20 Eylül 2024 Cuma


16:28   TOROSLAR’ıN PARKLARıNDA SONBAHAR HAZıRLıĞı   16:21   VELI AĞBABA: "12 BIN 500 TL`YI BILAL ERDOĞAN`A VERIN. BEŞ DAKIKA GEÇINEBILIR MI?"   16:12   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER GAZILER GÜNÜ PROGRAMıNA KATıLDı   15:59   CHP ADALET POLITIKALARı DANıŞMA KURULU, ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı   15:50   CHP, `TASARRUF TEDBIRLERI PAKETI`NIN IPTALI ISTEMIYLE AYM`YE DAVA AÇTı   15:21   CHP`LI ÖZÇAĞDAŞ`TAN BAKAN TEKIN`E `BIR ÖĞÜN YEMEK` TEPKISI   14:57   ÖZGÜR ÖZEL`DEN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:32   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı ULAŞ YıLMAZ’DAN GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:13   DİSK`IN "GEÇINEMIYORUZ" EYLEMI ÇAĞRıSıNA VATANDAŞTAN DESTEK   14:04   BURHANETTIN BULUT: “CHP`NIN ADAYı, TÜRKIYE`NIN ÖNÜMÜZDEKI SEÇIMLERDEKI CUMHURBAŞKANı OLACAK”   12:13   EMO: "BUGÜN ÇAĞRı CIHAZLARı ÜZERINDEN YAPıLAN BIR SALDıRıNıN, YARıN CEP TELEFONLARı ILE YAPıLMAYACAĞıNA DAIR BIR GARANTI YOKTUR"   12:12   NERMIN YıLDıRıM KARA: "OKULLARDAKI HIJYEN EKSIKLIĞI HEM SAĞLıK RISKINE YOL AÇıYOR HEM DE EĞITIMI AKSATıYOR"   12:10   GÖKHAN GÜNAYDıN, BAKAN TEKIN`E TAŞıMALı EĞITIMIN KALDıRıLMASıNı SORDU: “BU DEĞIŞIKLIK KıZ ÇOCUKLARıNıN OKULU TERK ETME VE ERKEN YAŞTA EVLILIĞE ZORLANMA EĞILIMINI DAHA DA GÜÇLENDIRMEYECEK MI?”   12:03   HATAY`DA BETON SANTRALLERINE TEPKILER SÜRÜYOR... NILGÜN KARASU: ŞEHIR PARSEL PARSEL MADENCILIĞE BıRAKıLDı VE TAŞ OCAKLARı BÖLGEMIZIN IKINCI DEPREM FELAKETI OLDU   11:54   GAMZE AKKUŞ İLGEZDI: “SIMIT 15 LIRA. VATANDAŞ NASıL GEÇINECEK?”   11:37   GÖKAN ZEYBEK`TEN ARNAVUTKÖY`DEKI IMAR PLANı DEĞIŞIKLIKLERINE TEPKI: "PLANLAR IPTAL EDILMELI, ÇEVRE, ŞEHIRCILIK VE İKLIM DEĞIŞIKLIĞI BAKANı ELINI İSTANBUL`UN YEŞILINDEN VE DOĞASıNDAN ÇEKMELIDIR"   11:19   YAŞLıLıK MAAŞıYLA EV KIRASıNı ÖDEYEMEYEN VATANDAŞ: "BENI SOKAĞA ATARSALAR BEN NE YAPACAĞıM HASTA HALIMLE"   11:13   CHP`LI HASAN ÖZTÜRKMEN: KıZıLAY`ıN VERDIĞI ALTıN MADALYADA ALTıN ORANı SıFıR ÇıKTı   10:56   SELÇUK`TA TOKİ KONUTLARıNDA RANT IDDIASı… CHP`LI ONBAŞıOĞLU: SELÇUK, TOKİ ELIYLE RANT MERKEZI HALINE GETIRILMEYE ÇALıŞıLıYOR   10:45   TARSUS BELEDIYESI, YOL YAPıM VE ASFALTLAMA ÇALıŞMALARıNA HıZ VERDI  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer, `Toroslar Spor Park Ve Çocuk Gelişim Merkezi`nde incelemelerde bulundu


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız ile birlikte; Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı süren ‘Toroslar Spor Park ve Çocuk Gelişim Merkezi`ni inceledi.

 

Tarih : 19 Eylül 2024 Perşembe 10:33   Okunma : 305

(MERSİN)- Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız ile birlikte; Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı süren `Toroslar Spor Park ve Çocuk Gelişim Merkezi`ni inceledi.

İncelemeye; Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Toroslar İlçe Başkanı Cumali Akbaş, Yusuf Kılıç Mahalle Muhtarı Muhammet Akça, Mersin Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve teknik ekip eşlik etti. Seçer, devam eden çalışmalar hakkında bürokratlar ve teknik ekipten bilgiler aldı. 

"Merkezde hem çocuklara hem yetişkinlere yönelik aktiviteler gerçekleştirilebilecek"

Başkan Seçer, inceleme sonrasında yaptığı değerlendirmede, bölgede bir Spor Park ve Çocuk Gelişim Merkezi eksikliğinin var olduğunu belirterek, hepsine birden cevap verebilecek bir merkezi hayata geçirdiklerini kaydetti. Seçer, şunları söyledi:

"Burası yaklaşık 5 bin metrekarelik bir alan ve Rıfat Uslu Caddesi`nin kıyısına denk geliyor. Burada Çocuk Gelişim Merkezi var ve yaklaşık 150 çocuğumuz okul öncesi eğitim alabilecek. Diğer tarafta da Spor Park dediğimiz bölgede de yarı olimpik açık havuz var ve yanında da bir çocuk havuzu var. Yine çocuklar için bir Survivor Parkı var. Yetişkinler için de spor ve yürüme alanları ile spor aletlerinin olduğu bir birim var. Dolayısıyla burada hem çocuklara hem yetişkinlere yönelik bazı aktiviteler çok rahat gerçekleştirilebilecek.

Bugün yine Başkanımızla beraberiz. Toroslar Bölgemizde ihtiyacı olan ve vatandaşlarımızın talebi olan her alanda Büyükşehir-Toroslar olarak birbirimize yardımcı olup, bu talepleri yerine getirmeye çalışıyoruz ve bu durum devam edecek. Umut ediyorum çok daha güzel projelere beraberce imza atacağız. Toroslara, çocuklara, kadınlara; herkese hayırlı olsun. Temelini Mart ayında atmıştık ve 9 ayda bitireceğimizi söylemiştik. Aralık gibi tesisimiz faal duruma gelecek. Yaz sezonuyla beraber de havuzumuz hazır bir şekilde faaliyetine başlamış olacak."  

"Bir çok ihtiyaca yanıt verebilecek bir kompleks"

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız ise mahallede yaşayan çocukların önemli bir kısmının bu merkez sayesinde belki de hayatlarında ilk kez havuz ile tanışacaklarının altını çizerek, şöyle konuştu: 

"Vahap Başkanımızın söz verdiği gibi hakikaten ilk olmadı ve son da olmayacağını biliyorum. Diğer merkezlerde olduğu gibi burası da bir çok ihtiyaca yanıt verebilecek bir kompleks. Çocukların önemli bir kısmı bugüne kadar havuz görmüş değillerdi. Bu merkezin hayata geçecek olması çok mükemmel bir şey. Burada 150 çocuğumuzun kreşe gidecek olması aynı zamanda 150 ailenin de hayatının rahatlayacağı, 150 kadının kendine iş aramaya çıkacağı ya da sosyal hayatını yeniden gözden geçireceği anlamına geliyor. Dolayısıyla bu tarz hizmetler hakikaten toplumun bağrında vücut bulan, beklenen ve gerçekten ihtiyaca yanıt veren hizmetler."

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Toroslar İlçesi Yusuf Kılıç Mahallesi`nde yer alan ve temeli 20 Mart 2024 tarihinde atılan ‘Toroslar Spor Park ve Çocuk Gelişim Merkezi` ile çevrenin spor ihtiyacını karşılayıp, çocuklar ve yetişkinler için güvenlikli bir alan üretmeyi hedefliyor. Merkezin arsa alanı 4 bin 789 metrekare iken yapı alanı da 1600 metrekareden oluşuyor. Fiziki gerçekleşme oranı yüzde 75 olan merkezin Aralık ayında bitirilmesi hedefleniyor.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA