20 Eylül 2024 Cuma


16:37   FERNAS MADEN IŞÇILERININ DIRENIŞI DEVAM EDIYOR...   16:17   TOROSLAR BELEDIYESI OKUL KANTINLERINI DENETLEDI   15:55   DİSK, `GELIRDE, VERGIDE, ÜLKEDE ADALET` TALEBIYLE BÖLGESEL MITINGIN IKINCISINI İZMIR`DE YAPTı...   15:24   EĞITIM-SEN MERSIN ŞUBESI: "OKULLARıMıZıN EN TEMEL IHTIYACı OLAN TEMIZLIK VE HIJYEN KONUSU DAHI TASARRUF TEDBIRLERIYLE KıSıTLANıYOR"   15:01   UŞAK`TA 2008`DE `DEPREME DAYANıKSıZ` DENILEN OKUL, YENI DÖNEMIN BAŞLAMASıNA IKI GÜN KALA BOŞALTıLDı...   14:30   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, MUĞLA`DA TAZIYE ZIYARETINDE BULUNDU   13:16   CHP, TAŞıMALı EĞITIM YÖNETMELIĞINE KARŞı DAVA AÇTı...   13:12   MURAT BAKAN`DAN VALILER KARARNAMESINE TEPKI   11:44   CHP`LI ŞEREF ARPACı`DAN OKULLARDA `BAĞıŞ` ADı ALTıNDA KAYıT ÜCRETI ALıNMASıYLA ILGILI ARAŞTıRMA ÖNERGESI   11:24   DEPREMDE 63 KIŞININ ÖLDÜĞÜ TUTAR YAPıSı SITESI DAVASıNDA YENI GELIŞME: İNŞAAT MÜHENDISI CÜNEYT AKKAYA`YA TUTUKLAMA KARARı   11:18   AKP`LI ŞAVŞAT BELEDIYESI`NIN 31 IŞÇININ SÖZLEŞMESINI YENILEMEMESINE YÖNELIK TEPKILER SÜRÜYOR... UĞUR BAYRAKTUTAN: "EKMEĞINI EVE GÖTÜREN IŞÇIYLE UĞRAŞıLıR Mı?"   11:11   GÜLCAN KıŞ:`` İŞGÜCÜ UYUM PROGRAMı, OKULLARDA CIDDI BIR HIJYEN KRIZINE YOL AÇACAK``   11:10   YENIŞEHIR BELEDIYESI`NDEN BISIKLETLI YAŞAMA DESTEK    11:05   NARIN GÜRAN CINAYETI... NARIN`IN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ KÖYDEKI ÇOCUKLARıN PSIKOLOJIK DURUMUNA ILIŞKIN ÖN RAPOR HAZıRLANDı   10:56   VOLKAN DEMIR: "İSRAIL`E TICARETI ENGELLEMEK YERINE FIRMALARıN FARKLı YÖNTEMLER KULLANMASıNı GÖRMEZDEN GELDILER"   10:54   GÖKHAN GÜNAYDıN, AKP KILIS GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı MUSA KARA`NıN KILIS VALILIĞI`NE ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ OLARAK ATANMASıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   10:54   BURSA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı BOZBEY: “ATA`MıZıN KADıNLAR IÇIN ORTAYA KOYDUĞU VIZYONU DAHA ILERIYE TAŞıMAK, HEPIMIZIN ORTAK SORUMLULUĞUDUR”   10:27   AK PARTILI MÜTEAHHIT MEHMET ÖZKAN`ıN TAHLIYE EDILDIĞI DAVADA YENI BILIRKIŞI RAPORU: ``YıKıM DEPREMIN BÜYÜKLÜĞÜYLE AÇıKLANAMAZ``   10:12   VAN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ZEYDAN: "DSİ`NIN BU IHMALI, BU DUYARSıZLıĞı KABUL EDILEMEZ"   10:02   DEPREMDE 56 KIŞIYE MEZAR OLAN NILÜFER APARTMANı DAVASıNDA HATAY VALILIĞI`NIN KAMU GÖREVLILERINE SORUŞTURMA IZNI VERILMEMESINE ILIŞKIN KARARıNA ITIRAZ EDILDI  
 
     
   

Uşak`ta 2008`de `depreme dayanıksız` denilen okul, yeni dönemin başlamasına iki gün kala boşaltıldı...


CHP`nin eğitim alanındaki sorunlara dikkat çekmek için farklı illerde düzenlediği "Eğitim Buluşmaları" devam ediyor. Uşak`ı ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılan ve öğrencilerinin başka bir okula taşındığı lisenin önünde konuştu. Özçağdaş, ``Daha geçen yıl garantisi bitmemiş bir ısıtma sistemi ve elektrik sistemi kurdular. Şimdi yıkacaklar. Sonra Milli Eğitim Bakanı utanmadan, sıkılmadan tasarruf tedbirlerinden bahsediyor. Siz hiçbir işi doğru yapmaz mısınız? Bu iktidarın temel gündemlerinden birisi, Cumhuriyet`in eğitim kurumlarını tek tek yıkmaktır`` dedi.

 

Tarih : 20 Eylül 2024 Cuma 15:01   Okunma : 470

HABER: OGÜN AKKAYA - KAMERA: TUNAHAN GÜLER

CHP`nin "Eğitim Maratonu" programı kapsamında farklı illerde düzenlediği "Eğitim Buluşmaları" devam ediyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş`ın başkanlığındaki heyet, bu kez de Uşak`ı ziyaret etti. Eğitimcilerle bir araya gelen CHP heyeti, Uşak`ta eğitim alanında yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini dinledi.

Uşak Belediyesi`ne ait bir salonda gerçekleşen buluşmaya, CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba, Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, CHP İl Başkanı Sevinç Yazgan, CHP İl Eğitim Sekreteri, eğitim sendikalarının ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

“Okul kent dışında, aileler öğrencilerini gönderemiyor”

Özçağdaş ve beraberindeki heyet buluşma sonrasında depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle okulların açılmasına günler kala boşaltılan ve öğrencilerin başka bir okula gönderildiği Uşak Fatih Sultan Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde basın açıklaması yaptı. Öğrencilerin taşındığı okulun şehir merkezine uzak bir noktada yer almasından dolayı ailelerin çocuklarını okula gönderemediğini söyleyen Özçağdaş, şöyle konuştu:

“Burası Uşak`ın merkezi. Uşak`ın önemli okullarından biri. 10 bölüm var bu okulda. 5 Eylül itibarıyla bu okulda kayıtlar alınıyordu. 7 Eylül`de, yani okulların açılmasına 2 gün kala bu okulun taşınma kararı alındı. Öğrenciler, öğretmenler şakın. Kantinci bile şakın. Okul, apar topar kentin dışında olan Vala Gedik Anadolu Lisesi`ne taşındı. Böylesi bir plansızlık ve iş bilmezlik inanılır gibi değil. Koca bir okul eğitim-öğretimin başlamasından bir gün kala kentin dışına taşındı. Bu okulun 90 öğrencisi okuldan ayrıldı. Çünkü okul kent dışında, aileleri gönderemiyor. İki okul birleşmiş oldu ve daha büyük bir sorunu söyleyeyim. Burası uygulamalı bir okul olduğu için 12. sınıf yiyecek içecek bölümlerinde 31 saat, 11. sınıfta 15 saat, 10. sınıfta 10 saat, 9. sınıfta 7 saat uygulamalı çalışma yapılması gerekiyor. Bu okulda var ama gittikleri okulda yok. Plansız arkadaşların bir açıklaması da yok. Uygulamalı okula gidiyorsunuz ama uygulama yapamıyorsunuz. Bu öğrenciler haftanın 31 saatini ne yapacak? Diğer bölümlerin de uygulama atölyesi yok. O okula giden öğrenciler ve veliler mutsuz.

“Siz ne iş bilmez insanlarsınız?”

Milli Eğitimi yönettiği iddiasında olanlar ‘ne yapalım, okulu güçlendirmemiz gerekiyordu` derler. Bu okulun güçlendirmesi 2008`den bu yana yapılacaktı. 16 yıl sonra okulların açılmasına iki gün kala apar topar başka bir yere taşındı. Bu yeteneksiz arkadaşların başka bir marifetini daha söyleyeyim. Uşak Milli Eğitim Bakanlığı Müdürlüğü`ne sorsunlar. Daha geçen yıl garantisi bitmemiş bir ısıtma sistemi ve elektrik sistemi kurdular. Şimdi yıkacaklar. Sonra Milli Eğitim Bakanı utanmadan, sıkılmadan tasarruf tedbirlerinden bahsediyor. Siz ne kadar iş bilmez insanlarsınız. Siz özel bir çalışma ile mi bir araya geldiniz? Siz hiçbir işi doğru yapmaz mısınız? Bu iktidarın temel gündemlerinden birisi, Cumhuriyet`in eğitim kurumlarını tek tek yıkmaktır. Sayın Bakan, o bakanlığı yönetmiyorsunuz. Bırakın o bakanlığı, rahatlasın bakanlık. Velileri, öğrencileri rahat bırakın. Bu ülkenin bu kadar yönetememezliği kaldıracak zamanı yok.``

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA