18 Ekim 2024 Cuma


11:55   CHP`LI BÜLBÜL, MECLIS`TE DAĞıTıMı ENGELLENEN ADALET RAPORU`NU PAYLAŞTı: "BU DÖNEMDE YENI VE CIDDI BIRÇOK HUKUKSUZLUK YAŞANMıŞ, ANAYASAL HAK VE ÖZGÜRLÜKLER KıSıTLANMıŞ, TEK ADAM REJIMI, ÜLKEYI UÇURUMA SÜRÜKLEMIŞTIR"   11:53   MENTEŞE BELEDIYE BAŞKANı KÖKSAL, GÖKOVA TURNALı`DAKI YANGıN SÖNDÜRME ÇALıŞMALARıNı YERINDE INCELEDI   11:47   GÖKAN ZEYBEK`TEN AK PARTI`YE: ``DEVLETIN BÜTÜN OLANAKLARıNı KULLANıYORLAR, ARTıK FÜTURSUZCA KAMU YÖNETICILERIYLE SIYASETI DIZAYN ETMEYE ÇALıŞıYORLAR``   11:38   ÖZGÜR ÖZEL`IN DOĞU VE GÜNEYDOĞU GEZISI... CHP DIYARBAKıR İL BAŞKANı AKYıL: “GENEL BAŞKANıMıZıN DEMOKRASI AÇıSıNDAN BURADA VERECEĞI MESAJ ÖNEMLIDIR”   11:23   FERNAS IŞÇILERI IŞVERENLE MASAYA OTURMAK IÇIN SOMA`DA... İŞÇI HEYETI, GÖRÜŞME IÇIN MADEN OCAĞıNA GITTI   10:46   GAMZE TAŞCıER: "HÜKÜMETIN BÜTÇE AÇıĞıNı FINANSE ETMEK ADıNA YÜKÜ YURTTAŞBANK`A YÜKLEMIŞ``   10:37   HERKESİN KİMSESİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN; ‘MERSİN SOSYAL POLİTİKALAR OFİSİ’..   10:27   E-YDS YARıN 4 ILDE DÜZENLENECEK, NÜFUS MÜDÜRLÜKLERI SıNAV GÜNÜ AÇıK TUTULACAK   10:02   ESENYURT BELEDIYESI`NIN 2024 İSTIHDAM FUARı`NDA IŞ ARAYANLAR VE IŞVERENLER BIR ARAYA GELDI   09:41   DEPREMDE 63 KIŞIYE MEZAR OLAN TUTAR YAPı SITESI C BLOK DAVASıNDA YENI GELIŞME: KAYMAKAMLıK, 2 KAMU GÖREVLISINE SORUŞTURMA IZNI VERMEDI   09:33   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, FENILKETONÜRI HASTALARıNA GıDA DESTEĞINE BAŞLADı   09:21   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT: "GECE GÜNDÜZ ÇALıŞıP BEŞ YıLı EN IYI ŞEKILDE DEĞERLENDIRECEĞIZ"   02:54   CUMHURBAŞKANı BAŞDANıŞMANı UÇUM: TÜRKIYE`DE NE ÖNCEKI UYGULAMAYA BENZER NE DE YENI VERSIYONLA BIR ÇÖZÜM SÜRECI OLMAZ, OLAMAZ   01:03   DALAMAN`DA ORMAN YANGıNı... BELEDIYE BAŞKANı DURMUŞ, "ÇOK ACIL HAVA DESTEĞINE IHTIYACıMıZ VAR"   12:04   SIVAS`TA DEPREM... BAKAN ALI YERLIKAYA: "İLK BELIRLEMELERE GÖRE HERHANGI BIR OLUMSUZ DURUM BULUNMAMAKTADıR"   11:51   SIVAS`TA 4,7 VE 4,1 BÜYÜKLÜĞÜNDE IKI DEPREM   10:56   GÜRSEL EROL: ELAZıĞ BIR AN ÖNCE DEPREMLERE HAZıR BIR KENT HALINE DÖNÜŞTÜRÜLMELI   23:04   GÜLCAN KıŞ`TAN TÜKETICI HAKLARıNA ILIŞKIN KANUN TEKLIFINE TEPKI   15:31   ALI MAHIR BAŞARıR`DAN MEHMET ŞIMŞEK`E "KREDI KARTı KATıLıM PAYı" TEPKISI   15:28   KURTULUŞ PARKı, FERNAS IŞÇILERINE KAPATıLDı...  
 
     
   

CHP Lideri Özel`den hayvan katliamına tepki


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hayvanları Koruma Kanunu`nda yapılan değişiklikler sonrası Türkiye`nin farklı noktalarından gelen katliam haberlerine tepki gösterdi. Özel, son olarak Gebze ve Ümraniye`den gelen haberler nedeniyle CHP Grup Başkanvekilleri tarafından yasanın değişmesi için konuyu Meclis gündemine getirileceğini bildirdi. Anayasa Mahkemesi (AYM) üyelerin de seslenen Özel, "Bu Gebze`de yaşandığında torununuzun gözündeki korkuya bir bakın endişeye bakın öfkeye bakın ve bir an önce bu dosyayı karara bağlayın" dedi. 

 

Tarih : 15 Ekim 2024 Salı 14:38   Okunma : 490

Hayvanları Koruma Kanunu`nda yapılan değişiklikler sonrası Türkiye`nin birçok noktasından hayvanlara yönelik şiddet ve cinayet görüntüleri kamuoyuna yansıdı. Yasanın hatalı yönlerine ilişkin CHP Grup Toplantısı`nda konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP`li milletvekilleri tarafından yasanın değiştirilmesi için konunun Meclis gündemine getirileceğini açıkladı. Özel, şöyle konuştu:

"Biz bu katliam yasasını uygulamadık, uygulamayacağız, asla da uygulatmayacağız"

"Yine çok üzüldüğümüz, kahrolduğumuz gençleri yuvaladığı, millet Vekilimizin gidip başında durduğu, orada gözyaşı döktüğü bir olay. Cuma akşamı gelince de pazar günü Ümraniye`de yüreklerin kaldırmayacağı görüntüler yansıdı. Aslında bunun böyle olacağını biliyorduk. Hayvanları koruma kanunu getirdiler Kanunda bir değişiklik öngördüler. Biz buradan itiraz edene kadar bu grubumuzdaki arkadaşlar hem bütün sahada hem komisyonda hem mecliste sonuna kadar direne kadar direne kadar vatandaşlarımız haberdar olup partimizin yaptığı haklı muhalefete toplumsal bir destek verene kadar kanun şöyleydi. `Canları sokaktan alacak, götürecek barınağa koyacak, barınakta iki ay tutacak, sahiplenme zehirleyecektiler` olmaz dedik. İtiraz ettik. Büyük itirazların sonunda şuna çevirdiler. Hadi barınak yapmak için 2028`e kadar süre bu da yanlış bir iş yani katkı sağlayıp hızla barınak yaptırmak, kapasite yaptırmak lazım. Zaman tanımak bugünlerde barınaksızlığı da kanuni görüyor. `Alacaksın kısırlaştırıp aşılaştırıp tekrar bırakmayacaksın` diyor `barınakta tutacaksın` diyor. Sonra alacağım alacağım getireceğim, alacağım alacağım getireceğim. Geride götürmeyeceğim. Ne yapacağım? Kanun gizlice şöyle diyor. `CHP çok uğraştı, toplum çok tepki gösterdi gençler çok tepki gösterdi. O kadarını yazamadık. Çok kalabalıksa sen bilirsin yapacağını` diyor. İşte Gebze`de ve Ümraniye`de onu yaptılar. Canları zehirlediler, öldürdüler hepimizi kahrettiler. Övünç duyduğumuz, kıvanç duyduğumuzu şudur ki ilk gün, ben de söyledim, teker teker milletvekillerimiz de söylediler. Teker teker belediye başkanlarımız da açıkladı biz bu katliam yasasını uygulamadık, uygulamayacağız, asla da uygulatmayacağız.``

"Bu katliam yasası durdurulmalıdır ve durdurulacaktır"

CHP Lideri Özel, kamuoyunda ``katliam yasası`` olarak bilenen yasanın AYM`de beklediğini hatırlattı. Yasanın iptali için yüksek mahkeme üyelerine çağrıda bulunan Özel,  "Yüce mahkeme zaman geçirmeden bu yasayı iptal etmelidir" dedi. Özel, şöyle devam etti: 

``Ama kendi belediyeleri örtülü mesajı alanlar aynı kafada olanlar canlara kıyıyor. Buradan bir kez daha çağrıda bulunuyorum. Diyorum ki 2019`da Meclis`teki bütün partiler toplandık, görevlendirdik milletvekillerimizi. Bir komisyon çalıştığı ve bir karar verdi. Bu işin bir boyutu toplama, bir boyutu büyük barınaklar yapmak, kısırlaştırma, aşılama, sahiplendirme, ama ömür boyutu para. Bunun için şans oyunlarından, at yarışlarından, milli piyangodan belli vergilerden kesintilerle bir hayvan hakkı fonu oluşsun dendi. Diyen sadece CHP, DEM, İYİ Parti değil MHP ile AK Parti`de altına imza attı. Bunu yapmadan bu kaynağı vermeden sen topla topla. Geriye de bırakma dersen işte bu yapılanlar oluyor. Bu cinayet sorunsuz yasama anlayışının eseridir. Derhal bir kanun değişmelidir. Buradan bu çağrıyı yapıyoruz. Grup başkan vekillerimiz birazdan açılacak Meclis`te bu konuyu dile getirecekler. Bu konuda gruplara çağrı yapacaklar. Arkadaşlarınız değişiklik tekliflerini komisyonlara iletecekler. Biz elimizden geleni yapacağız. Ama bir çağrım da Anayasa Mahkemesi`nin sayın üyelerine. Hiç zaman bu katliam yasasını, örtülü katliam yasasını biz uygulamasakta birilerinin uyguladığı bu yasayı yüce mahkemeye taşıdık. Yüce mahkeme zaman geçirmeden bu yasayı iptal etmelidir. Bu yasanın yerine yeni yasa için de öyle çok uzun bir süre değil çok kısa, masum bir süre vermeli ve bir an önce bu yasanın düzelmesi sağlanmalıdır. Anayasa Mahkemesi`nin her birinin çocukları, torunları olan kıymetli üyelerine sesleniyorum. Torununuzun gözüne bakın. Bu Gebze`de yaşandığında torununuzun gözündeki korkuya bir bakın endişeye bakın öfkeye bakın ve bir an önce bu dosyayı karara bağlayın. Bu katliam yasası durdurulmalıdır ve durdurulacaktır."

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA