19 Nisan 2025 Cumartesi


10:44   TESK GENEL BAŞKANı BENDEVI PALANDÖKEN: "KIRA STOPAJıNıN TAMAMEN KALDıRıLMASı GEREKIYOR"   10:41   CHP`LI TAŞCıER: “4,4 MILYON ÇOCUK ETE HASRET, 2 MILYON ÇOCUK MEYVE TÜKETEMIYOR, 1,8 MILYON ÇOCUK YENI KıYAFET ALAMıYOR”   10:04   İYİ PARTI LIDERI DERVIŞOĞLU: "BEN CUNTA TANıMLAMASıNı EKSIK VE YETERSIZ BULURUM"   09:54   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, DENIZ KIRLILIĞIYLE MÜCADELE KONUSUNDA ÇALıŞMALARıNı SÜRDÜRÜYOR   09:39   CHP`LI AŞKıN GENÇ`IN DINLEDIĞI ŞEHIT YAKıNı: “KAMUDA 28 YıL ÇALıŞTıM, 22 BIN LIRA EMEKLI AYLıĞı ALıYORUM… BIR EV KIRASı 15 BIN TL, NASıL YAŞAYACAĞıZ?”   09:28   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı BAKAN: BIR INAT UĞRUNA TÜRKIYE`NIN 50 MILYAR DOLARıNı YAKTıLAR AMA ÇIFTÇININ ZARARı IÇIN ARAYAN SORAN YOK   23:58   ABD`NIN ŞAM BÜYÜKELÇILIĞINDEN SURIYE`YE SEYAHAT UYARıSı   23:29   CHP`LI YAVUZYıLMAZ: AK PARTI DÖNEMINDE İBB`DE, `CUMHURBAŞKANLıĞı AILE FERTLERI`NE KEYFI ARAÇ TAHSISLERI YAPıLDıĞıNı TESPIT ETTIK   22:50   İMAMOĞLU`NUN AVUKATı MEHMET PEHLIVAN: İMAMOĞLU`NUN DIPLOMASı HAKKıNDA RAPOR HAZıRLAYAN YÖK ÜYELERI HAKKıMDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU   22:36   MUHARREM İNCE: FIZIK ÖĞRETMENLIĞINE 61, DIN KÜLTÜRÜNE 1802 ATAMA YAPARSAN BILIMDEN UZAKLAŞıRSıN   22:20   HATAYSPOR 2  -  3  KONYASPOR   22:08   İSTANBUL VALILIĞI, CHP`NIN GAZZE EYLEMININ GÜZERGAHıNı UYGUN BULMADı   22:07   GALATASARAY,  BODRUMSPOR`U 2-0 MAĞLUP ETTI   21:32   CHP`LI GÖKÇEN`DEN 3 EKIM`E ERTELENEN SARAÇHANE DURUŞMASıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: MAHKEMELER SUÇ OLMAYAN FIILLERI CEZALANDıRAMAYACAĞı IÇIN BERAAT KARARLARıNı GECIKTIRIYOR   21:23   GÖKÇE GÖKÇEN: "HUKUK ICAT EDIP GÜYA DOSTÇA UYARıLARLA INSANıMıZı TEHDIT ETMEK SUÇTUR"   21:11   CHP`LI YAVUZYıLMAZ: DEVREK İLÇESI ÖNCEKI DÖNEM BELEDIYE BAŞKANı ÇETIN BOZKURT GÖZALTıNA ALıNDı   21:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANLıĞı, FILISTIN`E DESTEK IÇIN TAKSIM`E YÜRÜYECEK   21:07   İMAMOĞLU`NDAN IMZA KAMPANYASıNA DESTEK ÇAĞRıSı: BU IMZALAR BIR KIŞI YA DA PARTI IÇIN DEĞIL GÜZEL ÜLKEMIZIN YARıNLARı IÇIN ATıLıYOR   20:20   AHMET BARAN YAZGAN SAZLıDERE BARAJı`NDA: "SUYUMUZUN, TARLALARıMıZıN YOK OLMAMASı IÇIN DAVALARıMıZı AÇACAĞıZ"   20:12   CHP`LI VELI AĞBABA: İNŞALLAH 30 MILYON IMZAYı BULACAĞıZ VE 30 MILYON IMZAYı BULUNCA DA MEVCUT SEÇILEN CUMHURBAŞKANıNıN BIR MEŞRUIYETI KALMAYACAK    
 
     
   

CHP`li Başevirgen`den TMO`ya: Taban alım fiyatı açıklamasını bekleyen üzüm üreticilerinin sabrı tükenmiş durumda


CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, üzüm üreticisinin Toprak Mahsulleri Ofisi`nin taban alım fiyatı açıklamasını beklediğini ifade ederek, “TARİŞ kuru üzüm alım fiyatını açıklamasına rağmen TMO`dan henüz böyle bir açıklama gelmedi. TMO`nun fiyat açıklamayacağına ilişkin söylentiler de yayılmaya başladı. Eğer TMO bir fiyat açıklamazsa bu durum üreticileri çok zor durumda bırakır ve yine tüccara mahkum eder” dedi.

 

Tarih : 24 Ağustos 2024 Cumartesi 14:21   Okunma : 340

(ANKARA) - CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, üzüm üreticisinin Toprak Mahsulleri Ofisi`nin (TMO) taban alım fiyatını açıklamasını beklediğini ifade ederek, “TARİŞ kuru üzüm alım fiyatını açıklamasına rağmen TMO`dan henüz böyle bir açıklama gelmedi. TMO`nun fiyat açıklamayacağına ilişkin söylentiler de yayılmaya başladı. Eğer TMO bir fiyat açıklamazsa bu durum üreticileri çok zor durumda bırakır ve yine tüccara mahkum eder” dedi.

CHP Manisa Milletvekili ve Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Bekir Başevirgen Türkiye ve Manisa`nın en önemli ihraç ürünlerinden olan Sultaniye üzümünün hasadının başladığını ve Manisalı üzüm üreticilerinin gözünün kulağının kuru üzüm için açıklanacak olan taban fiyatta olduğunu söyledi. Çiftçilerle bir araya gelen Başevirgen, “Üzüm fiyatları bir an önce ve üreticinin emeğini karşılayacak, üreticiyi zor durumda bırakmayacak şekilde açıklanmalıdır” dedi.

“TARİŞ açıkladı TMO neyi bekliyor?”

Kuru üzüm alım fiyatının açıklanmamasının üzüm üreticilerini sıkıntıya düşürdüğünü söyleyen Başevirgen, “TMO`nun taban alım fiyatı açıklamasını bekleyen üzüm üreticilerinin sabrı tükenmiş durumda. Çünkü üreticiler yine piyasaya olan borçlarını ödemek için ürününü zararına da olsa çok düşük fiyatlara tüccara satmak zorunda kalacak. TARİŞ, 7 numara Çekirdeksiz Sultani Kuru Üzüm fiyatını 100 TL olarak açıkladı ve alıma başladı. TARİŞ`in, TMO`nun alım fiyatı açıklamasını beklemeyerek kuru üzüm alımına başlaması çok yerinde bir uygulama. Fakat bu alımlar yeterli olmayacak. Çünkü TARİŞ sadece kendi üyelerinden ve sınırlı miktarlarda üzüm alımı yapıyor. Ürününü TARİŞ`e satamayacak üreticilerimizi düşünerek TMO`nun zaman kaybetmeden alım fiyatını açıklamasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Rekolte 200 bin tona geriledi”

Geçen yıl yaşanan mildiyö hastalığı ve dolu afetlerinden dolayı kuru üzüm rekoltesinin 200 bin ton civarına gerilediğini söyleyen Başevirgen, “Üreticiler gerçekten zor durumda. 12 dönümlük bir bağdan 2 ton kuru üzüm çıkar hale geldi. İlaç, gübre ve mazot maliyetlerindeki artış nedeniyle üreticiler zaten çok zor bir üretim sezonu geçirdi. Biriken borçlar ödenmeyi bekliyor ama üretici TMO`dan alım açıklaması gelmediği için umutsuzluğa kapılmış vaziyette. Diğer tarımsal ürünler için taban fiyat açıklaması yapılırken iş kuru üzüme geldiğinde neden bu açıklama sürekli geçe bırakılıyor ya da hiç yapılmıyor anlayabilmiş değiliz” dedi.


“7 numara kuru üzüm için en az 120 lira fiyat açıklanmalı”

TMO`nun tavrını doğru bulmadıklarını ve iyi niyetli görmediklerini belirten Başevirgen, “TMO alım fiyatını açıklamayarak ya da geç açıklayarak, alımı zorlaştırarak, geç randevu vererek, kuyruklar oluşturarak üreticinin tüccara mahkum olmasına neden olacak. Geçen yıl 300 bin ton civarındaki rekoltenin bu yıl 200 bin tona düşmesi nedeniyle üreticilerin maliyetlerini çıkarmaları, borçlarını ödemeleri ve önümüzdeki sezon için hazırlık yapmaları gerekiyor. Buradan TMO`ya çağrıda bulunuyoruz. Bir an önce 7 numara kuru üzüm için en az 120 lira fiyat açıklayın ve en kısa sürede de alımlara başlayın” diye konuştu. 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA