7 Temmuz 2024 Pazar


20:49   AVAM KAMARASı`NA SEÇILEN ILK TÜRK: NESIL ÇALıŞKAN...   20:41   MOTOKURYE SAMET ÖZGÜL CINAYETI DAVASıNDA GEREKÇELI KARAR AÇıKLANDı   18:43   KAMUDA TASARRUF TEDBIRLERIYLE ILGILI KANUN TEKLIFI TBMM`YE SUNULDU: "BELEDIYELERIN VERGI PAYıNDA YAPıLAN KESINTI ORANLARı ARTTıRıLıYOR"   15:58   AYŞE ATEŞ: "BU OLAYı ‘FETÖ YAPTı’ DIYEREK KAPATMAK ISTIYORLAR"   15:32   KEMAL KıLıÇDAROĞLU, ANKARA`DA ŞAŞMAZ ESNAFıNı ZIYARET ETTI   15:23   TOROSLAR BELEDIYESI SOSYAL TESISLERINI YENILIYOR   15:11   CHP`LI BAKıRLıOĞLU: "MEMURA VERILEN BU ZAM ADETA BU INSANLARLA ALAY ETMEKTIR"   15:03   ÖZGÜR ÖZEL, ERZINCAN BAŞBAĞLAR`DA...   14:55   SINAN ATEŞ CINAYETI DAVASıNDA ARA KARAR AÇıKLANDı   14:08   GÜLCAN KıŞ: “1 MILYON ÖĞRETMENIN SESINI DUYUN”   14:03   UEFA DISIPLIN KURULU, MERIH DEMIRAL`ı 2 KARŞıLAŞMADAN MEN ETTI   13:55   “TARSUS’TA GÜÇ KADıNDA” ÇALıŞTAYı GERÇEKLEŞTIRILDI   13:47   CHP`LI VEKILLER, BOĞAZIÇI ÜNIVERSITESI`NE SOKULMAK İSTENMEDI...   13:16   MERVE KıR, CHP KADıN KOLLARı GENEL BAŞKANLıĞı İÇIN ADAY OLDUĞUNU AÇıKLADı   13:11   ALI MAHIR BAŞARıR`DAN OSMAN GÖKÇEK`E: "SEN KIRLISIN, SEN HARAMLA BÜYÜMÜŞSÜN"   13:09   ALI KOÇ ``ŞÜPHELI`` SıFATıYLA İFADE VERDI   12:53   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`DEN ŞEHIT ACAR`ıN AILESINE TAZIYE TELEFONU   12:10   PAHALıLıKTAN YAKıNAN PAZARCı ESNAFı, CHP`LI BÜLBÜL`E DERT YANDı   11:30   MURAT EMIR: "ÇOCUKLARıN ÖNÜNÜ KESIYORSUNUZ"   10:54   SINAN ATEŞ CINAYETI DAVASı... DAVANıN 5`INCI GÜN DURUŞMASıNDA TANıKLARıN DINLENMESI TAMAMLANDı  
 
     
   

MALATYA DAMIZLIK KOYUN KEÇİ YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ BAŞKANI AKIN: GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK; TARIM MESLEK LİSESİ MÜFREDATINA GİRDİ


Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın; tarım, hayvancılık ve gıda konularının müfredata girdiğini ve Tarım Meslek Liselerinde ders olarak okutulacağını belirtti.

 

Tarih : 23 Ağustos 2022 Salı 17:36   Okunma : 290

Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın; tarım, hayvancılık ve gıda konularının müfredata girdiğini ve Tarım Meslek Liselerinde ders olarak okutulacağını belirtti.

Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın; tarım, hayvancılık ve gıda konularını işleyen bir dersin müfredata girdiğini açıkladı. Akın, şunları söyledi:

“Girdi maliyetleri yüksek, mazot, gübre ve yem maliyetleri çok aşırı derecede arttığı için sıkıntılar var. Ama şu bir gerçek; biz gerçek anlamda tarım ve hayvancılık ülkesiyiz. Gerek nüfusumuz gerek göç gerek ülkemize gelen mülteciler gerekse de turistler olmak üzere 100 milyona yakın insanı beslememiz gerekiyor. Bunun içinde üretmemiz lazım. Üretimi lokal olarak yüzde 3-4 değil, en az yüzde 15-20 artırmamız gerekiyor.”

"100 MİLYON İNSANI BESLEMEMİZ GEREKİYOR"

Akın, tarım ve hayvancılık noktasında eksikliklerin olduğunu ifade ederek, verilen desteklerle birlikte üretimin daha da artması gerektiğini belirtti. "Girdi maliyetleri yüksek, mazot, gübre ve yem maliyetleri çok arttığı için sıkıntılar var" diyen Akın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama şu bir gerçek; biz gerçek anlamda tarım ve hayvancılık ülkesiyiz. Gerek nüfusumuz gerek göç, gerek ülkemize gelen mülteciler, gerekse de turistler olmak üzere 100 milyona yakın insanı beslememiz gerekiyor. Bunun içinde üretmemiz lazım. Üretimi lokal olarak yüzde 3-4 değil, en az yüzde 15-20 artırmamız gerekiyor. Her yıl büyüyerek, artırmamız içinde destekleri amacına hizmet edecek, uygun bir şekilde taleplere göre ayarlayarak, daha fazla vermeliyiz. Bakanlığımız destek veriyor ama bu desteklerin artması ve devam etmesi gerekiyor. Bu noktada da gelecek müjdeleri bekliyoruz. Gıda ve su gerçekten bizim için çok önemli. Suyumuzu israf etmeden kullanmalıyız. Gıdamıza sahip çıkmamız ve israf etmememiz gerekiyor.”

"TARIM, HAYVANCILIK VE GIDA; MÜFREDATA GİRDİ"

Akın, tarım, hayvancılık ve gıdanın müfredata girdiğini ve Tarım Meslek Lisesi`nde ders olarak verileceğini ifade ederek şunları söyledi:

"2021 yılında yayınlanan Meslek Liseleriyle ilgili meslek gruplarının olduğu bir telafi eğitim programı vardı. 24 eğitim programının içerisinde tarım, hayvancılık ve gıda yoktu. AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık başta olmak üzere siyasilerimiz, bürokratlarımız, daire başkanlarımız ve genel müdürlerimizle görüşerek, bu grupları dahil etme adına bir çalışma yaptık. 6 ay süren bu çalışma kapsamında bu yıl haziran ayında tarım, hayvancılık ve gıda müfredata girdi. Kurul kararı yayınlandı ve meslek liselerine gönderildi. Tarım, hayvancılık ve gıda müfredata dahil edildi ve bir aydır öğrenciler müracaatta bulunuyor. Meslek ve alanlarıyla ilgili olanlar, herhangi bir kurumda çalışan ancak bu alanlarda kendilerini geliştirmek isteyenler, usta öğretici belgesi olan ziraat mühendisi, veteriner hekim, laborant bu eğitimden faydalanabilecek. Müracaatlar devam ediyor, yaklaşık 50 kişinin başvurmasını bekliyoruz.

"TARIM VE HAYVANCILIĞA YETERLİ ÖNEMİN VERİLMESİ GEREKİYOR"

Bu eğitimin faydası başvuruda bulunanlar hem mesleklerini yapacaklar hem de eksikleri varsa bu eğitim sürecinde bunları tamamlamış oluyor. Ayrıca, devletimiz tarafından asgari ücretin yarısı kadar ücretle eğitim görenler destekleniyor. Sigortası olmayanların sigortaları da yapılıyor. Gıda ve su olmadan hiçbir canlı yaşayamaz. 10 yıldır söylüyoruz; gıda ve su stratejik bir silahtır. Tarım ve hayvancılığa yeteri kadar önem vereceğiz. Eğer yeteri kadar ihraç edip, ithal etmek istemiyorsak eğitim alanında, sahada, kırsalda, sosyal güvence anlamında ve temel ihtiyaçlarda gerekli desteği vermeliyiz. Özellikle yaylada hayvancılık yapan üreticilerin desteklenmesi büyük önem taşıyor. Gıda ve su olmadan hiçbir canlı yaşayamaz. ‘İsraf eden iflas eder, üreten hükmeder` anlayışıyla üretmemiz ve üretene sahip çıkmamız gerekiyor. Eğitimlerimiz 27 hafta sürecek. Bu süreç içerisinde de bakanlığımız asgari ücretin yarısını, meslek lisesinde telafi eğitimine gelen ve şartları uyan arkadaşlarımıza destek amaçlı olarak hesaplarına yatıracak."

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA