23 Ekim 2024 Çarşamba


13:46   TBMM ADALET KOMISYONU`NDA "ETKI AJANLıĞı" TEPKISI...   13:42   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN KENT YÖNETIMINDE SIVIL KATıLıMı ARTıRACAK ADıM    13:33   ÖZGÜR ÖZEL: “CHP YEDI BÖLGEDEN ALDıĞı DESTEKLE TÜRKIYE`NIN BÜTÜN MAĞDUR VE MAZLUMLARıNı IKTIDAR YAPACAK”   13:30   DIYARBAKıR SUR MELIKAHMET MUHTARı ALI KıZGıN`DAN ÖZGÜR ÖZEL`E 524 KIŞILIK "FAKIR LISTESI"   12:45   CHP`LI KARACA`DAN, MERSIN`DEKI SOSYAL POLITIKALAR OFISI`NE ZIYARET   12:24   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı ÖZÇAĞDAŞ: "BEŞIKDÜZÜ KÖY ENSTITÜSÜ TÜRKIYE`NIN EĞITIM TARIHININ ÖNEMLI BIR AŞAMASı"   10:47   ÖZGÜR ÖZEL, DIYARBAKıR`DA KADıN STK`LARıYLA BIR ARAYA GELDI...   15:53   ÖZGÜR ÖZEL: SAYıN ERDOĞAN BU ÜLKEDE BıÇAK KEMIĞE DAYANMıŞTıR   15:34   GÖKHAN GÜNAYDıN: “ERDOĞAN DERHAL, DEVLET BAHÇELI`NIN AÇıKLAMALARıNA KATıLıP KATıLMADıĞıNı KAMUOYU ÖNÜNDE IFADE ETMELIDIR”   15:02   ÖZGÜR ÖZEL: ``HERKESIN YAŞAM HAKKıNı SAVUNMAK ÜZERE SIZLERI 27 EKIM`DE YAPıLACAK `YAŞAM HAKKı` MITINGINE DAVET EDIYORUM``   15:02   MEZITLI BELEDIYESI, TANDıR EVI`NI YENILENEN YÜZÜYLE HIZMETE AÇMAYA HAZıRLANıYOR   14:35   ÖZGÜR ÖZEL: "FETULLAH GÜLEN ÖLDÜ GITTI, GÜNAH KAPıSı AÇıKTıR"   14:22   ÖZGÜR ÖZEL`DEN BAKAN MEMIŞOĞLU`NA: "GÖREVI BıRAKMASı LAZıM. KENDISINI ISTIFAYA DAVET EDIYORUM"   14:08   CHP, ORDU`DA “EĞITIM ZIRVESI” TOPLANTıSı DÜZENLEDI   13:57   MANSUR YAVAŞ`TAN BAHÇELI`YE TEPKI   13:40   CHP`DEN `YENIDOĞAN ÇETESI` HAKKıNDA SAĞLıK BAKANLARı VE İSTANBUL İL SAĞLıK MÜDÜRLÜĞÜ HAKKıNDA SUÇ DUYURUSU   13:20   DERVIŞOĞLU`NDAN BAHÇELI`YE TEPKI   12:03   DEVLET BAHÇELI: "TERÖRIST BAŞıNıN TECRITI KALDıRıLıRSA GELSIN TBMM`DE DEM PARTI GRUBUNDA KONUŞSUN"   11:34   YANKı BAĞCıOĞLU`NDAN, YENIDOĞAN ÇETESI UYARıSı   11:33   AK PARTI, CHP VE DEM PARTILI BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANLARıNıN KATıLACAĞı UCLG-MEWA TOPLANTıSı DIYARBAKıR`DA YAPıLACAK  
 
     
   

Diyarbakır Sur Melikahmet Muhtarı Ali Kızgın`dan Özgür Özel`e 524 kişilik "fakir listesi"


(DİYARBAKIR)- CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Diyarbakır`daki esnaf ziyaretinde Sur ilçesi Melikahmet Mahallesi Muhtarı Ali Kızgın ile sohbet etti. Kızgın, Özel`e mahallesindeki 524 kişinin yer aldığı "fakir listesi"ni göstererek "Bu süreç böyle devam ederse bayağı sıkıntı içine gireceğiz. İçimde daha çok şey var söylemek için ama utanarak söylemiyorum. Bu konuyla ilgili dikkat etmemiz gerekiyor. CHP Başkanı olarak bize yardımcı olmanızı istiyorum" dedi.

 

Tarih : 23 Ekim 2024 Çarşamba 13:30   Okunma : 458

HABER: GÜLARA SUBAŞI / KAMERA: ÜNAL AYDIN

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, altı günde altı ile yapacağı Doğu ve Güneydoğu Anadolu ziyareti kapsamınd, dün akşam Diyarbakır`a geldi. Özel, Diyarbakır temasları kapsamında bugün Gazi Caddesi`nde esnaf ziyareti yaptı.  Özel, ziyaret sırasında Sur ilçesi Melikahmet Mahallesi Muhtarı Ali Kızgın`ı dinledi. Kızgın, Özel`e mahallesindeki 524 yurttaşın yer aldığı "fakir listesi"ni göstererek şunları söyledi:

"Senin gelişin bizim için moral oldu. Ama benim sana soracağım bir sorum var. Selahattin Bey`in yanına gittiniz. Başkanımızın yanına gittiniz. Durumu nasıldı, morali nasıldı onu öğrenmek istiyorum bir muhtar olarak. Ayrıca bizim sorunlarımız var. Şu an mevcut hükümet olmayabilirsiniz ama en büyük muhalefetimizsiniz. Ayağa bastığı ve ağırlık koyduğu bir muhalefet başkanımızsınız. Tabii ki tebrik ediyorum sizi. Özellikle bizim en çok çektiğimiz konu biliyorsunuz ki ekonomi. 524 kişinin bir muhtara müracaat ettiği bir durum. Fakirlik listesi. Gerçekten bu süreç böyle devam ederse bayağı bir sıkıntı içine gireceğiz. İçimde daha çok şey var söylemek için ama utanarak söylemiyorum. Bu konuyla ilgili dikkat etmemiz gerekiyor. CHP lideri olarak bize yardımcı olmanızı istiyorum. Biz muhtarlar olarak seçilmiş insanlarız. Şu an aldığımız asgari ücret bir maaş alıyoruz. Emin ol, Allah`tan benim cep telefonum, yemeğim ve mazotuma yetmeyecek şekilde. Yan gelirim de yok. Ben kendimi örnek olarak gösteriyorum. Ama bütün muhtarlar bu halde. Onu da sizin inisiyatifinize bırakıyorum."

Özgür Özel: "Selahattin Bey`i sanki sekiz yıldır orada değil de dün girmiş ve yarın çıkacakmış gibi gördüm"

Özel ise şunları söyledi:

"Selahattin Bey`in yanına gittim. Hem onu hem Selçuk Mızraklı`yı ziyaret ettim. Selahattin Bey üç dönem önce buranın milletvekiliydi. Sonra İstanbul. Selçuk Bey de buranın milletvekiliydi sonra büyükşehir belediye başkanıyken onu almışlardı. Onlara uğradık geldik. İkisi de gayet iyi. Buralara geleceğimi biliyor. Soranlara selam ilettiler. Ben kendisine dediğim şekliyle söyleyeyim: Sanki sekiz yıldır orada değil de dün girmiş ve yarın çıkacakmış gibi gördüm. Hem sağlığı yerinde hem sürekli okuyor, çalışıyor, araştırıyor, öğreniyor. Hatta bana şöyle bir şey söyledi: `Burada sürekli çalışıyorum` dedi. Günde 10-12 saat. Hem kitap okuyor, yazıyor, gündemi takip ediyor. Ayrıca saz biliyordu başka enstrümanlar çalmayı da öğrenmiş, çalışmış. `O kadar çok çalıştım ki hapis yatmadım, yatarım dolmadı ondan çıkamıyorum herhalde` dedi. Çok selamlarını iletti."

"Ya belediyen olacak ya da esas olarak işsizliğe bir çare bulacaksın iktidar olacaksın"

Bir vatandaşın "İşsizlik ile ilgili projeleriniz var mı" sorusuna yanıt veren Özel, "Projemiz var tabii. Projeyi uygulamak için iki tane şey lazım. Birincisi ya burada belediyen olacak büyükşehirin olacak. Orada da imkanlar dar çünkü. Kayyımdan gelen belediyelere diyorlar ki `Moğol istilasından gelmiş gibi her şeyi satmışlar.` Belediye maaş bile ödeyemez hale gelmiş. Ya belediyen olacak diğer şehirlerde olduğu gibi ya da esas olarak işsizliğe bir çare bulacaksın iktidar olacaksın" dedi.

"Biz partimize bekleriz"

Vatandaşın bölgenin turizm potansiyeliyle ilgili konuşurken "Toledo projesini ben verdim. Maalesef alınamadı, yapılamadı" demesi üzerine Özel`in Gelecek Partili dediği genç, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu`nu kastederek "Türkiye`de başbakanlık yapmış çok tecrübeli bir siyasetçi. Kendisini şahsen de tanırım, tanışırız, görüşürüz. Bu siyasetin duayenlerinden biri bence. Bunun açık açık hakkını tespit etmek lazım" dedi. Özel de "Sur yıkılırken Sur`dan Toledo yapacağız dediler ona hatırlattı" dedi. Genç de "İspanya`nın sokaklarına benzetmek amaçlı bir şey söyledi. Orada farklı bir şey var" dedi. Gencin "Hayatım boyunca hiçbir siyasi partiye de üye olmadım. Bunun altını çizmek isterim" sözleri üzerine Özel, "Biz bekleriz inşallah" dedi.

Mustafa Solgun: "Koyun yapar çeker, Tayo yapar millet çeker" 

Bir diğer vatandaş Mustafa Solgun ise Özel`e "Emekliyim. 14 bin 500 lira alıyorum yetmiyor. Beğenmediğimiz Yunanistan`tan Bulgaristan`tan geliyor. Türkiye`ye aylarca kalıyor 2 bin euroya. Ben 10 kilometre öteye gidemiyorum o paraya. Hükümetlerimizin çarpma bölmesi süper, toplaması sıfır. Allah var etsin. Başarılar. Koyun yapar kuzu çeker, `Tayo` yapar millet çeker" dedi.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA