19 Nisan 2025 Cumartesi


10:44   TESK GENEL BAŞKANı BENDEVI PALANDÖKEN: "KIRA STOPAJıNıN TAMAMEN KALDıRıLMASı GEREKIYOR"   10:41   CHP`LI TAŞCıER: “4,4 MILYON ÇOCUK ETE HASRET, 2 MILYON ÇOCUK MEYVE TÜKETEMIYOR, 1,8 MILYON ÇOCUK YENI KıYAFET ALAMıYOR”   10:04   İYİ PARTI LIDERI DERVIŞOĞLU: "BEN CUNTA TANıMLAMASıNı EKSIK VE YETERSIZ BULURUM"   09:54   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, DENIZ KIRLILIĞIYLE MÜCADELE KONUSUNDA ÇALıŞMALARıNı SÜRDÜRÜYOR   09:39   CHP`LI AŞKıN GENÇ`IN DINLEDIĞI ŞEHIT YAKıNı: “KAMUDA 28 YıL ÇALıŞTıM, 22 BIN LIRA EMEKLI AYLıĞı ALıYORUM… BIR EV KIRASı 15 BIN TL, NASıL YAŞAYACAĞıZ?”   09:28   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı BAKAN: BIR INAT UĞRUNA TÜRKIYE`NIN 50 MILYAR DOLARıNı YAKTıLAR AMA ÇIFTÇININ ZARARı IÇIN ARAYAN SORAN YOK   23:58   ABD`NIN ŞAM BÜYÜKELÇILIĞINDEN SURIYE`YE SEYAHAT UYARıSı   23:29   CHP`LI YAVUZYıLMAZ: AK PARTI DÖNEMINDE İBB`DE, `CUMHURBAŞKANLıĞı AILE FERTLERI`NE KEYFI ARAÇ TAHSISLERI YAPıLDıĞıNı TESPIT ETTIK   22:50   İMAMOĞLU`NUN AVUKATı MEHMET PEHLIVAN: İMAMOĞLU`NUN DIPLOMASı HAKKıNDA RAPOR HAZıRLAYAN YÖK ÜYELERI HAKKıMDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU   22:36   MUHARREM İNCE: FIZIK ÖĞRETMENLIĞINE 61, DIN KÜLTÜRÜNE 1802 ATAMA YAPARSAN BILIMDEN UZAKLAŞıRSıN   22:20   HATAYSPOR 2  -  3  KONYASPOR   22:08   İSTANBUL VALILIĞI, CHP`NIN GAZZE EYLEMININ GÜZERGAHıNı UYGUN BULMADı   22:07   GALATASARAY,  BODRUMSPOR`U 2-0 MAĞLUP ETTI   21:32   CHP`LI GÖKÇEN`DEN 3 EKIM`E ERTELENEN SARAÇHANE DURUŞMASıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: MAHKEMELER SUÇ OLMAYAN FIILLERI CEZALANDıRAMAYACAĞı IÇIN BERAAT KARARLARıNı GECIKTIRIYOR   21:23   GÖKÇE GÖKÇEN: "HUKUK ICAT EDIP GÜYA DOSTÇA UYARıLARLA INSANıMıZı TEHDIT ETMEK SUÇTUR"   21:11   CHP`LI YAVUZYıLMAZ: DEVREK İLÇESI ÖNCEKI DÖNEM BELEDIYE BAŞKANı ÇETIN BOZKURT GÖZALTıNA ALıNDı   21:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANLıĞı, FILISTIN`E DESTEK IÇIN TAKSIM`E YÜRÜYECEK   21:07   İMAMOĞLU`NDAN IMZA KAMPANYASıNA DESTEK ÇAĞRıSı: BU IMZALAR BIR KIŞI YA DA PARTI IÇIN DEĞIL GÜZEL ÜLKEMIZIN YARıNLARı IÇIN ATıLıYOR   20:20   AHMET BARAN YAZGAN SAZLıDERE BARAJı`NDA: "SUYUMUZUN, TARLALARıMıZıN YOK OLMAMASı IÇIN DAVALARıMıZı AÇACAĞıZ"   20:12   CHP`LI VELI AĞBABA: İNŞALLAH 30 MILYON IMZAYı BULACAĞıZ VE 30 MILYON IMZAYı BULUNCA DA MEVCUT SEÇILEN CUMHURBAŞKANıNıN BIR MEŞRUIYETI KALMAYACAK    
 
     
   

``Proje okullardaki`` öğretmen atamalarına tepki: “Öğretmenlerimizi kaybetmek istemiyoruz. Onların yanında, bu kararların karşısındayız"


Etimesgut Özkent Akbilek Fen Lisesi mezunları, ``proje okullardaki`` öğretmen atamalarını Ulus Meydanı`nda protesto etti. Mezunlar adına açıklama yapan Bekir Saka, ``Öğretmenlerimizin varlığı, yalnızca akademik başarı değil, aynı zamanda okul kültürünün devamlılığı açısından da vazgeçilmezdir. Bu nedenle Türkiye`nin dört bir yanından sesleniyoruz; Öğretmenlerimizi kaybetmek istemiyoruz! Onların yanında, bu kararların karşısındayız`` dedi.

 

Tarih : 15 Nisan 2025 Salı 16:17   Okunma : 195

(ANKARA) - Etimesgut Özkent Akbilek Fen Lisesi mezunları, ``proje okullardaki`` öğretmen atamalarını Ulus Meydanı`nda protesto etti. Mezunlar adına açıklama yapan Bekir Saka, ``Öğretmenlerimizin varlığı, yalnızca akademik başarı değil, aynı zamanda okul kültürünün devamlılığı açısından da vazgeçilmezdir. Bu nedenle Türkiye`nin dört bir yanından sesleniyoruz; Öğretmenlerimizi kaybetmek istemiyoruz! Onların yanında, bu kararların karşısındayız`` dedi.

``Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarına Öğretmen Atama ve Yönetici Görevlendirme`` sonuçları kapsamında ``proje okul`` olarak bilinen ülkenin önde gelen liselerinde öğretmenlerin görev yerlerinin değiştirilmesini ülke genelinde protestolar sürüyor. Etimesgut Özkent Akbilek Fen Lisesi mezunları da Ulus Meydanı`nda uygulamayı protesto etti. Mezunlar adına açıklama yapan Bakir Saka, şunları söyledi:

``Bizler, Türkiye`nin dört bir yanından lise öğrencileri ve mezunları olarak, son dönemde eğitim kurumlarında yaşanan keyfi uygulamalara ve öğretmenlerimizin görev yerlerinin değiştirilmesine karşı sessiz kalmıyoruz.

Eğitim sistemimizin temelini oluşturan öğretmenlerimizin, yıllardır emek verdikleri okullardan koparılmak istenmesi; yalnızca bir idari karar değil, biz öğrencilerin hayatına doğrudan etki eden adaletsiz bir müdahaledir. Öğrenciler olarak biz, öğretmenlerimizle büyür, onlarla yol alırız. Onların emeğiyle şekillenir, onların rehberliğinde geleceğe hazırlanırız.

Bugün Türkiye`nin pek çok köklü lisesinde, okul kültürünü var eden, öğrenciyle gönül bağı kurmuş öğretmenlerin; kurumsal kimlikler ve gelenekler hiçe sayılarak görev yerlerinin değiştirilmesi, eğitimde istikrarı ve niteliği tehdit eden bir sürecin parçası haline gelmiştir.

Unutulmamalıdır ki, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk`ün de dediği gibi, ‘Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.` Bu söz, öğretmenlik mesleğinin ne denli kutsal ve vazgeçilmez olduğunu bizlere bir kez daha hatırlatmaktadır.

Bizler bu kararların, öğretmenlerimizin emeğini ve öğrencilerin geleceğini yok sayan bir yaklaşımın ürünü olduğunu düşünüyoruz. Eğitimde kalite, uzun vadeli ilişkiler, birikim ve istikrarla mümkündür. Öğretmenlerimizin varlığı, yalnızca akademik başarı değil, aynı zamanda okul kültürünün devamlılığı açısından da vazgeçilmezdir. Bu nedenle Türkiye`nin dört bir yanından sesleniyoruz; öğretmenlerimizi kaybetmek istemiyoruz! Onların yanında, bu kararların karşısındayız!

"Bugün susarsak, yarın sesimizi duyuracak kimse kalmaz"

Eğitim sisteminin geleceği adına bu tür uygulamalardan derhal vazgeçilmesini, öğretmenlerimizin kurumlarında kalmasının sağlanmasını talep ediyoruz. Bugün susarsak, yarın sesimizi duyuracak kimse kalmaz.``

Mezunlar, yaptıkları basın açıklamasının ardından öğrenci andını ve Mustafa Kemal Atatürk`ün Gençliğe Hitabe`sini okuyarak eylemlerine son verdi.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA