24 Eylül 2024 Salı


16:24   YAŞAMıNı YITIREN SENARIST, YAPıMCı VE YÖNETMEN TOMRIS GIRITLIOĞLU IÇIN TÖREN DÜZENLENDI   15:55   KEMAL KıLıÇDAROĞLU`NDAN, EKREM İMAMOĞLU`NA DESTEK TELEFONU    15:20   İMAMOĞLU`NDAN “İSTANBUL`DA AHMAK DAVASı TOPLANTıSı” AÇıKLAMASı   15:05   POLIS MEMURU YıLMAZ`ıN ŞEHIT EDILMESI... MURAT BAKAN: "ÇÖZÜMÜNÜN SADECE İÇIŞLERI BAKANLıĞı`NıN SORUMLULUĞUNA BıRAKıLMASı DOĞRU VE YETERLI DEĞIL"   14:54   CHP KURMAYLARı, İMAMOĞLU HAKKıNDAKI DAVAYLA ILGILI TOPLANDı   14:46   ÖZGÜR ÖZEL`DEN “AHMAK DAVASı” AÇıKLAMASı   14:15   YENIŞEHIR BELEDIYE SPORLU GENÇ YETENEK YUSUF, SILIFKE BELEDIYE SPOR`A TRANSFER OLDU   14:09   ÖZGÜR ÖZEL: “SURIYE ILE KURULAN HER DIPLOMATIK ADıM TÜRKIYE`DEKI SıĞıNMACı SORUNUNU ÇÖZMEYE KATKı SAĞLAYACAĞı IÇIN ÇOK DOĞRU ADıMDıR``   13:32   MOTO KURYE SAMET ÖZGÜL`ÜN KARDEŞI BERNA ÖZGÜL: "SABıKALı INSANLAR ARAMıZDA DOLANDıKÇA BIZ NE SAMET ÖZGÜL`Ü NE DE ŞEYDA YıLMAZ`ı KORUYABILIRIZ"   13:06   CHP`LI BÜLBÜL`DEN EKREM İMAMOĞLU`NA DESTEK   13:01   YANKı BAĞCıOĞLU: ``TÜRKIYE`NIN EGEMENLIK HAKLARıNA AÇıK BIR SALDıRıDıR VE KESINLIKLE HOŞ GÖRÜLEMEZ``   12:07   PAZAR 4 NOLU MOTORLU TAŞıYıCıLAR KOOPERATIFI`NDE YOLSUZLUK IDDIALARıYLA ILGILI DURUŞMA GÖRÜLDÜ   11:46   CHP`DEN 30 EYLÜL`DE SAĞLıK ÇALıŞTAYı   11:20   ORHAN SARıBAL, TAMER KARADAĞLı`NıN “ÇALıŞMAYACAKSANıZ ISTIFA EDIN" SÖZLERINE TEPKI GÖSTERDI   11:12   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı BULUT: “ASıL SORUMLULAR CEZA ALMAZKEN KADIR AYDAR`A SIYASI YASAK GETIRILMESI, IŞIN NE KADAR SIYASI OLDUĞUNU GÖZLER ÖNÜNE SERIYOR”   09:48   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN TÜRKIYE’DE BIR ILK    16:37   LÜBNAN`A HAVA SALDıRıLARı... İSRAIL`IN SALDıRıSıNDA HAYATıN KAYBEDENLERIN SAYıSı 182`YE, YARALANANLAR SAYıSı ISE 727`YE ÇıKTı   16:05   TICARET BAKANLıĞı: "`UKRAYNA`NıN, ÜLKEMIZDEN SATıN ALDıĞı İHA VE SİHA`LARıN ÖDEMELERINI BUĞDAY OLARAK YAPTıĞı` IDDIASı TAMAMEN YALAN"   15:57   CHP, İMAMOĞLU`NUN DAVASı IÇIN IHTIMALLERI DEĞERLENDIRECEK   13:25   CHP`LI BAKıRLıOĞLU: "ŞEHIR HASTANELERI ILE SAĞLıK SISTEMI ÇAĞ ATLAYACAĞıNA, MÜTEAHHITLER VE YANDAŞLAR ÇAĞ ATLıYOR"  
 
     
   

Moto kurye Samet Özgül`ün kardeşi Berna Özgül: "Sabıkalı insanlar aramızda dolandıkça biz ne Samet Özgül`ü ne de Şeyda Yılmaz`ı koruyabiliriz"


Polis memuru Şeyda Yılmaz`ın katil zanlısının 26 ayrı suç kaydının olması tartışma konusu olurken, ikisi hakkında 20 ayrı suç kaydı olan üç kişi tarafından öldürülen moto kurye Samet Özgül`ün kardeşi Berna Özgül, ANKA Haber Ajansı`na konuştu. Özgül, "Sabıkalı insanlar aramızda dolandıkça biz ne Samet Özgül`ü, ne de Şeyda Yılmaz`ı koruyabiliriz. Lütfen bu insanları içeriye alın. Başka Samet Özgüllere zarar vermesin. Başka bir can daha yanmasın. Lütfen aklımız başımıza başka biri öldürünce gelmesin. Şimdiden önlemimizi alalım ki başka canları koruyalım" dedi.

 

Tarih : 24 Eylül 2024 Salı 13:32   Okunma : 467

HABER: MEHMET OFLAZ

İstanbul Ümraniye`de motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan Yunus Emre Geçti`nin, yaşanan arbede sırasında silahla ateş etmesi sonucu polis memuru Şeyda Yılmaz şehit oldu. 19 yaşındaki Geçti`nin çocuğa cinsel taciz, cinsel taciz, yağma, soygun, hırsızlık, uyuşturucu, kasten yaralama dahil 26 ayrı suçtan suç kaydı olduğu tespit edildi. Hakkında 26 suç kaydı olan Geçti`nin dışarıda serbestçe dolaşması hem muhalefet partilerinin hem de vatandaşların tepkisine neden oldu.

"Lütfen aklımız başımıza başka biri öldürünce gelmesin"

Polis memuru Şeyda Yılmaz cinayeti, moto kurye Samet Özgül`ün öldürülmesi olayını da bir kez daha gündeme getirdi. Samet Özgül de ikisi hakkında 20 ayrı suç kaydı bulunan üç kişi tarafından katledilmişti. Samet Özgül`ün kardeşi Berna Özgül, ANKA Haber Ajansı`na konuştu. Özgül, şu ifadeleri kullandı:

"Üniversite öğrencisi ve moto kurye olan abim Samet Özgül, 5 Kasım 2022 günü işe giderken kırmızı ışıkta geçtikleri için uyardığı aracın içerisindeki kişiler tarafından canice katledilerek öldürüldü. Bu 3 kişi onu ölüme terk etti ve Samet kendi imkanlarıyla hastaneye gitse de hayata tutunamadı. Yerel mahkemede 3 şahsa cezalar verilmişti. Ancak İstinaf Mahkemesi bu cezaları bozdu. Hiçbir pişmanlık göstermemesine rağmen müebbet hapis cezası alan Halil İbrahim Demirci`nin cezasını 25 yıla indirdi, Mustafa Demirci ve Bülent Açıkgöz`ün almış olduğu 12`şer yıl hapis cezalarını silerek beraat ettirdi. 

Mustafa Demirci ve Bülent Açıkgöz`ün 20 ayrı suç kaydı bulunmaktadır. Uyuşturucu ticareti yaparak geçimlerini sağlamaktadırlar. İstinaf Mahkemesi`nin kararından sonra bir feryadım olmuştu. Bu insanlar başka birini öldürünce içeri alacaksınız? Daha bunun örneğini dün gördük. Genç kadın polisimiz Şeyda Yılmaz maalesef 26 suç kaydı bulunan bir zanlı tarafından öldürüldü. Bu zanlının suç kayıtlarında gasp, uyuşturucu ticareti, adam yaralama, motosiklet hırsızlığı, çocuk istismarı gibi ciddi suçlar mevcuttu. Maalesef ki sabıkalı insanlar aramızda dolandıkça biz ne Samet`i koruyabiliriz, ne Şeyda`yı koruyabiliriz. Ancak onu öldüren canilerin aramızda özgürce dolaşmaması gerektiğine inanıyoruz. Lütfen çağrı mı duyun. Samet Özgül`ün katillerinin 20 ayrı suç kayıtları vardır ve uyuşturucu ticareti yapıyorlar. Lütfen bu insanları içeriye alın. Başka Samet Özgüllere zarar vermesin. Başka bir can daha yanmasın. Lütfen aklımız başımıza başka biri öldürünce gelmesin. Şimdiden önlemimizi alalım ki başka canları koruyalım."

Ne olmuştu?

Gazi Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencisi moto kurye Samet Özgül, 5 Kasım 2022 gecesi Ankara`da motosikletle seyir halindeyken tartıştığı 3 kişi tarafından darp edilmiş ve boğazından bıçaklanmıştı. Ağır yaralanan Özgül, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. Samet Özgül davasında; Halil İbrahim Demirci müebbet, Mustafa Demirci ve Bülent Açıkgöz 12 yıl hapis cezası almıştı. Ancak, İstinaf Mahkemesi bu kararı yeniden incelemeye karar vermişti. 

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 1`inci Ceza Dairesi, 28 Haziran`da görülen Samet Özgül cinayeti davasında, sanıklar Mustafa Demirci ve Bülent Açıkgöz`ün beraatına karar vermişti. Mahkeme, sanık Halil İbrahim Demirci`ye ise "iyi hal indirimi" uygulayarak müebbet hapis cezasını, 25 yıl hapis cezasına indirmişti. Duruşma sırasında sanık Açıkgöz savcıya teşekkür etmiş, Halil İbrahim Demirci ise acılı aileye, "Haklarını helal etsinler" demişti. Samet Özgül`ün ailesi avukatları aracılığıyla, İstinaf Mahkemesi`nin kararını Yargıtay`a taşımıştı.  

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA