2 Ocak 2026 Cuma


13:29   TÜRKIYE KADıN DERNEKLERI FEDERASYONU: 2025 YıLıNDA EN AZ 391 KADıN ÖLDÜRÜLDÜ   13:28   İRAN’DAN ABD BAŞKANı TRUMP’ıN TEHDITLERINE YANıT: ABD’NIN MÜDAHALESI TÜM BÖLGEDE KAOS ANLAMıNA GELIR   13:27   İRAN’DA PROTESTOLAR BÜYÜYOR... PROTESTOCULAR ILE GÜVENLIK GÜÇLERI ARASıNDAKI ÇATıŞMALARDA EN AZ 7 KIŞI ÖLDÜ   13:25   MURAT ÇALıK: ZOR KOŞULLARDA DAHI HATıRLANMAK, DOSTLUĞUN VE DAYANıŞMANıN SıNıR TANıMADıĞıNı BIR KEZ DAHA GÖSTERIYOR   11:35   “MERSIN’IN 104 YıLLıK ONURLU DIRENIŞI: BAŞKAN ÖZYIĞIT’TEN KURTULUŞ MESAJı”   09:36   MERSIN’DE YENI YıL KAYNAR GELENEĞI: 130 BIN BARDAK ŞIFA DAĞıTıLDı!   16:41   MERSIN’DE YENI YıL COŞKUSU: BÜYÜKŞEHIR MEYDANı FESTIVALE DÖNDÜRDÜ   16:30   İMAMOĞLU: “127 KREŞTEN 150’YE, TÜRKIYE’NIN HER ÇOCUĞU EŞIT BAŞLAYACAK”   16:19   TOROSLAR’DA 3 OCAK RUHU: KUVAYI MILLIYE YÜRÜYÜŞÜNE BÜYÜK DAVET   15:23   “TOROSLAR BEYAZA BÜRÜNDÜ: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KARLA MÜCADELEDE KESINTISIZ MESAI”   19:14   BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN YENI YıL MESAJı   18:46   BAŞKAN SEÇER’DEN YENI YıL MESAJı: “2026 YıLıNA GIRERKEN UMUDUMUZU DIRI TUTACAĞıZ”   18:26   KORAL ÖMÜR’DEN YENI YıL MESAJı   06:51   “GÜROL AKBAŞ’TAN 2026’YA GÜÇLÜ MESAJ: BIRLIK, DAYANıŞMA VE UMUT”   21:25   “2026’YA GÜÇLÜ BAŞLANGıÇ: CHP AKDENIZ’DEN EMEĞE VE GENÇLERE VURGU”   20:35   TOROSLAR’DA YENI YıL VIZYONU: 2026’DA SANAYI VE TURIZM HAMLESI BAŞLıYOR   20:01   “2026: ADALETIN YıLı, HALKıN İKTIDAR ZAMANı”   19:52   “İKLIM KRIZINE KARŞı TARSUS’UN YANıTı: YEŞIL ÇATı PROJESI HAYATA GEÇIYOR”   19:35   BAŞKAN TUNCER’DEN 2026’YA UMUT VE DAYANıŞMA MESAJı   19:25   ADANA’DA MIMARLıKTA 2026 VIZYONU: KAMU YARARı VE DAYANıŞMA ÖNCELIKLI  
 
     
   

CHP`li Başarır: "Hesap vermesi gerekenler Cumhurbaşkanlığı bütçesine gelmiyorlar"


CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Plan ve Bütçe Komisyonunda Cumhurbaşkanlığı bütçesinin görüşmeleri sırasında bütçesi görüşülen kurum başkanlarının TBMM`ye gelmemesini eleştirerek, "En büyük bütçesi olan Diyanet İşleri Başkanı burada değil, MİT Başkanı burada değil. Hesap vermesi gereken Fahrettin Altun, Diyanet İşleri Başkanı bugün buraya gelmiyorlar" ifadesini kullandı.

 

Tarih : 29 Kasım 2024 Cuma 14:02   Okunma : 2186

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, TBMM`de yaptığı basın toplantısında Plan ve Bütçe Komsyonu`nda görüşülen Cumhurbaşkanlığı bütçesine ilişkin olarak, "Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz buradaydı. Öncelikle şunu söyleyeyim, bu uzun maratonun sonunda 9 Aralık`ta bütçe görüşmeleri Meclis Genel Kurulunda devam edecek ama komisyonda bakanlıkların Sayıştay tarafından düzenlenen raporlarını gördüğüm zaman çok üzüldüm. 2018-2021 yılları arasında birçok Bakanlıkların gelirleri giderleri ayrıntıları ile düzenlenirken günden güne bu raporlar kısalmış. Artık Sayıştay görevini yapamıyor. Çünkü, Cumhurbaşkanı ne dedi, ‘Sayıştay açık arayabilecek bir kurum değil` dedi. Oysa Sayıştay`ın görevi bu. Cumhurbaşkanını dinleyen Sayıştay, düne kadar 350 sayfa olan Bakanlıkların raporlarını 30-40 sayfaya düşürmüş. En büyük bütçesi olan Diyanet İşleri Başkanı burada değil, MİT Başkanı burada değil, e peki burada kim onları savunacak. Cevdet Yılmaz. Hayır, demokratik bir ülkede bunlar olmaz. Demokrasi dediğimiz kavram hesap sorarsın, hesap verir yönetenler. Hesap vermesi gereken Fahrettin Altun, Diyanet İşleri Başkanı bugün buraya gelmiyorlar" ifadesini kullandı.

"86 milyonun rızkını faize veriyoruz"

Başarır, "Bütçenin 86 milyonun yüzde 17,5 rızkını faize veriyoruz. Toplam 14 trilyon civarında olan 2025 bütçesi bunun 1 trilyon 950 milyar lirasını faize veriyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı`nın bütçesi 1 trilyon 451 milyar TL. Sağlık Bakanlığı`nın bütçesi 1 trilyon 20 milyar TL. Savunma Bakanlığı`nın bütçesi maalesef, faize ayrılan bütçenin çok altında. Bütçe açığı öngörülen rakam, 2 trilyon civarında ama 3 trilyon civarında vergiden vazgeçilmiş. Bunun yaklaşık olarak asgari ücret ve engelli ya da özel durumu oloan yurttaşlarımız için ayrılan bölümü çıkardığımız zaman 1,5 trilyon vergi hakkından vazgeçmişiz. Yine bunun yükü emekli de işçi de ezilen kesimde olacak" diye konuştu.

"Bizim milli futbolcumuza ceza veren UEFA bakalım ne yapacak"

Beşiktaş`ın İsrail temsilcisi Maccabi Tel Aviv ile karşılaştığı maçta İsrailli futbolcu Gavriel Kanichowsky, Beşiktaş`a attığı golün ardından gol sevincini İsrail bayrağına asker selamı vererek kutlamasına ilişkin olarak, "Bu ahlaksızlığın, utanmazlığın umarım bu iktidar peşinde olur. Bizim milli futbolcumuza ceza veren UEFA bakalım ne yapacak. Bence futboldan men edebilir, çünkü bu insanlık suçu" dedi.

"Utanç verici"

Başarır, Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Türk dili kompozisyon ve hitabet ders kitabının, üzerindeki uygunsuz Türkiye haritasına ilişkin soru üzerine de, "Teğmenlerin olayı, İzmir Marşı`nın yasaklanma iddiası ve bu haritayı birlikte değerlendirdiğimiz zaman utanılması gereken birçok şeyi yaşıyoruz. O profesörün istifa etmesi gerekli ama kendisi niye o koltukta oturuyor. Çünkü bu işlerin müsebbibi o bakan ve kendisi. Askerlik yapmış, bu ülkede cephede milyonları korumuş Bakanın bunlara seyirci kalması, susması utanç verici bir durumdur. Çıkıp gerekeni önce kendinin yapması ve teğmenlerden başlayarak bu yanlışın hepsinin bir kenara bırakılıp dönülmesi en büyük muradımız" değerlendirmesinde bulundu.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA