25 Eylül 2024 Çarşamba


16:59   KARS ŞEKER FABRIKASı, ŞEKER PANCARı ALıMıNA BAŞLADı   16:54   AMD BAŞKANı HASAN YÜCEL`DEN `ORMAN YÖNETMELIĞI` TEPKISI: YENI YÖNETMELIK MADENCILIĞIN ÖLÜM FERMANıDıR   16:54   ZELIHA AKSAZ ŞAHBAZ: “ECZACıLARıN SESINE KULAK VEREREK SOMUT ÇÖZÜMLERLE, TÜM ECZACıLARıMıZıN 25 EYLÜL DÜNYA ECZACıLıK GÜNÜ`NÜ KUTLUYORUM”   16:45   İŞÇILER SARAÇHANE`DEN SESLENDI: "BENIM 10 TANE ÇEYREK ALTıNıMı HER AY KIM ÇALDı?" "BU INSANLAR SAMAN Mı YIYECEK?"   16:45   İŞÇILER SARAÇHANE`DEN SESLENDI: "BENIM 10 TANE ÇEYREK ALTıNıMı HER AY KIM ÇALDı?" "BU INSANLAR SAMAN Mı YIYECEK?"   16:37   ÇERKEZOĞLU, SARAÇHANE`DEN IKTIDARA SESLENDI   16:05   SILAHLı POZLARıNı SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞAN YUNUS EMRE GEÇTI`NIN KUZENI K.G. DE GÖZALTıNA ALıNDı, ÇOK SAYıDA SUÇTAN KAYDı OLDUĞU ORTAYA ÇıKTı   16:03   AYSU BANKOĞLU, CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN`ıN ABD GEZISINI ELEŞTIRDI   15:12   BITLIS`TE 4.5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDI   14:34   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "ESNAFıMıZA HER ZAMAN KAPıMıZ AÇıKTı, ŞU ANDA DA AÇıK"   14:03   "PARA SAYMA” DAVASı ERTELENDI...   13:49   GÖKAN ZEYBEK: “CHP`NIN CUMHURBAŞKANı ADAYıNı MAHKEMELER BELIRLEYEMEZ”   13:14   TARSUS BELEDIYESI`NDEN MECLIS ÜYELERINE KADıNA YÖNELIK ŞIDDETLE MÜCADELE TOPLANTıSı   11:16   GAMZE TAŞCıER: “OKULLARDA ISTIHDAM EDECEKLERI 30 BIN KIŞIYI ASGARI ÜCRETIN ALTıNDA KALAN ‘CEP HARÇLıĞı`YLA ÇALıŞTıRMAK INSAFSıZLıKTıR”   10:49   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT`TAN CHP İLÇE BAŞKANLıĞı`NA ZIYARET   10:37   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "ÜRETICI HAK ETTIĞI GELIRI ELDE EDEMIYOR"   09:21   CHP LIDERI ÖZEL`DEN MERKEZE ÇEKILEN MANISA VALISI ÜNLÜ`YE VEDA MEKTUBU   08:58   CHP`DE ROTA ERKEN SEÇIM...   01:04   BIRLEŞMIŞ MILLETLER GÜVENLIK KONSEYI,  LÜBNAN GÜNDEMIYLE TOPLANACAK   22:41   MILLI EĞITIM BAKANı TEKIN: ``TALEP OLDUĞU SÜRECE IMAM HATIP OKULU AÇMAYA DEVAM EDECEĞIZ``  
 
     
   

İşçiler Saraçhane`den seslendi: "Benim 10 tane çeyrek altınımı her ay kim çaldı?" "Bu insanlar saman mı yiyecek?"


Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu`nun (DİSK), çağrısıyla Saraçhane Parkı`nda bir araya gelen işçi ve emekliler, geçinememekten dert yanarak, gelirde ve vergide adalet istedi. ANKA mikrofonuna konuşan Savaş Can, 2012 yılında emekli maaşıyla 14 çeyrek altın alırken, şu an ise 4 çeyrek altın alabildiğini belirterek, "Benim 10 tane çeyrek altınımı her ay kim çaldı? Ben bunun hesabını soruyorum" dedi. İşçi Murat Keser ise, "Asgari ücret 17 bin küsur, zaten bir insan kira veriyor 15 bin lira. Nasıl geçinecek bu insan? Ne yiyecek? Saman mı yiyecek? İnsanlar artık patlamak üzere" diye konuştu.

 

Tarih : 25 Eylül 2024 Çarşamba 16:45   Okunma : 203

Haber: Hakan KAYA-Kamera: Umut GÖKBULUT

(İSTANBUL)- Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu`nun (DİSK), çağrısıyla Saraçhane Parkı`nda bir araya gelen işçi ve emekliler, geçinememekten dert yanarak, gelirde ve vergide adalet istedi. ANKA mikrofonuna konuşan Savaş Can, 2012 yılında emekli maaşıyla 14 çeyrek altın alırken, şu an ise 4 çeyrek altın alabildiğini belirterek, "Benim 10 tane çeyrek altınımı her ay kim çaldı? Ben bunun hesabını soruyorum" dedi. İşçi Murat Keser ise, "Asgari ücret 17 bin küsur, zaten bir insan kira veriyor 15 bin lira. Nasıl geçinecek bu insan? Ne yiyecek? Saman mı yiyecek? İnsanlar artık patlamak üzere" diye konuştu.

DİSK`in "Gelirde, Vergide Adalet" talebiyle başlattığı eylemler sürüyor. İşçiler ve emekliler bugün
Saraçhane Parkı`nda bir araya geldi. İnsanca yaşayabilecek ücret ve vergide adalet isteyen işçi ve emekliler ANKA mikrofonuna şöyle konuştu:

"Kazancımızın üçte biri direkt vergiye gidiyor"

Fadime Bakır: Vergilerin yükümlülüğü altında ezilmekten artık işçi hiçbir şekilde memnun değil. Artık sesini çıkartmak istiyor. Kazancımızın üçte biri, üçüncü ya da dördüncü aydan itibaren direkt vergi olarak kesiliyor. Artık yüzde 15 kalktı, otomatik olarak yüzde 20`den itibaren vergiye giriyoruz ve bu da bizim zaten kötü olan ekonomik şartlarda iyice belimizi büküyor. Bu yüzden bugün burada bütün işçilerimizin olduğu bir ayağa kalkış, uyanış adı altında bir direniş gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Gelirde adalet, vergide adalet diyerek bugüne kadar geldik. İnşallah TBMM`den de geçecektir diye bekliyoruz. Amacımız artık işçinin ekmeğinden ellerini çeksinler.

"Artık işçilerden alıp, zengine vermeyi bıraksınlar"

Murat Ceren: Geçinemiyoruz. İşçiden aldığı vergi asgari ücret alıyorsan 5-6 bin lira kesinti oluyor. İşçiden alıyor, zengine veriyor. Tüyü bitmemiş çocukların sütünü, bezini, mamasını çalıyor. Biz vergide adalet istiyoruz. İşçiden vergi kesilmemesini istiyoruz. Şu ekonomik şartlarda ücretlerin yetmesi imkansız. Zaten aldığın asgari ücret. Asgari ücret 17 bin küsur, zaten bir insan kira veriyor 15 bin lira. Nasıl geçinecek bu insan? Ne yiyecek? Saman mı yiyecek? İnsanlar artık patlamak üzere. Hükümetten vergide adalet istiyoruz. Artık işçilerden alıp, zengine vermeyi bıraksınlar.

"İnsanlar beslenemiyor, hastaneler hastayla dolu"

Vedat Çankaya: Vergiyi yüzde 5`ten vazgeçtik, en azında yüzde 10`a getirsinler. ‘Vergide adalet` diyoruz. Adam kazanıyor aylık 100 bin lira para, alıyor musun ondan yüzde 27 vergi? Bu ülkede vergiyi veren bordrolu işçi, memur... Sen büyük sermayeden vergi toplamıyorsun. İnsanlar beslenemiyor. Yoksa şurada gider bir simit yersin, çorba içersin. Ama beslenemiyoruz. İnsanlar gıda alamıyor. Hastaneler hastayla dolu. Bunlar beslenememekten kaynaklanıyor.

"Emekli maaşım asgari ücretin 2 bin lira gerisinde"

Varol Horoz: Yaşananlar belli. Ben emekliyim. 15 bin lira emekli aylığı alıyorum, 11 bin lira kira veriyorum. Bir çocuğum ve eşim var. Doğal gaz, telefon faturaları... Şükrediyorum çocuk okumuyor, okulu bitirdi. Bir de okuyan çocuğum olsa daha da beter olacağız. Bu halimizle bile yine vicdani duygularımızla insanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Zamanında bir ata altın almıştım 3 bin 500 liraya birikim için, bugün 20 bin lira. Parası olan daha çok kazanıyor ama emekçiye, emekliye bunlar hiçbir şey kazanamıyor. Ben 2005 yılında emekli oldum. Asgari ücretten 150 lira fazla maaş alıyordum, bugün asgari ücretin 2 bin lira gerisindeyim. Emekli maaşlarının en azından asgari ücret düzeyine getirilmesini istiyorum.

"Benim 10 tane çeyrek altınımı her ay kim çaldı? Ben bunun hesabını soruyorum"

Savaş Can: Ben kesinlikle geçinemiyorum. Ben 2012 yılında emekli oldum. Emekli olduğumda emekli maaşımla 14 tane çeyrek altın alıyordum. Asgari ücretin yüzde 70 üzerindeydi emekli maaşım. Şimdi 4 tane çeyrek altın alabiliyorum. Ben şimdi burada hesap sormaya geldim. Benim 10 tane çeyrek altınımı her ay kim çaldı? Ben bunun hesabını soruyorum. 15 bin lira emekli maaşı alıyorum, 16 bin lira kira veriyorum. Ben bunun hesabını soruyorum.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA