27 Haziran 2024 Perşembe


15:14   ÖZGÜR ÖZEL, İŞÇI KONFEDERASYONLARıNıN BAŞKANLARıNı "EMEK MITINGI"NE DAVET ETTI   14:35   CHP GENEL SEÇIM İÇIN YURT DıŞı SEÇMENE ÖZEL ÇALıŞMA BAŞLATıYOR   13:10   CHP`LI ADıGÜZEL, VELILER VE SENDIKADAN TÜGVA`YA YAZ OKULU TEPKISI   12:33   GAMZE TAŞCıER’DEN GEBZE`DEKI ``EMEK MITINGI`’NE ÇAĞRı   12:25   CHP LIDERI ÖZEL, ERKEN SEÇIM İÇIN TARIH VERDI   11:44   CHP`LI AĞBABA’DAN BAKAN IŞıKHAN’A ZAM TEPKISI   11:10   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER:    10:48   CHP’LI TÜRKER ATEŞ KREDI KARTı HARCAMALARıNA İLIŞKIN YAZıLı AÇıKLAMA YAPTı   10:19   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`DEN ‘ÇEVRE- İKLIM- ENERJI ÇALıŞTAYı`   09:33   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT ANKARA’DA ZIYARETLERINE DEVAM EDIYOR   09:11   ÖZGÜR ÖZEL: “BEN ERKEN SEÇIMDEN KAÇMAM, BUNUN IÇIN KOŞARıM”   01:04   2024 AVRUPA ŞAMPIYONASı`NDA TÜRKIYE VE PORTEKIZ SON 16 TURUNDA   22:21   CENGIZ ÇANDAR`DAN IKTIDARA YANGıN TEPKISI: ``CUMHURBAŞKANı `ANıZ` DEMIŞ BITIRMIŞ OLAYı, ADLI MAKAMLAR NEYIN TAHKIKATıNı YAPACAKLAR``   17:30   SUAT ÖZÇAĞDAŞ`TAN YUSUF TEKIN`E: “GEÇICI KORUMA STATÜSÜNDEKI KAÇ ÖĞRENCIYE OKULA GELMEDIKLERI HALDE NOT VERILMIŞ VE KARNE DÜZENLENMIŞTIR”   17:30   CHP HATAY MILLETVEKILI GÜZELMANSUR: "DEPREM, DEPREMZEDE ILLERIN SORUNLARı AKP`NIN UMURUNDA DEĞIL"   17:24   ZELIHA AKSAZ ŞAHBAZ: “DOĞU VE GÜNEYDOĞU`DAKI ILLERDE BIN KIŞIYE DÜŞEN HEKIM SAYıSı BIR”   17:15   GÜRSEL EROL: ÇIFTÇILERIMIZ UMUTSUZ BıRAKıLMAMALı   16:57   SEVDA ERDAN KıLıÇ`TAN `KONAK BİLSEM` AÇıKLAMASı: "BIR OKULUN SADECE ÜÇÜNCÜ KATıNA HAPSETMEK AKP`NIN BILIM VE SANAT DÜŞMANLıĞıNıN YANSıMASıDıR"   16:49   TARSUS SU PARKı YOĞUN İLGIYLE YAZ SEZONUNU AÇTı   15:58   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT, CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`I ZIYARET ETTI   
 
     
   

TBMM`DE BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ... HİKMET YALIM HALICI: “BİZ KYK`NİN AÇILIMINI KREDİ YURTLAR KURUMU BİLİYORDUK FAKAT KYK`NİN AÇILIMI MAALESEF `KURTLU YURTLAR KURUMU`YMUŞ”


CHP Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı, TBMM Genel Kurulu`nda; “KYK yurtları hapishane gibi, yemekler kurtlu, her gün farklı bir skandal yaşanıyor. Başta memleketim olan Isparta, Ankara, İstanbul, Van, Eskişehir ve daha onlarca ilimizde KYK yurtlarındaki yemeklerden böcek çıktı, kurt çıktı, plastik eldiven çıktı, çıktı Allah çıktı. Biz KYK`nin açılımını Kredi Yurtlar Kurumu biliyorduk fakat KYK`nin açılımı maalesef `kurtlu yurtlar kurumu`ymuş. Eskiden öğrenciler birbirlerine üniversiteyi kazandıklarında `sana yurt çıktı mı` diye sorarlardı, şimdi maalesef `dün akşam yediğin yemekten ne çıktı` diye sormaya başladılar, işte geldiğimiz nokta maalesef bu” dedi.

 

Tarih : 19 Aralık 2023 Salı 13:28   Okunma : 250

CHP Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı, TBMM Genel Kurulu`nda; “KYK yurtları hapishane gibi, yemekler kurtlu, her gün farklı bir skandal yaşanıyor. Başta memleketim olan Isparta, Ankara, İstanbul, Van, Eskişehir ve daha onlarca ilimizde KYK yurtlarındaki yemeklerden böcek çıktı, kurt çıktı, plastik eldiven çıktı, çıktı Allah çıktı. Biz KYK`nin açılımını Kredi Yurtlar Kurumu biliyorduk fakat KYK`nin açılımı maalesef `kurtlu yurtlar kurumu`ymuş. Eskiden öğrenciler birbirlerine üniversiteyi kazandıklarında `sana yurt çıktı mı` diye sorarlardı, şimdi maalesef `dün akşam yediğin yemekten ne çıktı` diye sormaya başladılar, işte geldiğimiz nokta maalesef bu” dedi.

TBMM Genel Kurulu`nda, bugün  Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı ve bağlı kuruluşların bütçeleri görüşülüyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçesi üzerine söz alan  CHP Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı, AB ülkeleri ve Türkiye`deki vergileri gösteren tablolarla kürsüye geldi. Halıcı şunları söyledi:

BAKANLIK BÜTÇESİNDE BAĞIMLILIKLA MÜCADELEYE AYRILAN PAY SADECE YÜZDE 0,02”

“Ben bir tabloyla konuşmama başlamak istiyorum. Bu tabloda gördüğünüz mavi alan Avrupa Birliği`nde dolaysız vergilerin alındığı yüzde 65, Türkiye`de de koyu mavi alan var, bu da dar gelirliden, garibandan alınan dolaylı vergileri gösteriyor. İşte, mantık, aramızdaki en büyük fark burada başlıyor. Açık mavi alanlar zenginden alınan vergi, koyu maviler ise halktan. Robin Hood zenginden alıp fakire veriyordu, siz de fakirden alıp zengine veriyorsunuz maalesef.

Bütçe teklifine bakıyoruz, Merkezi Yönetim Bütçe Teklifi`nin sadece yüzde 1,54`ünü kapsıyor gençlerimiz. 17 bakanlık arasında 10 bakanlıktan daha az bütçeye sahip Gençlik ve Spor Bakanlığı. Bakanlık bütçesinde bağımlılıkla mücadeleye ayrılan pay sadece yüzde 0,02. Peki, Türkiye`de durum ne biliyor musunuz? Gençlerimiz ve çocuklarımız uyuşturucu tehlikesi altında, 8 yaşa kadar inmiş durumda metamfetamin ve bonzai kullanımı. 18 yaş uyuşturucudan kaynaklı ölümlerde Avrupa`da maalesef birinci sıradayız. Okulların etrafında yeterli güvenlik önlemi alınamıyor. Türkiye adeta bir uyuşturucu rotasına dönmüş durumda.

BİZ KYK`NIN AÇILIMINI KREDİ YURTLAR KURUMU BİLİYORDUK FAKAT KYK`NIN AÇILIMI MAALESEF KURTLU YURTLAR KURUMUYMUŞ”

Şimdi gençlerimizin en büyük sorunlarından biri yurtlar, barınma sorunu. Ülke çapında yaşanan bu ekonomik kriz, kiralardaki artış, ev fiyatlarındaki artış tabii çocuklarımızı yurtlarda kalmaya itiyor, devlet yurtlarında, KYK yurtlarında kalmak istiyorlar fakat bakıyorsunuz KYK yurtları hapishane gibi, yemekler kurtlu, her gün farklı bir skandal yaşanıyor. Başta memleketim olan Isparta, Ankara, İstanbul, Van, Eskişehir ve daha onlarca ilimizde KYK yurtlarındaki yemeklerde böcek çıktı, kurt çıktı, plastik eldiven çıktı, çıktı Allah çıktı. Biz KYK`nin açılımını Kredi Yurtlar Kurumu biliyorduk fakat KYK`nin açılımı maalesef `kurtlu yurtlar kurumu`ymuş.

GENÇLİK BÜTÇESİ YAPILIYOR, İÇİNDE GENÇLER YOK”

Eskiden öğrenciler birbirlerine üniversiteyi kazandıklarında `sana yurt çıktı mı` diye sorarlardı, şimdi maalesef `dün akşam yediğin yemekten ne çıktı` diye sormaya başladılar, işte geldiğimiz nokta maalesef bu.

Gençlik bütçesi yapılıyor, içinde gençler yok. Konuyla ilgili çalışan üniversitelerin, STK`lerin, uzmanların görüşleri alınmadı. Konuyla ilgili yıllardır emek veren Gençlik Örgütleri Forumu var Sayın Bakanım fakat bunlara da danışılmadı. Bu arkadaşlar Avrupa Birliği tarafından `Ulusal Gençlik Konseyi` olarak tanınırken maalesef hükümetiniz bu arkadaşlarımızı `Ulusal Gençlik Konseyi` olarak tanımıyor, bu konudaki taleplerini de buradan size iletmiş olayım.

İSVEÇ`TE ONLARIN MAHKUMLARA VERDİĞİ DEĞER KADAR BİZ MAALESEF GENÇLERİMİZE DEĞER VERMİYORUZ”

Bakın, 2019 yılının Ağustos ayında Türkiye genelinde metrekare başına düşen ortalama kira fiyatı 14 TL iken bugün 140 TL``ye çıkmış durumda. Özel yurtlarda bir aylık maliyet 3 bin 300 TL iken bugün maliyet 10 bin 360`lara kadar çıkmış durumda. Dolayısıyla KYK yurtlarımızın bir an önce uygun şartlara getirilmesi gerekiyor. Bakın, şurada, elimde bir fotoğraf var, bu fotoğraf sizin sitenizden aldığım bir fotoğraf, bu fotoğraf Ankara`da bir KYK yurdundan; 8 kişilik, hapishane hücresi gibi, özel alan yok, çalışma masası yok, tuvalet falan da yok bu fotoğrafta. Diğer fotoğrafı gösteriyorum şimdi size, İsveç`te bir hapishane odası. Bakın, İsveç`te bir hapishane odası, onların mahkumlara verdiği değer kadar biz maalesef gençlerimize değer vermiyoruz.”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA