1 Temmuz 2024 Pazartesi


18:17   TORBALı`DAKI PATLAMA... İZMIR BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı TUGAY AÇıKLAMA YAPTı   17:58   CHP`NIN “GEÇINEMIYORUZ” MITINGI...   17:40   İZMIR TORBALı`DAKI PATLAMAYLA ILGILI ADLI SORUŞTURMA BAŞLATıLDı...    16:54   İZMIR TORBALı`DA PATLAMA...    16:39   "YAŞAM İÇIN YASA İNISIYATIFI" ÜYELERI ANKARA`DA EYLEM YAPTı...    15:52   CHP`LI ERHAN ADEM`DEN ORMAN YANGıNLARı İÇIN MILLI BIRLIK ÇAĞRıSı   15:43   ELEKTRIĞE YAPıLAN YÜZDE 38 ZAM YURTTAŞLARDA UMUTSUZLUĞA YOL AÇTı...   14:04   MILLI SAVUNMA BAKANLıĞı: 7 PKK/YPG`LI TERÖRIST ETKISIZ HALE GETIRILDI   13:23   CHP MILLETVEKILI SARı`DAN ASGARI ÜCRET AÇıKLAMASı   13:14   CHP’LI ALI ÖZTUNÇ, AGİT-PA`DA KONUŞTU   12:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN ÜRETICIYE DESTEĞI SÜRÜYOR   10:21   ERDOĞAN TOPRAK HAFTALıK DEĞERLENDIRME RAPORUNU YAYıNLADı   16:26   ELAZıĞ`DA KONTEYNER KENTTEN TAHLIYE KARARı... VALI YARDıMCıSı BAYRAKTAR AÇıKLAMA YAPTı   16:01   İYİ PARTI’DE BIR İSTIFA DAHA   15:57   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT, KENT KONSEYI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTıSı`NA KATıLDı   15:47   MEZITLI BELEDIYESI, SOLI POMPEIPOLIS PARKı`Nı YENILEME ÇALıŞMALARıNA BAŞLADı   15:46   CHP’LI MURAT EMIR’DEN ELEKTRIK ZAMMıNA TEPKI   14:01   GÜLCAN KıŞ: "MERSIN’DE BALıK ÇIFTLIĞI ISTEMIYORUZ"   12:02   ÖZGÜR ÖZEL: “KENDILERI NORMALLEŞMIYORSA ANORMAL KALSıN. VATANDAŞ DA NORMALLE ANORMAL ARASıNDA GÜNÜ GELINCE TERCIHINI YAPAR”   11:45   YENIŞEHIR BELEDIYESI’DEN BÜYÜK GERI DÖNÜŞÜM HAREKETI  
 
     
   

MEZİTLİ`DE `DOSTLUK ZEYTİNLİĞİ`NDE HASAT KIZ ÇOCUKLARININ EĞİTİMİ İÇİN YAPILDI


Mezitli Belediyesi`nin desteğiyle İçel ve Mezitli Soroptimist Kulüpleri`nin oluşturduğu ‘Dostluk Zeytinliği`nde hasat yapıldı. Yüzlerce kilo zeytinin toplandığı hasatta elde edilen ürünler Mezitli Solinova Üretici Kadın Kooperatifi aracılığı ile kız çocuklarının eğitimi için kullanılacak.

 

Tarih : 13 Ekim 2022 Perşembe 15:45   Okunma : 297

Mezitli Belediyesi`nin desteğiyle İçel ve Mezitli Soroptimist Kulüpleri`nin oluşturduğu ‘Dostluk Zeytinliği`nde hasat yapıldı. Yüzlerce kilo zeytinin toplandığı hasatta elde edilen ürünler Mezitli Solinova Üretici Kadın Kooperatifi aracılığı ile kız çocuklarının eğitimi için kullanılacak.

Beş yıl önce oluşturulan `Dostluk Zeytinliği`ndeki hasat heyecanına, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan`ın yanı sıra İçel Soroptimist Kulübü Başkanı Yeşim Antmen ve üyeleri, Mezitli Soroptimist Kulübü Başkanı Yıldız Sevener ve üyeleri, Mezitli Solinova Üretici Kadın Kooperatifi Başkanı Gül Durnaoğlu ve üyeleri, Mezitli Belediyesi Gönüllüleri, Mezitli`yi İyileştiriyoruz Oluşumu üyeleri ve Mezitli Belediyesi çalışanları da ortak oldu.

Toplam 3 bin 300 metrekarelik alanda 207 ağacın bulunduğu zeytinlikte şarkılar ve türküler eşliğinde dün hasat yapıldı.

ELDE EDİLEN ÜRÜNLER KIZ ÇOCUKLARININ EĞİTİMİ İÇİN KULLANILACAK

Yüzlerce kilo zeytinin toplandığı hasatta elde edilen ürünler, Mezitli Solinova Üretici Kadın Kooperatifi aracılığı ile kız çocuklarının eğitimi için kullanılacak.

Dostluk Zeytinliği`nin birçok amaca birlikte hizmet ettiğini vurgulayan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Daha yeşil ve temiz bir çevre edinmenin yanında, insanları çok özel bir amaç için bir araya getirerek kardeşlik havasını yaşatıyoruz. Aynı zamanda kadınların üretiminin ön plana çıkarılmasını sağlarken, kız çocuklarının da eğitimine destek oluyoruz. Mezitli Belediyesi olarak birbirinden bağımsız yaptığımız çok sayıda projemiz Dostluk Zeytinliği`nde buluştu diyebiliriz. Zeytin hasadına özellikle kendim gelerek katılmayı çok özel buluyorum. Her sene mutlaka katılmaya çalışıyorum” diye konuştu.

Zeytin hasadına katılarak, toplanmasına destek olan İçel Soroptimist Kulübü Başkanı Yeşim Antmen de “Mezitli Belediyemizin bize sunduğu bu imkanla üretmek ve üretimin kız çocuklarının okumasına fayda sağlayacak olması çok güzel. Çok teşekkür ederiz. Hasadımız hayırlı olsun” dedi.

Başkan Tarhan`ın tahsis ettiği alanda 2017 yılından bu yana hasat yapıldığını hatırlatan Mezitli Soroptimist Kulübü Başkanı Yıldız Sevener, “Her yıl hasat yapılarak kooperatifimize veriyoruz. Ve çıkarılan zeytin yağları kız çocuklarının okunmasında kullanılıyor. Barışın simgesi olan zeytinin kız çocuklarının eğitimi gibi çok özel bir konuya hizmet etmesi bizim için ayrıca önemli” diye konuştu.

Dostluk Zeytinliği adını verdikleri korulukta 2017`de diktikleri fidanların büyüyerek ağaç olduğunu görmekten duyduğu mutluluğu dile getiren Mezitli Soroptimist Kulübü kurucu Başkanı Sembol Tarhan da şunları söyledi:

“Diktiğimiz fidanlardan zeytinleri toplamak son derece gurur ve heyecan veriyor. Aynı zamanda hem kız çocuklarının okumasına destek oluyoruz hem de kadınların ekonomik alanda büyümesine destek oluyoruz. Burayı herkesin görmesini istiyorum. Belediye çalışanlarımızla birlikte, müzikle, danslarla şenlik havasında zamanlar geçiriyoruz. Yaptığımız şeyin maneviyatını ve huzurunu yaşıyoruz. Müziği duyanlar bize alkışlarıyla destek oluyorlar, apartmanlarından inerek bizimle birlikte zeytin topluyorlar.” 

Mezitli Solinova Üretici Kadın Kooperatifi Başkanı Gül Durnaoğlu ise kooperatif olarak kadının her alanda güçlendirilmesini amaç edindiklerini vurgulayarak, “Her alanda üretimi önemsiyoruz ama burada birlikte olmak bir amaç için farklı kesimlerin buluşuyor olması çok daha önemli ve özel bir durum. Hayatın her alanında kadınları desteklemenin yanında kız çocuklarının okumasına da katkı sunmak bizleri çok mutlu ediyor. Bu imkânı sağlayan SoroptimistKulübü üyelerine, Başkanımız Neşet Tarhan`a ve belediye çalışanlarına teşekkürlerimizi sunarız” dedi.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA