19 Mart 2025 Çarşamba


19:53   İMAMOĞLU`NUN DIPLOMASı IPTAL EDILDI... CHP`LILER KARARı, TBMM GENEL KURULU`NDA ``KURTULUŞ YOK TEK BAŞıNA, YA HEP BERABER YA HIÇBIRIMIZ`` SLOGANıYLA PROTESTO ETTI   19:26   GAZI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN TARSUS’A GELIŞININ 102. YıLı COŞKUYLA KUTLANDı   18:55   EKREM İMAMOĞLU`NUN DIPLOMASı IPTAL EDILDI... ALI MAHIR BAŞARıR: "BU ÜLKEDE SARAY`ıN TALIMATLARı DOĞRULTUSUNDA DARBE YAPıLMAKTADıR"   16:58   TBMM GENEL KURULU... CHP`LI BAŞARıR`DAN EMEKLI IKRAMIYESI TEPKISI   16:33   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN MEMNUNIYET ORANı YÜZDE 63   16:09   GAMZE AKKUŞ İLGEZDI: "CHP IKTIDARıNDA MÜLAKAT GARABETI SON BULACAK. SADAKAT DEĞIL LIYAKAT DEVLETIN EN ÖNEMLI DEĞERI OLACAK"   16:01   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “BU PARTIDEN MAKBUL MUHALEFET MHP ÇıKMADı, ÇıKMAYACAK, ÇıKARAMAYACAKSıNıZ”   15:55   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı ULAŞ YıLMAZ: "ÇANAKKALE, TÜRK MILLETININ ÖZGÜRLÜK İÇIN VERDIĞI EN BÜYÜK MÜCADELEDIR"   14:47   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "BIZ, TERÖRÜN HER TÜRLÜSÜNE, ŞIDDETIN HER TÜRLÜSÜNE KARŞıYıZ; MAFYA TERÖRÜNE DE KARŞıYıZ. BU SORUYU SORANLAR, SIZ MAFYA TERÖRÜNE DE KARŞı MıSıNıZ?"   14:27   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL`DEN BAYRAM IKRAMIYESI TEPKISI   14:20   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "İLIÇ`E ADALETI GETIRMEK BUNDAN BIR SONRAKI IKTIDARA, CHP IKTIDARıNA KALDı"   12:35   ABD`NIN 200 VENEZUELALıYı SıNıR DıŞı ETMESINE TEPKI... VENEZUELA: ``SıNıR DıŞı EDILENLER YASAL SÜREÇTEN MAHRUM BıRAKıLDı``   12:35   ABD`NIN 200 VENEZUELALıYı SıNıR DıŞı ETMESINE TEPKI... VENEZUELA: ``SıNıR DıŞı EDILENLER YASAL SÜREÇTEN MAHRUM BıRAKıLDı``   12:02   ÖZGÜR ÖZEL: “‘ÇANAKKALE GEÇILMEZ` SÖZÜNÜ TARIHE YAZMıŞ DESTANıN ADıDıR ÇANAKKALE”   12:01   TKP GENEL SEKRETERI OKUYAN: "SDG ILE YAPıLAN ANLAŞMANıN AKP`NIN IÇINE SINDIĞINI DÜŞÜNMÜYORUM. HTŞ ILE SURIYE`NIN BIRLIĞI OLMAZ"   11:18   TRUMP, JFK SUIKASTıNA ILIŞKIN 80 BIN SAYFALıK DOSYANıN BUGÜN AÇıKLANACAĞıNı DUYURDU   11:03   ALI İSMAIL KORKMAZ, 31 YAŞıNDA... ALİKEV: "ALI İSMAIL`IN HAYALLERI DAYANıŞMAYLA YAŞAMAYA DEVAM EDIYOR"   10:59   CHP`LI BAŞEVIRGEN: "HER DÖRT VATANDAŞTAN BIRI ICRALıK”   10:45   GÜLCAN KıŞ`TAN IKTIDARA `AILE YıLı` ELEŞTIRISI: AILEYI DESTEKLEMEK YERINE KOLEKSIYONCULARA HATıRA ÜRETTILER   10:19   TıP HAFTASı`NDA VATANDAŞ DA DERTLI: "RANDEVUSUZ ALMıYORSUNUZ, RANDEVU DA DÜŞÜREMIYORUZ; EVDE KÖPEK GIBI CAN ÇEKEREK OTURUYORUZ"  
 
     
   

Trump, JFK suikastına ilişkin 80 bin sayfalık dosyanın bugün açıklanacağını duyurdu


ABD Başkanı Donald Trump, hakkında komplo teorileri ortaya atılan eski ABD Başkanı John F. Kennedy`nin (JFK) 60 yıl önceki suikastına ilişkin yaklaşık 80 bin sayfalık dosyanın bugün yayınlanacağını açıkladı.

 

Tarih : 18 Mart 2025 Salı 11:18   Okunma : 190

(ANKARA) - ABD Başkanı Donald Trump, hakkında komplo teorileri ortaya atılan eski ABD Başkanı John F. Kennedy`nin (JFK) 60 yıl önceki suikastına ilişkin yaklaşık 80 bin sayfalık dosyanın bugün yayınlanacağını açıkladı.

Kennedy Center`da dün bir konuşma yapan ABD Başkanı Trump, 22 Kasım 1963`te Dallas, Teksas`ta öldürülen 35`inci ABD Başkanı John F. Kennedy`nin suikastı hakkındaki dosyanın “çok fazla okuma” içereceğini söyledi. Trump, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada da “Hiçbir şeyi redakte edeceğimize inanmıyorum. JFK dosyalarını yayınlayacağız” dedi. Dosyalarda ne olduğunu görüp görmediği sorulan Trump, dosyaların içeriğinden haberdar olduğunu belirterek, “Çok ilginç olacak” dedi.

Trump`ın açıklamaları, JFK suikastı ile ilgili kalan tüm kayıtların yanı sıra JFK`nin kardeşi ve politikacı Robert F. Kennedy ve sivil haklar hareketinin önde gelen isimlerinden Martin Luther King Jr. suikastlarına ilişkin dosyaların da kamuoyuna açıklanmasına ilişkin ocak ayındaki idari emrin ardından geldi. Söz konusu emir kapsamında Trump, Ulusal İstihbarat Direktörü Tulsi Gabbard`a JFK suikastına ilişkin dosyaların, “tam ve eksiksiz olarak kamuya açıklanması” için 15 gün içinde bir plan sunması talimatını verdi.

FBI, emre uymak için geçen ay yaptığı aramalarda suikastla ilgili yaklaşık 2 bin 400 yeni dosyanın ortaya çıktığını açıkladı.

JFK`nin ölümüyle ilgili ortaya atılan iddialar ile yayınlanan kayıtlar, uzun yıllardır ABD toplumunun gündemindeyken, yapılan anketler, ABD`lilerin çoğunluğunun olayla ilgili resmi açıklamalardan “şüphe duyduğunu” gösterdi.

Trump ilk yönetimi sırasında suikastla ilgili tüm kayıtları açıklayacağı sözünü vermiş ancak CIA ve FBI`ın binlerce sayfalık dosyanın incelenmek üzere saklanmasını talep etmesi üzerine sadece 2 bin 800 kadar belgeyi yayınlamıştı. Eski ABD Başkanı Joe Biden`ın yönetimi yaklaşık 17 bin kayıt daha yayınlamış, geriye kısmen ya da tamamen saklı tutulan 4 bin 700`den az dosyanın kaldığı söylenmişti.

ABD Ulusal Arşivlere göre yetkililer, 1992 JFK Kayıt Yasası kapsamında incelenen yaklaşık 320 bin belgenin yüzde 99`undan fazlasını yayınladı. Yasa, geriye kalan tüm dosyaların 26 Ekim 2017 tarihine kadar açıklanmasını zorunlu kılıyordu, ancak bunların açıklanmasının ulusal savunmaya, istihbarat operasyonlarına, kolluk kuvvetlerine ya da dış ilişkilere “kamu yararından daha çok zarar vereceği”ne karar verilmişti.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA