Göksu Vakfı Başkanı Yüksel Bütün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri içerisinde düzenlenen resim yarışmalarına bu yıl yoğun bir katılımın olduğunu vurguladı. Vakfın düzenlediği ödül törenine Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, CHP İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, Göksu Vakfı Başkanı Yüksel Bütün, dereceye giren öğrenciler ve aileleri katıldı.
(1).jpg)
Ödül töreninde konuşan Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, yarışmalarda dereceye giren öğrencileri tebrik ederek, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış tarihi olan 23 Nisan 1920 gününü, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilişinin 97. Yılında, başta ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anarak kutluyoruz.
.jpg)
23 Nisan 1920 günü, Cumhuriyet yolunda atılmış en büyük adımdır. Devletimizin yönetim sisteminde bu tarihle başlayan büyük değişim, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetin ilanı ile sonuçlanarak, Türk milletinin ufkunu açmıştır. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, ilk Meclisin açıldığı 23 Nisan 1920 gününü ulusumuza Çocuk Bayramı olarak armağan etmiş, bu yönüyle de dünya ölçeğinde eşsiz bir lider olduğunu bir kez daha göstermiştir" dedi.
'HEM ÇOCUK HEM EGEMENLİK BAYRAMI'
.jpg)
CHP İlçe Başkanı Bünyamin Uçar ise, “Unutulmamalıdır ki 23 Nisan Sadece Çocuk Bayramı değildir. Bugün aynı zamanda meclisimizin kuruluş günü yani ulusal egemenliğimizi ele aldığımız gündür. Bugün saltanat denilen garabetin elinden, gasp edilen haklarımızı zorlan, kuvvetlen milletimizin ele geçirdiği, bugün aynı zamanda meclisimizin kuruluş günü yani ulusal egemenliğimizi ele aldığımız gündür. 23 Nisan, ulusal egemenliği, halkın söz sahibi olduğu bir toplumu çocuklarımıza yani geleceğimize miras olarak bırakmamız gerektiğini hatırlamamız için çocuk bayramıdır. Çeşitli bahane ve engellemeler ile unutturulmak, kutlanması engellenmek istenen bayramımıza her daim sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.
YÜKSEL BÜTÜN, “EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
.jpg)
Resim yarışmasına katılan öğrencileri ve ailelerini tebrik ederek teşekkür konuşması yapan Göksu Vakfı Başkanı Yüksel Bütün, “Her yıl olduğu gibi bu yılda başarılı bir yarışma gerçekleştirdik. Yoğun bir katılım oldu. Farklı kategorilerde birçok öğrencimiz çeşitli ödüller aldılar. Bunların içerisinde çocuklarımızı en çok sevindirende bisikletler oldu. Başarılı öğrencilerimize ve ailelerine çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca bizleri bu anlamlı günde yalnız bırakmayan Belediye Başkanımız Dr. Mustafa Turgut ile CHP İlçe Başkanımız Bünyamin Uçar’a da sonsuz teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
.jpg)