2 Temmuz 2024 Salı


15:42   SINAN ATEŞ CINAYETI DAVASı... ABLA SELMA ATEŞ`TEN SANıKLARA SERT SÖZLER   14:57   MERSIN YENIŞEHIR BELEDIYESI, KıRSAL MAHALLELERE 5 ADET ARAZÖZ TAHSIS ETTI   14:09   ÖZGÜR ÖZEL, MADıMAK KATLIAMı`NıN 31. YıLıNDA SIVAS`TA   13:34   SINAN ATEŞ DAVASıNıN DURUŞMASıNDA GERGINLIK...   13:21   MADıMAK KATLIAMı`NıN 31. YıLı...   13:01   SIVAS KATLIAMı`NDA HAYATıNı KAYBEDENLER ANıLıYOR...    12:31   SINAN ATEŞ CINAYETI DAVASıNDA SANıKLARıN SAVUNMASı DEVAM EDIYOR   12:21   CHP`LI GÜLŞAH DENIZ ATALAR, AYDıN-MUĞLA DENIZ OOTOBÜSÜ SEFERLERINI DEĞERLENDIRDI   11:28   JUDO ÜMIT MILLI TAKıMı`NDAN AVRUPA BAŞARıSı    11:24   SIVAS KATLIAM`ıN 31`INCI YıLıNDA ANMA YÜRÜYÜŞÜ...   11:01   SINAN ATEŞ CINAYETI DAVASı… SANıK MUSTAFA UZUNLAR: "BENI BÖYLE BIR OLAYıN IÇINE ÇEKTIĞI IÇIN DOĞUKAN ÇEP`TEN ŞIKAYETÇIYIM"   10:37   METEOROLOJI`DEN 8 IL IÇIN YAĞıŞ UYARıSı   10:28   SINAN ATEŞ CINAYETI DAVASı... MHP`LI SANıK UFUK KÖKTÜRK: "ONLARıN IŞINE GELIYOR, MHP`YI IŞIN IÇINE KATMAK ISTIYORLAR"   10:04   LAIKLIK MECLISI: "2 TEMMUZ KATLIAMıNıN KARŞı DEVRIM SÜRECININ EN ALÇAKÇA SALDıRıLARıNDAN BIRI OLDUĞUNU UNUTMAMALıYıZ"   09:57   LPG ZAMMıNA TEPKI GÖSTEREN KADIRLILI VATANDAŞLAR: "İŞYERINE KOŞARAK Mı GIDECEĞIZ?"   09:44   İÇIŞLERI BAKANı YERLIKAYA: "SON BIR HAFTADıR YÜRÜTÜLEN OPERASYONLARDA 149 GÖÇMEN KAÇAKÇıSı, 2 BIN 563 DÜZENSIZ GÖÇMEN YAKALANDı"   09:24   ABD YÜKSEK MAHKEMESI, TRUMP`A RESMI IŞLEMLERDE DOKUNULMAZLıK SAĞLADı   09:23   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, `HALK KART` UYGULAMASı ILE HEM DAR GELIRLI VATANDAŞA HEM ESNAFA DESTEĞINI SÜRDÜRÜYOR   09:21   HENDEK`TEKI PATLAMANıN ÜZERINDEN 4 YıL GEÇTI… AĞABEYINI KAYBEDEN MERVENUR YıLMAZ: "O SUÇ MAHALLINDE YALNıZ OLMAK ISTEMIYORUM, ADALET ARAYıŞıNA SES OLALıM"   09:19   SINAN ATEŞ DAVASıNDA IKINCI GÜN… SANıKLAR SAVUNMALARıNı YAPMAYA DEVAM EDIYOR  
 
     
   

Elektriğe Yapılan Yüzde 38 Zam Yurttaşlarda Umutsuzluğa Yol Açtı...


EPDK, enerji üretim maliyetlerinde yaşanan artış nedeniyle elektriğe zam yaptı. EPDK`dan yapılan açıklamada, nihai elektrik perakende satış fiyatlarında mesken abone grubu için yüzde 38, tarımsal faaliyetler abone grubu için yüzde 30, kamu ve özel hizmetler sektörü abone grubunun düşük kademesi için yüzde 38 ve yüksek kademesi için yüzde 20 oranında artış yapıldığı bildirildi.

 

Tarih : 30 Haziran 2024 Pazar 15:43   Okunma : 526

(ANKARA) - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından, mesken aboneleri için yarından geçerli olmak üzere elektriğe yapılan yüzde 38`lik zam, yurttaşlarda umutsuzluğa yol açtı. Ankara`da bir emekli yurttaş, "Elektrik temel tüketim kaynağımız ve yüzde 38`lik bir zam çok fazla. 55 yıl boyunca ülkem için çok umutluydum ama şu an hiç umudum kalmadı. O kadar zor şartlarda yaşıyorum ki" diyerek umutsuzluğunu dile getirdi.

Elektrik fiyatlarına yapılan zam yurttaşlarda umutsuzluğa neden oldu. ANKA Haber Ajansı`nın mikrofon uzatttığı yurttaşlar, ekonomik kriz ve yüksek enflasyon nedeniyle yaşadıkları sıkıntıların daha da artacağını ifade etti.

Çok zor şartlarda yaşadığını belirten bir vatandaş, "Bu zammı özellikle bu şartlarda biz emekliler için çok şanssız bir zam olarak değerlendiriyorum. Şu anki geçim şartlarımız çok zor. Asgarinin çok altındayız. Elektrik temel tüketim kaynağımız ve yüzde 38`lik bir zam çok fazla. 55 yıl boyunca ülkem için çok umutluydum ama şu an hiç umudum kalmadı. O kadar zor şartlarda yaşıyorum ki ve benim gibi binlerce insan var. Bilmiyorum nasıl oalcak ama hiç umutlu değilim" diye konuştu.

"Kısaca ‘ölün` diyorlar bize"

Bir başka yurttaş da "Kısaca `ölün` diyorlar bize. İki yıldır istediğimiz hiçbir şeyi alamıyoruz. Kirayı ödemek için bin takla atıyoruz. Kemal Kılıçdaroğlu`nun Adalet Yürüyüşü`ne destek olmak için gitmiştim. Şimdi de düzenlenen mitinglere katılmak istiyorum ancak gitme olanağımız yok. Umarım insanlar artık uyanır ve `ne oluyor?` diye sorar" şeklinde konuştu.

"İlerde bir şeylere sahip olmamız çok zor"

Yapılan zamlarla geçinmenin daha da zorlaştığına işaret eden bir başka yurttaş da "Tek başıma geçinebiliyorum ama ilerde bir şeylere sahip olmamız çok zor. Temmuz ayında memurlara zam gelecek. Asgari ücretlilere ve emeklilere yok. Memurların maaşlarına gelecek zammın ürünlere gelen zammı kapatacağını ancak asgari ücretlilerin ve emeklilerin zorlanacağını düşünüyorum yeni zamlarla birlikte" dedi.

"Bekar evinde biz 8-10 kişi kalıyoruz. Gene de ay başı geldiğinde zarardayız"

Bir evde 8-10 kişi kaldıklarını anlatan bir öğrenci ise "Yüzde 38`lik bir zam çok fazla. Bu zam biz öğrencileri de çok olumsuz etkileyecek. Bekar evinde biz 8-10 kişi kalıyoruz. Gene de ay başı geldiğinde zarardayız. Borca çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Ağrı`dan Ankara`ya ailesine destek olmak için çalışmaya geldiğini aktaran bir yurttaş ise "Aile evine katkı sağlamak için buraya çalışmaya geldim. Ancak kendimizi doyurabiliyoruz. Evdekiler para bekliyor ama gönderemiyoruz. Zor geçiniyoruz" diye konuştu. 

Bir başka yurttaş, "Artık alıştık zamlara. Her şeye zam yapıyorlar. Asgari ücrete de zam 6 ay boyunca zam yapılmayacağını açıkladılar. Enflasyonla maaş artışları orantılı gitmiyor" dedi.

"Hep kredi kartlarından harcıyoruz"

Sürekli kredi kartlarıyla harcama yapmak zorunda kaldıklarını söyleyen bir yurttaş, “Ben emekliyim geçinemiyorum. Kiram 17 bin lira, maaşım 11 bin lira. Hep kredi kartlarından harcıyoruz. Bakalım nereye kadar gidecek” şeklinde konuştu. 

Hükümet değişmeden sorunların çözülmeyeceğini ifaden bir vatandaş da “Alıştık artık. Bu hükümet değişmediği sürece yapacak birşey yok. 10 bin lirayla geçinmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA