20 Eylül 2024 Cuma


16:37   FERNAS MADEN IŞÇILERININ DIRENIŞI DEVAM EDIYOR...   16:17   TOROSLAR BELEDIYESI OKUL KANTINLERINI DENETLEDI   15:55   DİSK, `GELIRDE, VERGIDE, ÜLKEDE ADALET` TALEBIYLE BÖLGESEL MITINGIN IKINCISINI İZMIR`DE YAPTı...   15:24   EĞITIM-SEN MERSIN ŞUBESI: "OKULLARıMıZıN EN TEMEL IHTIYACı OLAN TEMIZLIK VE HIJYEN KONUSU DAHI TASARRUF TEDBIRLERIYLE KıSıTLANıYOR"   15:01   UŞAK`TA 2008`DE `DEPREME DAYANıKSıZ` DENILEN OKUL, YENI DÖNEMIN BAŞLAMASıNA IKI GÜN KALA BOŞALTıLDı...   14:30   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, MUĞLA`DA TAZIYE ZIYARETINDE BULUNDU   13:16   CHP, TAŞıMALı EĞITIM YÖNETMELIĞINE KARŞı DAVA AÇTı...   13:12   MURAT BAKAN`DAN VALILER KARARNAMESINE TEPKI   11:44   CHP`LI ŞEREF ARPACı`DAN OKULLARDA `BAĞıŞ` ADı ALTıNDA KAYıT ÜCRETI ALıNMASıYLA ILGILI ARAŞTıRMA ÖNERGESI   11:24   DEPREMDE 63 KIŞININ ÖLDÜĞÜ TUTAR YAPıSı SITESI DAVASıNDA YENI GELIŞME: İNŞAAT MÜHENDISI CÜNEYT AKKAYA`YA TUTUKLAMA KARARı   11:18   AKP`LI ŞAVŞAT BELEDIYESI`NIN 31 IŞÇININ SÖZLEŞMESINI YENILEMEMESINE YÖNELIK TEPKILER SÜRÜYOR... UĞUR BAYRAKTUTAN: "EKMEĞINI EVE GÖTÜREN IŞÇIYLE UĞRAŞıLıR Mı?"   11:11   GÜLCAN KıŞ:`` İŞGÜCÜ UYUM PROGRAMı, OKULLARDA CIDDI BIR HIJYEN KRIZINE YOL AÇACAK``   11:10   YENIŞEHIR BELEDIYESI`NDEN BISIKLETLI YAŞAMA DESTEK    11:05   NARIN GÜRAN CINAYETI... NARIN`IN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ KÖYDEKI ÇOCUKLARıN PSIKOLOJIK DURUMUNA ILIŞKIN ÖN RAPOR HAZıRLANDı   10:56   VOLKAN DEMIR: "İSRAIL`E TICARETI ENGELLEMEK YERINE FIRMALARıN FARKLı YÖNTEMLER KULLANMASıNı GÖRMEZDEN GELDILER"   10:54   GÖKHAN GÜNAYDıN, AKP KILIS GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı MUSA KARA`NıN KILIS VALILIĞI`NE ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ OLARAK ATANMASıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   10:54   BURSA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı BOZBEY: “ATA`MıZıN KADıNLAR IÇIN ORTAYA KOYDUĞU VIZYONU DAHA ILERIYE TAŞıMAK, HEPIMIZIN ORTAK SORUMLULUĞUDUR”   10:27   AK PARTILI MÜTEAHHIT MEHMET ÖZKAN`ıN TAHLIYE EDILDIĞI DAVADA YENI BILIRKIŞI RAPORU: ``YıKıM DEPREMIN BÜYÜKLÜĞÜYLE AÇıKLANAMAZ``   10:12   VAN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ZEYDAN: "DSİ`NIN BU IHMALI, BU DUYARSıZLıĞı KABUL EDILEMEZ"   10:02   DEPREMDE 56 KIŞIYE MEZAR OLAN NILÜFER APARTMANı DAVASıNDA HATAY VALILIĞI`NIN KAMU GÖREVLILERINE SORUŞTURMA IZNI VERILMEMESINE ILIŞKIN KARARıNA ITIRAZ EDILDI  
 
     
   

Çocuklar sokağa çıksın diye, Çocuk Sokağı açıldı..


Mezitli Belediyesi, çocukları televizyon ve bilgisayar bağımlılığından kurtarmak amacıyla hayata geçirdiği ilk Çocuk Sokağı’nı düzenlenen törenle açtı. Fatih Mahallesi’nde açılan sokakta, çocuklar her türlü spor, sosyal ve oyun etkinliklerini gerçekleştirebilecek.

 

Tarih : 15 Mayıs 2017 Pazartesi 02:38   Okunma : 681

Mezitli Belediyesi, Mezitli Lions Kulübü ve Kilikya Lions Kulübü ile gerçekleştirdiği Çocuk Sokağı projesini hayata geçirdi. Fatih Mahallesi Galatasaray Meydanı karşısında açılan sokakta çocuklar, satranç, mini futbol, basketbol gibi spor etkinliklerinin yanı sıra kitap okuma, eski çocuk oyunları gibi kültürel etkinlikleri de gerçekleştirebilecek.

‘Satrancını Al Gel’ sloganıyla hayata geçen Çocuk Sokağı’nın açılışı Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra Türkiye Lions Kulüpleri 118 U Genel Yönetmeni Ömer Ruhi Eryurt, Mezitli Lions Kulübü Başkanı Şebnem Hocaoğlu, Kilikya Lions Kulübü Başkanı Ayten Aygenli, Çocuk Sokağı Proje Koordinatörü Sibel Gelbul, Belediye Meclis Üyeleri, Mezitli Belediyesi Spor Okulları sporcuları, mahalle sakinleri ve aileler çocuklarıyla birlikte katıldı. Çocuk Ülkesi Derneği’nin de pamuk şeker, patlamış mısır çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiği Çocuk Sokağı’nın açılışında Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, çocuklara kitap ve çeşitli hediyeler dağıttı. Törende Çocuk Sokağı oluşumuna destek veren kurum ve kişilere teşekkür plaketi de takdim edildi.

Türkiye Lions Kulüpleri 118 U Genel Yönetmeni Ömer Ruhi Eryurt, Mezitli Belediyesi'nin aslında bir rüyayı gerçekleştirdiğinin altını çizerek bu duyarlılığından dolayı Başkan Neşet Tarhan’a teşekkür etti.

Türkiye’de çocukların sokaklarda olması gerektiğini ancak daha çok televizyon ve bilgisayarların başında zaman geçirdiklerine dikkat çeken Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Çocuklarımızın sokaklarda olmaları gerekirken daha çok bilgisayar oyunlarının esiri olmuş durumdalar. Bizler bu çocuklarımızı sokaklara çıkarabilmek için önce onlara güvenli ve zaman geçirebilecekleri ortamlar yaratmalıyız. Çocukları ‘sokak çocuğu’ kalıbından çıkarıp çocuk sokağı anlayışına çekmemiz gerekiyor. Bu ilk sokağımız ilerleyen zamanlarda bunları daha da artırarak geliştirmek istiyoruz.  Her bölgede böylesi ailelerin çocuklarıyla zaman geçireceği sokaklar oluşturulsun istiyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Hiçbir zaman çocukları annelerinden ayrı düşünmediklerine vurgu yapan Başkan Tarhan, “Mezitli Belediyesi olarak ‘Kadın Dostu Belediyeyiz’. Ama aynı zamanda ‘Çocuk Dostu Belediye’de olmak istiyoruz. Biz biliyoruz ki anneler için ne yapıyorsak çocuklar için de yapmışız demektir. Daha sosyal, daha ekonomik sıkıntılarını çözmüş bir anne çocuğuna daha fayda sağlayabilecek demektir. Bu günü özellikler Anneler Günü’ne denk getirerek bir nevi çocuklara ve annelerine bir hediye vermek istedik” diye konuştu. 






Paylaş :
Etiketler :  çocuk sokağı, mezitli belediyesi, neşet tarhan, Mezitli Lions Kulübü, Kilikya Lions Kulübü.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA