20 Eylül 2024 Cuma


16:28   TOROSLAR’ıN PARKLARıNDA SONBAHAR HAZıRLıĞı   16:21   VELI AĞBABA: "12 BIN 500 TL`YI BILAL ERDOĞAN`A VERIN. BEŞ DAKIKA GEÇINEBILIR MI?"   16:12   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER GAZILER GÜNÜ PROGRAMıNA KATıLDı   15:59   CHP ADALET POLITIKALARı DANıŞMA KURULU, ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı   15:50   CHP, `TASARRUF TEDBIRLERI PAKETI`NIN IPTALI ISTEMIYLE AYM`YE DAVA AÇTı   15:21   CHP`LI ÖZÇAĞDAŞ`TAN BAKAN TEKIN`E `BIR ÖĞÜN YEMEK` TEPKISI   14:57   ÖZGÜR ÖZEL`DEN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:32   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı ULAŞ YıLMAZ’DAN GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:13   DİSK`IN "GEÇINEMIYORUZ" EYLEMI ÇAĞRıSıNA VATANDAŞTAN DESTEK   14:04   BURHANETTIN BULUT: “CHP`NIN ADAYı, TÜRKIYE`NIN ÖNÜMÜZDEKI SEÇIMLERDEKI CUMHURBAŞKANı OLACAK”   12:13   EMO: "BUGÜN ÇAĞRı CIHAZLARı ÜZERINDEN YAPıLAN BIR SALDıRıNıN, YARıN CEP TELEFONLARı ILE YAPıLMAYACAĞıNA DAIR BIR GARANTI YOKTUR"   12:12   NERMIN YıLDıRıM KARA: "OKULLARDAKI HIJYEN EKSIKLIĞI HEM SAĞLıK RISKINE YOL AÇıYOR HEM DE EĞITIMI AKSATıYOR"   12:10   GÖKHAN GÜNAYDıN, BAKAN TEKIN`E TAŞıMALı EĞITIMIN KALDıRıLMASıNı SORDU: “BU DEĞIŞIKLIK KıZ ÇOCUKLARıNıN OKULU TERK ETME VE ERKEN YAŞTA EVLILIĞE ZORLANMA EĞILIMINI DAHA DA GÜÇLENDIRMEYECEK MI?”   12:03   HATAY`DA BETON SANTRALLERINE TEPKILER SÜRÜYOR... NILGÜN KARASU: ŞEHIR PARSEL PARSEL MADENCILIĞE BıRAKıLDı VE TAŞ OCAKLARı BÖLGEMIZIN IKINCI DEPREM FELAKETI OLDU   11:54   GAMZE AKKUŞ İLGEZDI: “SIMIT 15 LIRA. VATANDAŞ NASıL GEÇINECEK?”   11:37   GÖKAN ZEYBEK`TEN ARNAVUTKÖY`DEKI IMAR PLANı DEĞIŞIKLIKLERINE TEPKI: "PLANLAR IPTAL EDILMELI, ÇEVRE, ŞEHIRCILIK VE İKLIM DEĞIŞIKLIĞI BAKANı ELINI İSTANBUL`UN YEŞILINDEN VE DOĞASıNDAN ÇEKMELIDIR"   11:19   YAŞLıLıK MAAŞıYLA EV KIRASıNı ÖDEYEMEYEN VATANDAŞ: "BENI SOKAĞA ATARSALAR BEN NE YAPACAĞıM HASTA HALIMLE"   11:13   CHP`LI HASAN ÖZTÜRKMEN: KıZıLAY`ıN VERDIĞI ALTıN MADALYADA ALTıN ORANı SıFıR ÇıKTı   10:56   SELÇUK`TA TOKİ KONUTLARıNDA RANT IDDIASı… CHP`LI ONBAŞıOĞLU: SELÇUK, TOKİ ELIYLE RANT MERKEZI HALINE GETIRILMEYE ÇALıŞıLıYOR   10:45   TARSUS BELEDIYESI, YOL YAPıM VE ASFALTLAMA ÇALıŞMALARıNA HıZ VERDI  
 
     
   

CHP Heyeti, "Eğitim Buluşmaları" kapsamında Sinop`ta...


CHP`nin "Eğitim Maratonu" programı kapsamında farklı illerde düzenlediği "Eğitim Buluşmaları" devam ediyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş`ın başkanlığındaki heyet, bu kez de Sinop`u ziyaret etti.

 

Tarih : 19 Ağustos 2024 Pazartesi 14:05   Okunma : 550

(SİNOP) - CHP`nin eğitim alanındaki sorunlara dikkati çekmek için farklı illerde düzenlediği "Eğitim Buluşmaları" devam ediyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, Sinop`ta basın açıklamasında, "Milli Eğitim Bakanı`na sesleniyorum; mülakatların sonuçlarını derhal açıklayınız. Yapmama konusunda söz verdiniz ama Türkiye`nin gözünün içine baka baka yalan söylediniz. Mülakatların en azından sonuçlarını açıklayın" dedi.

Sinop Belediyesi`nin `Sınırlı Sorumlu Sinop Kadın Emeğini Kalkındırma Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi`nde eğitimcilerle bir araya gelen CHP heyeti, Sinop`taki problemleri dinledi. Ardından basın açıklaması yapan Özçağdaş, şunları söyledi:

"Ülkemizde eğitim her hanenin sorunu. Türkiye`de 1,2 milyon öğretmen var. 1 milyondan fazla atanmayı bekleyen öğretmen var. 20 milyondan fazla çocuğumuz var. Dolayısıyla her evin konusu eğitim. Bugün de Sinop`ta bu sorunları ele aldık hep birlikte. Bugün gündemde bakanlığa bir kez daha çağrıda bulunmak istediğim konu, il-ilçe emirleri konusudur. Öğretmenlerimiz aile birleşimi nedeniyle, sağlık nedeniyle, bazen can güvenliği nedeniyle başka illere tayin istemektedirler. Ve maalesef bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerimize bu fırsatı tanımadı.

"İktidar sözünü unuttu ve utanmadan, sıkılmadan mülakatları yaptı"

11 Nisan 2023 tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisi`nin seçim tanıtım toplantısında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan çıkıp `mülakatı kaldırıyoruz` demişti. O günden bugüne öğretmen ataması yapılmadı. Açıkça 1 milyondan fazla atanmayan öğretmene `sizi mülakatla almayacağız` diyen iktidar sözünü unuttu ve utanmadan, sıkılmadan mülakatları yaptı. Ve o derece kendilerinden geçmiş bir haldeler ki, mülakatları mülakat gibi yapacağız diyerek aslında geride kalan 22 yılda mülakatları da mülakat gibi yapmadıklarını son derece partizanca bu kadroları doldurmayı tercih ettiklerinde itiraf etmiş oldular. Mülakatlarla ilgili eğitim sendikalarımızın açıklamaları oldu. Maalesef bakanın uzun uzun anlattığı gibi olmadı. Mülakatlarla ilgili kayırmacılığa dair çok şey konuşuldu. Fakat enteresanı şu, mülakat sonuçları açıklanmıyor. Öğretmenler mülakat sonuçlarını bekliyorlar. Mülakat sonuçlarını neden açıklamıyorsunuz? Hani her yeri kamera altına alacaktınız? Madem çok güveniyorsunuz mülakat sonuçlarınıza? Neden açıklamıyorsunuz? İnce ayar mı yapıyorsunuz mülakatlarda? Araya `bir Atatürkçü öğretmen kaçar, araya bir Cumhuriyetçi öğretmen kaçar, araya bir ilerici öğretmen kaçar` diye mi korkuyorsunuz? Milli Eğitim Bakanı`na sesleniyorum: mülakatların sonuçlarını derhal açıklayınız. Yapmama konusunda söz verdiniz ama Türkiye`nin gözünün içine baka baka yalan söylediniz. Mülakatların en azından sonuçlarını açıklayın.

"Okullara yeterli ödenekler göndermelisiniz"

Yeni eğitim-öğretim yılı velilerimiz için bizzat iktidarınız tarafından yaratılmış ekonomik buhran nedeniyle tam bir kabusa dönüşmüş durumda. Milli Eğitim Bakanımız açıklamalar yapıyor, diyor ki `kayıt ücreti alınmayacak`. Sahadan bilgiler geliyor. 5 bin, 10 bin, 15 bin, 20 bin, 50 bin, 100 bin kayıt ücretleri istendiğine dair. Siz okul yöneticilerinize komik bile denemeyecek bir rakamla ödenek gönderiyorsanız o okul yöneticilerinin o okulları ısıtmasını o okullarda eğitim öğretim faaliyeti yapmasını, temizliğini sağlamasını bakım onarımı sağlamasını bekliyorsanız sonuç doğal. Okullara yeterli ödenekler göndermelisiniz."

"Dur diyen var mı bu soyguna"

Yeni eğitim ve öğretim yılı yaklaşırken servis ve kırtasiye ücretlerine gelen zama ilişkin görüşlerini de açıklayan Özçağdaş, şöyle devam etti:

"Serviş ücretleri almış başını gitmiş durumda. Örneğin, İstanbul`da okul servis ücretlerine yüzde 16 zam geldi. Ankara`da yüzde 40 zam yapıldı. Özel okullarda İstanbul Umum Servis Aracı İşletmeleri Esnaf Odası Başkanı Günhan Sunar açıklama yapıyor. Diyor ki, `Özel okullar yüzde 200`leri aşan zamlar yapıyor. Arada komisyoncular var bu parayı onlar alıyor. Hem veliler, hem esnaf mağdur oluyor. Biz özel okulu devreden çıkarıp veliyle anlaşıyoruz. Bu kez de okul bizi bahçeye almıyor. Öğrenciler yola çıkmak zorunda kalıyor` diyor. Milli Eğitim Bakanlığı ne yapıyor? Var mı bir çözüm önerisi? Dur diyen var mı bu soyguna?

Kırtasiye ürünlerinde geçen yılla kıyaslandığında ürün bazında yüzde 30-60 arasında fiyat artışları var. Burada bir kırtasiyecimiz konuştu. Velilere bunu söylemekten utanıyorum diyor. Yine baktığımız zaman okul kantinleri yeni yıla yüzde 25 ve üzerinde zamla girmeye hazırlanıyor. Peki siz asgari ücrete ne kadar zam yaptınız? Sıfır. Siz asgari ücreti sıfır zam yapıyorsunuz ama asgari ücretlilerin çocukları yüzde 30, yüzde 40, yüzde 50, yüzde 60 zamlarla kırtasiye masrafları yapmak zorundalar, kıyafet masrafları yapmak zorundalar, servis ücreti ödemek zorundalar. Çünkü bu sizin iş bilmezliğinizin sonucu.

"Açıkça ayrım yapıyorsunuz"

Türkiye`nin dört bir yanında gördüğünüz şey şu, eğitimin ciddi bir planlama sorunu var, eğitimin ciddi bir kaynak sorunu var. Ve hepsinden önemlisi Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ve Öğretmenlik Mesleği Kanunu ile itaatkar, kanaatkar, dindar, kindar nesiller yetiştirmekle kafayı bozmuş bir Milli Eğitim Bakanı ve kadrosu var. Asıl sorunlar sahada. Bu sorunları çözmek mümkün. Ama siz yine yönetici atamalarında partizanlıkla hareket ediyorsunuz. Yine yönetici atamalarında belirli bir sendikanın üyelerine atamaya devam ediyorsunuz. Açıkça ayrım yapıyorsunuz. Biz, tüm bu sorunları dile getirmeye devam edeceğiz."

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA