6 Ekim 2024 Pazar


16:39   EĞITIM SEN: ``DEPREM BÖLGELERINDE, ÖĞRENCILERIN EĞITIME ERIŞIMI IÇIN GEREKLI ALTYAPı YATıRıMLARı YAPıLMAZKEN, DEVLETIN ÖZEL SEKTÖRE KAYNAK AKTARMASı KABUL EDILEMEZ``   15:14   ALI ÖZTUNÇ`TAN AGİT-PA`YA GAZZE TEPKISI   15:14   ALI ÖZTUNÇ`TAN AGİT-PA`YA GAZZE TEPKISI   14:57   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı GÖKÇEN: GAZZE`DE TARIHIN EN CIDDI GıDA KRIZI YAŞANıYOR   14:24   MURAT EMIR`DEN DEVLET BAHÇELI`YE TEPKI   14:15   SÜLEYMAN BÜLBÜL`DEN DEPREME DAYANıKSıZ OKULDA EĞITIMIN SÜRMESINE TEPKI   13:56   CHP`LI PALA: SAĞLıK BAKANLıĞı COVID-19 HASTALıĞıNıN GÜNCEL DURUMUYLA ILGILI TEST, VAKA VE ÖLÜM SAYıLARıNı AÇıKLAYAMıYOR   13:55   ÖZGÜR ÖZEL`DEN MEHMET ŞIMŞEK`E: “GELDIĞI GÜN ENFLASYON YÜZDE 38`DI. BUGÜN 48”   12:09   CHP`LI ÇAKıRÖZER, EYLÜL AYı BASıN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇıKLADı   10:13   MÜZEYYEN ŞEVKIN: "BAKANıN MANIA KRITERLERINI KARŞıLAMıYOR DEDIĞI ŞAKIRPAŞA`DA TEKNOFEST UÇAKLARı VıZıR VıZıR UÇUYOR"   10:12   ‘MERSIN 33 KART` OSMANIYE KOOPERATI`NE BAĞLı ARAÇLARA DA ENTEGRE EDILDI   10:03   ERHAN ADEM: HAYVANLARı KORUYAMAYAN BIR ÜLKEDE HAYVANLARı KURTARMA ÇABASı HÂKIM   09:42   ULUSLARARASı YENIŞEHIR KÜLTÜR FESTIVALI VE KITAP FUARı IÇIN GERI SAYıM BAŞLADı   16:52   ÖZGÜR ÖZEL`DEN "CUMHURBAŞKANı ADAYı MıSıNıZ" SORUSUNA YANıT   16:29   CHP`LI DINÇER`DEN BAKAN TEKIN`E: BIR MILYONDAN FAZLA ÖĞRENCININ EĞITIM HAYATLARıNı NEDEN SONLANDıRDıKLARıNA DAIR BIR ÇALıŞMA YAPTıNıZ Mı?   15:40   NARIN GÜRAN`ıN ADı, TARSUS`TA BIR PARKA VERILDI   15:38   LÜBNAN`DAN KAÇAN YABANCı UYRUKLU VATANDAŞLARıN MERSIN ÜZERINDEN TAHLIYELERI SÜRÜYOR   14:56   ÖZGÜR ÖZEL: ``HAYAT PAHALıLıĞıNı GIDERMEYIP, IŞSIZLIĞI ÇÖZMEYIP, AÇ KARıNLARı DOYURMAYıP ‘TEHLIKE BÜYÜK, ŞIMDI BIRLIK OLMA ZAMANı` SÖYLEMLERINE ARTıK BU MILLETIN BUNLARA KARNı TOK``   14:18   ÖZGÜR ÖZEL`DEN "CUMHURBAŞKANLıĞıNA YAKıŞTıRDıĞıNıZ BIR ADAY VAR Mı`` SORUSUNA YANıT   10:41   YANKı BAĞCıOĞLU`NDAN SOMALI`YE GEMI GÖNDERILMESINE TEPKI  
 
     
   

Mersinliler, Mahalle Mutfakları’nda ’Kaz eti’ Tattı


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Aşhanesi’nde “Kaz Etli Nohutlu Pirinç Pilavı” pişti. "Kazanç Projesi"yle üreticiye 10 bin adet kaz desteği sağlayan Büyükşehir, projenin ilk meyvelerini aldı. Yetişen kazların bir kısmı zincir marketlerde satılırken, bir kısmı da Büyükşehir’in Aşhanesi’nden vatandaşların mutfağına ulaştı. Vatandaşların büyük çoğunluğu Büyükşehir sayesinde ilk kez kaz eti tattı.

 

Tarih : 4 Mart 2022 Cuma 19:25   Okunma : 659

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Aşhanesi’nde “Kaz Etli Nohutlu Pirinç Pilavı” pişti. "Kazanç Projesi"yle üreticiye 10 bin adet kaz desteği sağlayan Büyükşehir, projenin ilk meyvelerini aldı. Yetişen kazların bir kısmı zincir marketlerde satılırken, bir kısmı da Büyükşehir’in Aşhanesi’nden vatandaşların mutfağına ulaştı. Vatandaşların büyük çoğunluğu Büyükşehir sayesinde ilk kez kaz eti tattı.

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi, 2021 yılında hayata geçirdiği “Kazanç Projesi” kapsamında 50 mahallede 76’sı kadın olmak üzere dar gelirli 100 üreticiye toplam 10 bin adet kaz ve 50 ton yem desteği sağladı. Kısa süre içerisinde ilk yumurtalarını vermeye başlayan proje kapsamında yetiştirilen kazların bir kısmı Mersinden Kadın Kooperatifi’nin girişimiyle zincir marketlerde satılmaya başlandı.

KAZLAR BÜYÜKŞEHİR’İN AŞHANESİ’NDEN VATANDAŞIN MUTFAĞINA ULAŞTI

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi, Mersin’de nadir bulunan kaz etini Mersinliler'le buluşturmak amacıyla harekete geçti. Aşhane’de tencereleri kaynatan Büyükşehir, proje kapsamında üretilen kazlardan elde edilen etlerle “Kaz Etli Nohutlu Pirinç Pilavı” pişirdi. Yapımı yaklaşık 10 saat süren yemek özenle paketlendi. Yemekler 30 noktadaki Mahalle Mutfağı ile Gülnar’daki Mobil Mutfak Tırı’ndan vatandaşlara 3,5 TL’ye sunuldu.

“KAZ ETİNİN DEVAMI GELECEK”

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’nde görevli Gıda Mühendisi Bilge Küçükkubaş, kaz etiyle pişirimlere başladıklarını belirterek, “Vatandaşlarımıza güzel, besleyici değeri yüksek bir pilav sunuyoruz. Kaz eti çok nadir bulunan, buralarda çok tanınmayan bir besin. Kalsiyum ve fosfor yönünden zengin, bu da kemiklerin gelişimine katkıda bulunuyor. B6 vitamini yönünden zengin, bu da bağışıklığın güçlenmesini sağlıyor. Vatandaşlarımızı bu farklı lezzetle buluşturmak istiyoruz” dedi.

“TAVUK GİBİ DEĞİL, YAPIM AŞAMASI BİRAZ ZOR”

Kaz etli nohutlu pirinç pilavının yapım sürecini anlatan Aşhane’nin Ustabaşı Durdu Gürbüz, “Kaz, tavuk gibi değil. Yapım aşaması biraz zor, haşlama süresi uzun. Kazlarımızı 8-10 saat öncesinden derin dondurucudan çıkartıp oda sıcaklığında beklettik. 3 saat gibi bir süre haşladık. Kazlar haşlanırken pilavımızı hazırladık, nohudumuzu haşladık. Pişen kazları tiftikleyip pilavımızın üzerine döktük. Aşhane’de pişip vatandaşa ulaşıncaya kadar yapım aşaması yaklaşık 9-10 saatimizi aldı” diye konuştu.

Diğer günlerde et kavurma, fırında tavuk, orman kebabı, etli bezelye, taze fasulye ve kıymalı makarna gibi yemekler pişirdiklerini de sözlerine ekleyen Gürbüz, “Bugün de menümüzde kazlı pilav var. Vatandaşlarımızın tatması adına böyle bir hazırlık yaptık. Biz çok beğendik, umarız vatandaşlarımız da beğenir” dedi.

“BEN İLK DEFA KAZ YİYECEĞİM”

Kaz etli nohutlu pirinç pilavının vatandaşlara ulaştırıldığı Mahalle Mutfağı noktalarından bir tanesi de Toroslar ilçesi Demirtaş Mahallesi oldu. 3,5 TL’ye 3 çeşit yemek satın almak için sıraya giren vatandaşların büyük çoğunluğu daha önce kaz etini hiç tatmadıklarını belirterek şunları söyledi:

-Gülsüm Öztürk: “Hiç duymadım, ilk defa yiyeceğim. Menüde kazlı pilav, çorba ve ayran var. Merak ediyorum.”

-Ekrem Elçi: “İlk defa yiyeceğiz. Allah razı olsun Vahap Seçer’den. Garibanın yüzünü güldürüyor. O yeter yani. Bakacağız, inşallah güzeldir. Bundan sonra da devam ederiz.”

-Fatma Küçük: “Biz tavuğu zor yiyoruz, kazı nereden bulacağız? Yine Büyükşehir Belediyemiz’e şükredelim. Yani şimdi insanlar tavuk etini zor buluyor. Kaz etini nerede göreceğiz ki? Hiç yemediğimiz için tabii ki merak ediyoruz. Tadına, lezzetine bakmak için alıyoruz. Belediyemize şükürler olsun ki bize bu fırsatı tanımış.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA