27 Haziran 2024 Perşembe


01:04   2024 AVRUPA ŞAMPIYONASı`NDA TÜRKIYE VE PORTEKIZ SON 16 TURUNDA   22:21   CENGIZ ÇANDAR`DAN IKTIDARA YANGıN TEPKISI: ``CUMHURBAŞKANı `ANıZ` DEMIŞ BITIRMIŞ OLAYı, ADLI MAKAMLAR NEYIN TAHKIKATıNı YAPACAKLAR``   17:30   SUAT ÖZÇAĞDAŞ`TAN YUSUF TEKIN`E: “GEÇICI KORUMA STATÜSÜNDEKI KAÇ ÖĞRENCIYE OKULA GELMEDIKLERI HALDE NOT VERILMIŞ VE KARNE DÜZENLENMIŞTIR”   17:30   CHP HATAY MILLETVEKILI GÜZELMANSUR: "DEPREM, DEPREMZEDE ILLERIN SORUNLARı AKP`NIN UMURUNDA DEĞIL"   17:24   ZELIHA AKSAZ ŞAHBAZ: “DOĞU VE GÜNEYDOĞU`DAKI ILLERDE BIN KIŞIYE DÜŞEN HEKIM SAYıSı BIR”   17:15   GÜRSEL EROL: ÇIFTÇILERIMIZ UMUTSUZ BıRAKıLMAMALı   16:57   SEVDA ERDAN KıLıÇ`TAN `KONAK BİLSEM` AÇıKLAMASı: "BIR OKULUN SADECE ÜÇÜNCÜ KATıNA HAPSETMEK AKP`NIN BILIM VE SANAT DÜŞMANLıĞıNıN YANSıMASıDıR"   16:49   TARSUS SU PARKı YOĞUN İLGIYLE YAZ SEZONUNU AÇTı   15:58   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT, CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`I ZIYARET ETTI    15:29   BAKAN IŞıKHAN`ıN "ASGARI ÜCRETE ZAM YOK" AÇıKLAMASıNA VATANDAŞTAN TEPKI   15:22   TBMM`DE MILLETVEKILLERI ŞANLıURFA`DA YAŞANAN ELEKTRIK KESINTILERINI PROTESTO ETTI   15:10   UNODC DÜNYA UYUŞTURUCU RAPORU: “TÜRKIYE`DE UYUŞTURUCU KULLANıMıYLA HIV DE YAYGıNLAŞıYOR”   14:51   MERSIN’IN EŞSIZ DAĞ MANZARALARıNDA ATLETIZM KEYFI   14:51   TÜRKIYE GAZETECILER CEMIYETI: “ONURSAL ÜYEMIZ CAN KıRAÇ`ıN ÖLÜMÜ BASıN TOPLULUĞUMUZDA VE YÖNETIM KURULUMUZDA BÜYÜK ÜZÜNTÜ YARATTı”   14:17   CHP, MADEN KANUNU`NUN 8 MADDESININ İPTALI VE YÜRÜRLÜĞÜNÜN DURDURULMASı İSTEMIYLE AYM`YE BAŞVURDU   14:16   SÜLEYMAN BÜLBÜL, AYDıN LISESI BINASıYLA İLGILI SORU ÖNERGESINE BAKAN TEKIN`IN VERDIĞI YANıTı ELEŞTIRDI   13:57   ÖZGÜR ÖZEL: “KıBRıS`ıN HAKLı DAVASıNı TAKIP ETMEYE, EN BARıŞÇıL ÇÖZÜM IÇIN MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞIZ”   13:51   VELI AĞBABA: "TÜRKIYE EĞER TEKRAR KALKıNACAKSA BU KARA PARAYı, KARA PARA AKLAYANLARı VE BU KARA PARAYLA ILIŞKILI OLANLARı MUTLAKA SORGULAMAMıZ LAZıM"   13:45   CHP’LI GÜLCAN KıŞ ULAŞTıRMA BAKANı’NA SESLENDI   13:41   MERSIN İNTERNET GAZETECILERI CEMIYETI, TARSUS BELEDIYE BAŞKANı ALI BOLTAÇ’ı ZIYARET ETTI  
 
     
   

Mersin Büyükşehir’den Bu Kez De Çocuklara Kokulu Çörek


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin “Vahap Amca’yla Tatlı Günler” araçları bu kez de kokulu çöreklerle doldu. Dondurma, mamul ve limonata dağıtımlarının ardından projenin üçüncü aşamasını oluşturan kokulu çörek dağıtımına başlayan Büyükşehir ekipleri, her gün ortalama 500 adet kokulu çöreği dezavantajlı ve kırsal mahallelerde yaşayan çocuklara ulaştırıyor.

 

Tarih : 1 Eylül 2021 Çarşamba 10:49   Okunma : 500

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin “Vahap Amca’yla Tatlı Günler” araçları bu kez de kokulu çöreklerle doldu. Dondurma, mamul ve limonata dağıtımlarının ardından projenin üçüncü aşamasını oluşturan kokulu çörek dağıtımına başlayan Büyükşehir ekipleri, her gün ortalama 500 adet kokulu çöreği dezavantajlı ve kırsal mahallelerde yaşayan çocuklara ulaştırıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde yürütülen proje kapsamında dondurma, mamul ve limonatanın ardından projenin üçüncü ayağını oluşturan kokulu çörek dağıtımına başlandı. Tarsus’un yöresel yiyeceklerinden olan ve içinde 20 çeşit baharatın yer aldığı kokulu çörek, hem lezzetiyle hem de faydalı içeriğiyle beğeni topluyor. Günlük olarak hazırlanan çörekler tek tek paketlenerek “Vahap Amca’yla Tatlı Günler” yazılı araçlara yerleştiriliyor. Kentin dezavantajlı mahallelerindeki dar gelirli ailelerin çocuklarına dağıtılan çöreklerle çocukların bir kez daha yüzü gülüyor.

“PROJELERİMİZ ÇOCUKLARIMIZIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRMEK İÇİN ARTARAK DEVAM EDECEK”

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’nde Gıda Mühendisi olarak görev yapan Bilge Küçükkubaş, kokulu çöreğin içinde çok çeşitli ve faydalı baharatların olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Vahap Amca’yla Tatlı Günler projesine ilk önce dondurma dağıtımıyla başladık. Daha sonra mamul ve limonata ikinci ayağını oluşturdu projemizin. Şimdi de projemizin üçüncü aşaması olarak kokulu çörek dağıtımına başlayacağız. Kokulu çöreğimiz Tarsus’a özgü bir çörek olup 20 çeşit faydalı baharattan oluşan, içerisinde zencefil, zerdeçal gibi faydalı baharatlar bulunan besleyici bir gıda maddesidir. Bunları başta dezavantajlı bölgeler olmak üzere tüm çocuklarımızla buluşturmaya çalışacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak bu tür sosyal projelere önem veriyoruz ve bu projelerimiz çocuklarımızın yüzünü güldürmek için artarak devam edecektir.”

“ZEYTİNYAĞI, SÜT, MAYADAN OLUŞAN BİR ÇÖREK TÜRÜ”

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’nde Pasta Şefi olarak görev yapan Canan Barışoğlu, kokulu çöreğin Tarsus’a özgü bir yiyecek olduğunu, lezzetli olduğu kadar faydalı da olduğunu vurgulayarak, “Tarsus kokulu çöreğimiz mayalı bir hamurdur. Zeytinyağı, süt, mayadan oluşan bir çörek türüdür. İçinde özellikle işmum baharatı kullanıyoruz. İşmum baharatı zencefil, zerdeçal, mahlep, tarçın, rezene gibi çocuklara faydalı olan baharatların karışımıdır. Yaklaşık yarım saat mayalandırdıktan sonra hazırlayıp fırına atıyoruz” dedi.

 

 






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYE, BAŞKAN, SEÇER, VAHAP AMCA, TATLI, GÜNLER, KOKULU, ÇÖREK

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA