20 Eylül 2024 Cuma


16:28   TOROSLAR’ıN PARKLARıNDA SONBAHAR HAZıRLıĞı   16:21   VELI AĞBABA: "12 BIN 500 TL`YI BILAL ERDOĞAN`A VERIN. BEŞ DAKIKA GEÇINEBILIR MI?"   16:12   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER GAZILER GÜNÜ PROGRAMıNA KATıLDı   15:59   CHP ADALET POLITIKALARı DANıŞMA KURULU, ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı   15:50   CHP, `TASARRUF TEDBIRLERI PAKETI`NIN IPTALI ISTEMIYLE AYM`YE DAVA AÇTı   15:21   CHP`LI ÖZÇAĞDAŞ`TAN BAKAN TEKIN`E `BIR ÖĞÜN YEMEK` TEPKISI   14:57   ÖZGÜR ÖZEL`DEN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:32   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı ULAŞ YıLMAZ’DAN GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:13   DİSK`IN "GEÇINEMIYORUZ" EYLEMI ÇAĞRıSıNA VATANDAŞTAN DESTEK   14:04   BURHANETTIN BULUT: “CHP`NIN ADAYı, TÜRKIYE`NIN ÖNÜMÜZDEKI SEÇIMLERDEKI CUMHURBAŞKANı OLACAK”   12:13   EMO: "BUGÜN ÇAĞRı CIHAZLARı ÜZERINDEN YAPıLAN BIR SALDıRıNıN, YARıN CEP TELEFONLARı ILE YAPıLMAYACAĞıNA DAIR BIR GARANTI YOKTUR"   12:12   NERMIN YıLDıRıM KARA: "OKULLARDAKI HIJYEN EKSIKLIĞI HEM SAĞLıK RISKINE YOL AÇıYOR HEM DE EĞITIMI AKSATıYOR"   12:10   GÖKHAN GÜNAYDıN, BAKAN TEKIN`E TAŞıMALı EĞITIMIN KALDıRıLMASıNı SORDU: “BU DEĞIŞIKLIK KıZ ÇOCUKLARıNıN OKULU TERK ETME VE ERKEN YAŞTA EVLILIĞE ZORLANMA EĞILIMINI DAHA DA GÜÇLENDIRMEYECEK MI?”   12:03   HATAY`DA BETON SANTRALLERINE TEPKILER SÜRÜYOR... NILGÜN KARASU: ŞEHIR PARSEL PARSEL MADENCILIĞE BıRAKıLDı VE TAŞ OCAKLARı BÖLGEMIZIN IKINCI DEPREM FELAKETI OLDU   11:54   GAMZE AKKUŞ İLGEZDI: “SIMIT 15 LIRA. VATANDAŞ NASıL GEÇINECEK?”   11:37   GÖKAN ZEYBEK`TEN ARNAVUTKÖY`DEKI IMAR PLANı DEĞIŞIKLIKLERINE TEPKI: "PLANLAR IPTAL EDILMELI, ÇEVRE, ŞEHIRCILIK VE İKLIM DEĞIŞIKLIĞI BAKANı ELINI İSTANBUL`UN YEŞILINDEN VE DOĞASıNDAN ÇEKMELIDIR"   11:19   YAŞLıLıK MAAŞıYLA EV KIRASıNı ÖDEYEMEYEN VATANDAŞ: "BENI SOKAĞA ATARSALAR BEN NE YAPACAĞıM HASTA HALIMLE"   11:13   CHP`LI HASAN ÖZTÜRKMEN: KıZıLAY`ıN VERDIĞI ALTıN MADALYADA ALTıN ORANı SıFıR ÇıKTı   10:56   SELÇUK`TA TOKİ KONUTLARıNDA RANT IDDIASı… CHP`LI ONBAŞıOĞLU: SELÇUK, TOKİ ELIYLE RANT MERKEZI HALINE GETIRILMEYE ÇALıŞıLıYOR   10:45   TARSUS BELEDIYESI, YOL YAPıM VE ASFALTLAMA ÇALıŞMALARıNA HıZ VERDI  
 
     
   

Özgür Özel, CHP Tarihi Sergisi`ni ziyaret etti


CHP’nin 101’inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla CHP Genel Başkanı Özgür Özel`in başkanlığındaki CHP heyeti Pembe Köşk’ü ziyaret etti. CHP Lideri Özel’e, CHP’nin önceki genel başkanları Altan Öymen ve Hikmet Çetin ile birlikte parti yöneticileri ve milletvekilleri eşlik etti. Özel ve CHP heyeti, Pembe Köşk’te İnönü Vakfı tarafından hazırlanan CHP Tarihi Sergisi’ni gezdi. Sergiyi Özel ve heyetine İsmet İnönü’nün kızı Özden Toker gezdirdi.

 

Tarih : 9 Eylül 2024 Pazartesi 17:53   Okunma : 666

(ANKARA) - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP`nin 101`inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Pembe Köşk`te İsmet İnönü Vakfı tarafından hazırlanan CHP Tarihi Sergisi`ni ziyaret etti. Özel, burada “Bugün Cumhuriyetin ikinci yüzyılına vardıysak, dimdik ayaktaysak ve bu parti yeniden birinci parti oldu, yeniden iktidar partisi olma umudunu taşıyorsa artık herkes bunu bekliyorsa, bu köklerin bu kadar sağlam, temelin bu kadar sağlam, köklerin bu kadar derinde olmasındandır. Ben Mecliste`yken veya Manisa`da bazı konuşmalarda şöyle söylüyordum, ‘Cumhuriyet ne` diye bakarsanız, Gülsün Hanım ile bana bakın. Üsküp doğumlu bir bahçıvanın torunuyla İsmet Paşa`nın torunu aynı koltuklarda milletvekilliği yapabiliyorsa bunun adı Cumhuriyet`tir. Bunun altındaki imza da başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk`e ve İsmet Paşa ile tüm silah arkadaşlarını aittir. Bir kez daha onları minnetle anıyoruz” dedi.

"CHP`yi iyi öğrenmek lazım"

Toker, “Sizlerle beraber burada olmaktan çok mutluyum. Tarih burada yaşandı. CHP`yi iyi öğrenmek lazım” diye konuştu.

Özgür Özel de şunları söyledi:

“Ben 9 Eylül gününde, hem CHP`nin kuruluşunun hem de iki kez kurulduğu günde, Pembe Köşk‘te, herhalde İsmet Paşa`nın ömrünün en önemli dönemini geçirdiği, en önemli kararların aldığı ve adeta Cumhuriyet için bir karargâh olarak kabul edilebilecek bir evde bulunmaktan ve önceki genel başkanlarımla birlikte bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum.

“İsmet Paşa`nın uyandığını bilince uykuya yatacak kadar İsmet Paşa`ya güvenen birinden bahsediyoruz”

Bir başka memnuniyetim, biraz öznel ama herhalde İsmet Paşa`yı benden daha çok seven -tabii aileyi dışarıda tutarak söylüyorum- hangi siyasetçi var desek, benden çok seven Hüseyin Can Güner`dir. O da İsmet Paşa`nın bu evinin bulunduğu Çankaya`nın Belediye Başkanı oldu, 31 yaşında genç bir siyasetçi olarak. O yüzden ‘Çankaya Belediyesi`ni kim yönetecek` denince, bu çok zor bir soru. ‘Herkes uyur ama birinin uyumaması lazım. Kim uyumayacak?` diye bakıldığında Çankaya Belediye Başkanı, Pembe Köşk`e ev sahipliği yapacak. Çankaya Köşkü`ne ev sahipliği yapacak. TBMM`ye ev sahipliği yapacak. Partinin geçmişteki ve bugünkü bütün genel merkezlerine ev sahipliği yapacak. Ve bir de Anıtkabir`e ev sahipliği yapacak. Tabii, Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün hatıratından bir küçük kısmı ben hatırlatayım, ‘Memleketin işi çoktur bitmez, misafirler gittikten sonra uyku tutmaz çalışırım. Sabaha karşı gün ışığıyla yatarım. Bilirim ki İsmet uyanmıştır.` Yani İsmet Paşa`nın uyandığından emin olmadan memleketi emanet edip gözünü kırpmayacak kadar ya da İsmet Paşa`nın uyandığını bilince uykuya yatacak kadar İsmet Paşa`ya güvenen birinden bahsediyoruz. Öyle bir ilişkiden bahsediyoruz. İkisinin de ruhu şad olsun. Bu partiye emek veren geçmişten bugüne herkesin ruhu şad olsun.

“Üsküp doğumlu bir bahçıvanın torunuyla İsmet Paşa`nın torunu aynı koltuklarda milletvekilliği yapabiliyorsa bunun adı Cumhuriyet`tir”

Bugün Cumhuriyetin ikinci yüzyılına vardıysak, dimdik ayaktaysak ve bu parti yeniden birinci parti oldu, yeniden iktidar partisi olma umudunu taşıyorsa artık herkes bunu bekliyorsa, bu köklerin bu kadar sağlam, temelin bu kadar sağlam, köklerin bu kadar derinde olmasındandır. O yüzden Gazi Mustafa Kemal Atatürk`e, İsmet Paşa`ya, Cumhuriyetin bütün kurucu kadrolarına bir kez daha minnetlerimizi hep birlikte ifade ediyoruz. Ben Mecliste`yken veya Manisa`da bazı konuşmalarda şöyle söylüyordum, ‘Cumhuriyet ne` diye bakarsanız, Gülsün Hanım ile bana bakın. Üsküp doğumlu bir bahçıvanın torunuyla İsmet Paşa`nın torunu aynı koltuklarda milletvekilliği yapabiliyorsa bunun adı Cumhuriyet`tir. Ülkenin ikinci Cumhurbaşkanı`yla o tarihlerde Üsküp`ten göçmüş gelmiş bir bahçıvanın torunlarını yan yana oturtan, eşit şartlarda buluşturan, bu ülkeye birlikte hizmet etme imkânı yaratan şeyin adı Cumhuriyet`tir. Bunun altındaki imza da başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk`e ve İsmet Paşa ile tüm silah arkadaşlarını aittir. Bir kez daha onları minnetle anıyoruz.”

“İsmet Paşa`nın partisini iktidar yapmaya söz veriyoruz”

CHP Lideri Özel, Öymen ve Çetin sergiyi gezdikten sonra Pembe Köşk`teki onur defterini imzaladı.

Özel, deftere şunları yazdı: “Partimizin Atatürk tarafından ilk kongresi kabul edilişinden ilhamla 105`inci, resmi kuruluş belgelerinden hareketle 101`inci kuruluş yıldönümünde, önceki genel başkanlarımız Sayın Altan Öymen ve Sayın Hikmet Çetin ile birlikte Pembe Köşk`teyiz. Bu anlamlı günde İnönü ailesi, üç kuşak halinde ev sahipliğinin en güzel örneğini bizlere bir kez daha yaşatıyor. Partimiz ve ülkemiz adına çok önemli kararların alındığı bu çatı, bir Cumhuriyet karargâhıdır. Bugüne özel hazırlanan bir sergiyle hep birlikte İsmet Paşa`ya olan saygı ve hayranlığımız bir kat daha arttı. Yapılacak ilk seçimde Atatürkümüz`ün en yakın silah ve siyaset arkadaşı İsmet Paşa`nın partisini iktidar yapmaya söz veriyoruz.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA