19 Eylül 2024 Perşembe


16:28   BILECIK`TE ÇEVREYI KIRLETEN KIŞILERE TOPLAM 238 BIN 521 TL TUTARıNDA CEZAI IŞLEM UYGULANDı   15:09   ÖZGÜR ÖZEL: "ŞEHIT OLAN ASTSUBAY ÇAVUŞUMUZ MEHMET FATIH ÇANGıR`A ALLAH`TAN RAHMET, AILESINE VE MILLETIMIZE BAŞSAĞLıĞı DILIYORUM"   15:01   YARGıTAY`DAN "6 ŞUBAT DEPREMI" KARARı...   14:50   VELI AĞBABA: “BÖYLE DEVAM EDERSE GELECEK YıL MALATYA`DA DA TÜRKIYE`DE DE KIMSE EKIP BIÇMEYECEK"   14:32   GÜLCAN KıŞ: “EKONOMIK KRIZ ÖNCE EĞITIMI VURDU”    14:02   MURAT BAKAN`DAN ``GÖÇ`` SORULARı...   13:28   TUNCER BAKıRHAN MERSINLI BASıN MENSUPLARıNıN SORULARıNı YANıTLADı   12:30   ÖZGÜR ÖZEL, HUGH WILLIAMSON ILE GÖRÜŞTÜ   12:19   CHP`NIN GÜNDEMINDE GÖLGE KABINENIN YENI DÖNEMI VAR   12:01   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı YıLMAZ’DAN HÜDA-PAR’A TEPKI   11:51   BURHANETTIN BULUT: “ENFLASYON BU ÜLKEDE SADECE SARAYıN KAPıLARıNDAN GEÇEMIYOR”   11:12   CHP GRUP BAŞKANVEKILI BAŞARıR`DAN BORNOVA BELEDIYE BAŞKANı EŞKI`YE TEBRIK   09:35   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`IN DÜZENLEDIĞI PATIFEST, BU YıL “YAŞAMı SAHIPLEN, DESTEK BÜYÜKŞEHIR`DEN” MOTTOSUYLA YAPıLACAK   01:06   ÖZÇAĞDAŞ: ``CHP IKTIDARıNDA BIR KÖYDE BIR ÖĞRENCI VARSA BILE O KÖYDE OKULLAR AÇıK OLACAK"   22:56   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: "BU ÜLKEYI BIR KEZ DAHA BIZ KURTARACAĞıZ"   22:08   GALATASARAY EVINDE, GAZIANTEPSPOR`U 3-1 YENDI   20:43   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: "KENT LOKANTALARı`NDA ASKıDA YEMEK UYGULAMASı BAŞLAYACAK"   20:22   UEFA DISIPLIN KURULU MUSLERA`YA 3 MAÇ CEZA VERDI   17:58   ÖZGÜR ÖZEL, ERDEK`TEN SESLENDI,“‘BU MÜRAILERE KARŞı TÜRKIYE CUMHURIYETI`NI BIZ KORUYACAĞıZ”   17:45   YıLDıRıM KAYA`DAN BAKıRKÖY İLÇE MILLI EĞITIM MÜDÜRLÜĞÜ`NÜN OKULLARA GÖNDERDIĞI `CAMIDE SEMINER` YAZıSıNA TEPKI  
 
     
   

Ömer Fethi Gürer: 6 Şubat depreminde hasar aldığı için kapatılan Niğde Müzesi yeniden inşa edilerek açılmalı


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Müzesi`nin 6 Şubat depreminde hasar aldığını ve kullanılmayacağına dair rapor verildiğini  belirterek, "21 bin eserin bulunduğu müzemiz şu an kapalı durumda. Bu durum, hem Niğde`nin kültürel mirasının hem de turizminin önemli bir darbe almasına yol açıyor. Bir an önce Niğde Müzesi için gerekli çalışmalar başlatılmalı ve müze tekrar açılmalı" dedi.

 

Tarih : 16 Eylül 2024 Pazartesi 09:43   Okunma : 455

CHP`li Gürer, Niğde Müzesi`nin akıbetine ilişkin açıklama yaptı. Gürer, 1982 yılında açılan Niğde Müzesi`nin 2001 yılında Avrupa Yılın Müzesi Ödülü`ne aday gösterildiğini, 21 binden fazla eseri barındıran müzenin depremde aldığı hasar nedeniyle kapandığı ve ne zaman yeniden açılacağının belirsizliğini koruduğunu söyledi.

Gürer, müzenin bir an önce yeniden inşa edilmesi gerektiğini dile getirerek, "Niğde`de şu an müze yok, 21 bin eser sergilenemiyor. Yeni müzenin yapılması gerekiyor, ama henüz bu konuda bir çalışma başlamadı" diye konuştu. 

"Niğde Müzesi tekrar açılmalı"

Niğde`nin tarih boyunca farklı medeniyetlere ev sahipliği yaptığını ve bir dönem Kapadokya`nın başkenti konumunda bulunduğunu vurgulayan Gürer, bu kültürel zenginliğin korunması gerektiğini söyledi. Gürer, şöyle konuştu:

"Niğde`de 7 ayrı yerde bilimsel kazılar devam ediyor ve bu kazılardan sürekli yeni eserler ortaya çıkıyor. Ancak, şu an Niğde`de bir müze yok ve bu eserler sergilenemiyor. Bu, büyük bir eksiklik. Müzenin yeniden inşasının aynı yerde yapılacağı söyleniyor, ancak çalışmalar bir türlü başlamadı. Bir an önce Niğde Müzesi için gerekli çalışmalar başlatılmalı ve müze tekrar açılmalı. Niğde için büyük bir ihtiyaç olan müzenin kapalı olması, gelen turistlerin müzeyi gezememesi ciddi bir eksiklik olarak ifade edilmeli."

 

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA