15 Mart 2025 Cumartesi


20:32   ÖZGÜR ÇELIK: SIYASALLAŞMıŞ YARGıNıN OPERASYONLARı DA ZORBA IKTIDARıN KUMPASLARı DA DURMAK BILMIYOR   20:18   CHP`LI GÜNAYDıN: İMAMOĞLU`NUN DIPLOMASı ÜZERINDEN KIRLI BIR OYUN OYNANıYOR   16:33   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN`DAN "TıP BAYRAMı" MESAJı: "1,5 MILYONU BULAN SAĞLıK ORDUMUZUN HER BIR MENSUBUNA AYRı AYRı ŞÜKRANLARıMı SUNUYORUM"   16:27   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE MECLISI TOPLANDı… BAŞKAN VEKILI UYAN: “SURIYE`DE HALA VAHŞICE INSANLAR KATLEDILIYOR”   16:17   İSTANBUL EMEK, BARıŞ VE DEMOKRASI GÜÇLERI: 15 YıL BOYUNCA HIÇBIR ETKINLIĞINE SUÇ YÜKLENEMEYEN HDK BUGÜN NEDEN YASA DıŞı ILAN EDILIYOR   16:02   AF ÖRGÜTÜ AVRUPA BÖLGESEL DIREKTÖR YARDıMCıSı DISSANAYAKE: CUMARTESI ANNELERI HER CUMARTESI GALATASARAY MEYDANı`NA TOPLANMA HAKKıNA SAHIPTIR   15:48   HEKIMLER, IŞ BıRAKTı... HEKIM BIRLIĞI SENDIKASı: "MESLEK ONURUMUZU VE EMEĞIMIZI KORUMA MÜCADELEMIZI SÜRDÜRMEYE KARARLıYıZ"   15:34   ALI YERLIKAYA: YÜKSEKOVA BELEDIYE BAŞKANı, BELEDIYE BAŞKAN YARDıMCıSı, BELEDIYE MECLISI ÜYELERI VE VETERINER İŞLERI MÜDÜRÜ HAKKıNDA SORUŞTURMA IZNI VERILDI   15:30   RESMI GAZETE`DE YAYıMLANARAK YÜRÜRLÜĞE GIRDI: MOTORLU ARAÇLARDA ALKOL KILIDI UYGULAMASı GELIYOR   15:26   CHP`LI SARıBAL: "HAYVANCıLıKTA DıŞA BAĞıMLıLıKTAN KURTULMAK ISTENIYORSA ÖNCELIKLE MERALAR VE TARıM ARAZILERININ AMAÇ DıŞı KULLANıMıNA IZIN VERILMEMELIDIR"   15:03   İMAMOĞLU: EKREM`E ÇELME TAKACAKLAR. EKREM`I ENGELLEYECEKLER. EKREM`E ŞUNU YAPACAKLAR, BUNU YAPACAKLAR; ŞU SAÇıMıN TELI BILE TITREMIYOR   14:48   YURT GENELINDE HAVA SıCAKLıKLARı 10 ILA 15 DERECE DÜŞECEK...İÇ VE DOĞU ANADOLU`DA KARLA KARıŞıK YAĞMUR VE KAR YAĞıŞı BEKLENIYOR   14:04   TÜRK TABIPLERI BIRLIĞI, 14 MART TıP BAYRAMı DOLAYıSıYLA ANıTKABIR`I ZIYARET ETTI   13:43   DENIZ YAVUZYıLMAZ: YAPARSA AK PARTI YAPAR DEDILER, ÜLKEMIZIN VATANDAŞLARıNı TOPLUCA YABANCı ÜLKELERIN BORÇLUSU, MÜŞTERISI HALINE GETIRDILER   13:39   CHP`LI GÜNAYDıN SAĞLıK SISTEMINDEKI SORUNLARı MECLIS GÜNDEMINE TAŞıDı: "YOKSUL KESIMLER KADERIYLE BAŞ BAŞA Mı BıRAKıLMAKTADıR?"   13:11   KAMU SAĞLıK SEN GENEL BAŞKANı KARATAŞ: "HASTANıN MÜŞTERI, HASTANENIN DE MÜŞTERIYE BAKAN BIR IŞLETME GIBI GÖRÜNMESI FIKRINDEN VAZGEÇILMELIDIR"   12:59   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ, BILIM VE TEKNOLOJI ŞENLIĞI`NDE ÇOCUKLARLA BULUŞTU   12:54   KADıN CINAYETLERINE KARŞı İZMIR`DEN SES YÜKSELDI: “KADıN YAŞAMDıR, KADıN ÖZGÜRLÜKTÜR”   12:35   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, IFTAR SOFRALARıNDA VATANDAŞLARLA BULUŞMAYA DEVAM EDIYOR   12:10   MANSUR YAVAŞ VE EKREM İMAMOĞLU, ANKARA`DA YARıN BIR ARAYA GELECEK  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi toplandı… Başkan Vekili Uyan: “Suriye`de hala vahşice insanlar katlediliyor”


Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi`ni yöneten Meclis 1. Başkan Vekili Ali Uyan, Suriye`deki Alevi katliamına ilişkin, “Suriye`de hala vahşice insanlar katlediliyor. Çoluk çocuk, kadın yaşlı demeden, savunmasız sivil halk katlediliyor” dedi.

 

Tarih : 14 Mart 2025 Cuma 16:27   Okunma : 225

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi`ni yöneten Meclis 1. Başkan Vekili Ali Uyan, Suriye`deki Alevi katliamına ilişkin, “Suriye`de hala vahşice insanlar katlediliyor. Çoluk çocuk, kadın yaşlı demeden, savunmasız sivil halk katlediliyor” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi`nin 2025 Yılı Mart Ayı Olağan Toplantısı`nın 2. Birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Meclis 1. Başkan Vekili Ali Uyan başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis Toplantısı`nda; Komisyonlara Havale Edilen beş, Birimlerden Gelen 12 madde olmak üzere toplam 17 madde görüşüldü.

Gündem Dışı Konuşmalar Bölümü`nde söz alan Başkan Vekili Uyan, mart ayındaki özel günlere ilişkin konuştu. Uyan, 12 Mart İstiklal Marşı`nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy`u Anma Günü ile ilgili şunları söyledi:

“12 Mart 1921, İstiklal Marşı`mızın kabulü. Esaret ve tutsaklık kabul etmeyen halkımızın binbir fedakarlıkla yazdığı destan, İstiklal Marşı ile vücut bulmuştur. İstiklal Marşı`nda vatanı işgal edilmiş halkımızın özgürlük ve bağımsızlık haykırışı vardır. İstiklal Marşı`nda, milletimizin vatanı müdafaa etme iradesi vardır. İstiklal Marşı`nda halkımızın özgür yaşama kararı vardır. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve vatan şairi Mehmet Akif Ersoy`u rahmetle, minnetle anıyoruz. İstiklal Marşı`mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi`nde kabulünün 104. yılı kutlu olsun.”

Hekimlerin ve sağlık emekçilerinin 14 Mart Tıp Bayramı`nı kutlayan Uyan, şunları dile getirdi:

“Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türk hekimleri için; ‘Gidiyorlarsa gitsinler!` demeyerek, hastalığı sırasında, ‘Beni Türk hekimlerine emanet edin` sözleri ışığında; şiddete uğrayan, şehir hastanelerinde yalnızlaştırılan, adaletsiz performans uygulamaları ile köşeye sıkıştırılmaya çalışılan, beyin göçüne zorlanan ve tüm bunlara rağmen yılmadan, usanmadan insanımıza hizmet etmeye devam eden tüm hekimlerimizin, sağlık emekçilerinin 14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun.”

“Çanakkale Savaşı emperyalizm ve işgalci güçlere karşı bir özgürlük direnişidir”

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü`ne ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Uyan, “18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi; Atatürk`ün cephede söylediği ‘Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum` sözleri ile Çanakkale Savaşı emperyalizme ve işgalci güçlere karşı bir özgürlük direnişidir. Ülkemizi bağımsızlığa taşıyacak adımların ilki olan bu onurlu zaferin 110. yılı kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Uyan, 21 Mart Nevruz Bayramı`nı ise Türkiye`de, Orta Doğu coğrafyasında, Filistin`de, Gazze`de, Suriye`de savaşların, kavgaların olmadığı bir ortamda; barış, dostluk ve kardeşlik duygularının hakim olduğu bir ortamda kutlamış olmayı istediklerini belirterek, “Ancak maalesef Suriye`de hala vahşice insanlar katlediliyor. Çoluk çocuk, kadın yaşlı demeden, savunmasız sivil halk katlediliyor. Emperyalist ülkelerin ve onların iş birlikçilerinin göreve getirdiklerinden başka bir şey bekleyecek değiliz. Ancak her şeye rağmen diyoruz ki Orta Asya`dan Balkanlara, Anadolu topraklarının kadim bayramı, ortak kültürümüzün mirası, bolluğun, bereketin, umut ve baharın müjdecisi Nevruz Bayramı kutlu olsun” diye konuştu.

İlgili maddelerin görüşülüp oylanmasının ardından toplantı sona erdi.

 






Paylaş :
Etiketler :  Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi, Alevi katliamı, Suriye, 14 Mart Tıp Bayramı

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA