5 Temmuz 2024 Cuma


15:58   AYŞE ATEŞ: "BU OLAYı ‘FETÖ YAPTı’ DIYEREK KAPATMAK ISTIYORLAR"   15:32   KEMAL KıLıÇDAROĞLU, ANKARA`DA ŞAŞMAZ ESNAFıNı ZIYARET ETTI   15:23   TOROSLAR BELEDIYESI SOSYAL TESISLERINI YENILIYOR   15:11   CHP`LI BAKıRLıOĞLU: "MEMURA VERILEN BU ZAM ADETA BU INSANLARLA ALAY ETMEKTIR"   15:03   ÖZGÜR ÖZEL, ERZINCAN BAŞBAĞLAR`DA...   14:55   SINAN ATEŞ CINAYETI DAVASıNDA ARA KARAR AÇıKLANDı   14:08   GÜLCAN KıŞ: “1 MILYON ÖĞRETMENIN SESINI DUYUN”   14:03   UEFA DISIPLIN KURULU, MERIH DEMIRAL`ı 2 KARŞıLAŞMADAN MEN ETTI   13:55   “TARSUS’TA GÜÇ KADıNDA” ÇALıŞTAYı GERÇEKLEŞTIRILDI   13:47   CHP`LI VEKILLER, BOĞAZIÇI ÜNIVERSITESI`NE SOKULMAK İSTENMEDI...   13:16   MERVE KıR, CHP KADıN KOLLARı GENEL BAŞKANLıĞı İÇIN ADAY OLDUĞUNU AÇıKLADı   13:11   ALI MAHIR BAŞARıR`DAN OSMAN GÖKÇEK`E: "SEN KIRLISIN, SEN HARAMLA BÜYÜMÜŞSÜN"   13:09   ALI KOÇ ``ŞÜPHELI`` SıFATıYLA İFADE VERDI   12:53   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`DEN ŞEHIT ACAR`ıN AILESINE TAZIYE TELEFONU   12:10   PAHALıLıKTAN YAKıNAN PAZARCı ESNAFı, CHP`LI BÜLBÜL`E DERT YANDı   11:30   MURAT EMIR: "ÇOCUKLARıN ÖNÜNÜ KESIYORSUNUZ"   10:54   SINAN ATEŞ CINAYETI DAVASı... DAVANıN 5`INCI GÜN DURUŞMASıNDA TANıKLARıN DINLENMESI TAMAMLANDı   10:37   İRAN`DA CUMHURBAŞKANLıĞı SEÇIMLERININ IKINCI TURU IÇIN OY VERME BAŞLADı   10:19   CHP`LI BAŞEVIRGEN: "BANKNOTLARıMıZıN TOPLAM DEĞER OLAN 385 LIRAYLA YARıM KILO KıYMA BILE ALıNMıYOR"   10:13   İNGILTERE`DE GENEL SEÇIMLER İŞÇI PARTISI`NIN BÜYÜK ZAFERIYLE SONUÇLANDı  
 
     
   

Meclis`te ``Alevi`` Tartışması...


TBMM’de Sivas Katliamının 31. yılı nedeniyle verilen Sivas katliamının araştırılmasıyla ilgili önerilere ilişkin konuşmalar sırasında Alevi vatandaşlara yönelik olumsuz yaklaşımların dile getirilmesi üzerine AK Parti ile CHP arasında bir tartışma yaşandı.

 

Tarih : 3 Temmuz 2024 Çarşamba 13:27   Okunma : 527

(ANKARA) - TBMM`de 2 Temmuz Sivas katliamına ilişkin konuşmalarda, AK Parti ile CHP arasında tartışma çıktı. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, ``81 valimiz var, kaç Alevi vali var, kaç bakan var, kaç bakan yardımcısı var, kaç üst düzey bürokrat var? Bu bir tesadüf olamaz`` diyerek, tepki gösterdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Zengin, ``konuşmaların yeni ayrıştırmalara yol açtığını, bunu çok sorunlu bulduğunu`` belirterek, ``Bu ülkede yaşayan Alevi vatandaşlarımız bizim birinci sınıf vatandaşımızdır. Kardeşlerimizin yaşadığı sorunlarla ilgili olarak ne varsa bunun en büyük mücadelesini zaten AK Parti vermiştir`` diye konuştu.

``Çankaya Belediye Başkanımızın başına gelenler buna bir örnek``

Bunun üzerine CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Alevi vatandaşların sadece isminden ve inancından dolayı ayrıştırıldığını ifade etti. Başarır, Zengin`e, ``Kaç Alevi vali var, kaç bakan var, kaç bakan yardımcısı var, kaç üst düzey bürokrat var`` diye sordu.

Başarır, şöyle devam etti:

``Sayın Grup Başkanvekili Özlem Hanıma şunu sormak isterim. Maalesef bu ülkede sadece isminden dolayı, inancından dolayı insanlar tabii ki ayrıştırılıyor. Ben soruyorum, sayın Grup Başkanvekili; 81 valimiz var, kaç Alevi vali var, kaç bakan var, kaç bakan yardımcısı var, kaç üst düzey bürokrat var?

Bu bir tesadüf olamaz. Alevi yurttaşlarımız da bu ülkede en iyi okullarda okuyor, mezun oluyor, sınavlara giriyor. İşte Çankaya Belediye Başkanımızın başına gelenler. Aldığı puan ortada ve neden elendiği de açık açık ortada. Bu bir örnek, böyle bir ayrışma var. Bu bizleri üzüyor, bu ülkeyi üzüyor. Ama (bir vali, bir bakan, bir bakan yardımcısı, bir üst düzey yönetici) söylesin, yanılıyorsam, özür dileyeceğim.`` 

Sivas Katliamı anması için yapılan konuşmaların başka yerlere çekildiğini de vurgulayan Başarır, ``Üzülerek söylüyorum, üzülerek de görüyorum, konu Sivas olayları, 35 aydının, canımızın diri diri yakılması. Ama özellikle söz almadan hemen önce `PKK`yı niye ağzınıza almıyorsunuz` diye laf atıyor. Ne alakası var? Ben onu anlamıyorum, burada Sivas katliamını lanetliyoruz. Bugün yıl dönümü, bunu anıyoruz. Bunu niye karıştırıyoruzsunuz onu anlamıyorum`` diye konuştu.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA