20 Mart 2025 Perşembe


22:17   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı HATIMOĞULLARı: “MILLETVEKILI GRUBU VE MYK ÜYELERIMIZLE BERABER YARıN İSTANBUL BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NI ZIYARET EDECEĞIZ”   22:11   MANSUR YAVAŞ: TÜM YÜREĞIMLE EKREM BAŞKANıMıZıN YANıNDAYıM   22:02   TBB BAŞKANı SAĞKAN: BIR IDARI IŞLEMLE 30 YıLLıK BIR DIPLOMANıN IPTALI BU ÜLKENIN ARTıK BIR HUKUK DEVLETI OLMADıĞıNıN AÇıK ILANıDıR   21:55   İMAMOĞLU`NUN GÖZALTıNA ALıNMASı ANKARA`DA PROTESTO EDILDI... CHP`LI EMIR: ``KOSKOCA TÜRKIYE CUMHURIYETI BIR TEK ADAMıN AVCUNUN IÇINE SıĞMAYACAK KADAR BÜYÜKTÜR``   21:35   İSTANBUL CUMHURIYET BAŞSAVCıLıĞı: İMAMOĞLU İNŞAAT, TICARET VE SANAYI A.Ş.`YE EL KONDU   21:10   İMAMOĞLU`NUN GÖZALTıNA ALıNMASıNıN ARDıNDAN OLAĞANÜSTÜ TOPLANAN DEM PARTI MYK: “BU TÜR SIYASI OPERASYONLARA GIRIŞMEK BARıŞ VE DEMOKRATIK TOPLUM SÜRECINE INANÇSıZLıĞı BÜYÜTÜR”   20:38   CHP YÖNETIMI MILLETVEKILLERIYLE TOPLANDı... EYLEMLER ARTARAK DEVAM EDECEK   20:36   YAVUZ AĞıRALIOĞLU: ``BURADA ASLOLAN; YOLSUZLUKLA MÜCADELE EDERKEN IKTIDARıN SÜRECI SIYASI LINCE EVIRMEYE ÇABALAYAN IŞTAHıDıR``   20:28   RTÜK ÜYESI KESER`DEN, RTÜK BAŞKANı ŞAHIN`E: SORUŞTURMALARLA ILGILI `HUKUKA UYGUNLUK BILDIRIMI` YAPMAK, RTÜK`ÜN GÖREVI DEĞILDIR AMA MASUMIYET KARINESININ KORUNMASı RTÜK`ÜN GÖREVLERINDEN BIRIDIR   20:26   EKREM İMAMOĞLU`NA GÖZALTı... MÜSAVAT DERVIŞOĞLU, İBB`DE: “KARŞıMıZDAKI KOLEKTIF KÖTÜLÜĞÜ MAĞLUP ETMENIN YEGANE YOLU BÜTÜNLEŞIK MUHALEFETTIR”   20:21   MORGAN STANLEY KENDI TALEBIYLE BORSA İSTANBUL ÜYELIĞINDEN AYRıLDı   20:07   RTÜK ÜYESI İLHAN TAŞCı`DAN RTÜK BAŞKANıNA TEPKI: MEDYAYA GÖZDAĞı VERILIYOR!   19:53   AVRUPA KOMISYONU BAŞKANı VON DER LEYEN: GÖZALTı KARARı DERIN ENDIŞE VERICI   19:45   SıRBISTAN BAŞBAKANı VUCEVIC`IN ISTIFASı KABUL EDILDI: SıRBISTAN`DA YENI HÜKÜMETIN KURULMASı IÇIN 30 GÜNLÜK SÜREÇ BAŞLADı   19:44   ŞIŞLI BELEDIYE MECLISI CHP GRUBU OLAĞANÜSTÜ TOPLANDı: "HIÇBIR CHP`LI BIR TERÖR ÖRGÜTÜNDEN TALIMAZ ALMAZ. BIZ DAIMI LIDERIMIZ ATATÜRK`TEN TALIMAT ALıRıZ"   19:43   HACETTEPE ÜNIVERSITESI ÖĞRENCILERI GÖZALTıLARı PROTESTO ETTI: ``SARAY REJIMI, BASKıYLA, SINDIRME POLITIKALARıYLA HALKı SUSTURACAĞıNı SANıYORSA BÜYÜK BIR YANıLGı IÇINDEDIR``   19:27   GÖZALTıNA ALıNAN GAZETECI İSMAIL SAYMAZ: "GAZETECILIK ÇABAM ENGELLENMEYE ÇALıŞıLıYOR VE AÇıKÇA SUSTURULMAK ISTENIYORUM"   19:12   ÇAĞDAŞ GAZETECILER DERNEĞI: GAZETECILERI VE HALKıN HABER ALMA HAKKıNı HEDEF ALAN GIRIŞIMLERE DERHAL SON VERILMELIDIR   19:08   EKREM İMAMOĞLU`NA GÖZALTı... DİSK GENEL BAŞKANı ÇERKEZOĞLU: "ÜLKEMIZE OMUZ OMUZA SAHIP ÇıKTıĞıMıZDA ZORBALAR KALMAZ GIDER"   18:55   EKREM İMAMOĞLU`NU GÖZALTı...ALMANYA SPD GENEL BAŞKANı KLINGBEIL: "DEMOKRASIYE AĞıR BIR SALDıRıDıR"  
 
     
   

İmamoğlu`nun gözaltına alınmasının ardından olağanüstü toplanan DEM Parti MYK: “Bu tür siyasi operasyonlara girişmek barış ve demokratik toplum sürecine inançsızlığı büyütür”


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun gözaltına alınmasının ardından Diyarbakır`da olağanüstü toplanan DEM Parti MYK`nın ardından yapılan açıklamada, “Asrın çağrısıyla toplumu, devleti ve cumhuriyeti gerçek anlamda demokrasiyle buluşturmanın yolları ortaya çıkmışken, bu türden siyasi operasyonlara girişmek sürecin ruhuyla uyumsuzdur. Toplumu, devleti ve cumhuriyeti gerçek anlamda demokrasiyle buluşturmanın yolları ortadayken, bu tür siyasi operasyonlara girişmek barış ve demokratik toplum sürecine inançsızlığı büyütür” denildi.

 

Tarih : 19 Mart 2025 Çarşamba 21:10   Okunma : 187

(DİYARBAKIR) - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun gözaltına alınmasının ardından Diyarbakır`da olağanüstü toplanan DEM Parti MYK`nın ardından yapılan açıklamada, "Asrın çağrısıyla toplumu, devleti ve cumhuriyeti gerçek anlamda demokrasiyle buluşturmanın yolları ortaya çıkmışken, bu türden siyasi operasyonlara girişmek sürecin ruhuyla uyumsuzdur. Toplumu, devleti ve cumhuriyeti gerçek anlamda demokrasiyle buluşturmanın yolları ortadayken, bu tür siyasi operasyonlara girişmek barış ve demokratik toplum sürecine inançsızlığı büyütür" denildi.

İmamoğlu`nun gözaltına alınmasının Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Diyarbakır`da olağanüstü toplanma kararı aldı. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları başkanlığında yapılan toplantı sonrası yazılı açıklama yapıldı.

"Hukuk ve adaletle bağdaşmayacak bir siyasi baskı operasyonudur"

Aıklamada, 19 Mart 2025`in, demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçirildiği belirtilerek, yapılan operasyonların hukuk ve adaletle bağdaşmadığı ifade edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilçe belediye başkanları, gazeteciler ve onlarca kişinin, "sabah saatlerinde, hukukun ayaklar altına alındığı bir operasyonla gözaltına alındığı" belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: 

"DEM Parti olarak, hukuk dışı ve siyasi saiklerle yapılan bu operasyonu şiddetle kınıyor ve asla kabul etmiyoruz. Yapılan bu operasyon, hukuk ve adaletle bağdaşmayacak bir siyasi baskı operasyonudur. Yargı araçsallaştıran hukuk örtüsüyle yapılan bu gözaltılar, demokratik siyasetin askıya alındığının, yargının siyasete alet edildiğinin ve sivil bir darbenin hayata geçirildiğinin açık göstergesidir. DEM Parti olarak her zaman demokrasi ve hukukun yanında olduk, olmaya devam ediyoruz. Onlarca yıllık mücadelemizin temel zeminlerinden biri, demokratik siyasete dönük saldırılara karşı halk iradesinin yanında olmaktır. Dün olduğu gibi bugün de siyasi darbelere ve hukuksuzluğa karşıyız. İlkesel tutumumuz adil, özgürlükçü ve demokratik bir yaşamı savunmaktır. Tarafımız nettir: Demokrasi, demokrasi, demokrasi."

‘Barış ve demokrasi bu ülkenin geleceği için tek çıkış yoludur`

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli`nin 1 Ekim 2024`te TBMM`de DEM Partililerin elini sıkmasıyla başlayan ve Abdullah Öcalan`ın PKK`nın feshedilmesine ilişkin yaptığı çağrıyla devam eden yeni sürece de değinilen açıklamada, şöyle denildi:

"27 Şubat`ta kamuoyuna açıklanan Sayın Öcalan`ın Barış ve Demokratik Toplum Çağrısı mücadelemizin pusulasıdır. Asrın çağrısı olan Barış ve Demokratik Toplum Çağrısı, 85 milyonun barış ve demokrasiyle buluşmasının, herkes için eşit ve özgür siyaset hakkının inşa edilmesinin manifestosudur. Barış ve demokrasi bu ülkenin geleceği için tek çıkış yoludur. Barışla inşa edilmiş demokratik bir toplumda, siyasetin yargı eliyle dizayn edilmesine ve halk iradesinin gasp edilmesine yer yoktur. Asrın çağrısıyla toplumu, devleti ve cumhuriyeti gerçek anlamda demokrasiyle buluşturmanın yolları ortaya çıkmışken, bu türden siyasi operasyonlara girişmek sürecin ruhuyla uyumsuzdur. Toplumu, devleti ve cumhuriyeti gerçek anlamda demokrasiyle buluşturmanın yolları ortadayken, bu tür siyasi operasyonlara girişmek, barış ve demokratik toplum sürecine inançsızlığı büyütür."

“Kent uzlaşısını suçmuş gibi göstermek, telafisi mümkün olmayacak yanlışlar dizisine neden olacaktır”

Açıklamada, iç barışı sağlama çabalarının yoğunlaştığı bir dönemde, kent uzlaşısını suçmuş gibi göstermenin, telafisi mümkün olmayacak yanlışlar dizisine neden olacağı ifade edilerek, kent uzlaşısının, meşru ve yasal bir demokrasi pratiği olduğu aktarıldı.

Bir kentte yaşayan tüm kesimlerin ön seçimlerle birlikte demokratik bir yönetim modeli oluşturmasının suç değil, demokratik yaşamın temeli olduğu bildirilen açıklamada, şöyle devam edildi:

"Bu modelin kriminalize edilmesi, belediye başkanları ve yöneticilerin gözaltına alınması için gerekçe yapılması akıl tutulmasıdır. Bu hukuk dışı uygulamalara derhal son verilmelidir. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve gözaltına alınan herkes bir an önce serbest bırakılmalıdır. Zulüm, zorbalık, hukuksuzluk, haksızlık, darbe, irade gaspı kimden ve ne zaman gelirse gelsin karşı çıktık. Karşı çıkmaya da devam edeceğiz. Bu ülkede yüreği demokrasiyle atan milyonlarca yurttaşımızla bir aradayız, yan yanayız. Diyarbakır`dan İstanbul`a kadar demokratik yaşamı hep birlikte örme hususunda irademiz tamdır. Barışla inşa edilmiş demokratik toplumlarda sivil darbelere, kayyımlara ve kumpaslara yer yoktur. DEM Parti olarak, demokratik değerlere ve barış sürecine sımsıkı sarılarak, her türlü haksızlığa ve baskıya karşı mücadelemizi yükseltmeyi sürdüreceğiz."






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA