28 Haziran 2024 Cuma


17:46   SEYDIŞEHIR`DE ARTAN "KUSMA VE ATEŞ" ŞIKAYETLERI...    16:08   ANKARA MILLETVEKILI KORAY AYDıN, İYİ PARTI`DEN İSTIFA ETTI   15:14   ÖZGÜR ÖZEL, İŞÇI KONFEDERASYONLARıNıN BAŞKANLARıNı "EMEK MITINGI"NE DAVET ETTI   14:40   KAYSERI`DE DARP VE SILAHLı SALDıRıDA AĞıR YARALANAN CHP`LI ŞERAFETTIN BAHADıR BUGÜN AMELIYATA ALıNACAK   14:35   CHP GENEL SEÇIM İÇIN YURT DıŞı SEÇMENE ÖZEL ÇALıŞMA BAŞLATıYOR   13:10   CHP`LI ADıGÜZEL, VELILER VE SENDIKADAN TÜGVA`YA YAZ OKULU TEPKISI   12:33   GAMZE TAŞCıER’DEN GEBZE`DEKI ``EMEK MITINGI`’NE ÇAĞRı   12:25   CHP LIDERI ÖZEL, ERKEN SEÇIM İÇIN TARIH VERDI   11:44   CHP`LI AĞBABA’DAN BAKAN IŞıKHAN’A ZAM TEPKISI   11:10   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER:    10:48   CHP’LI TÜRKER ATEŞ KREDI KARTı HARCAMALARıNA İLIŞKIN YAZıLı AÇıKLAMA YAPTı   10:19   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`DEN ‘ÇEVRE- İKLIM- ENERJI ÇALıŞTAYı`   09:33   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT ANKARA’DA ZIYARETLERINE DEVAM EDIYOR   09:11   ÖZGÜR ÖZEL: “BEN ERKEN SEÇIMDEN KAÇMAM, BUNUN IÇIN KOŞARıM”   01:04   2024 AVRUPA ŞAMPIYONASı`NDA TÜRKIYE VE PORTEKIZ SON 16 TURUNDA   22:21   CENGIZ ÇANDAR`DAN IKTIDARA YANGıN TEPKISI: ``CUMHURBAŞKANı `ANıZ` DEMIŞ BITIRMIŞ OLAYı, ADLI MAKAMLAR NEYIN TAHKIKATıNı YAPACAKLAR``   17:30   SUAT ÖZÇAĞDAŞ`TAN YUSUF TEKIN`E: “GEÇICI KORUMA STATÜSÜNDEKI KAÇ ÖĞRENCIYE OKULA GELMEDIKLERI HALDE NOT VERILMIŞ VE KARNE DÜZENLENMIŞTIR”   17:30   CHP HATAY MILLETVEKILI GÜZELMANSUR: "DEPREM, DEPREMZEDE ILLERIN SORUNLARı AKP`NIN UMURUNDA DEĞIL"   17:24   ZELIHA AKSAZ ŞAHBAZ: “DOĞU VE GÜNEYDOĞU`DAKI ILLERDE BIN KIŞIYE DÜŞEN HEKIM SAYıSı BIR”   17:15   GÜRSEL EROL: ÇIFTÇILERIMIZ UMUTSUZ BıRAKıLMAMALı  
 
     
   

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Eğitimcilerle Yemekte Buluşacak...


Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bu akşam Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde gerçekleşecek olan yemekli etkinlikte eğitim alanında faaliyet yürüten sendikaların ve derneklerin temsilcilerini ağırlayacak. Etkinlikte yeni eğitim öğretim müfredatına ilişkin görüş alınması beklenirken, Eğitim-İş ve Eğitim-Sen genel başkanları davete katılmayacaklarını söyledi. Türk Eğitim Sen davete yurt dışı programları gereği katılamazken, Eğitim Bir- Sen davete katılacak olan sendikalar arasında yer alacak.

 

Tarih : 24 Haziran 2024 Pazartesi 12:01   Okunma : 520

OGÜN AKKAYA

(ANKARA) - Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitim alanında faaliyet yürüten sendika ve dernek temsilcilerine bugün akşam yemeği verecek. Yemekte yeni müfredat olan “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” konuşulacak. Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay ve Eğitim-Sen Genel Başkanı Kemal Irmak davete "samimi bulmadıkları`` gerekçesiyle katılmayacak. Özbay, "Cemaat ve tarikatlara ‘Sivil toplum kuruluşu` denerek bu etkinliğe davet edebilirler. Bakan ile birlikte bir yemek yeme ihtiyacımız yok, sorunları çözme ihtiyacımız var" dedi.

``Kendisini meşrulaştırmaya çalışan anlayışın yemek davetinde figüran olmayız``

Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Kadem Özbay, Milli Eğitim Bakanlığı`nın kendilerini de yemeğe davet ettiğini, ancak katılmayacaklarını açıkladı. “Öğretmenlik mesleğini her sözüyle itibarsızlaştıran, meslek kanunundan müfredata hiçbir konuda fikrimizi dikkate alıp uygulamaya geçirmeyen, kendisini meşrulaştırmaya çalışan bir bakanlık anlayışının yemek davetinde figüran olmayız” ifadelerini kullanan Özbay, şunları kaydetti:

``Eğitimin paydaşlarıyla yemekte buluşacağız deniyor. Bu paydaşlar kim bunu bilmiyoruz. ‘Sendikalarla eğitimdeki sorunları konuşacağız` deseler, kimlerin katılacağını bildirseler katılım sağlarız. Eğitimde şiddet olayı sonrası gerçekleşen açıklamalar ve buluşmalarda olduğu gibi ucu açıklık söz konusu. Cemaat ve tarikatlara ‘Sivil toplum kuruluşu` denerek bu etkinliğe davet edebilirler. Bakan ile birlikte bir yemek yeme ihtiyacımız yok, sorunları çözme ihtiyacımız var. Önceliğimiz bu. Eğitim bileşenlerinin bir araya getirilmesi çağrısını olumlu buluyoruz ancak değeri yok. Biz kimsenin meşruluğunu oluşturma girişiminde bulunmayacağız. O görüntüde yer almayacağız. Kimlerin katılacağını bildiğimiz bir toplantıya katılmaya hazırız.”

“Yemek mi yiyecekler, müfredatı mı görüşecekler”

Eğitim-Sen Genel Başkanı Kemal Irmak da Tekin`in yemek davetine katılmayacaklarını duyurdu. ``Daveti samimi bulmadıklarını`` ifade eden Irmak, ”Öğretmenlik Meslek Kanunu hakkında görüş almak için bizi çağırdılar ama bize metni vermediler. Metni kendileri okudular, görüş istediler. Aynı şeyi burada da yapacaklar. Bu kısa sürede yemek mi yiyecekler, yoksa müfredat görüşümü alacaklar? Her şey bir formaliteden ibaret. Bakan Tekin`i samimiyetsiz buluyoruz. Buna ortak olmayacağız`` ifadelerini kullandı.

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA