19 Nisan 2025 Cumartesi


23:58   ABD`NIN ŞAM BÜYÜKELÇILIĞINDEN SURIYE`YE SEYAHAT UYARıSı   23:29   CHP`LI YAVUZYıLMAZ: AK PARTI DÖNEMINDE İBB`DE, `CUMHURBAŞKANLıĞı AILE FERTLERI`NE KEYFI ARAÇ TAHSISLERI YAPıLDıĞıNı TESPIT ETTIK   22:50   İMAMOĞLU`NUN AVUKATı MEHMET PEHLIVAN: İMAMOĞLU`NUN DIPLOMASı HAKKıNDA RAPOR HAZıRLAYAN YÖK ÜYELERI HAKKıMDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU   22:36   MUHARREM İNCE: FIZIK ÖĞRETMENLIĞINE 61, DIN KÜLTÜRÜNE 1802 ATAMA YAPARSAN BILIMDEN UZAKLAŞıRSıN   22:20   HATAYSPOR 2  -  3  KONYASPOR   22:08   İSTANBUL VALILIĞI, CHP`NIN GAZZE EYLEMININ GÜZERGAHıNı UYGUN BULMADı   22:07   GALATASARAY,  BODRUMSPOR`U 2-0 MAĞLUP ETTI   21:32   CHP`LI GÖKÇEN`DEN 3 EKIM`E ERTELENEN SARAÇHANE DURUŞMASıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: MAHKEMELER SUÇ OLMAYAN FIILLERI CEZALANDıRAMAYACAĞı IÇIN BERAAT KARARLARıNı GECIKTIRIYOR   21:23   GÖKÇE GÖKÇEN: "HUKUK ICAT EDIP GÜYA DOSTÇA UYARıLARLA INSANıMıZı TEHDIT ETMEK SUÇTUR"   21:11   CHP`LI YAVUZYıLMAZ: DEVREK İLÇESI ÖNCEKI DÖNEM BELEDIYE BAŞKANı ÇETIN BOZKURT GÖZALTıNA ALıNDı   21:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANLıĞı, FILISTIN`E DESTEK IÇIN TAKSIM`E YÜRÜYECEK   21:07   İMAMOĞLU`NDAN IMZA KAMPANYASıNA DESTEK ÇAĞRıSı: BU IMZALAR BIR KIŞI YA DA PARTI IÇIN DEĞIL GÜZEL ÜLKEMIZIN YARıNLARı IÇIN ATıLıYOR   20:20   AHMET BARAN YAZGAN SAZLıDERE BARAJı`NDA: "SUYUMUZUN, TARLALARıMıZıN YOK OLMAMASı IÇIN DAVALARıMıZı AÇACAĞıZ"   20:12   CHP`LI VELI AĞBABA: İNŞALLAH 30 MILYON IMZAYı BULACAĞıZ VE 30 MILYON IMZAYı BULUNCA DA MEVCUT SEÇILEN CUMHURBAŞKANıNıN BIR MEŞRUIYETI KALMAYACAK     19:49   99 SANıKLı IKINCI SARAÇHANE DAVASı DURUŞMASı 3 EKIM`E ERTELENDI   19:22   İSTANBUL TABIP ODASı: TUTUKLU ÖĞRENCI ESILA AYıK SAĞLıK SORUNLARı NEDENIYLE SERBEST BıRAKıLMALıDıR   19:03   ALI MAHIR BAŞARıR: "BU UTANÇ DOSYASıNDA GENÇ KARDEŞLERIMIZLE DAVANıN SONUCUNU BEKLIYORUZ"   18:46   YOZGAT`TA EKREM İMAMOĞLU IÇIN EYLEM YAPAN KAZANKAYA KÖYÜNDEKI ÇIFTÇILER: "BURAYA CHP`NIN ADALETI GELMEZSE BU IŞ DÜZELMEYECEK"   18:11   YOZGATLı ÇIFTÇI SATıLMıŞ ARKOL: “TÜRKIYE CUMHURIYETI GIDIYOR ELIMIZDEN, ONU KORUYACAĞıZ”   17:43   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI YARıN YOZGAT`TA YAPıLACAK...ALI ABBAS ERTÜRK: “YOZGAT EMEĞIN, ALıN TERININ, ADALETIN, DOĞRULUĞUN KALESIDIR”  
 
     
   

Bergamalı çiftçilerden İmamoğlu`na traktörlü destek


İzmir`in Bergama ilçesinde biraraya gelen çiftçiler, traktörleri ile `hak hukuk` yazarak 24 gündür cezaevinde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğu`na destek verdi.

 

Tarih : 16 Nisan 2025 Çarşamba 17:44   Okunma : 242

Haber-Kamera: Oben ULU

(İZMİR) – İzmir`in Bergama ilçesinde biraraya gelen çiftçiler, traktörleri ile `hak hukuk` yazarak 24 gündür cezaevinde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğu`na destek verdi.

Bergama`nın Kadıköy Mahallesi`nde bir tarlada bir araya gelen çiftçiler, 23 Mart günü tutuklanan Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu için özgürlük çağrısında bulundu. Çiftçiler, eylem sırasında traktörlerinden "Kurtuluş yok tek başına" adlı şarkı çaldı.

Çiftçiler, mahallede bulunan bir tarlaya traktörleri ile girerek `hak hukuk` yazısı oluşturdular. Çiftçilerin eylemine CHP İlçe Başkanı İsmail Durmaz, eski Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, CHP İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ve belediye meclis üyelerinin yanı sıra bazı çevre köy muhtarları da destek verdi.

Durmaz: “İyi ki varsınız”

İsmail Durmaz, “Vatanına, milletine, özgürlüğe, adalete sahip çıkan değerli köylülerimize çok teşekkür ediyoruz. İyi ki varsınız” sözleriyle çiftçilere seslendi.

Savran: “Kesinlikle bu hükümetin istifa etmesi lazım”

Eyleme katılan çiftçilerden Hasip Savran, “Bugün burada güzel Bergama halkı Ekrem İmamoğlu için eylem yapmaya çalışıyorlar. Güzel bir eylem yapıyorlar. Köylüler artık bu hükümetten bıktı. Hükümetin derhal istifa etmesi lazım. Köylüler aç, susuz. Şu an köylüler ne ekeceğini bile bilmiyorlar. Kesinlikle bu hükümetin istifa etmesi lazım” diye konuştu.

Bölükoğlu: “Adaletsizlik ve hukuksuzluk devam ettiği sürece bu eylemlerin sonu gelmeyecek”

Eyleme katılan çiftçi Hüseyin Bölükoğlu, şunları söyledi:

“Bugün Bergama`da farklı bir eylem türü deneniyor. Türkiye`de meydana gelen bütün sosyal adaletsizlikler, tutuklamalr, öğrencilere yapılan eziyetler, Ekrem İmamoğlu`na yapılan tutklama, toplumun sabır taşını çatlattı. Bergama`da bütün köylerin ve çevre köylerin katılımıyla güzel bir eylem gerçekleştiriliyor. Sanıyorum ki bu eylemlerin sonucu Türkiye`de demokrasinin sağlanmasına az da olsa katkı sağlayacaktır. Adaletsizlik ve hukuksuzluk devam ettiği sürece bu eylemlerin sonu gelmeyecek.”

Gönenç: “Her şey çok daha güzel olacak bundan sonra”

Bergama Eski Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, dayanışma çağrısı yaparak, "Burada yüzlerce çiftçinin katılımıyla bir sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştirildi. Yüzlerce köylü burada traktörleriyle hak, hukuk ve adalet için buluştu ve bir kareografi yaptı. Asıl önemli olan, bugün ülkemizde yaşadığımız hukuksuzluğa toplumun her kesiminden, bugün de çiftçilerden köylülerden bir tepki geldi. Bu, gelecek için bize umut veren belki de en güçlü şey. Çünkü birleşe birleşe kazanacağız ve bu otokrat düzenden hep birlikte kurtulacağız. Bugün buraya gelenler hem Ekrem İmamoğlu`na selam gönderdiler hem de hak, hukuk yoksunluğundan dolayı mağduriyet yaşayan herkese selam gönderdiler. Her şey çok daha güzel olacak bundan sonra” dedi.

Çalışkan: “Hırsız içeriden olunca kapı kilit tutmaz”

Eyleme katılan çiftçi Metin Çalışkan da şu ifadeleri kullandı:

“Biz burada hak, hukuk, adaleti irdelemek için buluştuk. Büyüklerimizin söylediği bir söz vardı. Sayın Cumhurbaşkanımız ‘Hırsız içeriden olunca kapı kilit tutmaz` diye bir deyimimiz vardır. Çünkü CHP`li belediye başkanlarına yönelik soruşturma ve denetimler söz konusu. Neden AKP`li belediye başkanlarına soruşturma ya da kayyum atama gibi bir düşünceniz yok? Bunları neden denetlemiyorsunuz? Bunlar sizi zaten içeriden kemiren insanlar. Sizi bitiren insanlar, etrafınız. İlk önce etrafınızı düzelteceksiniz. Siz hırsızı içeriden arayın, etrafta aramayın. Eğer düşünce özgürlüğümüz varsa benim düşüncem budur.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA