Daha iyi bir Yenişehir için mahalle muhtarlarıyla birlikte çalışacaklarını ifade eden Abdullah Özyiğit, “Sorunlarımızı konuşup çözümleri bulmak için bu masayı ayda bir kurmaya devam edeceğiz. Stratejik planı oluşturmadan önce mahalle muhtarlıklarında sandıklar kurmuş ve vatandaşlarımıza ‘görüş ve önerilerinizi yazıp sandığa atın’ demiştik. O sandıklardan 6500 vatandaşın görüş ve önerisi çıktı. Şimdi onların raporlamaları yapılıyor. Konu başlıklarına göre uzmanlarla yapacağımız toplantıların da ardından stratejik planımızı oluşturacağız. Örneğin spor konusunda halkımız ne diyorsa, uzmanlar ne diyorsa ona göre planlama yapacağız” dedi.
Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit muhtarlarla buluşmasında muhtarların mahalleleriyle ilgili sorunlarını ve taleplerini de dinledi. Muhtarların dile getirdiği sorun ve talepler hem Başkan Abdullah Özyiğit tarafından hem de ilgili birim müdürleri tarafından not alındı.
Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, muhtarların dile getirdiği bazı sorunlar hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Özyiğit’in açıklamalarından bazı satırbaşları şöyle:
‘İLÇE GENELİNDE BHA SORUNU VAR’
“İlçe genelinde boş arazilerle ilgili sorunlarımız var. Bu boş arazilerden bir kısmı planlarda Belediye Hizmet Alanı olarak işaretli ama arsa bize ait değil. Vatandaş ‘Bu arsayı yeşil alan yapın’ diyor. Belediye orada bir yeşillendirme yapsa arsa sahibi ‘belediye arsama el attı, paramı verin’ diyor. Aslında işe yaramayan bir arsa bile, belediye üzerinde bir işlem yaptı diye en pahalı arsa durumuna geliyor, belediyeye maliyetli şekilde devrediliyor. İlçe genelinde böyle bir sorunumuz var. Bunu aşacağız.”
‘SİNEK HAVALANDIKTAN SONRA İLAÇLAMA YAPMAK BİLİMSEL DEĞİL’
“Sinekle mücadelenin sinek havada uçmaya başlamadan yapılması lazım. Sinek havadayken ilaçlama yapmayı doğru bulmuyoruz. Bu bilimsel değil. Sinekle mücadelenin larva döneminde başlaması gerekirdi. Mersin Büyükşehir Belediyesi’ndeki yönetim değişikliği nedeniyle bu kış döneminde, bahar döneminde bu yapılamadı. Ortaya bu sorun çıktı. Maalesef bu yaz sinekle ilgili sorun yaşanacak.”
‘KÖYLER İÇİN AYRI BİR TEMİZLİK EKİBİ OLUŞTURULACAK’
“Değirmençay, Emirler ve Karahacılı mahallelerinde hafta sonları etkinlikler yapacağız. Mahalle diyoruz ama oralar köy sonuçta. Oraları hareketlendirmek istiyoruz. Köylerimizin altyapı sorunu üst seviyede. Köylerimizi, diğer kentsel mahallelerden farklı bir bakış açısıyla değerlendirmek gerekiyor. Köylere yönelik, sadece o bölgeye hizmet edecek temizlik ekipleri oluşturacağız. Böylece köylerde temizlik hizmetleri daha etkili yapılacak.”
‘EĞRİÇAM’DA YENİ BİR ŞEHİR OLUŞTURACAĞIZ’
“Eğriçam Mahallesi’nde kentsel dönüşümü gerçekleştireceğiz. Eğriçam’da kentsel dönüşümün altyapısını hazırlayıp vatandaşa ‘buyurun siz müteahhitle baş başa kalın’ dersek orası rezil olur. Bu ekonomik koşullarda rezil olur. O nedenle belediye olarak elimizi taşın altına koyacağız. Mahalle halkının yüzde 60’ı kentsel dönüşüme onay veriyor. Eğer belediye de sürece katılırsa onay verenlerin oranı yüzde 99 olur. Eğriçam’da 34 hektarlık o alanı yekpare arsa haline getirip Birinci Çevreyolu ile İkinci Çevreyolu arasında yeni bir kent kuracağız. Bu kent Türkiye’de örnek olacak. Akıllı kent, yenilebilir enerji kaynaklarıyla kendi elektriğini üreten, atıklarını ayrıştıran bir kent olacak. Çarpık kentleşmeyi ortadan kaldıran, kentsel dönüşümün en iyi örneği olacak.”