, CHP KADıN KOLLARı GENEL BAŞKANLıĞı İÇIN ADAY OLDUĞUNU AÇıKLADı   13:11   ALI MAHIR BAŞARıR`DAN OSMAN GÖKÇEK`E: "SEN KIRLISIN, SEN HARAMLA BÜYÜMÜŞSÜN"   13:09   ALI KOÇ ``ŞÜPHELI`` SıFATıYLA İFADE VERDI   12:53   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`DEN ŞEHIT ACAR`ıN AILESINE TAZIYE TELEFONU   12:10   PAHALıLıKTAN YAKıNAN PAZARCı ESNAFı, CHP`LI BÜLBÜL`E DERT YANDı   11:30   MURAT EMIR: "ÇOCUKLARıN ÖNÜNÜ KESIYORSUNUZ"   10:54   SINAN ATEŞ CINAYETI DAVASı... DAVANıN 5`INCI GÜN DURUŞMASıNDA TANıKLARıN DINLENMESI TAMAMLANDı   10:37   İRAN`DA CUMHURBAŞKANLıĞı SEÇIMLERININ IKINCI TURU IÇIN OY VERME BAŞLADı   10:19   CHP`LI BAŞEVIRGEN: "BANKNOTLARıMıZıN TOPLAM DEĞER OLAN 385 LIRAYLA YARıM KILO KıYMA BILE ALıNMıYOR"   10:13   İNGILTERE`DE GENEL SEÇIMLER İŞÇI PARTISI`NIN BÜYÜK ZAFERIYLE SONUÇLANDı  
 
     
   

Ömer Fethi Gürer: Gerçek enflasyona göre değerlendirme yapılmış olsa bugün 20 bin liranın altında ücret olmaması gerekir


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TÜİk`in açıkladığı enflasyon rakamlarını eleştirerek, "Türkiye`deki gerçek enflasyona göre değerlendirme yapılmış olsa bugün 20 bin liranın altında hiçbir ücretin kalmış olmaması gerekir” dedi.

 

Tarih : 3 Temmuz 2024 Çarşamba 15:07   Okunma : 474

Ömer Fethi Gürer, TBMM`de düzenlediği basın toplantısında, TÜİK`en açıkladığı enflasyon rakamlarıyla ilgili eleştirilerde bulundu. Gürer, "Yüzde 71,60 olarak yıllık enflasyon belirlendi. ENAG`da ise bu oran yüzde 113`ü buluyor. Bağ-Kur ve işçi emeklileri bu durumda yüzde 24,73 memur ve memur emeklisi yüzde 19.31`lik bir maaş artışıyla karşılaşacaklar. Memurlar için de emekliler için de işçiler içinde bu ücret yoksulluk sınırının altında olduğu gibi özellikle emekliler için açlık sınırının altındadır" dedi.

Gürer açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye`deki gerçek enflasyona göre değerlendirme yapılmış olsa bugün 20 bin liranın altında hiçbir ücretin kalmış olmaması gerekir. Özellikle 2008 yılında aylık bağlama oranının  değiştirilmesi ile emekli olurken yüzde 70`den yüzde 30`lara maaş bağlanması bugün emeklinin yaşadığı sorunun başlıca nedenidir. En düşük emekli aylığı asgari ücret oranında olmalıdır ve asgari ücret mutlak surette ele alınarak yeniden düzenlenmelidir. Sokakta açlığın yoksulluğun yaygınlaşmasının bir nedeni de sabit gelirli dar gelirli emeklinin içinde bulunduğu koşullardır." 

"Çıkardığınız kanunu uygulamıyorsunuz"

Gürer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın kabine toplantısı sonrası tarım ile ilgili yaptığı açıklamalarla ilgili de şunları söyledi:

“Hükümet bildiğiniz gibi özünde yok. Ülkede tek bir kişi yönetici o da Sayın Cumhurbaşkanı. Kararları Cumhurbaşkanı veriyor. Tarım konusunda Cumhurbaşkanı`nın yaptığı açıklamayı değerlendirdiğimizde kendisine doğru bilgilerin verilmediği bu ifadelerinin değerlendirmelerinde görmek olası. Çiftçilerin kamu bankalarına kredi borcu 570 milyar liraya ulaşmış durumda. Borçsuz çiftçi, üretici, besici yok gibidir. İcra takibinde 2 buçuk milyar tarım kesiminin borcu bulunmaktadır. Çiftçi tarlasını ipotek etmekte bu yolla tarım yapmaya çalışmaktadır. Cumhurbaşkanı tarıma verilen desteğinde 2024 yılında şu ana kadar 56 milyar liraya eriştiğini belirtti ve yıl sonuna kadar 91 buçuk milyar olacağını ifade etmekte.  Sayın Cumhurbaşkanı, Tarım Kanunu 2006 yılında sizin döneminizde çıktı. Tarım Kanunu`nun 21. maddesine göre milli gelirin yüzde 1`inin çiftçiye verilmesi gerekiyor. Milli gelirin yüzde 1`i 2024 yılında 411 milyar lira tutuyor. Siz çiftçiye 91 buçuk milyar destek veriyorsunuz ve bu desteklerin çiftçi için  iyi destek olduğunu ifade ediyorsunuz. Çıkardığınız kanunu uygulamıyorsunuz."

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA